banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 20:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2009, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Nekoliko gradova u Republici Srpskoj, uključujući i Banjaluku, oblijepljeno je plakatima na kojima je ispisana poruka "Hvala oslobodioicima od fašizma".
Autor plakata je Srpski narodni pokret "Izbor je naš" i postavljeni su, prema riječima aktivista ovog udruženja, u čast dolaska predsjednika Rusije, gospodina Dmitrija Medvedeva, i oslobođenja Beograda.

"Preko 25 miliona ljudi, Rusa i Srba, poginulo je za slobodu koja je donijela vrijednosti koje su i sada prisutne u Evropi i svijetu. To je veliki podvig kojim se trebamo ponositi i sa radošću proslavljati", poručuju iz SNP "Izbor je naš".

Plakati su, osim Banjaluke, postavljeni i u Doboju, Brčkom i Bijeljini.

Predsjednik Rusije, Dmitrij Medvedev, boravio je u utorak u Beogradu u prvoj posjeti jednog ruskog predsjednika Srbiji, a povodom obilježavanja 65. godišnjice oslobođenja Beograda od fašističkog okupatora.

(BLLIVE)

BG je prema riječima Crvene Armije bio jedini grad u Evropi koji na njih nije pucao dok su u njega ulazili.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Nekoliko gradova u Republici Srpskoj, uključujući i Banjaluku, oblijepljeno je plakatima na kojima je ispisana poruka "Hvala oslobodioicima od fašizma".
Autor plakata je Srpski narodni pokret "Izbor je naš" i postavljeni su, prema riječima aktivista ovog udruženja, u čast dolaska predsjednika Rusije, gospodina Dmitrija Medvedeva, i oslobođenja Beograda.

"Preko 25 miliona ljudi, Rusa i Srba, poginulo je za slobodu koja je donijela vrijednosti koje su i sada prisutne u Evropi i svijetu. To je veliki podvig kojim se trebamo ponositi i sa radošću proslavljati", poručuju iz SNP "Izbor je naš".

Plakati su, osim Banjaluke, postavljeni i u Doboju, Brčkom i Bijeljini.

Predsjednik Rusije, Dmitrij Medvedev, boravio je u utorak u Beogradu u prvoj posjeti jednog ruskog predsjednika Srbiji, a povodom obilježavanja 65. godišnjice oslobođenja Beograda od fašističkog okupatora.

(BLLIVE)

BG je prema riječima Crvene Armije bio jedini grad u Evropi koji na njih nije pucao dok su u njega ulazili.

ovo je suština čitavog drugog svjetskog rata

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Svakog čuda jedan dan dosta. Međedov ode dalje, Srbija ostade tu gdje jeste, u svom podaništvu zaboravljajući da Moskva gleda prije svega svoje interese. I zato:

Uprkos tome šta je Rusija danas (sve samo ne primer za ugledanje) ima nekih stvari u vezi sa njom koje su zavodljive. Dovoljno je zamisliti čuvenu rusku "trojku" (nije ono što mislite, sram vas bilo!) kako vučena predivnim konjima grabi kroz belinu ogromnog prostranstva i kako iz nje samo na trenutak proviri krznenom kapom prekrivena glava neke očaravujuće ruske plemkinje i već smo nadomak definicije idile. Veliki Tomas Man je ruski jezik nazivao "jezikom bez kostiju" - ponajviše zbog njegove lepote i mekoće. Ne može se prenebregnuti ogromno literarno i muzičko (umetničko u svakom smislu te reči) nasleđe, kao i respektabilan naučni legat. Neka od najboljih dela svetske litarature pisana su ruskim jezikom - od neprevaziđenog Bulgakova, preko klasika kao što su Dostojevski i Tolstoj, pa sve do zgusnutih, nadrealističkih zapažanja iznetih u pričama Danila Harmsa. A opet, zavirimo li malo dublje u biografije ovih velikih umetnika, videćemo neke zajedničke crte – Dostojevski je za dlaku sklonjen ispred streljačkog stroja, Tolstoj je naglavačke najuren iz crkve, Bulgakovu niko nije hteo (ili nije smeo) da objavljuje većinu radova, a vanserijskog satiričara Harmsa krvnički su progonile vlasti da bi na kraju umro od gladi u lenjingradskom zatvoru.

Pojedinačne sudbine uopšte ne moraju da reflektuju sveukupno stanje, naravno, ali, pred ledenom nigdinom Sibira i lakoćom kojom se tamo dopire čovek mora zaplašeno da ustukne. Kao i pred "bratskim" zagrljajem giganta koji sve što radi radi isključivo u sopstvenom interesu, a kada vam pomaže, gleda da iz toga izvuče što veću korist. To je princip na kome funkcioniše globalna politika i Rusija tu nije izuzetak - razlika je jedino u tome što mnogo više bole računi koji na naplatu stignu od nekoga ko vas naziva "najbližim prijateljem" i "članom porodice". Kad vam Amerikanci ili ujedinjeni Evropljani zavrću ruku, to mu valjda dođe kao prirodno - ljudi nam nisu ni rod ni pomoz' bog, a i može im se, da se ne pravimo blesavi. A kad to krenu da rade Rusi (a skloni su, nije da nisu), onda to liči na scene iz mafijaških filmova u kome nasilnik prvo izrazi veliku ljubav i simpatije prema svojoj žrtvi, ali joj na kraju polomi makar jedan prstić, tek toliko da njegovo "no,no!" ne prođe neopaženo za sledeći put.
(Branislav Zukić)

Slika

P. S.: Ako sve ovo neko shvata kao provokaciju, onda mora da je ograničen do bola i njegov (ili njen) mozgić ne može da shvati da ima nas koji i drugačije mislimo...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Боље Руско говно него Америчка торта. :tongue:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Aarone Srbine...sta ima?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:

P. S.: Ako sve ovo neko shvata kao provokaciju, onda mora da je ograničen do bola i njegov (ili njen) mozgić ne može da shvati da ima nas koji i drugačije mislimo...

Ti si princ tame i čisto zlo, tako da nema provokacije sa tvoje strane. Ovo je tvoje normalno ponašanje i kada bi te neko uklonio učinio bi svijetu uslugu.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 23:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ti si princ tame i čisto zlo, tako da nema provokacije sa tvoje strane. Ovo je tvoje normalno ponašanje i kada bi te neko uklonio učinio bi svijetu uslugu.

Ovako je govorio i Gebels...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne poznajem tog čovjeka, ali ako ti je i on ovo rekao svaka mu čast. Mnoge si uvjerio da si hodajuća pošast.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Aaron je napisao:
Svakog čuda jedan dan dosta. Međedov ode dalje, Srbija ostade tu gdje jeste, u svom podaništvu zaboravljajući da Moskva gleda prije svega svoje interese. I zato:

:lol: :lol: :lol:

Kako li je slađe preko plota.

Joj arone pa ima li išta što se tebi sviđa a da je srpsko :roll: :roll: :roll:

Bolje da nas ugnjetavaju Ameri i EU nego Rusi. :roll: :roll: :roll:

Najbolji pokazatelj su BiH i Visoki pretstavnik., Ali zato je Srbija loša :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

I stvarno Srbija nije ništa dobila.
Citiraj:
Tokom posete ruskog predsednika dogovoreno je jedino da 200 miliona dolara od potencijalne milijarde bude usmereno u srpski budžet, a sve drugo namenjeno je projektima na čijem se ugovaranju uveliko radi.

Citiraj:
Rusko-srpska baza za vanredne situacije biće smeštena na aerodromu u Nišu, gde se odavno već nalaze ruski demineri, ovde će biti i ruska civilna avijacija za hitne intervencije

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
I stvarno Srbija nije ništa dobila.
Citiraj:
Tokom posete ruskog predsednika dogovoreno je jedino da 200 miliona dolara od potencijalne milijarde bude usmereno u srpski budžet, a sve drugo namenjeno je projektima na čijem se ugovaranju uveliko radi.

Citiraj:
Rusko-srpska baza za vanredne situacije biće smeštena na aerodromu u Nišu, gde se odavno već nalaze ruski demineri, ovde će biti i ruska civilna avijacija za hitne intervencije

Dok god ne legne na račun - samo puste priče za zavaravanje neukih.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Аароне, аутор ове јефтине пропаганде нема поjма о литературе. Талентовани људи су увек страдали ... свуда. То је њихова судбина.
Руско-српски односи су све боље и боље, али русосрпскофобска пропаганда је постала така досадна!

П.С. Аутор jе неписмен - не избавленйе, али избавление.

П.П.С. Стари Јеврејски обичај користити Хришћанске слике у прљаве сврхе.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Милорад Додик јуче је са бутмирског састанка у Сарајеву отпутовао у Београд да би присуствовао свечаној академији у "Сава" центру поводом 65. годишњице ослобођења Београда. Свечаности је присуствовао предсједник Русије Дмитриј Медведев, као и комплетан политички врх Србије, министри, посланици, директори предузећа.
http://www.glassrpske.com/vijest/8/srbi ... rbije.html

Зашто смо увек у таквој комбинацији? Ниси мислио о томе?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Ruski kredit za Koridor 10 i metro

Rusija je zainteresovana da kreditira niz infrastrukturnih objekata u Srbiji, od učešća u izgradnji koridora 10 do podizanja termocentrala i gradnje metroa u Beogradu, saznaje “Blic” u krugu naših pregovarača.
Međudržavna radna grupa tek treba da precizira visinu kamate, grejs period i rok otplate kredita od milijardu dolara, koji su u Beogradu dogovorili predsednici Rusije i Srbije Dmitrij Medvedev i Boris Tadić. Rok za taj posao ne postoji, ali je u interesu srpske privrede da radovi krenu što pre, piše ovaj list.
Tokom posete ruskog predsednika dogovoreno je jedino da 200 miliona dolara bude usmereno u srpski budžet, a sve drugo namenjeno je projektima na čijem se ugovaranju uveliko radi.
Ruska strana zainteresovana je za gradnju železničke stanice Prokop u Beogradu, rekonstrukciju stanice metroa kod Vukovog spomenika, jedna njihova građevinska firma zainteresovana je za oblasti izgradnje puteva i razvoj infrastrukture.
Do sada se razgovaralo i o izgradnji termocentrale “Novi Sad II”, o poslu sa “Beogradskim elektranama” i obilaznici oko srpske prestonice na potezu Orlovača - Bubanj potok.
Ruska strana zainteresovana je da po sistemu ključ u ruke izgradi laki i teški metro, kao i da učestvuje u gradnji dela koridora 10 od Novog Sada do Horgoša.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Аароне, аутор ове јефтине пропаганде нема поjма о литературе. Талентовани људи су увек страдали ... свуда. То је њихова судбина.
Руско-српски односи су све боље и боље, али русосрпскофобска пропаганда је постала така досадна!

...kao i gnjavaža oko "vijekovnog rusko-srpskog prijateljstva..."

Руjа je napisao:
П.С. Аутор jе неписмен - не избавленйе, али избавление.

Autor nisam ja.

Руjа je napisao:

Autor nije Jevrej, nego Srbin pravoslavac.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ja nesto kontam da se mi priklonimo iranu :D ...oni su mi nekako....ono jaki....a i peru guzice :)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ja nesto kontam da se mi priklonimo iranu :D ...oni su mi nekako....ono jaki....a i peru guzice :)

Iran čuva Srpsku! ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
skeva je napisao:

Eto bar ne hodaju posrani :D :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
aco51 je napisao:
skeva je napisao:

Eto bar ne hodaju posrani :D :lol: :lol:

al hodaju smrdljivih prstiju :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Aaron je napisao:
Руjа je napisao:

Autor nije Jevrej, nego Srbin pravoslavac.

... da ne 'citiram' čitavu sliku, meni je tu isti Ewan McGregor :)
http://www.collider.com/uploads/imageGa ... ge__3_.jpg

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Одличан потез за Србију све у свему..
Изградиће се гасовод и складиште у Србији ..
Србија ће бити мост између Русије и ЕУ а при том ће Русија имати и савезника у ЕУ :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]