banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 10:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2009, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Citiraj:
U parlamentu jedni diskutuju, drugi zarađuju i bez diskusija

Banjaluka - Poslanici SNSD - Uglješa Savić, Miroslav Kraljević i Nada Tešanović, koja je i potpredsednica Narodne skupštine RS, po kriterijumima učešća u diskusijama, broja replika, predloženih inicijativa i postavljenih poslaničkih pitanja najneaktivniji su u NS RS. Prema još neobjavljenom izveštaju Centara civilnih inicijativa o radu parlamenta RS u prvoj polovini ove godine, pomenuti poslanici nisu „uknjižili” čak nijednu od parlamentarnih aktivnosti!

Nada Tešanović kaže da, kao potpredsednica NS RS, po poslovniku obavlja samo dužnosti koje joj poveri predsednik parlamenta i da nije u mogućnosti da zastupa SNSD kao potpredsednik Skupštine. Ona kaže da „nije uobičajeno” da kao poslanik postavlja pitanja, replicira..., ali da slobodno vreme troši obavljajući poslove narodnog poslanika.
Miroslav Kraljević iz Vlasenice nije bio raspoložen da odgovori na pitanje zbog čega je u sali NS RS „prespavao” pola godine. Njegov kolega Uglješa Savić, poslanik iz Lopara, objašnjava da se „tek uhodava” u poslaničkoj ulozi, jer je u ovu fotelju seo tek u maju umesto Miladina Jovičića, kome je CIK utvrdila sukob interesa. Međutim, obećava da će u buduće biti mnogo aktivniji „kako zbog svojih glasača, tako i zbog izborne godine”. Savić objašnjava da u poslaničkom klubu nikom nije zabranjeno da bude aktivan, ali da se za reč javljaju oni poslanici koji su po profesiji bliži problemu o kome se raspravlja.

Prema podacima CCI, ove poslanike u stopu prati odnedavno nezavisni poslanik Dragan Mikerević, koji je za pola godine u NS RS imao samo jednu diskusiju. Mikerević, pak, kaže kako mu nije poznato koliko je u NS RS imao diskusija. Priznaje da je to radio retko „jer na dnevnom redu nisu bile ekonomske teme, što je u fokusu njegovog interesovanja”.

Sušta suprotnost „spavačima” je poslanik SDS iz Broda Lazo Marić, koji je - prema podacima iz izveštaja CCI - učestvovao u 32 diskusije, imao devet replika, predložio dve inicijative i postavio sedam poslaničkih pitanja. Marić kaže da je sve vreme pokušao da zastupa socijalnu problematiku, ali da je malo onoga što je rekao u sali NS RS imalo uticaja na vlast. Međutim, priznaje da su neki predlozi ipak usvojeni, ali tek kad ih je vlast preuzela i preformulisala kao svoje.

Ipak, generalna ocena CCI o polugodišnjem radu NS RS je da su „poslanici nakon pristojnih rezultata rada u 2008. već u prvoj polovini 2009. uspeli da degradiraju pohvaljeni napredak i vrate se značajno unazad u ispunjavanju svojih obaveza”.
„Narodna skupština RS za prvih šest meseci ove godine nije uspela da realizuje ni 50 odsto od planiranih zakonodavnih obaveza, a na godišnjem nivou realizovano je tek 25 odsto od planiranog”, kažu u CCI.

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=115275

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 15:38 
samo 3? malo, ja sam mislila vise.... pogotovo one zene sto drezde tamo... i tu sam u potpunosti protiv se sulude proporcionalnosti... hrpa zenturaca koje sjede bezzze ili im ponekad daju na papiricu kratku repliku da procitaju... ooo strasnoo.
sjecam se jos dok nije bila obavezna proporcionalnost, tamo negdje s pocetka, da je poslanik bila moja profesorica snjzana savic, stvarno je bila aktivan diskutant i svaka joj cast..
nada tesanovic je takodje bila dobar diskutant dok je bila obican poslanik, imala sam priliku biti tamo godinu dana...
ali me oduvijek nerviralo to obavezno proporcionalno trpanje zena operisanih od politike... cast izuzetcima..

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 15:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
majlili je napisao:
samo 3? malo, ja sam mislila vise.... pogotovo one zene sto drezde tamo... i tu sam u potpunosti protiv se sulude proporcionalnosti... hrpa zenturaca koje sjede bezzze ili im ponekad daju na papiricu kratku repliku da procitaju... ooo strasnoo.
sjecam se jos dok nije bila obavezna proporcionalnost, tamo negdje s pocetka, da je poslanik bila moja profesorica snjzana savic, stvarno je bila aktivan diskutant i svaka joj cast..
nada tesanovic je takodje bila dobar diskutant dok je bila obican poslanik, imala sam priliku biti tamo godinu dana...
ali me oduvijek nerviralo to obavezno proporcionalno trpanje zena operisanih od politike... cast izuzetcima..

Nih troje nije diskutovalo NITI JEDNOM u zadnijh 6 mjeseci. Mikerević samo jednom! Ima još dosta onih koji su malo aktivni...
A u izvještaju koji će biti objavljen će biti statistika za svakog poslanika.

Nada Tešanović može da učestvuje u diskusijama! Niko joj to ne brani...

Nisu samo diskusije bitne.
Ti ljudi (a ima ih još u NS RS) nisu ništa konkretno predložili, nisu postavili niti jedno pitanje, nisu pokrenuli raspravu i to je smiješno.
Njih plaćaju građani RS!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 15:50 
ma slazem se ja, da me ne shvatis pogresno.. nego sam dala akcenat na zene koje samo cute i bleje, a ima i muskaraca istih... samo su zene u vecini... a za nadu sam rekla da je bila aktivna dok je bila obican poslanik, to sigurno..a sad ne znam, ne pratim toliko u zadnje vrijeme..
a ima njih bruka sto se ne javljaju ni za kakvu diskusiju, a kamoli da daju prijedloge... poslanicka pitanja skoro sva, poticu od strane stranke, oni ih osmisle na svojim sjednicama i daju pojedinim poslanicima da upute a najcesce se i desi da ih daju onima koji se malo javljaju za diskusiju da bi i oni ucestvovali...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hocu i ja bre da tako cutim :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Zamisli koja carska profesija:

Sjedis i cutis za masnu dnevnicu :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kako kome. Ja bih na dupe progovorila :oops:
:lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
..ko je prico najvise...ima li to...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po