banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16312 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 816  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: off topic
PostPoslato: 17 Okt 2009, 22:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Navodno su kod novih AMG prilicno brzi - ne znam,nisam vozio...
Kod ovog presaltas rucno (lopatice na volanu), promijenis stanicu na radiju i otvoris prozor a on tek onda ubaci biranu brzinu :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovaj moj je bio 1994. godiste :D Kad kreces, stisnes gas i odes na kafu dok ne krene :D Mada kad krene... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
The_new_Statesman je napisao:
tako da od tada nisam bas odusevljen Mercedesovim shvacanjem automatika... Mozda se nesto u medjuvremnu izmjenilo ali... :-?

Vozila ga prosle sed..Nista se promjenilo nije :roll:

C klasa, lubenicar, automatik.. Onaj sport modus je valjda vic :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za dve godine nisam spoznao svrhu tog dugmeta :D U gradskoj voznji je stvarno katastrofa jer mozete slobodno zaboraviti na malo brze startove na semaforima kada skrecete lijevo itd. Na otvorenoj cesti ga je spasavala cinjenica da ima bezmalo 300 KS i relativno malo kg.

E sad, kao sto rekoh, vozio sam Nissan-a benzinca sa 141 KS i CVT automatikom. Za razliku od Merca, Nissan slusa i krece odmah po stisku papucice gasa. Brzine se mjenjaju bez trzaja i prilicno korektno. Poblesavi oko 160 km/h jer je motor ipak slabusan za tu koncepciju auta, manjkavost je i nemogucnost kocenja motorom. OK, moze to, ali ako vozite u poluautomatskom modu pa sami kao ''saltate'' brzine. U automatskom modu pri brzini od 100 km/h se vrti na oko 900 o/min manje nego pri poluautomatskom modu. 0-100 km/h cirka 11 s, potrosnja 10 l prosjek.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 09:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbg, bezstepeni mjenjac - kao kod starog DKW :lol: Slicno rjesenje je imao i Audi prije nekoliko godina ali su ubrzo odustali od razvoja. Ako se dobro sjecam, nije moga da izdrzi veci obrtni momenat.

Nego, nasao sam idealnog lubenicara:

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Citiraj:
The Manhart BMW M3 E91 5.0 V10 SMG comes with a 5.0-litre V10 from the M5 E60 which develops 550 PS which is kept on a tight leash by the 7-speed SMG gearbox, also taken from the M5 and by the corresponding 100% limited slip differential. With this powertrain the Manhart BMW M3 E91 5.0 V10 SMG is able to get from 0 to 100 km/h in 4.3 seconds with its top speed of 324km/h.
The Manhart BMW M3 E91 5.0 V10 SMG also equipped with the tunable Bilstein PSS10 coilover suspension and an extremely stable Stoptech Sport Trophy Kit braking system with a six-piston calliper with grooved 380mm brake discs at the front and a four-piston calliper with 355mm brake discs on the drive shaft. The RÄD Monza three-part forged wheels with black rims fit perfectly with the character of this vehicle, and they are available in 9.5″ and 10.5″ x 20″ sizes. Flat, size 255/30ZR20 and 295/25ZR20 Hankook S1 Evo tyres aim to provide higher levels of longitudinal and lateral acceleration.
Manhart Racing has set the purchase price for the complete car package at around €120,000. If desired, your current basis car can be upgraded.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Znas kad sam znao da ces ovo postovati :lol: :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma, samo suti :lol:
Nego, mlada me prepada zadnje vrijeme - kao, poceli da joj se svidjaju veliki terenci. I to ova dva:

Slika

Slika

Jbs auto ako nije coskast 8)

A onda ja jos sebi kupim:

Slika

... i objesim se kad budem morao to sve da odrzavam :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D :D :D

Asconu od punice na bubanj pa nek' ide zivot :D

Dobra bembara za mame :D

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mirdza, prvo i drugo .. san snova .. al' ovo trece :oops: :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sektasica, kolega 8) Mozda i jeste gadna ali mi se svidja od malena. A tehnicka rjesenja su takva da je malo falilo da firma bankrotira... :lol:

@ TnS

Ma, moze i tata ponekad da posudi :lol:

Juce sam opet vozio E350 CDI - ne znam, bas nisam pametan... Auto za 80.000euro (od toga 20.000 dodatna oprema) a onakav idiotski mjenjac. Pokusavao sam da mijenjam rucno - jos je gore nego u automatskom modu :( Nikad nisam volio automate ali ovo me je ubilo u pojam. Vozio sam W126 500SE i cini mi se da je tamo mjenjac bio doradjeniji nego ovo 7-brzinsko cudo :confused3:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
mirdza je napisao:
Jbg, bezstepeni mjenjac - kao kod starog DKW :lol: Slicno rjesenje je imao i Audi prije nekoliko godina ali su ubrzo odustali od razvoja. Ako se dobro sjecam, nije moga da izdrzi veci obrtni momenat.

Nego, nasao sam idealnog lubenicara:

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Citiraj:
The Manhart BMW M3 E91 5.0 V10 SMG comes with a 5.0-litre V10 from the M5 E60 which develops 550 PS which is kept on a tight leash by the 7-speed SMG gearbox, also taken from the M5 and by the corresponding 100% limited slip differential. With this powertrain the Manhart BMW M3 E91 5.0 V10 SMG is able to get from 0 to 100 km/h in 4.3 seconds with its top speed of 324km/h.
The Manhart BMW M3 E91 5.0 V10 SMG also equipped with the tunable Bilstein PSS10 coilover suspension and an extremely stable Stoptech Sport Trophy Kit braking system with a six-piston calliper with grooved 380mm brake discs at the front and a four-piston calliper with 355mm brake discs on the drive shaft. The RÄD Monza three-part forged wheels with black rims fit perfectly with the character of this vehicle, and they are available in 9.5″ and 10.5″ x 20″ sizes. Flat, size 255/30ZR20 and 295/25ZR20 Hankook S1 Evo tyres aim to provide higher levels of longitudinal and lateral acceleration.
Manhart Racing has set the purchase price for the complete car package at around €120,000. If desired, your current basis car can be upgraded.

pravi izbor, uvjek prvi :D kad bude (jednom za cetrdeset godina) auto put do hecegovine, za sat i po odes i dodjes sa friskim lubenicama. zaradis na 300 kg 120 maraka, platis gorivo i putarine 200 a -80 stavis pod tacku "razvoj i ulaganje" i bog te veselio :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa tako jbg-a, traba omladinu malo pomoc :lol:

Kad smo kod amera ja bih pre Mustanga... Nekako mi bolje cuci :D

Ma meni je automatik zakon u gradu i svugdje gdje imas dosta nepotrebnog saltanja. Naravno, da je poslusan i logican :)

Npr. tebi bi se svidio sport modus kod Accorda jer ne prebacuje ispod 7000 obrtaja :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad se vec javi ovaj bavarac, cuo sam da su kod njih automatici vise nego ok.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne vjeruje on u automatik :lol: :D

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisma ni mislio na njega, vec me podsjeti na BMW :D

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
V@nja je napisao:
Ne vjeruje on u automatik :lol: :D

vjerujem, neki dan uzeo od kolege 530d sa 192konja(levat,40 manje :D ) i automat radi perfektno. ustanovio sam da bi morao izaci na pistu da malo vjezbam start kako bih ga pretekao iako imam vise snage. dakle, ne znam voziti ili mi je zao zakucavati mog u svakoj brz. na 4300-4500. nekako je tudji auto laksi za voziti i opaliti po gasu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 10:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

M3 i M5 postoje u verziji sa manuelnim mjenjacem, ali ih malo ko kupuje :confused3: SMG ima nekoliko zanimljivih mogucnosti - izmedju ostalog flat shift, lounch control i drzanje stepena prenosa, bez obzira sto se ubode u blokadu 8) Kod AMG, recimo, mjenjac prebacuje u visu kada se zavrti do blokade :(
Aha, prezivio bih automat u Maserati-ju - koji je ionako robotizavani manuelac :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 11:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Kad smo kod amera ja bih pre Mustanga... Nekako mi bolje cuci :D

GT500 - proizvode ga i sa normalnim mjenjacem :lol:
Spoiler:
Slika

Mada, ovo mi je ipak...
Spoiler:
Slika

8)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

eeEh

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 14:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kako se mijenja ulje u autu?

http://www.youtube.com/watch?v=n8B9erdk ... re=channel

:D

Poslednji put menjao mirdza dana 19 Okt 2009, 14:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16312 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 816  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]