banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 07:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2009, 19:44 
OMG, za proizvodnju i izradu... ubicu se, hvala Bogu sto imam muza i apoteku... :lol:

a i samo bih u 1 maju kupovala, nekako kontam da im se nece desiti da zaposle te cuvene farmaceute.. mada.. :-? hmm

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
BL4ever je napisao:
Najgora i ostali -ovdje nije riječ o samo onima koji će raditi u apotekama!
Šta ako neko od tih "diplomaca" završi u farmaceutskoj industriji? Šta ako neko počne praviti lijekove i to sa studija koji NIJE licenciran?

Takvi će uvijek imati nekog iza leđa, po principu linije manjeg otpora, onom istom kojim su se služili kad su upisali privatni fax, mada, kao što vidimo, nekima bi i trgovac (ili automat) bio dovoljan za uslugu u apoteci, možda time i u magistralnoj izradi i industriji.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Time trek je napisao:
Nicole je napisao:
Najjače mi je kada pacijent pita lekara nešto vezano za neku njegovu tegobu i lekar odgovori a onda pacijent dodaje "hm, a znate na internetu piše...." :roll:

Da, najbolje da svi pacijenti budu nepismeni seljaci koji ce slusati svog doktora kao bozje slovo.

Ma ja se pitam šta će nam uopšte ti doktori. Pa sve piše na Internetu!!!!!! Razboliš se, gugluješ simptome, nađeš bolest i lijekove, pošalješ nekog do apoteke sa spiskom i stvar riješena. Ili, ako je teži slučaj pa ti treba operacija, skineš s neta tutorijal Teach Yourself Surgery in 21 Days i operišeš samog sebe.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Harvester je napisao:
pošalješ nekog do apoteke

mislis aparata? :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 22:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Harvester je napisao:
Time trek je napisao:
Nicole je napisao:
Najjače mi je kada pacijent pita lekara nešto vezano za neku njegovu tegobu i lekar odgovori a onda pacijent dodaje "hm, a znate na internetu piše...." :roll:

Da, najbolje da svi pacijenti budu nepismeni seljaci koji ce slusati svog doktora kao bozje slovo.

Ma ja se pitam šta će nam uopšte ti doktori. Pa sve piše na Internetu!!!!!! Razboliš se, gugluješ simptome, nađeš bolest i lijekove, pošalješ nekog do apoteke sa spiskom i stvar riješena. Ili, ako je teži slučaj pa ti treba operacija, skineš s neta tutorijal Teach Yourself Surgery in 21 Days i operišeš samog sebe.

Kod vecine rjedjih slucajeva bolesti veoma se cesto zna desiti da bolesnik zna dosta vise o bolesti nego doktor. Takodje, posto je skoncetrisan samo na sebe, puno je lakse pratiti zadnja dostignuca. Ako se neces sam informisati i boriti, traziti alternativna misljenja, googlati sve zivo i mrtvo, jedino ostaje da se nadas da ces naici na ok doktora kojem ce se potrefiti dan pa ce ti i pomoci.

Doktorima bi trebalo biti drago jer im dolaze sve informisaniji pacijenti, osim ako nisu u nekom ego-tripu da su oni bogom dani a da su svi ostali stoka koja treba da ih slusa. Za takve je veterina bolji izbor. :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 01:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Avg 2009, 00:28
majlili je napisao:
a i samo bih u 1 maju kupovala, nekako kontam da im se nece desiti da zaposle te cuvene farmaceute.. mada.. :-? hmm

Za tu ti se potežu najjače veze. :) Naravno to ne mora značiti da su farmaceuti jedni od onih koji su pokupovali "par ispita", ali zaleđe se tražilo.

Nego, čuo sam iz druge ruke, ali mislim da su informacije relevantne, da im dolaze profesori sa beogradskog Farmacutskog fakulteta.

Mislim da je to zanimanje itekako potrebno i da su nezasluženo u svjesti građana na nižoj stepenici od ljekara. I smatram da njihov potencijal nije dovoljno iskorišćen, pogotovo u ovom našem sistemu u kome se antibiotici kupuju na kilograme i u kome vlasnik apoteke, nevažno koje struke, ali može biti i mašinski tehničar npr., pametuje farmaceutu i miješa mu se u struku na sve moguće načine.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
Ako je neko doktor jel' po automatizmu Bog? Zasto je problem da se porazgovara o svim opcijama?

Citiraj:

Ne znam šta mi bi uopšte da ostavim komentar....

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Time trek je napisao:
Ako se neces sam informisati i boriti, traziti alternativna misljenja, googlati sve zivo i mrtvo..

Koji procenat stanovništva BiH ima pristup netu i Googlu?

Vava je napisao:
Mislim da je to zanimanje itekako potrebno i da su nezasluženo u svjesti građana na nižoj stepenici od ljekara.

A zato magistre u apoteci oslovljavaju sa "sestrice" :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:58 
Manje-vise se treba informisati...

Nekad je bolje naucnike poslusati nego doktore, doktori nisu inovatori i ne izmishljaju nista novo, samo se drze starog...

Kos nas je sramota kako pojedini doktori slabo barataju sa informacijama...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 10:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a da ne zaboravimo i one koji su svojim nesavjesnim ponasanjem kostali ljude zdravlja, a u nekim slucajevima i zivota
hej, pa oni su sa drzavnog, kako je tako nesto uopste moguce? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 23:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Avg 2009, 00:28
Najgora je napisao:

A zato magistre u apoteci oslovljavaju sa "sestrice" :D

A to mi je najjače. Kod ljekara kad uđu kao da su došli kod Sv. Petra ili Dodika najmanje :o , a kod magistre izrazi tipa mala, seko, hej ti, curice...

Pa i ovdje negdje sam pročitao izraz apotekarka. Dakle svejedno je li farmaceutski tehničar ili magistar farmacije, ali nikad neće zamjeniti ljekara i medicinsku sestru/brata.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 03:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 23:26
E kada covjek dodje ovde na forum i pogleda ovako ove komentare stvarno ne zna da li da place ili da se smije. Toliko pogresnih tvrdnji i informacija iznjeti na osnovu rekla kazala stvarno smjesno. Pa pustite ljude nek studiraju gdje hoce sta vi imate od toga sto ih omalovazavate i ostalo. Evo konkretno pitanje. Posto pojedinci znaju sve o privatnim fakultetima da se tu potkupljuje, kupuje i ostalo evo nek mene jedan od doticnih forumasa direktno odvede na taj fakultet pa da i ja sebi kupim tu pisljivu diplomu. Ako svi mogu tako mogu i ja. Eto izdvojicu 500e (toliko vi kazete da kosta) pa da i ja budem covjek sa diplomom. Daj pokazite, odvedite me tamo da kupim ili dosta sa tim lazima.
A sto se tice ovog da se pojedinci boje uzimati tablete od tih farmaceuta sa privatnih studija mogu komotno reci da se ne brinu. Koliko sam ja upoznat lijek za lijecenje pakosti jos nije izmisljen tako da tu tesko ko moze da pomogne.
Ne branim nikoga konkretno, ni javne ni drzavne, nego stvarno je glupo da se toliko nesto blati a pojma se nema o tom.
Sto ne blatite drzavne fakultete? Pa neki dan je bilo u tv emisiji da je na medicinkom fakultetu u BL toliko laznih, kupljenih diploma i polaganje cak ispita kojih nema za odredjenu struku da je to smjesno. Pa niko nista ovde da napise. Pa takodje na ekonomskom fakultetu, primjer koji sam direktno upoznat a i javnost, da su ljudi zavrsavali da se NIKADA nisu pojavili na fakultetu a kamoli na predavanju. Pa niko nista da napise. Budite objektivni, realni, duze ce vas pamtiti...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
Pa neki dan je bilo u tv emisiji da je na medicinkom fakultetu u BL toliko laznih, kupljenih diploma i polaganje cak ispita kojih nema za odredjenu struku da je to smjesno. Pa niko nista ovde da napise. Pa takodje na ekonomskom fakultetu, primjer koji sam direktno upoznat a i javnost, da su ljudi zavrsavali da se NIKADA nisu pojavili na fakultetu a kamoli na predavanju.

Pa to je sve opštepoznato.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 08:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sve je opstepoznato izgleda :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Van Helsing je napisao:
Koliko sam ja upoznat lijek za lijecenje pakosti jos nije izmisljen tako da tu tesko ko moze da pomogne.

:lol: :lol:
Svaka čast posebno za ovu rečenicu.
Citiraj:
medicinsku sestru/brata

Za muškaraca se kaže, tehničar :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 12:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Okt 2009, 12:44
Ja bih volio ynati koji će mi od vas pametnjakovića reći koji su fakulteti u BiH priznati u inostranstvu?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 12:50 
Voajer
Voajer

Koji od državnih fakulteta u Bih su priznati u inostranstvu?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 12:58 
Voajer
Voajer

Jakog li Medicinskog fakulteta kad je jedna profesorica drži katedru,ne mogu se sad sjetiti na kom predmetu,nikad nije diplomirala na Medicinskom fakultetu???Možež li zamisliti to nikad nije diplomirala a drži katedru tj.ona je doktor medicinskih nauka,to je bilo prije nekoliko godina u novinama ko se sjeća.A nije ni tajna da se ispiti na Medicinskom fakultetu kupuju za cifru od nekoliko hiljada maraka.Pa možeš li onda zamisliti te ljekare u kliničkom centru kako liječe ljude i djecu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 13:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Terminator1 je napisao:

Ako želiš da nastaviš studiranje u većini slučajeva (ajde u gotovo svim) će ti priznati diplomu iz BiH.Ne znam nikoga ko je nastavio sa privatnih, ali znam puno ljudi koji su poslije državnog nastavili studirati vani. Neki su već dobili titulu master.

A ako želiš da radiš poslije studija vani, zavisi od toga šta si završio. Vani su traženi npr. oni koji imaju tehničke fakultete i radno iskustvo. Ako želiš da emigriraš, pogledaj šta traži zemlja u koju se planiraš preseliti. Neke zemlje traže i ljude sa srednjom školom i to sa zanimanjima kao npr. kuvar, medicinske sestre/tehničari...
Takođe,to zavisi i do poslodavaca vani.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Terminator1 je napisao:

1.prijateljica jedna prije godinu dana diplomirala na fakultetu. Sad radi master, doktorski (ili sta vec po toj bolonji) u Njemackoj.
2. Uza rodbina mi je tokom rata otisla u USA, sa zavrsenim rudarskim fakultetom. Bilo je malo komplikacija oko priznavanja diplome, ali su na kraju priznate. Ima toga jos

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]