Citiraj:
Љубојевић: ''Рођени'' пробудили инат
Утакмица са мостарским Вележом једна је од оних које би могле одредити пут Борца до краја полусезоне, али и у наставку битке за једно од мјеста која воде у Европу. Свјестан је те чиненице и капитен Бањалучана Дарко Љубојевић, који вјерује у позитиван исход дербија са "рођенима".
- Без обзира на три везана гостујућа пораза (Приједор, Травник и Модрича), као и преузимање лидерске позиције од стране Широког Бријега, не осјећамо никакав притисак на леђима. Гледамо само себе и учинићемо све да добијемо Вележ.
Пред нашом публиком, уз пожртвовану и храбру игру, пали би и много бољи ривали него што су то Мостарци, иако њихови резултати нису за потцијењивање. У једну руку драго ми је што се екипа попут Вележа, нешто слично као и ми, вратила у врх нашег фудбала - каже Љубојевић и додаје да су га поједине изјаве у медијима из Вележовог табора само додатно мотивисале.
- Имају право да се надају повољном резултату, али ријечи да долазе у Бањалуку да побиједе, играју отворено, да су бољи од нас, можда су помало и нереалне, или су само дио њихове тактике пред овај судар. Испало је на крају и добро јер пробудили су у нама инат. Не бих се зачудио да у Мостар у суботу навече не однесу туце лопти у мрежи - наставио је креатор игре Борца.
Повреда менискуса која га је мјесец и по одвојила од зеленог терена, према његовим ријечима, јесте прошлост.
- И краћи временски период остави трага, али сада сам потпуно фит. То је показао и дуел са Слободом. Не треба мени неко други рећи да ли сам био добар или лош, ја то најбоље сам оцијеним. Близу сам идеалне форме. Вележ би то најбоље могао осјетити - напомиње Дарко Љубојевић, те додаје за крај да би волио да посљедње јесење коло и дуел са Сарајевом одлучује о шампиону првог дијела сезоне.
- Више ништа није у нашим рукама јер и са три побједе није нам загарантовано прво мјесто, али било би идеално када бисмо са "бордо" тимом пред препуним стадионом заокружили, по мени, сјану годину. Када кажем сјајну, ту мислим и на прољећни дио прошле сезоне, као и ову јесен. Вратили смо се тамо гдје смо обећали, у врх. Баш због тога било би лијепо да сами себи будемо кројачи судбине.
Сусрет Борац - Вележ игра се у суботу на Градском стадиону под свјетлошћу рефлектора, с почетком у 16:30 часова, уз директан пренос на БХТ1.
(Фокус)