BLAF77 je napisao:
Kod nas postoji "Plava sfera" kao NVO za zastitu potrosaca, ali koliko vidim bave se (kao i svaki NVO) svim i svacim da bi se odrzali. Koliko kontam imaju samo savjetodavnu ulogu, ne mozes se njima zaliti i ocekivati veliku pomoc. Bar sam ja takav dojam stekao. Ima i jos neko udruzenje za zastitu potrosaca, ali koliko vidim neki penzos to vodi pa ni to nije nesto veoma aktivno.
mislim da sam vec negdje pisala ali mi je lijeno traziti

Plava sfera ima uglavnom savjetodavnu ulogu ali ces barem biti upucen na pravu adresu,ja sam proljetos imala problem sa (ne)vazecom garancijom za masinu za sudje i izborila se za svoje pravo,kostalo me i nerava i vremena ali je barem pravda zadovoljena,tim indijancima je poslana inspekcija,naplacena kazna,meni kvar otklonjen,zavrsili u novinama da im se narod smije i svima dobro

a s druge strane,nazalost sad radim i u trgovini pa mogu pricati i kao kupac i kao trgovac,ima momenata kad je kupac u pravu i kad se "postavis" na njegovo mjesto ali vise sile ti ne dozvoljavaju neke banalne stvari a isto tako kao sto Zoka rece,ima idiota koji bi te ubili za marku a bez ikakvog opravdanog razloga...
da,u svijetu mozes bez objasnjenja vratiti nesto sto je kupljeno koji dan ranije,pa cak i ako nemas racun u nekim radnjama ti dozvole(cuvemo vracanje poklona poslije Bozica

)ali isto tako ne mozes se sjetiti nakon 3 mj da vratis etiketu na majicu,da procitas knjigu ili koristis fotoaparat na godisnjem pa se predomislis i vratis