Stanković: „Strpljenjem do pobede
Fudbalsku reprezentaciju Srbije za dva dana očekuje meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Rumunijom na stadionu Crvene zvezde.
Pred novinare u Sportskom centru „Kovilovo“ u četvrtak su izašli kapiten Dejan Stanković i napadač Marko Pantelić, koji su glasni u oceni da Srbija samo strpljivo može da dođe do pobede i direktnog plasmana u Južnu Afriku.
„Nisam mnogo pričao sa Kristijanom Kivuom pred ovaj meč, nema ni potrebe, svako ima svoju računicu“, rekao je Stanković o odnosima sa saigračem iz Intera., „Bilo je malo i nezahvalno da pričamo o tome. Rekao mi je samo da dolaze da pobede“.
Kapiten „orlova“ je izrazio zadovoljstvo zbog poslednjih igara i golova u Interu, ali je i naglasio da ne bi trebalo porediti njegove igre u klubu i reprezentaciji zbog različitih uloga u timu koje dobija.
„U reprezentaciji forsiramo ofanzivnu formaciju u kojoj je moj zadatak prevashodno da budem blok ispred naše odbrane, najčešće sa Milijašem. Ako bi i neko od nas dvojice išao u završnicu stvarao bi gužvu,a istovremeno ostavljao rupu u defanzivi. To ne bi bilo dobro, priznaće svako ko nam želi dobro“, dodao je Stanković.
Stanković je, takođe, naglasio da je klučna stvar u pripremi meča protiv Rumuna strpljenje.
„Važnost je ista kao i meč protiv Francuske, ali oseća se da je tenzija malo pala, da se slegla atmosfera i to je dobro. Bolje je da se u miru pripremimo za 90 minuta odluke u kvalifikacijama“, istakao je Stanković.
Rumunski izveštači iz Beograda pitali su Marka Pantelića za uvid u podmlađeni tim predstojećeg rivala „orlova“ i neiskustvo mladih rumunskih reprezentativaca.
„U rumunskom timu ima dosta iskusnih igrača pa ne mislim da će im to biti problem. Znam da od promene selektora njihova ekipa ima sasvim drugačiji karakter, da ima dovoljno motiva da u Beogradu igra i pokuša da pobedi. Žele da dobrim rezultatima do kraja kvalifikacija sačuvaju rejting reprezentacije koji ima uticaj na buduće žrebove i sastav šešira. Ipak, u Beogradu se mi pitamo i očekujem da završimo glavni posao u kvalifikacijama pobedom nad Rumunijom“, rekao je Pantelić.
Za Stankovića i Pantelića poslednje pitanje na konferenciji za novinare bilo je da li razmišljaju o slavlju na beogradskih ulicama u slučaju trijumfa nad Rumunima.
„Ne razmišljam ni o čemu, ali išao bih peške do Trga, na slavlje, samo da pobedimo“, rekao je kapiten „orlova“.
Pantelić je samo dodao:
„Kud kapiten, tu i ostali igrači. Ili, svi štrumfovi će ići za velikim štrumfom“.
Antić: "Da obradujemo narod"
Selektor Radomir Antić nada se pozitivnom ishodu i plasmanu na SP.
"Verujemo u sebe i siguran sam da nećemo razočarati. Momci su još ranije potvrdili kvalitet, svi su spremni za taj meč, a zajednička nam je želja da na ispunjenom stadionu ostvarimo uspeh koji će obradovati ceo narod", izjavio je Antić i dodao da očekuje lepu atmosferu na tribinama:
"Siguran sam da će i navijači poslati u svet pravu sliku o Srbiji. To će nesumnjivo biti afirmativno i za naš fudbal i za našu zemlju".
Utakmica Srbija - Rumunija igra se u subotu sa početkom od 20.30h, a pobeda vodi 'orlove' direktno na Svetsko prvesntvo 2010. godine u Južnoj Africi.