banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2009, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Here we go again:
BL Boy je napisao:
Da ja ne kupujem novine, a kazem da bi trebalo kupovati Glas.

:lol: :lol: :lol:

ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Pa kupi Glas!
Nemoj da se vadiš, lafo ovo-ono čitam na kafi, bla, bla
Kupi Glas kad kažeš da bi ga trebalo kupovati!
Eto, ti budi primjer ostalima!

:lol:
Kralj!

xaxaxaxaxaxaxxaxaxaxa

a jesi ti cudan kazem ti da ga citam zar je bitno na koji nacin, sto bih ga onda kupovao ako sam vec procitao sve sto tu pise. Ja kazem vec procitam sve info prvo na netu, pa onda kao dopunski izvor inform. jos procitam Glas i Blic.Kazem za one koji nisu citali da bi trebali u razmatranje prilikom kupovine uzeti te novine u obzir, a da li ce ih i kupiti njihova je stvar. Druga stvar je ako neko nece da cita Glas zato sto je on politicki obojen, ali svakako vise informacija iz zemlje se moze saznati u njemu nego u jednom Blicu i sl.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
BL Boy je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Here we go again:
BL Boy je napisao:

Pa kupi Glas!

Kralj!

xaxaxaxaxaxaxxaxaxaxa

a jesi ti cudan kazem ti da ga citam zar je bitno na koji nacin, sto bih ga onda kupovao ako sam vec procitao sve sto tu pise. Kazem za one koji nisu citali i nisam rekao da bi ga trebalo kupovati vec citati-pogledaj str.3. (posto je ovdje pozivano na bojkot uospte informisanja putem ovih novina). Ja kazem vec procitam sve info prvo na netu, pa onda kao dopunski izvor inform. jos procitam Glas i Blic. Druga stvar je ako neko nece da cita Glas zato sto je on politicki obojen, ali svakako vise informacija iz zemlje se moze saznati u njemu nego u jednom Blicu i sl.

Ja čudan?

Pa čovječe ti ovdje popuješ o dnevnoj štampi, raspisao se, ubjeđuješ ljude da kupuju Glas, jer se, kako tvrdiš i loš Glas treba čitati. A onda napišeš da ne kupuješ novine!
Alo majstore! :lol: :lol: :lol:

Kažem ti.
Eto, kupi ti prvi Glas Srpske kad već tvrdiš da bi ga trebali kupovati!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A jesi simiješan...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da ja sam reako upravo to da i los Glas treba procitati, ako ga negdje na stolu imas za dz besplatno sto ga ne bi procitao, ako nista bar da vidis sta lazu. Ja sam prokomentarisao samo da je broj info iz zemlje u Glasu puno veci nego u Blicu i da bi ga svakako trebalo uzimati u obzir prilikom kupovine za one koji inace kupuju(sad ko ce sta kupiti licni je izbor).

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 14:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Here we go again:
BL Boy je napisao:

Pa kupi Glas!

Kralj!

xaxaxaxaxaxaxxaxaxaxa

Tacno.
Ovo je smesno!BL Boy ne kupuje novine a nas ubedjujje da kupujemo Glas Srpske. :lol:

Ja kupujem novine i ja cu da odlucim koje cu novine citati.A ti BL Boy kada budes kupovao novine,kupi ono sto zelis.

Ja vidim da BL Boyu smeta to sto se citaju novine iz Srbije.
Ima ljudi koji prate desavanja uSrbiji i normalno je da ce kupovati novine zi Srbije.Neke novine iz Srbije sigrurno imaju vise kvalitetnijih clanaka od Glasa, sto je smeso jer je Glas iz Banjaluke.
Pa ako ti smeta covece sto ljudi kupuju novine iz Srbije ti kupi i citaj Avaz!!!!!!!!Eto on ti je sav iz BiH.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Here we go again:
BL Boy je napisao:

Pa kupi Glas!

Kralj!

xaxaxaxaxaxaxxaxaxaxa

Tacno.
Ovo je smesno!BL Boy ne kupuje novine a nas ubedjujje da kupujemo Glas Srpske. :lol:

Ja kupujem novine i ja cu da odlucim koje cu novine citati.A ti BL Boy kada budes kupovao novine,kupi ono sto zelis.

Ima ljudi koji prate desavanja uSrbiji i normalno je da ce kupovati novine zi Srbije.Isto,neke novine iz Srbije sigrurno imaju vise kvalitetnijih clanaka od Glasa, sto je smeso jer je Glas iz Banjaluke.
Pa ako ti smeta covece sto ljudi kupuju novine iz Srbije ti kupi i citaj Avaz.Eto on ti je sav iz BiH.

ne ubjedjujem te da kupujes Glas, samo sam rekao da bi ih trebalo citati(to ne podrazumijeva automatski da ih moras i kupiti), naravno da svako za svoje pare kupuje ono sto on zeli i to je o.k. ne smeta meni sto ljudi kupuju samo kazem da to nije bas uobicajena situacija i da ekspanziji novina iz Srbije nije doprinijela samo kvaliteta clanaka koje objavljuju nego nesto drugo, ali nebitno. Kad se kupuje sve ostalo s vana onda sto ne bi i novine, samo pitam se dokle ce nas takva svijest dovesti.

Pratim i ja desavanja u Srbiji samo ne ona marginalna, a ne kupujem ono sto nema potrebe, a to su novine jer kao sto sam reako vecinu info crpim sa neta gdje mogu da se informisem sa vise strana i sa raznovrsnijim info koje me interesuju.

Usput kad si pomenuo Avaz imaju odlicnu web stranu, dosta azurne info, ne znam sta se desilo sa sajtom Nezavisnih prije su bile azurnije cini mi se.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 16:11 
Veteran
Veteran

BL Boy je napisao:
ne ubjedjujem te da kupujes Glas, samo sam rekao da bi ih trebalo citati(to ne podrazumijeva automatski da ih moras i kupiti)

Ipak si ti prvi govorio o kupovini i porucivao nam da trebamo kupovati Glas Srpske.i jos su te ljudi posle citirali.
BL Boy je napisao:
Mislim da i tu treba malo vise biti patriota i primjenjivati princip kupujmo domace, pa makar to bio i los Glas Srpske.

A posle si priznao da ti ne kupujes novine i opet napisao da trebamo kupovati Glas Srpske
BL Boy je napisao:
ja ne kupujem novine, a kazem da bi trebalo kupovati Glas.

Stvarno si smesan!!

Ja cu da kupujem i da citam ono sta ja hocu(verujem da ce to i drugi i dalje raditi)!To moze biti Glas,Blic,Avaz ili druge novine,ali je to moj izbor!

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

svakako ja nisam ni rekao nista drugu i ne mjesam se u tvoj niti u bilo ciji izbor prilikom kupovine, samo kazem svoj stav o tome sta ja mislim sta bi trebalo, a to je da bi domace trebalo imati prednost nad uvoznim proizvodom. Ja ne kupujem Glas, ali ni Blic ni Press dakle uopste ne izdvajam za te svrhe novac, jer uopste ne kupujem dnevne novine. Mislim da nema potrebe da dalje ponavljam isto, jer to nije ni tema. Tema je bila o tome da li zbog hrvatskih termina u Glasu treba prestati kupovati isti, mislim da to ne treba biti razlog jer prije svega Hrvati su kontitutivan narod u BiH/RS.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
anoniman je napisao:
BL Boy je napisao:
ne ubjedjujem te da kupujes Glas, samo sam rekao da bi ih trebalo citati(to ne podrazumijeva automatski da ih moras i kupiti)

Ipak si ti prvi govorio o kupovini i porucivao nam da trebamo kupovati Glas Srpske.i jos su te ljudi posle citirali.
BL Boy je napisao:
Mislim da i tu treba malo vise biti patriota i primjenjivati princip kupujmo domace, pa makar to bio i los Glas Srpske.

A posle si priznao da ti ne kupujes novine i opet napisao da trebamo kupovati Glas Srpske
BL Boy je napisao:
ja ne kupujem novine, a kazem da bi trebalo kupovati Glas.

Stvarno si smesan!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koji kralj!
xaxaxaxaxaxa

BL Boy, stvarno bi trebao malo razmisliti prije nego što nešto napišeš :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 03:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Avg 2009, 00:28
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/30558/cir/Kolumna-Lajte-kere-Jakobsfelda.html

Zaključni dio kolumne:

И зато драги моји, када будете читали новине или гледали неку ТВ станицу, прво се распитајте ко их плаћа, ко им је власник и знаћете зашто нешто и за чији интерес то нешто објављују. "Глас Српске" је у власништву једног новинара, који није тајкун и који никада није био дрот. A није ни у дилу са Мишковићем. И овдје је крај. Лајте кере Јакобсфелда!

Smiješno, žalosno ili nešto treće?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 08:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
...nešto treće - jadno !

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 11:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jan 2008, 23:16
Vava je napisao:
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/30558/cir/Kolumna-Lajte-kere-Jakobsfelda.html

Zaključni dio kolumne:

И зато драги моји, када будете читали новине или гледали неку ТВ станицу, прво се распитајте ко их плаћа, ко им је власник и знаћете зашто нешто и за чији интерес то нешто објављују. "Глас Српске" је у власништву једног новинара, који није тајкун и који никада није био дрот. A није ни у дилу са Мишковићем. И овдје је крај. Лајте кере Јакобсфелда!

Smiješno, žalosno ili nešto treće?

ODLICNO. SJAJNO.

Glas Srpske
Колумна: Лајте кере Јакобсфелда
Datum: 06.11.2009 23:00
Autor: Мирјана Кусмук

Да бисте знали како да читате неке новине морате знати чији капитал стоји иза њих, да бисте знали за кога да гласате морате доћи до листе његових финансијера, да бисте могли да мјерите медијске слободе морате разликовати новинаре од плаћеника, и обрнуто. И увијек имати на уму да новац свијет покреће.

Све оно што се протекле двије године дешавало у Републици Српској, од економије до политичког става, било је предмет лагарија и општег проблематизовања у медијима у ФБиХ, посебно онима чији је власник сарајевски бизнисмен Хилмо Селимовић, а политички ментор Златко Лагумџија или Харис Силајџић.

Зашто? Па зато јер је био угрожен нечији финансијско-политички интерес. Чији ли? То није тешко одгонетнути, јер ако се зна да су "заштитници националних интереса" зараћених народа, тргујући све ратне године гранатама, нафтом, дрогом и цигарама постали контроверзни бизнисмени у миру одговор се сам намеће.

Хилмо и Момо, Aлија и Момо, Млађо и Aлија и тако редом. Хилмини и Момини новинари, Aлијини и Момини медији, Млађини и Aлијини медијски плаћеници. A онда Хилмини и Момини политички фаворити, Хилмини и Момини криминалци и на крају Хилмини, Момини, Млађини и Aлијини противници.

Медијска сцена БиХ управо је на тај начин и диференцирана. Дискредитацију свих оних који нешто значе у РС од новинара до епископа на најпримитивнији и најнепрофесионалнији начин, потпомогнути пословним сарадницима из РС, отпочели су Хилмини медији, они чији је породица Селимовић власник, а то су листови "Сан" и "Ослобођење".

Наравно да у томе није заостајао Лагумџијин медијски пројекат "60 минута" који је истраживачко новинарство у недостатку доказа и аргумената појачао јалијашким језиком чије храбро кориштење их је довело на трон "неустрашивих слободних новинара - истражитеља".

И све се некако котрљало док се у контаминирани медијски простор није укључио "бијели двор сарајевске чаршије", одлична синтагма за OHR посуђена од једне овдашње новинарке.

Да ли индиректно или директно OHR је постао главни јунак једне књиге када се кренуло са шемама, тачније оном бошњачком објављеном у "Глобалу". Иако шема сама за себе изгледа као приказ књиге "Ко је ко у Бошњака", њена тумачења говоре да се ради о криминализовању угледних Бошњака, који су представљени као мете за одстрел. Исто сматра и реис Исламске заједнице Мустафа Церић, а то је већ озбиљна ствар.

Можда та шема и није настала у OHR-у, можда је прављена на другом мјесту и за друге потребе, све је могуће. Aли могуће је и логично повезивање OHR-а са том и таквом шемом послије свих оних које су пласиране из "бијелог двора сарајевске чаршије", а које је магазин "60 минута" објављивао прије неколико мјесеци.

Једна од њих поновљена је прије два дана у Селимовића "Ослобођењу" и названа "Схема Додиковог обавјештајног, финансијског и паравојног апарата у РС". За све оне који нешто знају и прате кретања у Републици Српској "смијешна сликовница" на којој су увезани људи који немају везе једни с другима, па чак и једна фарма говеда иза које стоји амерички и хрватски капитал.

Нашао се у тој мрежи мрског непријатеља Додика, и Милован Цицко Бијелица који несретан сада тумачи шта га снађе када цијели свијет зна да је близак Чавићу, а овај опет Лагумџији, а овај опет Бакиру и Хилминим медијима. Шта је Цицко Богу згријешио, када се, чекајући помиловање, "поправио", успоставио сарадњу са истражитељима "60 минута" (међу којима има и рода), те их угошћује, дочекује и снабдијева информацијама са Равне Романије. Углавном онима везаним за супарнички клан браће Чоловића или пословање "Српских шума", које му је измакло контроли.

Много је још на тој шеми небулоза. Ту негдје је и Душко Кусмук, тренер репрезентације БиХ у теквандоу, за којег пише да је стриц главне уреднице "Гласа Српске" Мирјане Кусмук, што исту треба да ушеми у шему на којој је нема. Веома интересантан податак, али неистинит, јер Душко је Мирјанин рођак, а не стриц. Нису питали, па им нисам ни рекла. Нису ни хтјели да сазнају, хтјели су да компромитују, папански и на кварно.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 11:56 
Početnik
Početnik

majstorovic je napisao:
Пошто сам читалац Гласа Српске протеклих 15-так година, а у мојој кући се чита и много дуже осјећам да имам право да кажем нешто о овој кроатизацији која се дешава у овим новинама. Наиме, ове новине читам сваки дан и само се све више нервирам. Постала је пракса да се чланци преносе са хрватских интернет портала гдје се не води ни најмања пажња о "хрватским ријечима" Постало је фрустрирајуће читати новине на ћирилици које су препуне кроатизама. Примјере није потребно наводити само узмите било које издање и погледајте неке од рублика везане за занимљивости, економију или вијести из региона. Шта се то дешава да ли је то нова политика ових новина или још један од начина да се приближимо тој Европи. Да се разумијемо, немам ја ништа ни против тих ријечи ни против хрватског, али мислим да то све негативно утиче на српску културу гдје су дјеца већ почела да се поздрављају са бок или како већ. Мислим да ове новине требају да буду репрезент наше културе, а не да се и кроз Глас СРПСКЕ морамо кроатизовати.

Koliko znam jedna kolumna izlazi na jeziku koji nije srpski i pise je Sanja Vlaisavljevic, sjajan intelektulac, Sarajka koju sa istom zestinom napadaju i tamo jer se odvazila da pise za Glas SRPSKE.
A ti se Majstorovicu obrazuj. Ustav je najvisi akt jedne drzave.
I pozdravi raju u Fokusu!

USTAV REPUBLIKE SRPSKE
prečišćeni tekst

Član 7.
Službeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog naroda i jezik hrvatskog naroda. Službena pisma su ćirilica i latinica.
Na područjima gde žive druge jezičke grupe u službenoj upotrebi su i njihovi jezici i pisma, na način određen zakonom.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2009, 13:59
Ti vjerni citaoce, da nesto znas, ne bih ovakve stvari pisao. Prije svega Glas Srpske je novina koja je osnovan aprije 65 godina, koja iza sebe ima samo uspjehe.
Osim toga u svojim svrljotinama gluposti, sam iznosis kontradiktorne cinjenjice, govoris o tome da ne treba citati Glas Srpske, a potom da te novine treba kupovati. Pa kupi Glas!
Nemoj da se vadiš, Kupi Glas kad kažeš da bi ga trebalo kupovati! Smijesan si i glup
Mislim da bi ti trebao da malo razmislis o svojim postupcima i mozda njegdje da nadjes kakvu pomoc, da prvo naucis neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2009, 14:06
Idiot je onaj ko je postavio ovu temu. Ako mu se ne svidja Glas neka cita balijski Avaz. To su izdajice Banje Luke i Republike Srpske. Zivio Glas i samostalna i nezavisna Republika Srpska!
:evil:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2009, 14:06
za raju koja ne voli Glas :fist:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 14:45 
Početnik
Početnik

laki69 je napisao:

To laki majstore!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
laki69 je napisao:

наравно... ево им још :fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 18:27 
Početnik
Početnik

anoniman je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Here we go again:
BL Boy je napisao:

Pa kupi Glas!

Kralj!

xaxaxaxaxaxaxxaxaxaxa

Tacno.

Ima ljudi koji prate desavanja uSrbiji i normalno je da ce kupovati novine zi Srbije.Neke novine iz Srbije sigrurno imaju vise kvalitetnijih clanaka od Glasa, sto je smeso jer je Glas iz Banjaluke.
Pa ako ti smeta covece sto ljudi kupuju novine iz Srbije ti kupi i citaj Avaz!!!!!!!!Eto on ti je sav iz BiH.

BL Boy je normalan ali ti nisi. Jer ti citas novine iz Srbije, ne zato sto su bolje od Glasa Srpske nego zato sto imas kompleks provincijalca pa se sa novinama u ruci sepuris po gradu kao ti gravitiras Beogradu. Glas Srpske je dobra novina, srpska je i demokratska je. I mnogo je citirana u Beogradu, jer oni nemaju kompleks Banjaluke. Zato uradi nesto pametnije i bolje, daj malo svog duha svom gradu, napravi od njega grad, a nemoj leciti komplekse citajuci beogradsku stampu iako ima manje informacija koje te interesuju od Glasa, iako mnogo kasni posle Glasa. Ja sam iz Beograda i zivim ovde slucajno i jako volim da citam Glas. Ali ja nemam komplekse i zao mi je kada sretnem ljude koji ih imaju samo zato sto su iz manjeg grada.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
doli, laki, orvel - tri nicka - jedna kita :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 19:47 
Veteran
Veteran

doli bel je napisao:
BL Boy je normalan ali ti nisi. Jer ti citas novine iz Srbije, ne zato sto su bolje od Glasa Srpske nego zato sto imas kompleks provincijalca pa se sa novinama u ruci sepuris po gradu kao ti gravitiras Beogradu. Glas Srpske je dobra novina, srpska je i demokratska je. I mnogo je citirana u Beogradu, jer oni nemaju kompleks Banjaluke. Zato uradi nesto pametnije i bolje, daj malo svog duha svom gradu, napravi od njega grad, a nemoj leciti komplekse citajuci beogradsku stampu iako ima manje informacija koje te interesuju od Glasa, iako mnogo kasni posle Glasa. Ja sam iz Beograda i zivim ovde slucajno i jako volim da citam Glas. Ali ja nemam komplekse i zao mi je kada sretnem ljude koji ih imaju samo zato sto su iz manjeg grada.

Mislim da nije normalno da neko(BL Boy)ko ne kupuje novine namece svoj stav o kupovini drugima.

Ja odlucujem koje cu novine kupiti,a to su one koje imaju vise infromacije koje me interesuju.Zalosno je sto Glas nema kvalitetnijih clanaka iz RS od nekih novina iz Srbije.Ako se poprave,mozda ih i pocnem kupovati.Da ti ponovim,ja odlucujem koje cu novine kupiti,a to su one koje imaju vise informacija koje me interesuju,a sediste im moze biti bilo gde na planeti(Srbija,Hrvatska,BiH...).Je li trebam da ti nacrtam ovo?
I za tvoju informaciju,ne sepurim se novinama u ruci.

Napisao sam da ima ljudi koji prate desavanja u Srbiji.Zasto je to cudno?Dosta nasih firmi saradjuje sa firmama iz Srbije i normalno je da ce ih interesovat situacija tamo.

Srpski Press je najtirazniji u RS,a kvalietnije informacije o RS od Glasa ponekad imaju novine tipa Vecernje novosti,koje nekim danima i nemaju strane iz RS!A o Blicu ne treban napisati niti jednu rec.Dovoljno ih je samo prelistati i svako normalan se moze uveriti da imaju zanimljivijih clanaka od Glasa.
Pa neka se Glasovi novinari zapitaju malo zasto je to tako.

scorsese je napisao:
doli, laki, orvel - tri nicka - jedna kita :lol: :lol: :lol:

Invazija klo(v)nova! :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]