banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 07:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OBN rat bendova
PostPoslato: 26 Okt 2009, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Freak_on_a_leasH je napisao:
Ma ja bi bio odusevljen da cujem samo Guano Apes na tom takmicenju a da ne govorim o necem drugom....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SFvCx6w_ptE[/youtube]

ili

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0VJ1aSpArJk[/youtube]

Sjajan prijedlog........nadam se da clanovi Black Box-a citaju bar malo forum :D

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n8OSWe82rsk[/youtube]

Како сам само ово могао заборавити, можда и најјача ствар од Гуано Ејпса

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Neces ti od Moconje i Jokse cut guano apes, zaboravi na to....ja sam se nadao da ce bit neki drugi bend koji ce gurat malo vise moderniji zvuk....ovako mi sve izgleda kao da sam otisao na svirku Balkan Expressa, Deep Enjoya i Neura....sto nije ni malo lose ako ti se to slusa....al meni se bas i ne slusa....

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E jebali ih Gunse i Abba
Šta fali Guanu??? :)

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa ne fali nista apesima....al to ti je surova realnost....u BL se 90% ljudi koji slusaju rok lozi na muziku iz 60-70-ih....jos je i dobro kad se okrene na gunse al rec za nesto iz 90-ih da je dobro jos malo pa ce bit bogohuljenje.....eno pogledaj one klince od 12-16 godina, umjesto da se loze na audioslave oni se furaju na ZZtop....

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mudro zboris Freak......bilo je 90-ih dosta sranja sto se tice muzike ali bilo je i kvalitetnih stvari......
Evo meni lično najdraži bend System of a Down je nastao 90-ih i po mom mišljenju najbolji album im je bio onaj prvi izdat 99-e....iako su i ostali sjajni a eto reci mi ko to u BL svira System.....
Msm da ste vi svirali nekad ako se dobro sjećam ali malo je to.......

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
sabani, svi redom!!! [nije na Shabbanov racun :D ]

to me uvjek nerviralo kod BL tezga bendova, 10 bendova svira 20 istih pjesama, koji kurac, ne mogu naci tablature :lol:

nisam sinoc stigo pogledati cijelu emisiju, samo kraj... maximalno su me isfurali oni sto su floyd skrnavili!!! sta je BB svirao?

Poslednji put menjao ignjholio dana 26 Okt 2009, 20:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Shabban
Pa o tome ti i pricam....ne kazem da treba pljuvat po bendovima iz 70-ih...daleko od toga....svega ovoga danas pitanje je koliko bi bilo da nije tad bilo rock-a...postujem ja i cijenim sve te bendove al ne ide mi u glavu kako neko ko se rodio danas, u danasnjim problemima, u danasnjem socijalnom haosu, i danasnjoj borbi sa globalizacijom pa na kraju krajeva i danasnjim problemom sa globalnim zatopljenjem moze da se fura na tekstove pjesama koje su u 99% slucajeva tupljenje o necemu sto danasnjem covjeku izgleda smijesno....da ne spominjem zvuk samih bendova koji je u najmanju ruku smijesan....Bitlsi (iako ih ja jako puno volim) danas ne bi bili svrstani ni u pop a kamoli rok a tad su bili "cupave drogadzije".....a ti isti koji se furaju na tu muziku su u stanju da pljuju po SOAD, RATM, Korn, Limp Biziktu i slicnim nosiocima cvrstog zvuka u prelazu u novi milenium....

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Gdje nadje Limp Bizkit majka mu stara... :crazyeyes: :crazyeyes: :puke:

Ja sam za to da slusa sta god ko hoce i ne vidim nista lose da neko ko ima 16-17 godina slusa muziku iz 70-ih.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je dovoljno sto ti tako gledas na Limp Bizkit pa da ne moram dalje da ti odgovaram....jbga Wes Borland je jedan od najinovativnijih gitarista danasnjice i napisao je za dva albuma Bizkita vise dobrih riffova nego sto su Deep Purple i Whitesnake zajedno u zadnjih 30 godina....ja samo ne kontam kako nekoga moze toliko da pogadja muzika koja nije direktno iz njegovog vremena i ne prica o tome sta se danas desava...."djeca cvijeca" - super, al ne danas nego nekad davno...danas je to smijesno....ja kontam kad moj stari ne moze da shvati genijalnost Morella ili Borlanda al kad to ne moze da shvati neki rocker od 20 godina onda tu nesto ne valja....

Nemam ni ja nista protiv da slusa ko sta hoce....i ja slusam nekad Who, Purple, gore navedene Bitlse....al se ne lozim na tu muziku, zanimljive su mi pjesme al ne na nacin da ce me pokrenut i mrdnut sa mjesta......

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cinjenica je da ima mnogo smeća u ovoj novoj muzici ali isto tako nije ni starija muzika (70-e, 80-e) imuna na smeće. Evo primjer je grupa Kiss. Po meni je to uz Aerosmith najprecjenjenija poznata grupa. Pjesme su im realno gledajući smeće, možda ima par dobrih i naravno da je od njih bolji i RATM i SOAD a o Panteri i da ne pričam.
Znam da se o ukusima ne raspravlja ali ne razumijem one koje Gene Simmonsa svrstavaju kao jednog od najboljih bassista na svijetu, msm jbt ljudi imate li vi sluha......Naravno, Kiss je bio samo primjer. Ima tu još podosta bezveze bendova (P.O.D, Nirvana itd.)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Meni je dovoljno sto ti tako gledas na Limp Bizkit pa da ne moram dalje da ti odgovaram....jbga Wes Borland je jedan od najinovativnijih gitarista danasnjice i napisao je za dva albuma Bizkita vise dobrih riffova nego sto su Deep Purple i Whitesnake zajedno u zadnjih 30 godina....ja samo ne kontam kako nekoga moze toliko da pogadja muzika koja nije direktno iz njegovog vremena i ne prica o tome sta se danas desava...."djeca cvijeca" - super, al ne danas nego nekad davno...danas je to smijesno....ja kontam kad moj stari ne moze da shvati genijalnost Morella ili Borlanda al kad to ne moze da shvati neki rocker od 20 godina onda tu nesto ne valja....

Nemam ni ja nista protiv da slusa ko sta hoce....i ja slusam nekad Who, Purple, gore navedene Bitlse....al se ne lozim na tu muziku, zanimljive su mi pjesme al ne na nacin da ce me pokrenut i mrdnut sa mjesta......

Ma kako da ne... Malo ga pretjera.

Ovako ja mislim da je taj bend komercijalno smeće koje kako je brzo došlo tako je i otišlo, ili bar odlazi u zaborav... Sumnjam da će za dvadeset godina imati status kakav danas imaju Led Zepellin, Deep Purple, Black Sabbath.... To je samo moje mišljenje, možda sam ja zatucan ali jbg.

E sad to što se neko nafurava i živi u 70-im, 80-im i ne prihvata ništa novo jeste jako glupo i tu se slažem... Vrlo je teško da bilo koji bend danas napravi pjesmu koja će biti u ''stilu'' onih od prije 30 godina, jer kako reče Rob Zombie u jednom dokumentarcu "Every good riff has already been written by Black Sabbath." U tom smislu podržavam to što si napisao... Da se treba okrenuti novijim stvarima i bendovima. Ali Limp Bizkit ne mogu da svarim i to je to.

A što se Morella tiče meni su i RATM i Audioslave sasvim dobri bendovi i ja ih rado slušam...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
E jebiga, pretjerašte ga vi sa ovim "drekavcima" :)
Meni je recimo ova pjesma savršena za ovakav tip nastupa i emisije
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dJ1d1-Nop7w[/youtube]

Primijetio sam, naročito u zadnjoj emisiji, da bendovi dosta fulaju u izboru pjesama. Vokali se kao trude da se dokažu sa zahtjevnim pjesmama i ispadne potpuno bezveze, nategnuto na silu. Npr. oni Nasty Michelle su se sjebali sa Queen.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 01:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Shabban je napisao:
Ima tu još podosta bezveze bendova (P.O.D, Nirvana itd.)

Eh, Shabbane brate, P.O.D. i Nirvana u isti koš? Ne može to, a-a. Mislim, ni ja nisam gotivio to što sve curice celivaju sliku mrtvog Kurta, ali realno Nirvani, u smislu ''komponovanja'', ama baš ništa ne fali. Pa Lithium, pa Smells, pa About a girl, pa Aneurysm, pa Dive, pa Heart-shaped box, pa Serve the servants, pa Teritorial pissings, pa Polly, pa School, pa in Bloom, pa Big chesse, pa Turnaround itd itd... Meni to sve super. Ja kad to cujem, odmah bi uzeo litar vina, odvezo se na neko brdo sa nekom curom koja mi se baš sviđa a ne poznajem je dobro, gledao grad i pricao nešto ozbiljno i emotivno dok zora ne svane. Meni je to tako neka iskrena muzika.(Jedino off the record moram reći da se uz Nirvanin live snimak nikako ne da voditi ljubav... Onaj magarac-genije se dere k'o poma'nito).

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 01:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
pa ne fali nista apesima....al to ti je surova realnost....u BL se 90% ljudi koji slusaju rok lozi na muziku iz 60-70-ih....jos je i dobro kad se okrene na gunse al rec za nesto iz 90-ih da je dobro jos malo pa ce bit bogohuljenje.....eno pogledaj one klince od 12-16 godina, umjesto da se loze na audioslave oni se furaju na ZZtop....

mislim da bi apesi tanko zvucali tamo na ratu bendova .... nema tog tonaa tamo, treba izbjegavat pjesme koje se tonski ne uklapaju u klasicni rock ....

ako kane pobjedjivat moraju kompromis ganjat .... pjesmu gdje ce i sviracki i vokalno da se istaknu, a opet ne pretjerano prog jer televizija je u pitanju i nije nikakav metal betl....

ja bih tamo ladno nastavio sa pop-rock obradama, zapravo rock obradama pop pjesama.

Smijte se koliko hocete ali recimo "Take on Me" od A HA ... jebga, imaju BB zemski vokal treba biti povisoko za otpjevat da joj legne, imaju klavijaturu i treba nesto i on da radi a ovdje bas ima pop tema .... gitare daju rockerski smek i tako to.... ima tih stvari za oradjivat za televizije i slicne dogadjaje bezbroj ......

Kada bi znali dobro odsvirat Evanescence Bring Me To Life mozda bi bilo dobro ... jebga, ta se stvar kao heavy ugurala u top 40 medju 50 centove i maraje keri i madone i to dva mjeseca za redom...

Ma nemam pojma, muzici nikada kraja i milion opcija uvijek....

Poslednji put menjao Molotov dana 27 Okt 2009, 02:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 02:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja bih ganjao nešto ovako za promjenu...Umjetnost sjebanosti i najbolja folirantska grunge pjesma. Ne mogu biti veći fegeti od ovog a stvar opet razbi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1DowTH201wI[/youtube]
Televizijski live:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5oPCt-zGorU[/youtube]
Pristojno dobra festivalska R'n'B verzija sa ženskim vokalom:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HQeTaX6Xawg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Walker je napisao:
Ja sam prije par godina na Headbanger's Ball gledao spot za ovu pjesmu i riknjavao sam od smjeha... Neki lik 5 minuta čeprka po lešu... I na kraju ga leš zadavi... :lol: :lol: :lol:

Nije neki lik...vec lik sa mog avatara :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jedino mi je zao sto necu cuti bar jednu normalnu pravu death metal pjesmu.....

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Prije ces cuti Sonatu Arcticu ili Deep Purple po pedeseti put nego death metal :P
Malo ste zastranili sa pricama o tome sta je mainstream danas u BL a sta bi trebalo da bude, zar ne? :D

Rogin post je najrealniji ... Frida Snell za rat bendova? Eh sad ... Nije to bas Budvanski festival :D Ovo je ipak takmicenje koje je postavljeno na nekim rock osnovama. Da Scripta ne zvuci ubjedljivo najbolje uzivo, davno bi ispali sa svojim fankijem ....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 08:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Nema nista spec u tome kada odsviras rock pjesmu u rock fazonu! Fora je pop, country, blues, reggae, folk, calypso pjesmu odsvirati u rock fazonu ...

Pored sto treba dobro biti odsvirano i sto treba bend da dobro izgleda dok to izvodi treba i tema da bude zanimljiva .. takmice se ljudi, nije standardna svirka.
Znam, kenjam na daljinu .. treba to smisliti i odsvirati tamo uzivo, ali tako nekako mislim da teorija stoji kad ne sviras svoju muziku na zabavama takmicarskog karaktera.

Naprijed Black Box!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]