banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 15 Okt 2009, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja na youtube ne smenm ni da pomislim, znaci da bi ucitao spot od 4 min treba mu 10-15 min

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ja i danas mucim muku sa brzinom....
Sad sam zvao mtel podrsku i kazu da se ne izvode nikakvi radovi. Pomenuli su i da su imali 10-tak poziva zbog usporenog neta.
Ja sam im rekao da mi prijave to kao kvar, sto su i uradili uzeli podatke i kao pokusace nesto napraviti. Zovite svi da ih stisnemo da nam to rijese sto brze...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Evo ovako stvari stoje,
pukao im je link prema t-comu pa je sav promet bio prosledjivan na telekom srbije link koji je dosta manji od t-comovog.Danas bi se stvari trebale vratiti u normalu, tj. link se vec vratio ali se treba ustabili promet.
Poz!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ADSL u nekoliko zadnjih dana je bas losak i to dobar

spor skroz
zakuje se i ni maketi po 3-4 minuta

PIK Radnja

Vrh

Tema posta: ADSL od 15. oktobra
PostPoslato: 22 Okt 2009, 20:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Okt 2009, 20:03
Da li je neko primjetio da se četvrtkom dosta "pokvari" ADSL veza? Počelo je u četvrtak 15.10.2009. da bi u petak 16.10.2009. veza bila nešto bolja i sada ponovo u četvrtak 22.10.2009. počinje da se ponavlja ista priča. Brzina se prepolovi i ping poveca a ima i dosta izgubljenih paketa. Npr. download umjesto 78 kBs bude jedva 35 kBs ali nije ni konstantan već se non-stop mijenja.

Jel' neko zna šta se dešava i zašto samo četvrtkom? Ili je to možda slučajnost? Jel' u pitanju neko "redovno" održavanje ili šta već?

P.S. Nisam zvao njihovu podršku jer čisto sumnjam da oni imaju blage veze šta se dešava.
P.P.S. Ja koristim ADSL paket 768/64 flat.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 16:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2008, 09:47
Imam jedno pitanje.
Prije 5 dana sam predao onaj zahtijev za mtelov adsl. Sve sam popunio, predao i na kraju sam pitao onu tetu sto radi tamo nece li se to zadrzati i ona rece da nece. Eh, sad sam pomalo nestrpljiv , jer sam citao da su neki cekali veoma dugo na to, pa me sad interesuje koliko je trebalo vama otprilike da vas nazovu? Inace provjerio sam unaprijed je li dostupan adsl kod mene na njihovoj stranici i jeste, tako da mislim to nece usporavati. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 17:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
dftone je napisao:
Imam jedno pitanje.
Prije 5 dana sam predao onaj zahtijev za mtelov adsl. Sve sam popunio, predao i na kraju sam pitao onu tetu sto radi tamo nece li se to zadrzati i ona rece da nece. Eh, sad sam pomalo nestrpljiv , jer sam citao da su neki cekali veoma dugo na to, pa me sad interesuje koliko je trebalo vama otprilike da vas nazovu? Inace provjerio sam unaprijed je li dostupan adsl kod mene na njihovoj stranici i jeste, tako da mislim to nece usporavati. :)

Koliko sam čekao?
Manje od dva dana. A još su mi rekli da ću čekati oko sedam dana. Tako da su me baš prijatno iznenadili. Samo, ja nisam uveo ove godine, ali znam neke i oni su čekali oko 3-4 dana. To ti zavisi od broja zahtjeva, dostupnih modema, ali i od radnika m:tel-a. Eto, mene su iznenadili brzim postavljanjem.

I još da me iznenade i još malčice ubrzaju (pogotovo upload)...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 18:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2008, 09:47
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Koliko sam čekao?
Manje od dva dana. A još su mi rekli da ću čekati oko sedam dana. Tako da su me baš prijatno iznenadili. Samo, ja nisam uveo ove godine, ali znam neke i oni su čekali oko 3-4 dana. To ti zavisi od broja zahtjeva, dostupnih modema, ali i od radnika m:tel-a. Eto, mene su iznenadili brzim postavljanjem.

I još da me iznenade i još malčice ubrzaju (pogotovo upload)...

Eh, hvala na brzom odgovoru. Sad se nadam da će i meni svaki trenutak nazvati. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ikakvih priča, novosti nagađanja o povećanju brzina do nove godine? :confused1:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 18:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Mene više zanima IP televizija.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 23:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Sep 2008, 20:16
ljudi ima li neko problema sa netom u zadnje vrijeme? kod mene konstantno nestaje, od 22 do 6-7 i tako....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 02:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja više nisam siguran, da li je do FB, Youtube, ili MTEL. :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 14:54 
Početnik
Početnik

evo npr. jucer mi je non stop nestajao net.. pitam da znam da li je do modema ili do njih (danas evo vec 2h radi ok )

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Sve zavisi koji je dio grada i koji je grad u pitanju.

Ulica Vojvode Sinđelića, BL, I gradska zona, 2 dana ne radi telefon, ADSL kod komšije punih 15 dana nije radio. Dobio je puni iznos na računu bez ikakvog popusta ili izvinjenja... Mobilna ne radi od prvog dana tj od kada je puštena u rad.

Kada bih se htio ubiti strujom, vjerovatno ni to ne bih mogao... Ako ste srećni imaćete 170-180V što je dovoljno da jedan komšija uključi veš mašinu ali ne i dvojica...

Što se tiče interneta u gradu, bukvalno sve zavisi od lokacije.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 23:23 
Početnik
Početnik

iz brckog sam ... maloprije mi je o5 pukao net, nije dolazio iako sam gasio/palio modem... pa sam odlucio ostaviti malo modem ugasenim and guess what? dosao mi net... sve mi smrdi da je modem poceo lagano odapinjat

edit: update... danas mi se net vuce kao da sam prikopcan na dial up i to u zlatno doba teola kada su zarili i palili (a ni dial up im nije radio kako treba)... kako ono bi sati plus telefon :S... ima li jos neko problema?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 17:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Dce/02 je napisao:
Ikakvih priča, novosti nagađanja o povećanju brzina do nove godine? :confused1:

Zna li iko???
Evo poredjenje, u pitanju su paketi koji kostaju isto, 29 KM ili ti 1390 RSD, kod nas u BL i u BG-u.
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Nista cudno, nismo mi dzabe su**k svijeta, a sto se tice povecanja brzine, nadam se da ce biti oko n.godine kad ce valjda IPTV pustiti na testiranje sirokim narodnim masama, ali opet ne vjerujem da ce biti povecanje neko znacajno, nego kao i prosli put za 50% (sto opet nije lose, ali je daleko od dobrog)...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 11:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Nadam se bar i tim 50%. U Srbiji se prica da se Telekom kao odgovor na SBB-ovo povecanje, dici duplo brzinu, da je bar i kod nas tako.
I nadam se da upload nece o5 ostati na istom, mene sramota reci da imam konekciju 768/64 :-? (u praksi to je 5-6 KB/s upload-a) :angry2:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Hmmm.. Ma ljudi nema smisla porediti Srbiju i nas po ovim pitanjima.

Dalje ne mislim da će biti prevelikog dizanja brzine uskoro, a ni u Srbiji ne vjerujem da će dizati duplo kao što neko najavi, pogotovo ne onima koji misle koristiti IPTV jer najjaci paketi ADSL-a ne idu zajedno sa IPTV, jednostavno ne ide.

Dalje vi što imate probleme sa ADSL mogli bi malo i sami da zavirite u vaše modeme u system info i uporedite vrijednosti koje imate sa normalnim vrijednostima (koje ću ispod postaviti). Ili to ili da zovete tehničku podršku na 0800 50 005 i vjerovatno će prvo pitanje od njih biti: "Da li imate čačkalicu?.... da resetujete modem" heheheh

Citiraj:
Data Path:

Data Path = Fast - nije uključen interliving

Data Path = Interleaved - uključen interliving, ako je lošija parica (sa većim slabljenjem i manjim

SNR marginama može da poboljša uspostavljanje i stabilnost linka)

Standard – pokazuje uspostavljen ADSL standard (tipično ADSL2+ ili G.dmt).

Bandwidth Down/Up(kbps) – kada je link uspostavljen realna brzina prenosa podataka (modem↔DSLAM).

SNR Margin Down/Up(dB) – margine šuma koje govore koliki je šum i treba da se kreće u granicama od (25-40)/ (25-40). Što je SNR veći to je bolje. Modem može da radi i sa manjim SNR marginama, ali će raditi nestabilnije, dolaziće do prekidanja linka ili smanjenja protoka zbog povećanih grešaka.

Attenuation Down/Up(dB) – slabljenje na fizičkoj liniji. Ako je suviše veliko neće doći do uspostavljanja linka. Treba da se kreće u granicama (0-20)/ (0-20). Što je slabljenje manje to je bolje.

CRC / FEC / HEC Down/Up – brojači grešaka (bita, ramova, zaglavlja) koji su obično bliski ili jednaki nuli (za uspostavljen link i autentifikaciju ok). Velik broj grešaka (~1000 ili ~10000) ukazuje na probleme sa velikim signal/šumom, velikim slabljenjem parice, lošom paricom, lošom instalacijom ili lošim kontaktima na izvodu ili samoj kućnoj instalaciji.

Sa stranice System Information najvažnije informacije (pri uspostavljenom linku) su SNR Margin Down/Up(dB), Attenuation Down/Up (dB) i CRC/FEC/HEC Down/Up. Ostala polja bitna su samo ako odstupaju od normalnih vrednosti.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
goranagf je napisao:
Nadam se bar i tim 50%. U Srbiji se prica da se Telekom kao odgovor na SBB-ovo povecanje, dici duplo brzinu, da je bar i kod nas tako.
I nadam se da upload nece o5 ostati na istom, mene sramota reci da imam konekciju 768/64 :-? (u praksi to je 5-6 KB/s upload-a) :angry2:

Duplo?Hm, sumnjam.
Mozda bi mogli dici one pakete do 4 mbps, ali paket koji im je 16 mbps, em nemoze adsl2+ podnjeti vise, teoretski maximum je 24 mbps, a parice u srbiji dabogda da mogu i tih 16 podnijeti ;).
Ali teol bi stvarno trebao vec podici te brzine, a pogotovo upload(pa ovoliko jadan upload nema nigdje :S).
A, i gledam nesto, koliko srbijanski internet ima bolji ping nego teol, u zadnje vrijeme ping na njemackim serverima 60-70, kad je 55 sretan sam.A na blic.netu 40...
Btw. http://www.sbb.co.yu/Paketi/343/Turbo+FlatHome.shtml o ovome mi mozemo samo sanjati xD.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]