banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 20:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Avg 2009, 21:01 
Ovdje mozete raspravljati o tome gdje najbolje kupiti/pazariti ogrice u BL, a i sire.

Onaj post sam greskom izbrisao, izvinjavam se unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa ja licno, a verujem i vecina sve skida sa torenta. E sada mene zanima da li neko ima "A Vampire Story" igricu, krenuo sam da je skidam sa neta, ali je 3GB a seederi su jako losi pa brzina ne ide preko nekoliko kb/s

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
mozda ne bi bilo lose staviti u nazivu teme nabavka/razmjena :)

slazem se sa Hertzog-om, mislim da kod nas jako malo ljudi kupuje igre, a to su jedino oni koji nemaju neta...sad kad razmisim na pamet mi padaju samo ona prodavnica kod fakseva i kod brke...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 09:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Raja koja ovde kupuje igre, kupuje orginalne igre, uglavnom zbog multiplayera.... Jedini razlog zbog kojeg bi je kupio igru je, kad nije adekvatana brzina skidanja, a meni se nešto jako jako igra (to bi npr. mogao biti sllučaj sa nadolazećim the force unleashed-om). I da, imam sve Splinter Cellove - orginalne. Nisu bili skupi, a zadnja dva dijela se nisu mogle kao kopije nabaviti, a meni jaaako drag žanr i jako draga igra - razlog za kupiti igru.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 09:53 
Citiraj:
Raja koja ovde kupuje igre, kupuje orginalne igre, uglavnom zbog multiplayera...

Istina, ja sam dushu izbio dok nisam nabavio Counter Strike preko steama...

Imam josh par igrica sto bih volio da imam, ali manje-vise su bitne. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Hertzog je napisao:
Pa ja licno, a verujem i vecina sve skida sa torenta. E sada mene zanima da li neko ima "A Vampire Story" igricu, krenuo sam da je skidam sa neta, ali je 3GB a seederi su jako losi pa brzina ne ide preko nekoliko kb/s

zasto ne preko rapida?? otidji na warez-bb, mislim da sam tamo vidio...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Kupis rs za 5 km i skidaj brate :).

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 15:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Okt 2009, 15:53
Pa firma PC Info iz Banja Luke je uvoznik i distributer orginalnih igrica za BiH!!!
I PC,PS2,PS3,PSP,Wii, DS itd...
Imaju odlican izbor i povoljne cijene!!!
I sto je zanimljivo,moze se pronaci mnogo naslova koji su jeftini od pirata:)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 17:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2009, 16:04
@shandoo

Stari, niko nije jeftiniji od torrenta, rapida i sličnih servisa, pod uvjetom da znaš šta radiš, ali da PC INFO je prilično dobra firmica za kupovinu originalnih naslova u nas.

Link > http://www.pcinfo.rs.ba/

Međutim , ako imate karticu za online plaćanje i niste previše ludi za originalnim pakovanjima, obratite pažnju na servise kao što su Steam, Impulse, EBgames i sl.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije loš izbor, ima nešto što me zanima al kad pročitah igrice za PC, rekoh nećete vi moijeh maraka vidjeti... pa makar to i bio Dawn of War II

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tema je otvorena ovako

tensSa je napisao:
Ovdje mozete raspravljati o tome gdje najbolje kupiti/pazariti igrice u BL, a i sire.

Pa pretpostavljam da se misli na originale. I mislim da je dobro da imamo takvu temu, na njoj se može pisati gdje se nalaze prodajna mjesta u našem okruženju, mogu se komentarisati cijene, novi naslovi koji se pojavljuju, mogu se komentarisati servisi za online digitalnu prodaju igara i iskustva sa njima (Steam - mada o njemu već ima posebna tema, D2D, Impulse, GOG i drugi). Ali onda nećemo na ovoj temi pisati o tome da se igre mogu "jeftinije" skinuti sa torenta i wareza jer to ionako svi znamo. Dzontra Volta je naveo neke dobre razloge za povremenu kupovinu ponekog originala pa neka ova tema služi da pomogne u tome.

Kad smo kod toga tačno je da kod nas ne postoji praksa kupovine originala jer svi znamo za "jeftinije" načine nabavke koji nas uz to i poštede gnjavaže sa online aktivacija i registracijama igara, sa raznim DRM zaštitama i sličnim. Ali koliko sam primjetio kod nas postoji praksa da neko vremenom kupi igru koju je igrao u "narodnoj" verziji pa mu se mnogo svidjela i jednostavno želi da da doprinos razvojom timu, i želi da ima tu igru u svojoj "pravoj" kolekciji igara. Vidio sam da su mnogi iz tih razloga, vremenom, kada su pale cijene, kupili Witchera, kojeg svi dižu u nebesa kao dosta dobru igru. Inače ja baš ovih dana igram Witchera i ovo što sam do sada vidio je prilično dobro. On je recimo na Steamu 30€ ali ako naleti neki vikend popust za njega kao što je ovaj vikend Stalker samo 5€ lako moguće da bih kupio Witchera. I tako mnogi rade. Iako su neku igru igrali i iako je imaju u "narodnoj" verziji kupiće je ako im se dosta svidjela i ako/kad nalete na neki popust. U tom slučaju je dosta zgodna digitalna prodaja jer redovno imaju popuste i lakše je pratiti kad šta imaju na popustu jer je to samo posjeta sajtu, u par klikova se vidi "šta ima novo", pri čemu se igra ne mora odmah ni skinuti, ona će od tada stalno biti prisutna na korisničkom nalogu i moći će se skinuti bilo kad, kada kupac poželi da je povremeno odigra.

Dobro je da ste pomenuli firmu PC Info, nisam znao za njih, mada mi njihov sajt djeluje dosta...jeftino. Slika Aiona je linkovana na YouTube trailer dotične igre umjesto na podatke o samoj igri, o cijeni i slično, kao na svim sajtovima koji vrše prodaju. Imaju nekakav spisak igara ali se na njih ne može kliknuti da se dobije neki info box, prije svega podatak o cijeni. Koliko vidim treba im slati mail da bi se dobile informacije o cijenama. Web Shop im ne radi, tj. u nekoj je testnoj fazi (mada bi trebalo da ga oni testiraju a ne kupci). Ali s obzirom da se kod nas originali slabo kupuju možda nije lako srediti i održavati sajt :). Ali bih volio da srede sajt, da naprave funkcionalan Web Shop, da imaju najave novih igara koje će dobiti, da imaju dobru ponudu igara, kako starih tako i novih, posebno hitova. U njihovom spisku sam na brzinu potražio neke od hitova od zadnjih godina i nisam našao ni jedan.

I da, za firmu je nedopustivo da kaže "igrice". Ne samo za firmu već i za bilo koga, "igrice" su završile sa Tetrisom, danas "igrice" zauzimaju 5+ GB na hard disku, prave se sa milionskim budžetima, unajmljuju se profesionalni glumci za voice acting, da ne govorim o kompozitorima i ostalom. Mnogima se na forumima digne kosa na glavi kad vide da neko napiše "igrica".

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
hm bas smece od sajta. Ja evo vec par dana skidam Empire: Total war jer je spor torrent a sa warez-bba nikako naci odg. link da izdrzi par dana posto je 12gb igra. Inace sto se tice originala, nisam nikako kupovao sem warrhammer mmo davno. Upravo sam odigrao malo wowa, inace nisam ga igrao vise od godinu dana a posto se niko nije sjetio izbaciti dobar mmo u zadnje vrijeme jedino ostaje on. Aion mi i nije nesto, nisam siguran da bih dao 100km za njega. Medjutim isto tako, nikada ne bih dao 100km za igru koju mogu skinuti preko torrenta/rs, kad je u pitanju mmo onda je to druga stvar ukoliko je kvalitetan.

Vader ajde skini wow, da vidis kako ces se navuci...pa da igramo :D

Igrao sam ga poprilicno dugo a nikad nisam imao svoj nalog, kontao sada kupiti ali opet nesto mi se ne daje 25km mjesecno posto znam da ga necu nesto cesto igrati, ali u svakom slucaju ako nisi probao mmo igre, a gledajuci postove mislim da nisi igrao, vrijedi probati. Dugo vremena sam igrao Guild Wars, mislim da V@nja jos igra, zatim wow pa warhammer pa conan i aion, od ovih nabrojanih samo warhammer kupio ali ga isto tako ubrzo prodao. Sad cekam kotor mmo a do tada...malo wow malo empire total war, a htio sam silno probati witcher, medjutim nakon onog dugog dl i brisanja, nemam vise zivaca.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedno malo pitanje...pošto već duže vrijeme planiram nabaviti DoW II te istu multiplayati do iznemoglosti, a kako se ona može u MP pokrenuti samo preko Games for Windows servisa, zanima me jel taj isti servis zahtjeva original windows, ili se bez problema može i na, kako bi vader rekao "narodnom" (usput, sjajan termin)
A rado bih posjetio PC info, ono nije toliko daleko, čim završe most u vrbanji...
EDIT: [provokacija]WoW is for pansies, pravi gameri čekaju ToR[/provokacija]

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 21:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Da, slažem se, sajt jeste nedorađen i djeluje jeftino, ali uzmite u obzir gdje živimo. Suludo je uspoređivati dotični sajt sa nekim sajtovima u EU gdje distribucija i e-naplata funkcionišu godinama. Sama činjenica da postoji, i to u B.L je dovoljno za pohvalu, pogotovo ako uzmete u obzir "alternativne" metode nabavke igara. Makar ljudi bez mogućnosti e-plaćanja mogu nešto(probati) da kupe, što do prije godinu dana nije bio slučaj. :wink:

Bilo kako bilo, vrijeme će pokazati da li išta vrijede, bitno je da postoji izbor, kakav takav.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Belaj_Lama je napisao:
Da, slažem se, sajt jeste nedorađen i djeluje jeftino, ali uzmite u obzir gdje živimo.

Malo OT: A gdje to živimo? U zemlji bez marketinga? A mi smo navikli na očajno da nam ovo prođe? Činjenica je da je bilo ko ko je imalo slušao nastavu u elektro školi mogao napraviti bolji site... ja nijesam baš slušao nastavu..."matrix" efekti i žalosna prezentacija je olako mogla biti izbjegnuta...a originalnih igara sad ima na svakom koraku sada, od hiper marketa, pa do prodavnica računara i knižara, i to sličnog ili boljeg izbora...
Možda i nije neka hi-end firma,i da, nema puno zainteresovanih za njhove "proizvode" ali stvarno ovo je puno bolje trebalo biti urađeno... marketing one-on-one...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 01:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@Dzontra
gdje živimo >
http://www.game-monitor.com/search.php? ... blic=&pg=1
Koliko ih ima u R.S-oj, a koliko u FBiH, i koliko ih je ustvari legalno?

Koliko ljudi uopšte ima para za pristojan računar, broadband i-net i originalne "igre"?

Što se tiče PC-INFO-a:
Da trebali su si dati puno više truda, kao i ustalom i mnogo jače firme koje se u nas bave prodajom hardware-a i software-a. Moja poenta je ta da je tržište za sad veoma malo i da je veoma mali broj ljudi zainteresovan za kupovinu originalnih igara, jer većina ljudi koja uopšte i ima "broadband" internet ga uglavnom koristi za facebook, skype i google-anje, dok oni drugi koji se i razumiju u "alternativne" metode nabavke igara u rijetkim slučajevima kupuju iste. Da, sve bi to skupa trebalo da bude na višem nivou, ali nije, zato što je lakše posudit od komše npr. CoD4byRazor1911 nego se odvojit od 50-100 KM za original. Al eto ja kažem da je bolje da ih uopšte ima, nego da ih nema nikako. Sama činjenica da je neko uložio 20-30.000 KM( bubam napamet...) u ovakav posao, u ovo vrijeme i na ovom tržištu( uzmi u obzir i e-plaćanje, Steam, ImpulseDriven i sl.) je makar za mene hrabar potez. Respect :wink:

Poslednji put menjao Belaj_Lama dana 28 Okt 2009, 01:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 01:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koja provala, moram citirati sebe, evo šta sam napisao prije 6 sati :)

Vader je napisao:
Ali koliko sam primjetio kod nas postoji praksa da neko vremenom kupi igru koju je igrao u "narodnoj" verziji pa mu se mnogo svidjela i jednostavno želi da da doprinos razvojom timu, i želi da ima tu igru u svojoj "pravoj" kolekciji igara. Vidio sam da su mnogi iz tih razloga, vremenom, kada su pale cijene, kupili Witchera, kojeg svi dižu u nebesa kao dosta dobru igru. Inače ja baš ovih dana igram Witchera i ovo što sam do sada vidio je prilično dobro. On je recimo na Steamu 30€ ali ako naleti neki vikend popust za njega kao što je ovaj vikend Stalker samo 5€ lako moguće da bih kupio Witchera.

Maloprije pogledam šta ima novo na Steam forumu i vidim da se ljudi masovno žale da ne uspijevaju da kupe Witcher, vidim da su svi postovi od danas i gledam šta im je odjednom kad su navalili sa kupovinom i vidim ovo:

Midweek Madness!
To celebrate the worldwide availability of The Witcher, Atari and CD Projekt RED are offering this rich RPG for 50% off. Get it now, this deal ends on the 29th.

The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut = 14.99€

Kupljeno :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Dzontra Volta je napisao:
Jedno malo pitanje...pošto već duže vrijeme planiram nabaviti DoW II te istu multiplayati do iznemoglosti, a kako se ona može u MP pokrenuti samo preko Games for Windows servisa, zanima me jel taj isti servis zahtjeva original windows, ili se bez problema može i na, kako bi vader rekao "narodnom" (usput, sjajan termin)
A rado bih posjetio PC info, ono nije toliko daleko, čim završe most u vrbanji...
EDIT: [provokacija]WoW is for pansies, pravi gameri čekaju ToR[/provokacija]

[nema para] Da imam para da igram wow, igrao bih i ToR kad izadje, ovako, zajeb... [/nema para]

Kad vec koristimo ove vragove :D :D :D stvarno bih volio igrati ToR sada kada si ga spomenuo, ali nemam para da placam WoW, pa ne vjerujem ni da cu imati za ToR ....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
PC Info = PC MAX = Media Market

Sve drzi isti gazda,pa ako ti se ne da ici u Incel,mozes navratiti u neku od ovih radnji.....
Ja licno ne kupujem igre,kupovao sam za play station (147cd-ova),segu (180 ketridza) i slicne :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 01:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Frenki je napisao:
Vader ajde skini wow, da vidis kako ces se navuci...pa da igramo :D

Igrao sam ga poprilicno dugo a nikad nisam imao svoj nalog

Kako si igrao bez svog naloga? Hoćeš reći da nisi plaćao pretplatu a igrao si?

Vidim da si napisao da je WOW 25 KM mjesečno, upravo sam to pitao na drugoj temi. Pa to je onako...solidna cifra, nije ni jeftino. Pogotovo ako neko ne bi baš igrao (redovno). Više mi se sviđa Guild Wars fazon, kupiš original i igraš, a vidim da je na Steamu samo 15€.

Pa šta mi onda vi koji ste ih igrali možete reći po pitanju "WOW vs Guild Wars"?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]