banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Jeste li probali marihuanu?
Jesam 52%  52%  [ 44 ]
Nisam 48%  48%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 85
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Руjа je napisao:
Шта jе Methadon? Да ли је неко имао искуство са њим?

Analgetik koji se koristi za odvikavanje od heroina...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
@romeo: da, to pokazuje, grafikon je o stetnosti droga po zdravlje..
metadon je u istoj grupi supstanci kao heroin (tzv jaki analgetici, na bazi morfina), samo sto se uzima oralno..drugo ime mu je heptanon..kod nas na psihijatriji je nedavno poceo raditi metadonski centar, gdje se taj metadon daje neizljecivim ovisnicima..inace se daje kod jakih bolova, kod onih koji umiru od raka i sl.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma to je cista glupost...po kojoj logici je LSD ili ekstazi "bolji" po zdravlje od trave?...pa na zivim primijerima znam da to ne moze biti istina...uostalom, trava se koristi i u medicinske svrhe...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa i LSD i ekstazi se koriste u medicinske svrhe..ekstazi je u pocetku bio legalan i koristio se s velikim uspjehom u psihoterapiji a danas se uglavnom koristi u terapiji ptsp-a (post traumatski stresni poremecaj)
oni se koriste u manjim koncentracijama nego vutra, nema prateceg katrana iz dima i slicno, zato su manje stetni..

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ma prostituciju,travu sve to treba fino legalizovati da se fino vidi ko i koliko koristi te stvari :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
pa i LSD i ekstazi se koriste u medicinske svrhe..ekstazi je u pocetku bio legalan i koristio se s velikim uspjehom u psihoterapiji a danas se uglavnom koristi u terapiji ptsp-a (post traumatski stresni poremecaj)
oni se koriste u manjim koncentracijama nego vutra, nema prateceg katrana iz dima i slicno, zato su manje stetni..

da, ali su onda shvatili da uzrokuje mnogo vecu stetu nego korist...mozda su zdraviji za pluca, ali razaraju mozak, jetru, zeludac, zube...daleko od toga da umanjujem stetnost marihuane, ali ekstazi i LSD su daleko ispred sto se tice unistavanja ljudskog organizma...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:

da, ali su onda shvatili da uzrokuje mnogo vecu stetu nego korist...mozda su zdraviji za pluca, ali razaraju mozak, jetru, zeludac, zube...

stvarno? ajde nadji mi studije koje to potkrepljuju..i znas li u kojoj se koncentraciji koristi LSD? jednu kap stavis u vodovod i citav grad je high :) kako tako mala koncentracija moze uopste da utice i na sta? do sada nije dokumnetova ni jedan slucaj stete po neki organ pri upotrebi LSD-ja.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Probo sam 2-3 puta. nis posebno.......al meeni licno smrdi......Sto se mene tice legalizovati.......i onako je duvaju isti im je.......

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
:lol:

hahaah koji ste vi shouW xD

jednu kap stavis u vodovod i citav grad je high

muahahhah

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Sassy kraljice reci im koju pametnu :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
NEmam vremena.. potrajaće xD

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
:lol:

hahaah koji ste vi shouW xD

jednu kap stavis u vodovod i citav grad je high

muahahhah

to je obviously bila sala :) u pitanju je flasica zapravo :lol: doze se krecu oko nekoliko desetina mikrograma (milioniti dio grama) po osobi :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
Romeo88 je napisao:

da, ali su onda shvatili da uzrokuje mnogo vecu stetu nego korist...mozda su zdraviji za pluca, ali razaraju mozak, jetru, zeludac, zube...

stvarno? ajde nadji mi studije koje to potkrepljuju..i znas li u kojoj se koncentraciji koristi LSD? jednu kap stavis u vodovod i citav grad je high :) kako tako mala koncentracija moze uopste da utice i na sta? do sada nije dokumnetova ni jedan slucaj stete po neki organ pri upotrebi LSD-ja.

ostecenje jetre,zeludca,zuba se odnosilo na ekstazi...sto se tice studija, bas sam skoro gledao na tv-u o tome kako se ekstazi koristio u med. svrhe kod lijecenja depresije i ptsp-a ali su shvatili da previse ostecuje mozak i izaziva drugu vrstu depresije uslijed toga sto mozak pojacava navalu euforije i srece koja ga previse iscrpljuje......pronaci cu to i na internetu kad stignem...uostalom, poznajes li osoba koje konzumiraju ekstazi?...ne treba meni studija kad na zivim primijerima ljudi gledam sta radi, sta ostecuje i kako utice na njih..sto se tice LSD...pa ne zovu ga bezveze droga ludila...reci da ne ostecuje ni jedan organ je glupost, posto su nerijetko uzivaoci LSD postali psihijatrijski pacijenti, a kad pricas sa njima vidis i zasto je to tako...tripovi od uzimanja mogu se javiti covjeku i nekoliko mjeseci nakon sto ga je konzumirao, a postoje i slucajevi gdje su ljudi zauvijek ostajali u tom "svijetu tripa" jer je mozak pregorio...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:D što se mene lično tiče ja sam je sebi legalizovao, imam svoj polu profi grove box od 1.5m kvadratni, također smatram da alkohol čini najviše štete pojedincu i društvu u cjelini 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:

ostecenje jetre,zeludca,zuba se odnosilo na ekstazi...sto se tice studija, bas sam skoro gledao na tv-u o tome kako se ekstazi koristio u med. svrhe kod lijecenja depresije i ptsp-a ali su shvatili da previse ostecuje mozak i izaziva drugu vrstu depresije uslijed toga sto mozak pojacava navalu euforije i srece koja ga previse iscrpljuje......pronaci cu to i na internetu kad stignem...uostalom, poznajes li osoba koje konzumiraju ekstazi?...ne treba meni studija kad na zivim primijerima ljudi gledam sta radi, sta ostecuje i kako utice na njih..sto se tice LSD...pa ne zovu ga bezveze droga ludila...reci da ne ostecuje ni jedan organ je glupost, posto su nerijetko uzivaoci LSD postali psihijatrijski pacijenti, a kad pricas sa njima vidis i zasto je to tako...tripovi od uzimanja mogu se javiti covjeku i nekoliko mjeseci nakon sto ga je konzumirao, a postoje i slucajevi gdje su ljudi zauvijek ostajali u tom "svijetu tripa" jer je mozak pregorio...

to su slucajevi koji bi pregorili i sami od sebe ;) ipak 1% ljudi ima sizofreniju (podatak iz udzbenika psihijatrije)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa dobro onda, nema sta...toplo preporucujem svim forumasima i ljudima dobre volje da koriste LSD, posto ne postoji opasnost od toga da ce vam se nesto lose desiti ili da biste mogli sjebati organizam a uzrokuje tako doooobre tripove da ne povjerujes...cak stavise, posto ga koriste u medicinske svrhe, ne razumijem zasto ga roditelji ne bi davali djeci i time im povecali mastovitost i repertoar igara kojih se mogu igrati sa svojim vrsnjacima, a unuci davali djedovima i bakam kako bi im povratili nekadasnju mladalacku pokretljivost i sjaj u ocima...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vidi, Terence McKenna reincarnated :lol:

da li ce trip biti los ili dobar, najvise zavisi od okruzenja, da li je prisutna osoba od povjerenja koja zna o cemu se radi i sl. kao i svugdje, postoji upotreba i zloupotreba :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 16:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2009, 17:15
Ko god kaze da trava ne valja, ili nije probao ili laze.
To dali treba legalizovati ili ne apsolutno me i ne zanima. Ja sam je pusio duzi niz godina i nije mi toliko zla nanijela. Da uzrokuje psiholoske poremecaje u mome slucaju i nije bas zastupajuca cinjenica. Ja sam bio vec od ranije poremecen tako da taj period i nije ostavio nekoga traga. 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Nisam tip koji je za bilo kakve zabrane, i nisam bio protivnik marihuane sve dok se svojim ocima nisam uvjerio sta uradi od covjeka na duze staze.

Imao sam nekoliko kolega koji su umjesto pive koristili marihuanu (dakle barem jednom sedmicno),
i uvjerio sam se da je problematika trave u tome sto se posledice (za razliku od ostalih tzv "tezih" droga) vide tek poslije jedne do tri godine.
Svi oni po vlastitom misljenju funkcionisu sjajno, ali svi koji ih duze poznaju primjecuju promjene: svi su postali ekstremno lezerni prema svom poslu i obavezama,
zaboravnost i rasijanost im vise nije sporedna nego glavna osobina, zaboravljaju dogovore, non stop gube stvari, a red prioriteta u glavi potpuno nestaje.

Vrhunac price mi je bio sa jednim kolegom koji je duvao bar jednom u dva dana: odem kod njega jednom na kafu da nesto snimimo,
a lik skonta da u kuci nema secera za kafu, on skokne do dragstora i na po puta potpuno zaboravi gdje je krenuo, sretne neke kolege i ode u grad,
pritom ostavljajuci mene potpuno samog u svom stanu (a u njemu brdo instrumenata, skupih mikseta, opreme, kartica itd).
Kada se vratio kuci bio je u potpunom frasu kad sam mu ja otvorio vrata, ali to svejedno nije dozvolio da se poveze sa cestim duvanjem.
Na kraju balade mu se raspao (veoma uspjesan) bend, propao mu genijalan cd koji je doveo do kraja, a o fakultetu vise nije bilo price.
Drugi kolega koji je prihvatio nase sugestije da se okane duvanja jer mu koncentracija i odgovornost takodje nije postojala je postao potpuno druga prica,
lik trenutno zavrsava drugi fakultet, i stize da se bavi da pet poslova sa strane, dakle ista ona osoba kojoj je najveca i jedina dilema bila - gdje popiti kafu,
kako nabaviti travu, i kako se organizovati sa ekipom za PlayStation.

Mozda tripujem, ali moje iskustvo govori da marihuana ne djeluje mozda fatalno po zdravlje (naprotiv, u malim kolicinama sluzi cak i kao dragocjen lijek protiv raka),
ali u globalu kada se sve sabere i oduzme ona nije i ne treba biti shvacena kao vid "razonode", jer na duze staze djeluje fatalno na licnost,
u smislu da onaj ko je cesce koristi na duze staze postaje lijenji, rasijaniji, neodgovorniji i da prosto gubi fokus u svakom pogledu.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
cvox je napisao:
Moje misljenje ja da to treba legalizovati ko u Holandiji.....em mozes nadgledati em drzava ima para od tog,svi zadovoljni i mirni......... :cat:

Da BiH funkcioniše kao Holandija možda bi se i moglo razmisliti o legalizaciji a s obzirom da BiH kao država uopšte ne fercera nije preporučljivo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]