BOSANSKI_NOVI je napisao:
Evo da zaključimo temu s obzirom da je mnogi razvodnjavaju ignorirajući povijesne dokumente koje sam gore naveo.
Na referendum o neovisnosti države Bosne i Hercegovine je izašlo 64%, od kojih se za neovisnost BiH izjasnilo 98%. Ujedinjeni narodi su 6. travnja 1992. priznali neovisnost Bosne i Hercegovine i primili je u svoje članstvo te tako produžili njen višestoljetni državopravni suverenitet i teritorijalni integritet.
Šta se desilo kasnije znamo ali znamo šta imamo i danas.Imamo državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj žive BOSANCI I HERCEGOVCI koji su pripadnici tri konstitutivna naroda i gdje otprilike privrženost Bosni i bosanstvu izražava otprilike isti onaj procenat koji je glasao za njenu neovisnost a to je oko 70 %.Onih ostalih 30 % žive u BIH a sanjaju nešto drugo i nikako da shvate riječi pjesnika da je
BOSNA PRKOSNA OD SNA!
p.s.Hercegovac 27,nemam ja šta ići na sarajevo-x jer ja pripadam banjalučkom regionu.Tebi su sarajlije bliže a i vidim da stalno spominješ taj sa-x što je očigledno da se ni tamo nisi nešto inetelektualno proslavio.Kažem ja tebi,tucaj kamen i ganja guštere,,,to je za tebe!

Ta tvoja Bosna, koja je prkosna od nekakvog sna, sta god to znacilo, vec nekoliko godina dise na aparatima, u komi. Kao sto i sam vidis, ako zelis da vidis, polako dolazi vrijeme da se ti aparati iskljuce.
A Istambul daleko...