Vader je napisao:
Večeras sam malo gledao o ovoj igri, pogledao sam ovaj video
http://www.swtor.com/media/trailers/dev ... alkthroughNe izgleda loše, ali ne kontam šta je ovde MMO, šta je multiplayer? Inače to ne razumijem previše (mada sam mogao čeprkati po webu ali me nije ranije zanimalo), šta se radi u WOW-u, da li se bori sa drugim protivnicima koji igraju ili se svi zajedno bore protiv monstera, da li stari korisnici budući da već igraju imaju veliku prednost nad novima koji se tek uključuju, kako taj sistem radi i to sve, nije mi to najjasnije. Da li postoje questovi, ko ih daje, koliko ih ima, na čemu se bazira samo igranje i želja za nastavkom igranja? Iste te stvari me zanimaju i za ovaj Star Wars. Baš u komentarima na ovaj video sa ovog gore linka je neko napisao
"Who else here is really starting to worry that this "MMO" is going to become a mainly single player game with the option of some Multiplayer moments". I meni je video djelovao kao singleplayer. Šta je tu multiplayer? Da li su na kraju videa kada se bore Sith i Bounty Hunter protiv klonova i Jedija oni obojica pravi živi igrači, pri čemu bi onda to bio "multiplayer", jer se dvojica bore rame uz rame? Znači odabereš klasu, susrećeš neke NPC-ove, uradiš poneki quest koji ti oni daju, i onda naletiš na nekog lika iz USA i dogovorite se da dalje igrate zajedno, pa zajedno rješavate questove? Jel' to, ili nije to?
Ista se pitanja odnose i na Guild Wars. Jesu li MMO stvarno toliko zarazani? Dobro, mnoge igre su zarazne, ali ih pređeš i gotovo, ali šta se ovde "dešava" u igri da ljudi igraju po godinu dana?
Koliko košta mjesečna pretplata za WOW? Pretpostavljam da će slična biti i za ovaj Star Wars. Ako se ne varam Guild Wars je besplatan, samo se kupi original. To je baš zgodno, a vidim i da ima dobre ocjene. Koliko brza internet konekcija treba za MMO?
Sad vidim da na Steamu Guild Wars Game of the Year Edition košta samo 15€, to uopšte nije skupo, i još nema mjesečnih pretplata, a Metacritic ocjena je 89/100 što je odlično.
generalno svi MMO naslovi su u stvari single player igre u kojima mozes igru zavrsiti bez icije pomoci
pvp je dobro razradjen u EVEOnline i Warhammer Online, dok je kod WoW-a totalno odsustvo istog, vise podsjeca na djecije igre ganjanja bez ikakvog razloga - sto je vjerovatno i glavni razlog za uspjeh istog

kad se dogura do max levela igra je gotova. To sto je Frenki napisao je totalno gubljenje vremena i novca na prelazenje nekoliko puta jedne te iste instance da bi se skupila oprema koja ti donosi u odnosu na prethodnu +1 Str, +2 Agi, +1 Int, +4 Spirit sto sustinski nista ne znaci
kao sto si i sam napisao uzmes quest od NPC-a odradis ga, usput sretnes nekog pa mozete zajedno da questate, ali sustinski uglavnom SP

I meni je stvarno bed taj Phase Tech sistem, ja zelim da prilikom svog "slucajnog mirnodopskog pohoda" naletim na nekog ko je nizi lvl, otkopcam slic i kazem "Danas stvarno nije tvoj dan!"...bas u skladu sa Sith filozofijom "...and weak deserve their fate"
e sad ono sto mene interesuje, vezano za ono sto je Archangel napisao za NPC interakciju da li ce Sith morati isto da su ulizuje NPC-u ili ce moci da se ponasa kako mu prilici