Tek sam večeras/noćas oko 1 sat završio sa "kupovinom" igre. Oteglo se. Igrao sam oko sat i po iako sam umoran za neko kvalitetno igranje, prije toga sam par sati igrao Witchera. Danas sam čitao komentare na par foruma i oni su dosta pozitivni (koliko se već može suditi o igri nakon jednog dana igranja), mnogi kažu da je DAO i bolji nego što su očekivali i da se ne mogu skinuti sa njega, neki igraju do 4 u jutro a u 6 idu na posao

. Inače ocjene na Metacritics su dosta dobre, trenutna prosječna ocjena je 9.1 iz 20 reviewa.
Na početki ima podosta animacija, ali čujem da kasnije nije tako već je akcija fluidnija, što je dobro.
Igram kao Male Human Warrior (Noble naravno, jer je to jedini Origin za Human Warrior), došao sam do levela 2. Odmah sam ubacio ove DLC-ove koji su procurili, a evo i
Blood Dragon Armour, linkove za ostale sam već postavio. Evo kako to izgleda kad se ubaci.
ISO je 7.7 GB a DAO na hard disku nakon instalacije zauzima 15.1 GB

, i instalacija (bolje rečeno masovno otpakivanje) je potrajala dobrih desetak minuta.
Quicksave je dosta brz što je bitno, nadam se da će i ostati brz ali pitanje je, i u Risenu je bio jako brz na početku a kasnije i nije. Load je zadovoljavajući, nije dug.
Inventar, Journal, Map, i ostalo što ima a što je standardno za igre ovog tipa izgledaju fino. Vidjećemo kako će se Quest Book pokazati vremenom kad se nakupi dosta questova, nadam se da će biti pregledan. Jedino mi font djeluje sitan, ili je zbog ovih kasnih noćnih sati kad ne vidim najbolje

, ali mi tekst u svemu u igri djeluje sitan.
Kažu da je dobro optimizovana a i meni se tako čini mada je meni teže procjeniti ali djeluje da jeste jer na 1920x1200 sa baš svime na max (AA je 8X, teksture i detalji na max) imam minimum 50 fps, često preko 60, pa i 70. Ali kao što su rekli oni koji su prije mene igrali ova igra je dosta CPU ovisna, baš "troši" CPU, ovo još nisam vidio, svi koji imaju 4 jezgra su rekli da ih sve opterećuje podjednako, i to prilično, a i sam sam se u to večeras uvjerio. Izgleda da one prvobitne specifikacija sa quad-core u preporučenoj konfiguraciji nisu bile bezvezne. Ne znači da je quad neophodan jer su kasnije smanjili na dual-core u preporučenoj konfiguraciji ali ova igra baš koristi sva 4 jezgra.

Valjda će i Warden's Keep DLC procuriti ovih dana kao i Stone Prisoner, pa da igramo full verziju

.
Grafika je meni baš lijepa, na počeku se sa ovim Originom igra u zamku, pošto sam plemić (Noble), pa baš lijepo izgleda.
Neki su probali prvo jedan a kasnije neki drugi Origin, razlikuje se priča puno.
One borbe koje sam imao na početku su bile lagane, ali kasnije će biti baš gadnih po onome što čitam, i na Normal težini koju sam uzeo.
Volio bih sutra ili najkasnije prekosutra završiti Witchera pa da se potpuno posvetim ovome.