banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 20:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Monte Cristo je napisao:
Od danas se valjda izdavaju? Je li isao neko? Kakva je procedura?
Cujem da je potreba samo CIPS licna karta, je li to tacno?

Srbija majka, BiH maceha 8) 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Hertzog je napisao:
Monte Cristo je napisao:
Od danas se valjda izdavaju? Je li isao neko? Kakva je procedura?
Cujem da je potreba samo CIPS licna karta, je li to tacno?

Srbija majka, BiH maceha 8) 8) 8) 8)

Skupa majka a i moras je cekati predugo :D
aj da ne idemo u off, je li isao iko traziti pasos?

Poslednji put menjao Monte Cristo dana 14 Okt 2009, 15:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakva je sada nova licna :-? :-? :-?

p.s. nije skupa 50ak KM i ne ceka se dugo :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Tako su rekli u medijima. Boje mozda sacekati 2-3 nedjelje da se prodju pocetnicke boljke padanja sistema i sl. fazona. U svakom slucaju najpametnije je u novembru ili od februara. Pretpostavljam da decembrom i januarom ljudi vade zbog zimovanja. sve-u-zadnji-tren-style :D

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Utopija je napisao:
Tako su rekli u medijima. Boje mozda sacekati 2-3 nedjelje da se prodju pocetnicke boljke padanja sistema i sl. fazona. U svakom slucaju najpametnije je u novembru ili od februara. Pretpostavljam da decembrom i januarom ljudi vade zbog zimovanja. sve-u-zadnji-tren-style :D

Jbg, ne bi ja trazio sad da mi ne treba. Cekao sam mjesec-dva ove da ne uzimam dzaba stari pasos :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 16:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
gdje se vadi ovaj novi pasos jel u cipsu ili supu???

Vrh

Tema posta: Biometrijski pasosi
PostPoslato: 15 Okt 2009, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Kako citam od ponedeljka 19.10. pocinju sa izdavanjem biometrijskih pasosa.
Ima li iko neku informaciju vise o tome.

Problem je sto moram svoj da mijenjam, a ovdje u Konzulatu BiH u Moskvi su mi mrtvo-hladno rekli da oni vise ne rade pasose jer "nemaju opremu" i nece je dobiti jos za godinu dana. Moj komentar na to je : tovi drzavu da te poslije lakse j*** u zdrav mozak.
I put pod noge samo radi tog komadica papira.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 19:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
ajojj jadan ti sta ces sada u moskviii...ajoj i to bez novog pasosa...ajojj ices u sibir :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
nike je napisao:
ajojj jadan ti sta ces sada u moskviii...ajoj i to bez novog pasosa...ajojj ices u sibir :evil3: :lol:

Nisam te srece

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Evo kako ce da izgleda

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Do kada vrijede ovi stari?

I opet 200 eu iz dzepa :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
ajkula je napisao:

Pa pise ti u njemu do kada vrijedi.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 22:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2009, 17:15
Kojim mi to putem idemo? Od robova do robota, blago se pecinskim ljudima.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Time trek je napisao:
ajkula je napisao:

Pa pise ti u njemu do kada vrijedi.

A jel'? :)

Vrijedio je i onaj prosl ( prije par godina)i pa me Slovenac sa granice vratio jer su nasa gospoda odlucila da promjene pasos :roll:
Zato pitam.. Hoce li se moci putovati sa starim pasosima ili ce im dunuti i trazice samo ove nove?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 09:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
stari vrijede dok drzava ne odluci da ih "eliminise"
koliko znam u Srbiji stari pasosi ce vrijediti bar jos sledece 2 godine

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 09:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ajkula je napisao:

I opet 200 eu iz dzepa :roll:

i kod tebe toliko kosta :angry4: mamu im ebem kako nas deru a dole 40km :angry1:

a taj sto imas bi trebao vazit do isteka......po nekoj logici i pravilima......al to je jedna druga prica koja u ovim trenutcima ne ide zajedno!!!!!!!!!!!! :evil:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa i važi do isteka. Ja svoj neću ni mijenjati, nek se zabiju... Da mi kažu da sam na bijeloj listi ako ga izvadim, ja bih odmah poletjela, a ovako.... Popiću tih 40 maraka u kafani :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
zLo_krme je napisao:
Pa i važi do isteka. Ja svoj neću ni mijenjati, nek se zabiju... Da mi kažu da sam na bijeloj listi ako ga izvadim, ja bih odmah poletjela, a ovako.... Popiću tih 40 maraka u kafani :iconbiggrin:

=D>
That's the spirit!
U zdravlje! Mislim, salute! :wink:
:occasion5:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Jbo majku,ovo stvarno neka diskriminacija,sta li? Ja imam Swe pasos,bez otiska prsta,i iako je po sugestijama od preko bare bilo govora o uzimanju otiska prsta,ovdje to nikom na pamet ne pada da to dopusti. Cemu isto sluzi,pa nisu svi drzavljani kriminalci ?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Banjaluka - Izdavanje biometrijskih pasoša, koje je ovih dana pompezno najavljivano, pa su ih građani BiH sa nestrpljenjem iščekivali, pretvorilo se u - lakrdiju. Naime, oni koji su juče hteli da predaju zahtev za nove pasoše većinom su vraćeni sa šaltera uz objašnjenje da „sistem još ne funkcioniše“, a ne zna se ni koliko će tačno koštati biometrijski zaštićena pasoška knjižica.

I dok je MUP RS tek oko 14 časova počeo da prima zahteve, u Federaciji BiH je nastao još veći haos. Federalno i kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, svako po svom nahođenju primali su zahteve, a pasoše naplaćivali jedni po 30, a drugi po 40 KM, odnosno po starom i novom sistemu. U MUP RS juče su po uputstvu Ministarstva civilnih poslova BiH, koje su čekali celo jutro, odlučili da građani uz zahtev za biometrijske putne isprave plate 30 KM, a pre preuzimanja pasoša još 10 KM.
Problem je nastao jer Ministarstvo civilnih poslova BiH, koje je 15. oktobar postavilo kao početak izdavanja novih pasoša, nije na vreme utvrdilo pravilnik o ceni pasoša. On je objavljen tek juče, pa kako nije istekao rok od sedam dana od dana objavljivanja, službe MUP su ostale zbunjene da li da ga primenjuju. S druge strane, direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmenu podataka Siniša Macan rekao je da sistem za izdavanje biometrijskih pasoša od jula „perfektno funkcioniše“. Novi nastavak sapunice povodom izdavanja biometrijskih pasoša, koja traje još od letos, kada je sistem nekoliko puta padao, sad još jednom potvrđuje koliko su vlasti BiH neozbiljne kad je u pitanju praktično ispunjavanje uslova za bezvizni režim.
Evropski komesar za proširenje Oli Ren juče je, obraćajući se evroparlamentarcima, rekao da će Evropska komisija razmotriti pitanje liberalizacije viza za BiH tek u prvoj polovini naredne godine. Iz ove izjave proizlazi da Evropska komisija za sada nije ni spremna da BiH i Albaniju stavi na belu šengensku listu. Ren je dodao da su butmirski razgovori od najvećeg mogućeg značaja za zemlju i da će njihov uspeh „pogurati BiH napred u svakom pogledu“. U institucijama BiH u Sarajevu, dan nakon objavljivanja izveštaja Evropske komisije o napretku BiH različito tumače poruke iz izveštaja, jer on još nije preveden na službene jezike u BiH. Nezvanično, svi prebacuju lopticu na politički teren, naglašavajući da će „mnoge stvari biti jasnije nakon druge i najverovatnije konačne runde pregovora u Butmiru 20. oktobra“.
Da bez obzira na dinamiku ispunjavanja uslova iz mape puta, BiH vrlo lako može doći u poziciju da bez belog šengena dočeka i 2011. konstatovano je juče na regionalnoj konferenciji „Liberalizacija viznog režima i organizovani kriminal u Zapadnom Balkanu“ u Banjaluci. Siniša Macan smatra da razgovore u Butmiru ne treba vezati za pitanje slobode kretanja, a u vezi sa rokovima je optimista. „Čuda se retko dešavaju, ali bi se moglo desiti da bezvizni režim dobijemo 1. januara, a do sredine 2010. vrlo moguće“, tvrdi Macan.
Direktor Centra za međunarodne odnose iz Banjaluke Miloš Šolaja smatra očiglednim da nekima nije u interesu liberalizacija viznog režima, jer „političarima i kriminalcima vize ionako nisu potrebne“, a zbog cele situacije najviše ispaštaju građani.

Propušteni rokovi
Kao rok vlasti BiH za ispunjavanje obaveza iz mape puta za bezvizni režim postavljen je 30. septembar do kada svi zakoni nisu prošli u parlamentu. Iz Brisela se očekuju definisani zaključci na novoj sednici Evropskog parlamenta, a u novembru rezolucija koja bi mogla, eventualno, da nagovesti bezvizni režim od 2. januara 2010. godine ako svi uslovi iz mape puta za BiH budu ispunjeni.
Preostali uslovi BiH iz mape puta:
Parlamentarna skupština BiH
*izmeniti Krivični zakon BiH
*usvojiti zakon o telu za antikorupciju
Entitetski parlamenti i Skupština Brčko Distrikta
*izmeniti krivične zakone i uskladiti ih sa državnim
*NS RS da usvoji zakon o prestanku funkcionisanja ombudsmana BiH i nadležnost preneti na državni nivo

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=115844

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]