MILO je napisao:
shoole je napisao:
MILO, шта ти то значи да је СДП мултиетничка странка? То је мантра која се понавља, али је ја не разумијем.
Има чланове странке који су и Срби и Хрвати и Бошњаци. Имају и друге странке.
Имају и Србе и Хрвате и Бошњаке у врху странке. Има и Странка за БиХ (Гаврило Граховац) и СДА (онај Десница из Сребренице), има и СНСД. У Влади РС имаш 5 Бошњака и 3 Хрвата. Је ли политика коју проводи Влада РС мултиетничка због тога или се највише брине о српском народу?
Оно што одређује странку није националност чланова него њена политика. У чему се огледа мултиетничност СДП-а, мултиетничност његове политике?
Иде прича:"Залажу се за права и Срба и Хрвата и Бошњака". Па то каже и Силајџић. То каже и Тихић. То пише у програмским документима СДА, да они желе бити странка свих грађана БиХ, свих народа и да желе да уреде БиХ како би се потовала права сва три народа.
Дакле, у чему је разлика између политике СБиХ и СДА и СДП-а у области мултиетничности? Конкретно, без фраза. У чему се огледа та мултиетничност?
У томе да СДП-ов кандидат буде изабран за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, а да буде изабран гласовима Бошњака? То нико не крије, жива је истина да је Комшић изабран гласовима симпатизера СДП-а који су Бошњаци... Је ли то мултиетничка политика?
Ma nisi u pravu!Multietičnost u SDP-u BiH je istinska a ne samo kozmetička kako želiš reći.
Uzmi samo primer Tuzle gde SDP ima vlast.Pa jedino u tom gradu je istinski u vlasti i u rukovodećim pozicijama ispoštovana konstitutivnost naroda i to po popisu iz 1991 god. i ono što je najbitnije grad je zadržao multietnički karakter gde i dan-danas vlada jedna harmonija među građanima!
Što se tiče kadrovske politike u SDP-u nemoj da ti iznosim statistiku jer to se možeš i sam uveriti ako posetiš:
http://www.sdp.ba/Problem u SDP-u je jedino narcisoidnost lidera Zlatka Lagumdžije!
Прочитај поново мој пост, па поново свој одговор.
Фино сам те замолио да ми не пишеш фразе, већ да напишеш у чему се огледа мултиетничност СДП БиХ. Конкретно! Ја те фразе знам из новина, али су оне: а) фразе и б) бесмислене.
А шта је твој одговор?
"Није СДП козметички мултиетнички већ истински." Нисам ја рекао да је он козметички мултиетнички већ да ја не разумијем шта то значи. Шешељеви радикали у Србији имају чланове Муслимане и Хрвате, чак имају и једног Арапа. Јесу они мултиетнички?
Пошто немаш коментара на избор Комшића, немаш шта да напишеш о мултиетничкој политици СДП-а, остављаш линк ка сајту СДП-а и очекујеш да ја бројим чланове СДП-а. Aјде добро, значи странка је мултиетничка ако јој је чланство мултиетничко?
Који је по теби критериј "мултиетничке" странке? 10 % чланова странке из сваког народа? 41% Бошњака, 33 % Срба и 17 % Хрвата у Главном одбору странке? Који је то критериј? Ко га је прописао?
Рецимо, каже СДА: "Ми имамо у Главном одбору
х Срба и
y Хрвата" (и стварно имају), а ти кажеш:" Ви нисте мултиетничка странка, јер немате
z процената Срба и Хрвата."
Тузла... Ти кажеш да је тамо све супер, ја знам неколико људи који сад живе овдје а који су побјегли из те Тузле. Нису побјегли из Тузле у Бањалуку, јер им је тамо било супер. Знам човјек који живи у Тузли и као Хрват ми наводи примјере како је дискриминисан, кроз посао на примјер.
Имаш ли неки други примјер те политике СДП-а који се може свести под "мултиетничка политика"?