Posto vidim da je ovdje svi protiv svih valjanje u blatu....geronimooooo
kim deal je napisao:
muhamed je bio bogati trgovac, kome se svidjelo ono što su mu njegove sluge čitale iz biblije jer poznato je da je on bio nepismen, nakon toga je on u svojoj taštini počeo uz pomoć svojih pisara da prepisuje i da daje neko svoje viđenje i tumačenj(naravno pogrešno) biblije.
jel to ti tumacis Islam na "ale borginjo" nacin...
Mozes mi samo onda reci ko je preveo Bibliju na arapski jezik (ne zaboravi da se radi o 6 vijeku), ako moze samo ime tog covjeka samo da udje u zapisnik, jer kako ti rece da su drugovi citali Bibliju onda ju je neko preveo, jer to su uglavnom bili neznabozacki i nepismen narod koji jedva da je govorio svoj jezik a kamoli aramejski, hebrejski ili kuku meni grcki.
Dakle ako baljezgas onda pokusaj s argumentima, znaci za pocetak koji je to jadnik preveo Bibliju na arapski u 6. vijeku ??? Ako moze bar inicijali, ako si stidljvi za kompletno ime.
kim deal je napisao:
u svemu tome viđena je šansa da se ujedine arapska plemena koja su u to vrijeme bila mnogobožačka u jednu monoteističku religiju ne bi li tako došlo do mira među njima što se kako i danas vidimo nije desilo.
a to kako islam tumači sam sebe to je fakat objektivno
Dakle ovako matematicki da vidimo
Prevod Biblije (6. vijek) + motiv + krivo tumacenje + xy =
Bice da su tipovi kao ti vrsni matematicari i poznavaoci komparativnih religija.
"Prije ulaska na forum se saberu, a kad udju onda se oduzmu."
tada su ljudi kao i danas trgovali sarađivali i narodi su se sporazumjevali govorili su tada korištene jezike, pa u rimskom carstvu su se ljudi sporazumjevali na više jezika kao i danas u EU neznam šta te zbunjuje osim možda tvog ne znanja