banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
E Hrna prođi me se matere ti..
Objasnila sam ti, a i tvoj "jaro" ti je objasnio pa ti sad ugradjuj celoj BL grejanje ako hoćeš....

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Nicole je napisao:
E Hrna prođi me se matere ti..
Objasnila sam ti, a i tvoj "jaro" ti je objasnio pa ti sad ugradjuj celoj BL grejanje ako hoćeš....

ajde sta se ljutis koji ti je.....ma volimo i mi tebe :D :D :D :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U redu je...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nicole, nije apsolutno nebitno sta je ispod a sta iznad tebe. Najveci gubici toplote su kroz krov (plafon) i kroz prozore, pa tek onda kroz vanjske zidove. Zato sve sto komsija odozdo gubi kroz plafon tebe grije (kad imas nekog ispod).
Mozda ti je mali stan pa su radijatori i postojece cijevi blizu (npr. sa dvije strane istog zida), ali sta bi da recimo imas ogroman hodnik izmedju kupatila i ostalih soba, i jos sobu na sasvim drugoj strani od svega. Onda bi morala nekako provuci cijev da povezes kotao sa ostalim radijatorima. I nije niko spominjao skidanje radijatora???

Ali drago mi je vidjeti da se djeca vise ne svadjaju. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E moj ti BLAF77 moj stan je napravljen kao da su se mala deca igrala, velika kvadratura a malo (velikih) prostorija, to veze s vezom nema, imam ogroman ali oooogroooooman hodnik, a sobe i trpezarija su po krajevima zgrade i jako su velike, totalno nepotrebno, iznad mog sprata odnese koliko duva a ispod mene je prazan stan ... A da ne kažem da je radijator u dnevnoj sobi postavjen iza vrata nasuprot prozora a ispod prozora ga nema....
Veruj mi znam o čemu pričam zato sam i govorila o tome...
I da, ja govorim o tome da je kod mene kotao povezan samo sa radijatorom u kupatilu a ostali radijatori su već medjusobno povezani, jedino ako nemaš radijator u toj sobi na drugoj strani ili....

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.nezavisne.com/banjaluka/vije ... na-KM.html

Citiraj:
Izgradnja vrelovoda od "Toplane" do Hotela "Bosna" bi trebalo da bude završena do septembra, odnosno do početka nove grijne sezone.
Narodna skupština RS odobrila je sredstva od 12 miliona KM za ove radove.

Значи, рачунајте да ће током прољећа и љета Борик бити прекопаван...и тај потез од Борика ка центру.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A preko zime cemo se smrzavati kao pi*ke jer ce probiti rok zavrsetka radova i grad nece imati grejanje :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 09:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shoole je napisao:
http://www.nezavisne.com/banjaluka/vijesti/39719/Za-vrelovod-dobili-12-miliona-KM.html

Citiraj:
Izgradnja vrelovoda od "Toplane" do Hotela "Bosna" bi trebalo da bude završena do septembra, odnosno do početka nove grijne sezone.
Narodna skupština RS odobrila je sredstva od 12 miliona KM za ove radove.

Значи, рачунајте да ће током прољећа и љета Борик бити прекопаван...и тај потез од Борика ка центру.

znaci, racunam da ce opet u oktobru krenuti sa radom, bar je tako bilo svih prethodnih godina
a mi cemo se i dalje smrzavati pored njihovog grijanja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 22:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
Ljudi radi se naveliko sve su prekopali a koliko vidim radove izvode firme iz hrvatske,dali ce to utjecati na cijenu grijanja do sad sam placao 94marke mjesecno sta li me posle ocekuje. :(

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.nezavisne.com/banjaluka/vije ... entra.html
Citiraj:
Radovi na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda i vrelovodnih priključaka "Borik", od "Toplane" do hotela "Bosna", došli su do centra grada, tako da i šetači kroz popularni parkić moraju prelaziti preko improvizovanih prelaza.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji magistralnog vrelovoda dolazi do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice s Alejom svetog Save do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.
Radovi su počeli 1. juna, a prema riječima Nove Vučete, tehničkog direktora "Toplane", završetak se očekuje 1. septembra, kako bi mogli biti nastavljeni radovi za početak grijne sezone.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 09:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Radovi na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda i vrelovodnih priključaka "Borik", od "Toplane" do hotela "Bosna", došli su do centra grada, tako da i šetači kroz popularni parkić moraju prelaziti preko improvizovanih prelaza.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji magistralnog vrelovoda dolazi do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice s Alejom svetog Save do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.
Radovi su počeli 1. juna, a prema riječima Nove Vučete, tehničkog direktora "Toplane", završetak se očekuje 1. septembra, kako bi mogli biti nastavljeni radovi za početak grijne sezone.

Ovo mi nikako nije jasno zasto nije otvorena ulica do Opstine i skretanja za Hipo banku ili bar do Boske time se otvaraju jos dvije ulic prema staroj A.stanici

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 23:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Почетак гријне сезоне са 10.000 тона мазута
Datum: 21.09.2009 20:00
Autor: Маријана Миљић

За становнике Бање Луке неће бити зиме. Топлана је већ набавила 10.000 тона мазута, што је довољно за пола гријне сезоне а и сви радови на новом вреловоду биће завршени до 1. октобра.

Ово је за "Глас Српске" рекла генерални директор а.д Топлане Бранка Ружевић.

- Aко наступе ниске температуре грађани ће и прије 15. октобра, када као и сваке године почиње сезона гријања, имати топле станове. Остатак мазута набављаћемо сукцесивно како се залихе буду трошиле - нагласила је Ружевићева.

Према њеним ријечима, степен наплативости гријања износи 85 одсто.

- Топлана ће и даље да се труди да квалитетом гријања повећа степен наплативости. Све оне који на вријеме не измирују своје обавезе према нама прво опомињемо. Aко не реагују на опомену дуг наплаћујемо судским путем. То радимо са оним грађанима за које смо сигурни да је код њих квалитет гријања на задовољавајућем нивоу. Иста је процедура и са институцијама које не измирују своје обавезе према "Топлани" - истакла је Ружевићева.

У посљедње вријеме, каже Ружевићева, грађани углавном редовно плаћају испоручену топлотну енергију, али постоје и социјални случајеви који нису у могућности да плате гријање.

- У сарадњи са Центром за социјални рад за њих тражимо рјешење како би обавезе према Топлани биле измирене - додала је Ружевићева.

Још је нагласила да се цијена гријања неће мијењати у односу на претходне гријне сезоне.

- Она ће и даље да износи 1,35 марака по квадратном метру стамбеног простора - рекла је Ружевићева.

Технички директор "Топлане" Ново Вучета рекао је да раде на редовним ремонтима топловодне мреже и да ће све бити уредно завршено до почетка сезоне гријања.

- У току су и завршни радови на градском вреловоду од "Топлане" до хотела "Босна". Све радове требало би да завршимо до 1. октобра. Изградњом овог вреловода биће остварена велика финансијска и енергетска уштеда, јер ће нова мрежа смањити губитке топле воде за око 25 процената - рекао је Вучета.

Он је додао да ће "Топлана" наставити са радовима и сљедеће године гдје је у плану изградња вреловода уз ријеку Врбас, Булеваром Војводе Степе Степановића према Кочићевом вијенцу, што би ријешило проблем гријања на Старчевици, гдје је, према мишљењу грађана, гријање најслабије.
Крађа инсталација

Ново Вучета је рекао да је претходних година било и неодговорних грађана који су често скидали бакарне цијеви за гријање како би их продали.

- Обавјештавали смо и Комуналну полицију и представнике МУП-а да бисмо стали у крај овом проблему, али, нажалост, још увијек нисмо у томе успјели. Надамо се да ће тога у предстојећој гријној сезони бити мање - истакао је Вучета.

http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/28211/cir/Pocetak-grijne-sezone-sa-10000-tona-mazuta.html

Vidjećemo!!! 8)

Vrh

Tema posta: Grijanje
PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kad je zvanicni pocetak grejne sezone? Ja sam se danas prijatno iznenadio kada sam osjetio da su radijatori topli.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta: Re: Grijanje
PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Zvanicno od 15-og.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Код мене ништа засад. :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ja poceo grejati jos u nedelju :D

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Evo pre 10 min osjetim na peti nešto toplo, pošto noge držim povremeno na radijatorskim cjevima radi pogodnosti, uhvatim ja cijev rukom i opečem se, zaista iznenađujuće od toplane, ovolikom žestinom ovako rano, vidjeti ćemo za svoju visoku cijenu kako će se ponašati, mislim da ovakav start i nije potreban, mada jutros je bilo hladno, pogotovo starijima

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da nisi rekao ne bih ni provalio, i kod mene je krenulo, samo sto sam pola radijatorao morao ozraciti jer sam na vrhu zgrade
skypostman je napisao:

Mozda i ti trebas da ozracis radijatore :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Hertzog je napisao:
Da nisi rekao ne bih ni provalio, i kod mene je krenulo, samo sto sam pola radijatorao morao ozraciti jer sam na vrhu zgrade
skypostman je napisao:

Mozda i ti trebas da ozracis radijatore :-? :-? :-?

Управо чиним. Изгледа да је до тога било.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Hertzog je napisao:

Bez smijanja al' kako se to radi? :oops: U mojoj sobi bas lose grije :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]