banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Alergije
PostPoslato: 26 Apr 2009, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
dalajlama je napisao:
Vjerovali ili ne ja sam nakon svih alergijskih testova koje sam izvrsio da bi ustanovio na sta sam alergican dobio dijagnozu da sam ALERGICAN NA FIZIČKI NAPOR/AKTIVNOST i to najveći mogući stepen. O čemu se radi: Svaki put kada se treba da oznojim pocne me peckat na mjetima gdje treabaznoj da izađe i izaspem se po tim mjestima. ....
Doktori nisu lijeka nasli... a znam da ima jos osoba ovakve proble al et. Ako se neko izlijecio neka mi kaze recept.

Tu jedino pomaže 8. i 10. Crnogorska zapovijest;
"U hladu je spas - od odmaranja još niko nije crka"
"Kad slučajno zaželiš raditi, sjedi, pričekaj, vidjećeš, proći ćete" :D

Šalu na stranu, ipak provjeri kod nekog drugog dermatologa.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
dalajlama, pa nije to lose, imas pismeno opravdanje od lekara da ne smes da radis! ikad! :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 17:39 
Na zalost mislim da i ja imam neshto slicno, ali kao sto reche kada sam "full" oznojen onda je sve ok...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Idi u saunu 2X15 min :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pila Xsusal, Persing, Aerius i nista ne pomaze. Sutra idem doktoru da mi da misomora do sledece zime :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
EiLeen je napisao:
Idi u saunu 2X15 min :D

ne vjerujem da moze nesto pomoci,ja imam bas ruzne alergijske reakcije na milion cuda i taj ogavni kontaktni deramtitis i pokusavala sam i saunama i solarij s nekim kremicama al' nista,jednostavno naucis zivjeti s tim i caos

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
Najgora je napisao:
Zanimljivo kako Pressing ne pomaže, a Flonidan pomaže, iako se radi o istom lijeku u istoj dozi, samo od različitih proizvođača. Hm?

koliko god cudno zvucalo, ja dok sam koristio Clarytine, najbolji sam bio...Iako je ista "formula" moguce da razlicito pogadja organizme. Calcium i vitamin C uistinu pomazu, ne znacajno ali u svakom slucaju ih treba uzimati. Ja uzimam i jednog i drugog oko 1.5gr kad saberem i ono u vocu tj mlijeko, jogurt...

evo da se i ja pozalim, danas mi je najgori dan do sada ove godine kad je alergija u pitanju a koprive i ostalu trvuljinu mogu brati sa balkona. Dok se Dragoljub i Tamaris dogovore, utom ce i oktobar...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Evo meni je danas zvanicno pocelo.
Snabdjeven lijekovima, terapija moze da pocne.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
trebali smo traziti od celexa ili zewe grupni popust ma papirne maramice, a od Lek-a za Flonidan... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

passenger57 je napisao:
trebali smo traziti od celexa ili zewe grupni popust ma papirne maramice, a od Lek-a za Flonidan... :D

hehe,kod mene je 365 dana u god maramica bar u dzepu ako nije u ruci,na svu (ne)srecu po cijeli dan sam u zatvorenom pa nije kriticno ali sam pod th poodavno...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 09:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
guess who je napisao:

Sa malim zakasnjenjem, i meni je pocelo prije par dana.
Flonidan pod ruku i neminovno kihanje u nekim dijelovima dana, kakve god da su doze.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
FLASH je napisao:
guess who je napisao:

Sa malim zakasnjenjem, i meni je pocelo prije par dana.
Flonidan pod ruku i neminovno kihanje u nekim dijelovima dana, kakve god da su doze.

uzmi Beconase! ako nadjes kod nas u apoteci. ako ne, fliksonase...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
ja od prvog mala poceo rokanje sa presingom i kalicujumom. inace krajem maja se javlja kijavica i suzne oci samo tako, zatvore se :(
vec 2-3 dana povremeni kihnem i vidim da je to alergijsko, znaci pocelo je malo ranije nego obicno.
ti lijekovi kod mene slabo odnosno nikako ne djeluju.

na testu rekli problematican je polen trava i korova, kao i grinje (mada na njih nemam reakcije prakticno nikad) i malo prasina.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 09:45 
Nisam ni ja izasao naolje vec 3. dana, alergija na frishak vazduh. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakvi ste ovih dana,kisa-sunce,ja kad umrla nisam veceras :(

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 12:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 15:43
rola je napisao:
Pero, dobrodošao u klub.... Alergična, kao i ti, na kućnu prašinu , grinje, ambroziju i polen trava, tako da meni počnu alergijske reakcije od aprila, maja, kad trave cvjetaju, pa sve dok cvijeta fazanuša, znači august, septembar, kako kada. Redovno pijem Flonidan i pomaže mi, bar za sad.

Pomenula si da si alergicna na ambroziju. Ambrozija se pojavila na Balkanu 1941. kada je stigla iz Amerike uz neki uvoz zita. Od tada se proucava. Ova biljka je karakteristicna po tome sto nema prirodnih neprijatelja, stoka je izbegava u ishrani zbog blago gorkog ukusa a njenom sirenju i sami doprinosimo svojim akcijama poput neplanskog krcenja suma i neodstranjivanjem ove biljke iz nasih njiva i zelenih povrsina. Ambrozija se uklanja tako sto se iscupa pre nego sto procveta. Njen polen je proglasen alergenom, sto on i je jeste ali za nekih cca 10 % svetske populacije. Prejaka medijska kampanja protiv ambrozije je u sadejstvu sa velikim spektrom antihistaminika (lekovi za lecenje alergije) koje preporucuje farmaceutska industrija. Hocu reci, da nas se prisiljava da koristimo brojne lekove protiv alergije cak i preventivno kada pomena nema o nasoj alergijskoj reakciji. Malo je poznato, da su americki Indijanci listovima ambrozije lecili ujede insekata i druge alergije. Moje misljenje ne mora biti i tvoje, a ja imam dozu skepticizma prema svemu sto nam se servira kao "lek".

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Kad smo vec kod alergija... zna li neko gdje se u BL moze kupiti sprej ili tecnost za unistavanje grinja u dusecima i posteljini ... ili neki antialergijski prekrivac za duseke?
Hvala!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

za sprejeve ne znam,ja svaki put kad mijenjam posteljinu usisam i obrisem krevet,antialergijske duseke ima simpo i dormeo(oba prozivodjaca provjereno dobri jer se ja bas bas patim sa alergijama)dormeo ima odlican anatomski antialergijski jastuk ,zapravo i jastucnica je antialergijska a mozes je prati u masini,susilice za ves su odlicna stvar,meni su alergije podnosljivije od kad susim ves u masini,a pokusaj u apotekama,najprije bi mogli oni imati nesto od tih sprejeva...
eh,da nije samo krevet sporan nego i tepih,zavjese,sve one zezalice sto skupljaju prasinu...ja to nist' nemam u sobi gdje spavam

Vrh

Tema posta: Alergije?
PostPoslato: 26 Jan 2010, 13:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Sve vise ljudi postaje alergicno na prasinu, polen itd, zanima me kako se bore protiv toga?

Vrh

Tema posta: Re: Alergije?
PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:36 
Tabletama i lijekovima??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]