MILO je napisao:
Osim „hebiga“ ne koristim ni jedan jezički virus te vrste i smatram da ljudi koji puno psuju to obično rade iz nedostatka fonda reči!U svakom slučaju ružna pojava i nažalost na balkanu učestala!Hebi ga,,,šta ćeš!!

Ne znam, ne mora nužno da znači. Ja sam imao jednog profesora, Sarajliju/Beograđanina, erudita, opak mislilac, fond riječi mu definitivno nije bio malen, ali je psovao kao najgori kočijaš, mogao si da nabrojiš jedno 20-30 sočnih psovki u sat, sat i po predavanja.
Ja se takođe trudim da svedem 'sovanje na najmanju moguću mjeru. Prije sam najviše psovao ''najvećeg sina naših naroda i narodnosti'', Pitagorinu teoremu. Psovanje majke i ostalih ženskih članova porodice sam uspio da iskorijenim još u osnovnoj školi (ostalo je još samo psovanje istih sudijama kad gledam neku utakmicu). Često koristim ''anglosaksonske'' psovke ''dođavola'', ''hell and fire'', ''bloody hell'', ''fuck the fuckin' fuck'', valjda mi zvuči manje vulgarno, mada je suština ista. U zadnje vrijeme najviše psujem ''miša malog'', ni sam ne znam gdje sam to pokupio, a i to mi zvuči kao eufemizam, samim tim prihvatljivije
''Općenito'' smatram da, iako psovke daju tu specifičnu notu i boju jeziku i podneblju, te zbog toga nisam pristalica potpunog čistunstva, treba koliko-toliko voditi računa da se ne psuje baš u svakoj jebenoj prilici (nisam mogao izdržati

).