banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća

Ако би сутра неко организовао геј параду у БЛ, ја бих:
подржао тај хепенинг 20%  20%  [ 27 ]
отишао да их вербално (или чак физички) нападнем 19%  19%  [ 26 ]
ништа не бих урадио, јер их презирем 16%  16%  [ 21 ]
ништа не бих урадио, јер не мислим да је то нешто битно 45%  45%  [ 60 ]
Ukupno glasova : 134
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Геј парада у Сарајеву ових дана:

http://www.queer.ba/bs/qsf09
Citiraj:
Dobrodošle/i na QSF 2009.!

Festival kao i svaki drugi—festival umjetnosti i angažirane umjetnosti.

Ovogodišnji, drugi po redu QSF nosi poruku mira, slobode, tolerancije i razumijevanja različitosti te poziva na plemenitost, ljubav i zajedništvo.

Ove godine želja je bila okupiti umjetnike/ce, angažirane umjetnike/ce i aktiviste/ce koji/e svojim svakodnevnim zalaganjem i radom pokušavaju skrenuti pozornost na tabu pitanja i približiti ih javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i široj regiji.

No, zbog iskustva sa prošlogodišnjeg Festivala, kada su organizatori/ce, sudionici/e, aktivisti/ce i posjetitelji/ce bili/e sučeljeni/e i iskusili/e nasilje u najklasičnijem smislu, organizatori/ce su se odlučili/e za drugačiji koncept organizacije. Naime, Festival će biti obilježen postavljanjem billboarda diljem naše države, emitiranjem TV spota i oglasa u najčitanijim dnevnicima i magazinima u BiH, dakle isključuje izložbe, preformanse i radionice. Odluka je vođena željom da se izbjegnu javna okupljanja imajući u vidu sigurnost dobronamjernih ljudi koji bi sudjelovali i/ili posjetili Festival.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Da li umjetnici moraju biti homoseksualci ili?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
He-he, smijesno mi kako su hiper-senzitivni na svaki oblik povrede ljudskih prava pa krenuli da postuju i zensku teznju za emancipacijom. Ja/mi/vi/oni se ne/da bi/bih/bismo slozili/slozile sa time, oj zivote/smrti! (od danas postujem jedninu/mnozinu i mnozinu/jedninu, kao i yin/yang & yang/yin) :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
А јесте им промотивни спот, ко реклама за нови наставак Терминатора!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EDbCHvqurik[/youtube]

Ови факат бјеже од било каквог провокативног садржаја...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Odličan potez...
----
Zahtev za zabranu Obraza i SNP 1389
Izvor: B92, Beta
Beograd -- Zabranu pokreta "Obraz" i "Srpskog narodnog pokreta 1389." zatražiće danas od Ustavnog suda Srbije republički javni tužilac Slobodan Radovanović.

On je za B92 izjavio da su te dve grupe identifikovane, kao one koje moraju odmah da se stave van zakona. "Ovih dana smo vredno radili i moram da pohvalim saradnju MUP-a koji nam je pomogao da prikupimo sve raspoložive dokaze, koje smo pretočili u inicijativu Ustavnom sudu da zabranimo ove dve organizacije. Naš posao se i dalje nastavlja”, kaže Radovanović.

On je objasnio da se Obraz i SNP 1389 zalažu za ksenofobiju, homofobiju, za proterivanje svih onih koji ne pripadaju istoj veri, naciji i religiji, što je i navelo tužilaštvo da zahteva zabranu njihovog delovanja.

On dodaje i da će tužilaštvo pažnju obratiti i na to ko stoji iza ovih organizacija, kao i da neće zaobići navijačke grupe.

“Za sve organizacije za koje ustanovimo da su ekstremističke, ultradesničarske, koje ugrožavaju prava građana zagarantovana Ustavom i međunarodnim konvencijama, tražićemo njihovu zabranu”, kaže Radovanović.

Kada je reč o slučaju Miladina Kovačevića, protiv koga se vodi istraga zbog prebijanja studenta Brajana Štajnhauera, prošle godine u Bostonu, tužilac Radovanović kaže da, sada kada je iz Amerike stigla dokumentacija o tom predmetu, sledi dalja istraga.

Podsetimo, američki državni tužilac formalno je ustupio predmet Kovačević srpskom pravosuđu početkom aprila, posle dogovora sa Vladom Srbije, koja je porodici Štajnhauer uplatila 900.000 dolara na ime troškova lečenja njihovog sina.

Kovačević se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda Štanhaueru tokom tuče u bostonskoj studentskoj dikoteci, kao i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju i falsifikovanje isprave.

Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izjavila je danas da će taj sud na narednoj sednici u četvrtak odrediti sudiju za razmatranje zahteva za zabranu Obraza i SNP 1389, ako taj zahtev do kraja dana stigne u Ustavni sud Srbije.

"Sve što stigne do kraja sedmice biće na narednoj sednici suda u četvrtak i sud će odrediti sudiju izvestioca za taj predmet", rekla je ona novinarima u Beogradu na skupu o ulozi Ustavnog suda Srbije u primeni Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Nenadićeva je rekla da "na predlog sudije izvestioca sud može o nekom predmetu da odlučuje prioritetno", ali da je navela da od tog sudije zavisi koliko će trajati obrada predmeta.

Ona je podsetila i da neka politička organizacija ili udruženje građana može da bude zabranjeno ako svojim radom ugrožava ljudska prava i slobode, širi etničku i versku mržnju i ruši ustavni poredak zemlje.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Još jedan dokaz da je bilo kranje vrijeme da se tim spodobama stane u kraj...
-----
http://tinyurl.com/yekaylt

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 16:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
Мени су гејови супер и мислим да их има мало код нас. Иначе појам "геј" означава велесла човјека! Видио сам на ТВ како се проводе на тим парадама у иностранству и радо бих организовао једну у сваком граду у БиХ, а посебно у парку др Младен Стојановић у Бањалуци. Посебно ми се свиђају они гејеви што су обучени у пернате униформе и имају наочаре као Рокери с Мораву!
Наравно, да се смање трошкови, јер су кризне године, ја би предложио да се организује ГЕЈ парада у склопу љетне манифестације Златни котлић на Лендрином млину.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
:lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
definitivno BIH podržala

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ne podrzavam NIKAKVE parade, kakva glupost!

budi ono sto jesi, budi dovoljan sam sebi, odvratna mi je ta stalna potreba ljudi da se eksponiraju bjesomucno ocekujuci reakcije ovakve ili onakve...
time se pokazuje totalna nezrelost i nesigurnost u sebe

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 18:45 
Danas gejovi, sutyra oni shto jedu govna ce traziti svoja prava...ko zna gdje sam kraj svemu tome kad se ne zna ni gdje pochetak...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. Homofobija je karakteristika zaostalih, primitivnih i nazadnih drustava, misljenja i ideja. Nije da podrzavam izrazavanje na taj nacin, ali jos manje podrzavam ove nasilnike homofobicare. Da oni nisu nasilnici i divljaci, vjerovatno ni ovi homici nebi toliko tezili iskazivanju. Problem je kad ljudima nesto branis oni onda to tjeraju jos vise. Mislim da je svacije pravo da izrazi svoje misljenje na bilo koji nacin dok ne ugrozava drugoga. Tako da mislim ako neko hoce da se preobuce u kravu i stavi rogove i ide ulicom i govori kako se bori za prava krava meni ne smeta. Ako je to njihova zelja sta mene to briga. Meni su daleko cudniji ovi nasilnici homofobicari nego homici. Oni se valjda boje da ih neko podsvjesno ne uvuce u to ili ne utice na druge. Ako si dovoljno cvrst ko moze uticati na tebe. Tako da ljude jakog karaktera nije briga ni koje je ko nacije, ni kog je seksualnog opredjeljenja, ni koje je ko rase itd. One koje je to briga su slabici i pokazali su sta znaju proteklih decenija, a od takvih treba bjezati vise nego od derpea.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 01:38 
Ja ba, p***e...to sam ja uvjek govorio ti moj dzelifish ba.... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 08:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
nema to veze sa homofobijom, jednostavno degenerici oće svima da nametnu nešto što je nenormalno da bude normalno, da djeca uče u školi kako je to normalno i prirodno, niko njima ne uskraćuje pravo da budu pederi, ali to njima nije dosta žele da im se plješće, dok promovišu svoje degenerične ideje, žele da usvajaju djecu i da svima nama protivno i božjem i naučnom zakonu nametnu tu boleštinu kao nešto normalno i poželjno.
a kad im to prođe tad će nas uvjeravat kako je i opštenje sa životinjama normalno i pedofilija da je normalna.
ne da sam protiv nego tu gamad treba istrijebit.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 08:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
kim deal je napisao:
nema to veze sa homofobijom, jednostavno degenerici oće svima da nametnu nešto što je nenormalno da bude normalno, da djeca uče u školi kako je to normalno i prirodno, niko njima ne uskraćuje pravo da budu pederi, ali to njima nije dosta žele da im se plješće, dok promovišu svoje degenerične ideje, žele da usvajaju djecu i da svima nama protivno i božjem i naučnom zakonu nametnu tu boleštinu kao nešto normalno i poželjno.
a kad im to prođe tad će nas uvjeravat kako je i opštenje sa životinjama normalno i pedofilija da je normalna.
ne da sam protiv nego tu gamad treba istrijebit.

Ideje ti se malo krse sa ustavom, predlazem ti da se preselis u Saudijsku Arabiju, tamo ces se ljepse osjecati.
Citiraj:
Član 5.
Ustavno uredjenje Republike temelji se na:
- garantovanju i zaštitiu ljudskih sloboda i prava u skladu sa medjunarodnim standardima;

Pogledaj medjunarodne standarde sto se tice homoseksualnosti, pogotovo o tim "degenericnim" idejama protivnim "naucnom zakonu"
Citiraj:
Član 10.
Građani Republike su ravnopravni u slobođama, pravima i đužnostima, jeđnaki su pređ zakonom i uzivaju istu pravnu zaštitu bez obzira na...ili drugo lično svojstvo.

Ako mogu protestovat penzioneri, zasto ne bi i pederi.
Citiraj:
Član 28.

Jamči se sloboda vjeroispovijesti.

Ovo je kao odgovor na tvoje argumentaciju "bozjem zakonu". Srecom ne zivimo u Pakistanu ili Saudijskoj Arabiji, pa imamo neke slobode, a postoji veliki broj religija kojima homoseksualizam ne smeta.
Citiraj:
Član 31.

Zajamčena je sloboda političkog organizovanja i djelovanja u skladu sa zakonom.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
postoji veliki broj religija kojima homoseksualizam ne smeta.

Npr. koje ? Nikad nisam cula za to.

Inace sam protiv ugrozavanja bilo cijih prava i sloboda sto naravno ukljucuje i homoseksualce. To je bolje za njih i sve ostale. Ono sto mi se gadi je licemjerje koje je dovodilo i dovodi do toga da se homoseksualci ozene i imaju djecu, a sa strane imaju ljubavnika(e). To mi je gore od bilo cega drugog, uz to sto vuce rizike po zivot i zdravlje. Neka se svi ponasaju prema vlastitom afinitetu i sve ok ( naravno medju punoljetnim osobama i bez prisile ). Potpisujem post @jellyfish-a iznad.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 09:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Japanese_rose je napisao:
Citiraj:
postoji veliki broj religija kojima homoseksualizam ne smeta.

Npr. koje ? Nikad nisam cula za to.

Inace sam protiv ugrozavanja bilo cijih prava i sloboda sto naravno ukljucuje i homoseksualce. To je bolje za njih i sve ostale. Ono sto mi se gadi je licemjerje koje je dovodilo i dovodi do toga da se homoseksualci ozene i imaju djecu, a sa strane imaju ljubavnika(e). To mi se gadi vise od bilo cega, uz to sto vuce rizike po zivot i zdravlje. Neka se svi ponasaju prema vlastitom afinitetu i sve ok . Potpisujem post @jellyfish-a iznad.

Taoizam, Budizam i djelomicno Hinduizam(i Konfucijanizam, ali to je vise filozofija nego religija).

Citiraj:
( naravno medju punoljetnim osobama i bez prisile )

Nadam se da si htjela reci medju osobama mentalno sposobnim da stupaju u seksualne odnose sto je BiH 14 godina koliko znam(mozda si .

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 09:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Ne smeta mi da neko svoje sexualne fantazije upraznjava u svojoj spavaćoj sobi ali mi smeta da ih demonstrira u javnosti transparentno neovisno o kom se radilo!
Međutim puno mi više smeta kad neko pokušava nasiljem rješavati kretanja u društvu s kojima se ne slaže.
I homosexualci su ljudi i ne možemo ih zvati "gamadima" kako to "kim deal" čini a pogotovo se ne smije tolerisati poziv "kim deala" da "....tu gamad treba istrijebiti"!
Strašno!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Time trek je napisao:
Nadam se da si htjela reci medju osobama mentalno sposobnim da stupaju u seksualne odnose sto je BiH 14 godina koliko znam(mozda si .

Nada ti je uzaludna. 14-godisnjaci su djeca i nisu ni mentalno ni fizicki zreli za seksualne odnose. To zna svako ko je imao 14 godina. Takodje se nadam da svi roditelji brizljivo prate kretanje svojih 14-godisnjih kcerki i sinova.

Uz to se nadam da ce se taj zakon o "mentalnoj sposobnosti za stupanje u seksualne odnose" kod nas promijeniti na barem 16 godina. Zalosno.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Bila je granica 16 do, ako se ne varam, 2003. Tada je spustena na 14.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]