banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 04:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 13 Okt 2009, 06:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 21:12
info_elta2 je napisao:
drug je napisao:
info_elta2 je napisao:
Utakmica Srbija-Rumunija ce biti zatamljena na RTS-u jer tako zatamnjenje je predvidjeno u odobrenju koje smo dobili od RTS-a za prenos programa RTS1 i 2 u BIH. Kad ne bi prenosio RTRS ne bi smo zatamnili RTS-a jer je takav sporazum napravljen izmedju Javnog servisa BIH i AKOP-a BIH.
Nazalost i u buducnosti ce se to dogadjati i jedino je pitanje o kome mozemo odluciti i mi i vi hocemo li prenositi RTS za zatamljenim djelomicnim sportskim djelom ili cemo se odreci prava prenosa. Ukoliko prekrsimo ovu zabranu sankcija moze biti potpuno oduzimanje prava za prenos RTS 1 i 2 sto ne zelimo da se dogodi.

Ok, to razumijem, ali me zanima kako ovo pravilo moze da kaci RTS SAT, poseban nekodirani satelitski program RTS-a, znaci nije rijec o zemaljskim kanalima, vec o satelitskom kanalu koji se emituje putem satelita Hotbird ( tog programa nema ni u Total ni u Digi ) i mi smo ga imali u kablovskoj ranije... RTS je otkupio prava za emitovanje utakmica reprezentacije Srbije putem satelita i tako ce biti i veceras, pa me iskreno zanima kako, pravno gledano, ovo pravilo moze da se tice RTS SAT kanala ako bi on bio ubacen u ponudu. To je isto kao da je bio zatamnjen DSF za vrijeme prvenstva Evrope u kosarci, a znamo da to nije bio slucaj.

RTS SAT
http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/19/%D ... D1%82.html

RTS SAT na satelitu Hotbird, kanal je FTA...

http://www.lyngsat.com/hotbird.html

ПАРАМЕТРИ ЗА ПРИЈЕМ САТЕЛИТСКОГ ПРОГРАМА РТС-а

САТЕЛИТ HOTBIRD (13 СТЕПЕНИ ИСТОЧНО)
ПРИЈЕМНА ФРЕКВЕНЦИЈА: 11411,050 MHz
ПОЛАРИЗАЦИЈА: H (ХОРИЗОНТАЛНА)
SYMBOL RATE: 27,5 MSym/s
FEC 5/6

http://www.rts.rs/page/tv/ci/Frekvencije.html

Slazem se vrlo neobicajeno ponasanje. RTS obicno zabrani prenos sportskog sadrzaja jer nema prava za prenos van drzave. U ovom slucaju gledajuci da je to bio srpski dogovor nije bijo problem ali RTS ima pravo ili nema, nego je RTS zeleo da odstupi RTRS, da on bude gledan. Ako je to zelja da se RTRS napravi jacom i joj srbijanska televizija pomaze, to smo mi spremni razumjeti. Jasno je da su na satelit dali prenos, da bi Srbi u EU imali gde gledati tu utakmicu a gradjanima RS su omogucili prenos drugim putem (RTRS) pa su stavili zabranu na satelitski program. Mislim da netreba praviti zamerke jer njihov dogovor omogucuje da svi srbi navijaci bilogde u svetu gledaju tu utakmicu, sto je za pohvalu, jer bilo je slucajeva u proslosti kad tome nije bilo tako.

Ок, Инфо_Елта ово објашњење има смисла, па ако тако мора да буде нека буде.
Али молим те, покушај да ми одговориш на пар питања:

1. Еуроспорт 2, бундес лига, зашто га немамо?

2. Зашто у Бањалуци нема у понуди пар изврсних канала који су у понуди у другим градовима ( ТВ 1000, ББЦ прајм, ВИВА, Виасат Хистори), јер ова садашња понуда је мало рећи танка?

3. Могу ли се уједначити канали, мислим на звук, јер неко ће у кући да добије срчку, јер кад са Спорт Клуба ( појачан на 50 ) пребацим на неки други, буде хаос?

Молим те да ми одговориш јасно и гласно на ова три питања.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 07:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
nema hallmarka vec par dana u bl umjesto njega pink

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jun 2009, 08:21
ima hallmarka, ja ga sad gledam

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hallmark je tu stalno, ali History se juce uslagirao i jutros je jos bilo tako
isto tako ne znam sta je sa B92, navece umjesto programa stoji crna pozadina na kojoj je ukljucen neki meni za radio
ttxt na RTLu opet misticno nestao

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:03 
Početnik
Početnik

ja sam se nešto raspitao za B92, pa evo da podijelim saznanje :), B92 se gasi, zapravo baš ga oni sa B92 gase, mislim da je u pitanju serija Dolina sunca i to u terminima od 11:00-12:00 i naveče od 20:00-21:00. vjerovatno je ista priča kao sa Najboljim godinama sa Nove TV

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:06 
Početnik
Početnik

mene samo brine šta ako se BiH plasira na SP u JAR-u :-? , BHT će nam zabraniti da se osjećamo Srbima :confused2:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sinoc neko vrijeme nije bilo OBN a nema ga ni sad onda nije bilo Simica, K3, Federalna je iskakala nekoliko puta trenutno nema BHT1 RTL HR nema TXT vec preko 20 dana evo pukao i EuroSport2.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 14:15 
Početnik
Početnik

e da, i ovo sam zaboravio, BHT1 pukao zbog pada onog stuba na Kozari, za ovo ostalo nemam pojma, jbg nisam pitao

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 23:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2009, 12:50
E,moj rebenga nece tebi BHT zabraniti da budes srbin,vec ove nase lazne patriote na vlasti.. Koliko znam BHTV-u ide pola para od pretplate a drugu polovinu dijele RTRS i FTV ...Jel neko stisnuo muda i rekao imamo svoju republiku i svoju televiziju i ne zelimo da nasi gradjani placaju BHTV i FTV,jest kurac,jos su te tuzili da moras platiti i o kakvoj mi Republici Srpskoj pricamo a finansiramo medije kioji nas mrze iz dna duse????...A naj bolje je da momci iz kablovske idu na Kozaru dizati njihov jebeni stub,sto se mene tice neka se svi poruse i njihovi i RTRS-ovi,misle sto prenose Srbiju i naravno njihovog predsjednika kako gleda utakmicu da su neke patriote,neka hvala im na njihovom patriotizmu......

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 08:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hm nigdje titla na FoxLifeu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 09:37 
Početnik
Početnik

slažem se bukovski, na sceni je dobro upakovani materijalno-isplativi (za ove slizane sa vlastima) patriotizam, ko nam brani RS jadna nam majka, sorry, odstupamo od teme skroz

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 10:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
rebenga je napisao:
ja sam se nešto raspitao za B92, pa evo da podijelim saznanje :), B92 se gasi, zapravo baš ga oni sa B92 gase, mislim da je u pitanju serija Dolina sunca i to u terminima od 11:00-12:00 i naveče od 20:00-21:00. vjerovatno je ista priča kao sa Najboljim godinama sa Nove TV

U pravu si rebenga - Seriju "Dolina sunca" gasi sam B92, dok se ostala zatamnjena vrše zbog Velikog brate ( smeće što se mene tiče, imaju mnogo boljih emisija za emitovanje nego j....eni VB) za koji pravo prenosa na prostorima BiH ima RTV Pink BiH. Isto je i sa serijom najbolje godine - mada mi je to malo apsurdno - kablovski operateri nesmiju da prenose tu seriju ( j...e mi se za njom iskreno ).

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 13:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
ne odgovori elta na ona 3 pitanja :confused3:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
nesto su danas kao radili i vratili titl na fox life ali su zato na exploreru neki skandinavski titlovi

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
shexon je napisao:
ne odgovori elta na ona 3 pitanja :confused3:

Teško da će odgovoriti jer npr. glavni na Elti za pitanja programa smatra da DSF prenosi Bundes Ligu pa nam ne treba ES 2 s bundes ligom....

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
nema nama bundeslige onda :evil: :angry4: :mad:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 17:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2009, 21:41
A šta da očekuješ kao odgovor, nego još jedno u nizu obećanja! Mislim da je mnogo gora situacija u bežičnoj kablovskoj.

Na moje pitanje zašto je ISTA cijena od 12 KM za te dvije usluge ISTOG operatera, koje nipočemu nisu iste dobio sam odgovor da je u okruženju cijena veća, kao i da je skuplje održavati taj sistem?!! Koji poduhvat !!!
Vi na kablu i imate kakvu-takvu ponudu, dok ja za neka 32-33 kanala, ponekad ih ima i manje, plaćam isto ! Uporedio sam te dvije usluge, ponavljam, ISTOG operatera, a ne nekog sa strane...Već skoro godinu dana traje taj eksperiment, sad kao čekaju da se odluče koje kanale da dodaju...eee, blago nama...I to čekanje će očito potrajati.

Treba njima jaka konkurencija, koja će prekopati cijeli grad, postaviti svoje kablove, i osposobiti da to radi kako treba, a do tada....biće kako bude!! Može se...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
ljudi, kad bi IPTV trebao krenuti??? ja sam cuo da je testnoj fazi

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Flashman je napisao:
ljudi, kad bi IPTV trebao krenuti??? ja sam cuo da je testnoj fazi

ja čuo dogodine, u prvoj polovini 2010.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 15:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
a zasto su sad kodirani BHT1 i NovaTV????

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]