banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 13:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
filozof sa vrbasa je napisao:
TV 1000 hvatamo mi koji imamo digitalnu TV. :D

Kod mene na digitali nema TV 1000 i jos desetak programa vec 10 dana

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 23:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2009, 12:50
Stvarno nema smisla zasto ste na Diskaveriju zamijenili logo,stari mi se vise svidja. Ako ne vratite stari odjavicu se sa elte.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 23:20 
bukovski je napisao:
Stvarno nema smisla zasto ste na Diskaveriju zamijenili logo,stari mi se vise svidja. Ako ne vratite stari odjavicu se sa elte.

:D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 23:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
tensSa je napisao:
bukovski je napisao:

:D :D

:lol:
Heh, dobro da si javio da je Discovery promijenio znak, jer bi ga, da ti nisi to javio, ovi iz Elte zamijeniili sa nekim domaćim kanalom koji pušta narodnjake :wink:
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 07:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sreca pa covjek primjeti :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 18:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
vi imate srece sto vidite znak na Discovery .... ja ga ne vidim koliko je dobra slika :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 20:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
Ljudovi, koliko znam servis Elta kabel-a radi od 08:00-22:00, i da su dužni u što kraćem mogućem roku otkloniti kvar. Kaže se da je korisnik-potrošač-kupac uvijek u pravu ali, nekoliko dokonih baba koji samo gledaju šta će loše da napišu povodom eltine usluge, kao da im neko plaća za to. Razumijem prigovore i proteste, ali da li je neko od vas pokušao da nazove u Doboj da se informiše na koji način može da se izmjeni programska šema ili nešto sl.? Smijem se kladiti da to niko nije ni pokušao, nego ste čuli par izraza i nekoliko šturih informacija i stalno ih vrtite u krug. Stvarno ne razumijem. Da ja smatram nekog od koga uzmimam usluge tako lošim kao što vi smatrate eltu onda bih se osjećao budalom da uopšte koristim te usluge. A koliko sam shvatio većina "baba" koje sam pomenuo su korisnici kablovske televizije.
Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio ovim postom.
Pozz

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 22:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
evo vratise nam RT :D
a tolki problem ubacit ES2 sa bundesligom :S

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 22:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Love is in the air je napisao:
Ljudovi, koliko znam servis Elta kabel-a radi od 08:00-22:00, i da su dužni u što kraćem mogućem roku otkloniti kvar. Kaže se da je korisnik-potrošač-kupac uvijek u pravu ali, nekoliko dokonih baba koji samo gledaju šta će loše da napišu povodom eltine usluge, kao da im neko plaća za to. Razumijem prigovore i proteste, ali da li je neko od vas pokušao da nazove u Doboj da se informiše na koji način može da se izmjeni programska šema ili nešto sl.? Smijem se kladiti da to niko nije ni pokušao, nego ste čuli par izraza i nekoliko šturih informacija i stalno ih vrtite u krug. Stvarno ne razumijem. Da ja smatram nekog od koga uzmimam usluge tako lošim kao što vi smatrate eltu onda bih se osjećao budalom da uopšte koristim te usluge. A koliko sam shvatio većina "baba" koje sam pomenuo su korisnici kablovske televizije.
Pozz

Da,mi smo svi placenici konkurentske kablovske tv,, a ona ne postoji u Banjaluci!Oni jedini imaju"kabal"u nekim delovima grada.
Eltini radnici su pisali na ovoj temi i jos jednoj i njihove informacije su bile presmesne nekad.Kada ih nazoves da prijavis problem njihovi kazu da je sve u redu kod njih u centrali.Ovo je Banjaluka pa me Doboj ne interesuje.I tema ima 1900 odgovora koje nisu pisale samo"dokone babe".Pisalo je puno ljudi.

Ima stvarno smesnih i nemogucih zahteva,ali ima i nekih koje bi Elta mogla resiti brzo i lako!Ukinuli su Melos brzo.Ima jos lakih stvari za resavanje.
Pozdrav i tebi

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 23:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pozz

ja pre nego ostavim ovde neku primedbu prvo ih nazovem i pravo da ti kazem kad mi dodje listing telefona skontam da mi je i pretplata sa 12km malo veca na kraju meseca a napretka ni za leka

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 07:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Zvao sam u Doboj prije mjesec dana čovjeka koji je glavni za programsku šemu da ga pitam za ES 2 s Bundes Ligom a on meni kaže pa zar nema Bundes liga na DSF-u eto kakvi nam kroje sudbinu....

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 07:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:
Zvao sam u Doboj prije mjesec dana čovjeka koji je glavni za programsku šemu da ga pitam za ES 2 s Bundes Ligom a on meni kaže pa zar nema Bundes liga na DSF-u eto kakvi nam kroje sudbinu....

Da nešto zna ne bi radio u Elti, ali vi koji imate kabl ste super. Kod mene je MMDS i to je presmiješno. Non stop problemi, uvijek neki kanal fali (a počesto i više njih), čim se naoblači nema signala, a o padavinama da ne govorim, kažu da će doći da pogledaju šta je pa nikad ne dođu, ali najveća laž je svakako da će dovući kabl do mene A UOPŠTE NEMAJU DOZVOLU ZA KOPANJE...Samo da Telekom pusti IPTV, kakva god da je ne može biti gora od ovih majmuna, pa da svi onda pređemo na IPTV, a oni nek misle šta će. Sad se mogu ponašati bahato jer ljudi nemaju alternativu, ali polako, doći će sve na svoje mjesto.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 08:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
joooooj miki.

Ja sam prije jedno 4-5 mjeseci zvao ELTU za taj MMDS. Kontam najbolje rješenje je da postave predajnik na onu antenu u Dervišima. (kažu ima domet do 15KM - pa onda skontaj koliko mogućih pretplatnika)
Odgovor je bio: ''nazovite za mjesec dana''.

Nazovem prije jedno mjesec i po, odgovor je bio isti: ''Nazovite za mjesec dana''

Nazvao sa prije nekih 10-tak dana. Ajd pogađajte koji je bio odgovor :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

I onda lagano Dreambox + Tanjir 115cm + 4LNB-a + Cardsharig (100KM Godišnja pretplata) = digitalna slika, 1000 kanala (na neke još nisam ni prebacio :D ), nema problema. Nema nerviranja.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 08:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jedva cekam iptv pa makar bilo duplo manje kanala za duplo vece pare

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 10:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jun 2009, 08:21
miki je napisao:
...ali najveća laž je svakako da će dovući kabl do mene A UOPŠTE NEMAJU DOZVOLU ZA KOPANJE...Samo da Telekom pusti IPTV, kakva god da je ne može biti gora od ovih majmuna, pa da svi onda pređemo na IPTV, a oni nek misle šta će. Sad se mogu ponašati bahato jer ljudi nemaju alternativu, ali polako, doći će sve na svoje mjesto.

otkud ti ovo za kopanje, čisto sumnjam da je to istina. A ja imam MMDS, zna nekad biti prekida, ali ništa prestrašno, najavili su uskoro povećenja broja kanala, pa ljudski je nadati se da će biti brzo. A IPTV, ko zna na šta će to izaći, vidjećemo

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
rebenga je napisao:
otkud ti ovo za kopanje, čisto sumnjam da je to istina. A ja imam MMDS, zna nekad biti prekida, ali ništa prestrašno, najavili su uskoro povećenja broja kanala, pa ljudski je nadati se da će biti brzo. A IPTV, ko zna na šta će to izaći, vidjećemo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

najavili su i povećanje digitalnih kanala pa još uvjek ništa.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Pozz

Ja sam uveo Eltu onog trenutka kada je to bio nekako najlogičniji izbor. I to sam uradio među prvima u komšiluku (nisam prvi ;) )
Sada postoje i druga rješenja koja ozbiljno razmatram.

Mislim da je Elta kabel napravila problem sama sebi jer su svašta obećavali. I ta obećanja su objavljivali javno na svom info kanalu, a bila su i na računima, pa čak, koliko vidim, na ovom forumu.
Niko ih nije tjerao da napišu kako će do nekog datuma analogna kablovska imati "xy" kanala, a digitalna "xyz" kanala!

Čak su sa tom digitalnom TV u BL napravili haos. Da su rekli ljudima - ovo je eksperimentalna faza i trajaće koliko bude trajala ja sam siguran da bi mnogi forumaši dobrovoljno pristali na testiranje iste i da bi ukazivali na probleme i ne bi došlo do rasprava na temi o "Digitalnoj Elti".

Tu je i očigledan problem izbora kanala. Da je Elta uradila istraživanje tržišta znali bi tačno koje kanale da uvedu. Ovako se neki kanali jednostavno ne uklapaju i dolazi do burnih reakcija kada se uvedu neki kanali.
Eto, neka otvore ovdje temu i neka forumaši sugerišu kanale koji bi mogli uvesti i da Elta uvaži makar jedan logičan zahtjev... Ništa ih neće koštati da na ovom forumu pitaju ljude šta žele gledati.

Takođe, oni u Elti moraju reagovati na svaku ozbiljnu pritužbu u kojoj neko tvrdi da je signal nekih kanala loš. Stvarno ima ljudi koji će se žaliti zbog svega, ali kada neko nazove Eltu i kada radnicima prijavi problem/kvar na pravi način i sa preciznim objašnjenjem oni moraju reagovati, a ne odgovoriti kako je kod njih sve u redu - što su napisali na ovom forumu.

Za kraj, meni se ideja kablovske TV dopada (zbog mnogo razloga) i ne želim Elti ništa loše!
Ali, ako se neke stvari nastave, biću prinuđen da se odjavim sa Eltinog kablovskog sistema tj. da prestanem koristiti Eltine usluge.

pozzz i tebi!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 21:46 
Početnik
Početnik

Momci svarno ste divni,pa pojedinci neka izadju malo iz kuce,odvoje se od racunara i televizora(jeste kriza i svasta nesto ali nece vas niko pojesti,vidjecete fino je)pa malo prosetaju... A onda...podignite glavu vidjecete nebo,a odozgo vam 99% kanala dolazi,pa kupite sebi sta vam je volja i placajte sta hocete,ali nas narod je poznat po tome samo da mu je dzabane i opet nezadovoljan.I ne moze niko reci da nema konkurencije,moze li elta zabraniti da stavite antenu za svoje potrebe??????A ljudi nece kopati po selima oranice da ih neko pobije i u pravu su, MMDS baca 15 kilometara(nisam siguran) to znaci da mora biti problema ako je veca kilometraza :D

Poslednji put menjao bukovski dana 08 Okt 2009, 22:07, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 21:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
Sto se tice Melosa tv on je samo premesten na drugu frekvenciju, zbog prituzbi da vratimo RT. Sto se tice dozvole za kopanje stanje je sledece: tamo gde imamo MMDS obicno nemamo dozvole za kopanje, drugacije bi odmah kopali, u nekim slucajevima montiramo MMDS a posle par mjeseci prikljucimo kablovsku cim iskopamo. Tamo gde imamo MMDS 80% tih korisnika planiramo dugorocno prebaciti na kabal, znaci za jih je MMDS privremeno rjesenje. Tacno je da je MMDS nesto slabiji od kabla ali je zato dobar jer korisnik odmah dobije sliku na ekranu, necekajuci dozvolu za kopanje.

Ovaj forum razumemo kao otvoren kako za Eltine korisnike kao i za korisnike konkurentskih firmi. Primamo kritike jednih i drugih, borimo se protiv kritika koje nemaju osnova odnosno gde rjesenje nije u nasim rukama. Mislim da je za sve korisno sto postoji i Total tv i Aneks i Elta Kabel i Telekom, da svako nadje sebe tamo gde ce biti zadovoljan. U Elti Kabel nismo zabrinuti zbog pojave IPTV, jer njihov osnovni problem je da za normalnu cjenu nude samo jedan tv aparat i svi koji su udaljeni od centrale nece moci koristiti IPTV i visoke brzine interneta, 5mb i vise koje ce za godinu postati stvarnost. Koaksialni kabal je danas u velikoj prednosti, jer istovremeno nudi analognu sliku za 2,3 6 tv aparata u jednoj kuci za jednu mjesecnu preplatu ( 12 KM). Istovremeno moze da nudi paket digitalnih kanala (tehnicki do 300-400 kanala). Svaki korisnik u Banja Luci ima internet jer inernet po koaksialni mrezi automatski dodje do korisnika nevezano dali ga je narucio ili nije, razumljivo koristi ga onaj koji dobije modem i lozinku. Trenutno je oprema za kablovski internet ukoliko se nude paketi do 1mbs vise od 2 puta jeftinija od adsl ili wadsl. Na paketima od 10mbs se to izjednaci. Teoretski 1000 hiljadu banjalucana moze za jedan sat imati kablovski internet jer je dovoljno da preuzmu samo modeme u nasi kancelariji sa tv razdjelnikom. Teoretski od momenta narudje do mementa prikljucenja je moguce sve napraviti za 15 min, sto kod drugih tehnologija nije moguce.

Sto se tice telefonije, to je IP telefonija koja se brzo montira. IP telefonija ima niz prednosti ali po pouzdanosti rada je 10% slabija od klasicne telefonije koja ce ostati zapamcena kao najsigurnija tehnologija za telefoniju. Sama upotreba IP telefonije je malo komplikovanija ali svejedno u EU masovno odjavljuju klasicnu telefoniju i narucuju IP telefoniju i to uglavnom zbog nizih cjena mjesecne preplate kod IP telefonije. U Elti kabel se nadamo da ce tako biti i u BIH, Elta Kabel koja ima u 22 grada svoje kablovske mreze ima mogucnost da svim svojim korisnicima u svim tim gradovima ponudi besplatne razgovore i probacemo to da iskoristimo kao prednost. Razumljivo Telekom Srpske da nebude zabune ostace i dalje vodeci nacionalni operater sto se tice telefonije dugi niz godina.

Sto se tice nase digitalne televizije 8 dodatnih kanala sigurno ce biti u oktobru i to i u MMDS-u, a dodatnih 8 kanala samo za digitalnu tv i to ce biti do kraja mjeseca, ili da skratim MMDS dobija 8 novih kanala, a digitalna tv 16 novih kanala do kraja oktobra. Jedino se ceka odluka koji kanali.

Sto se tice obecanja datih u proslosti koje jos nismo izvrsili trebate razumjeti, da mi pravimo poslovne planove po dobrim namjerama ali realizacija svih planova je zavisna od dosta faktora koji su izvan nase moci, pa htjeli nehteli nije sve moguce napraviti u rokovima koje mi planiramo.
Ako primjetite i Telekom Federacije i Telekom Srpske planirali uvesti IPTV prije jedne godine a npr. tek prije mjesec dana je sacinjen ugovor odn
osno je stvoren pravni osnov za rjesavanje filmskih prava za stranu produkciju (kolektivnih prava).

I jos sto se tice prijave kvarova postoje indvidualni i opsti kvarovi. U svakom slucaju mora biti rjesen jedan i drugi, a svaki slab rad servisa prijavite na eltareklamacije@gmail.com i svaki slucaj cemo ispitati ako nam date dovoljno informacija. Svi razgovori u kancelariji se snimaju i prijava kvarova u kancelariji ce sigurno biti sigurno snimljena pa u tom slucaju izgovori nisu moguci.
Nadamo se da smo vam dali dodatne informacije da lakse razumjete dogadjanja u vezi sa uslugama koje nudi Elta Kabel.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 22:12 
Početnik
Početnik

Sto se nas tice melos mozete ukinuti odmah,a sto se tice novih kanala ni to vam bas nevjerujem,pa mozete ostaviti i neku adresu da vas podsjetimo kad prodje oktobar ili mozemo na ovu za servis?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]