banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2009, 03:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Ambasador SAD Čarls Ingliš u petak u Banjaluci liderima SNSD-a, PDP-a i DP-a uručio pozivnice za trodnevne pregovore o ustavnim promjenama. Pregovori počinju 8. oktobra u bazi NATO-a u Sarajevu pod pokroviteljstvom SAD i EU. Izvori uvjeravaju da je sve spremno za „Dejton 2" i svojevrsnu reprizu pregovaranja u u Ohaju. Lideri partija mole se za apsolutnu diskreciju!

Citiraj:
Bilt-Stajnbergov plan podrazumijeva izmjene Ustava s ciljem jačanja državnih institucija, prije svega Predsjedništva BiH, ali i Parlamenta i Savjeta ministara BiH. Takođe, plan podrazumeva povećanje broja poslanika u bh. parlamentu, smanjenje ovlašćenja Predsjedništva BiH i jačanje ustavne uloge predsedavajućeg Saveta ministara.

Citiraj:
Ovaj dobro čuvani plan međunarodne zajednice podrazumijeva da razgovori počnu za večerom, 8. oktobra. Poslije provedene noći u vojnoj bazi, baš kao i u vojnom kampu „Rajt Peterson" u Dejtonu, u petak, 9. oktobra bili bi nastavljeni razgovori o promjeni Ustava. Lideri partija, kako proizilazi iz teksta pozivnice, mole se za apsolutnu diskreciju, ali se saznaje da bi razgovori mogli da se nastave i u subotu, 10. oktobra, ako bude potrebno. Istovremeno, pozvanim šefovima partija naloženo je da na pregovore dođu sami ili, eventualno, sa jednim saradnikom. Takođe, od njih je zatraženo da budu „spremni na konstruktivna rješenja", što praktično znači da se od njih očekuje da prihvate ponuđeni plan!

Citiraj:
Navodno, iz Moskve stižu signali da Rusi nisu spremni da prihvate američko liderstvo u procesu ustavnih promena. Moskva, jednostavno, smatra da te promjene moraju da budu proizvod dogovora domaćih političara. Rusija, u isto vrijeme, ne gleda blagonaklono na pojačane pritiske na premijera RS Milorada Dodika, posebno kada je riječ o ulasku BiH u NATO.

http://www.banjalukalive.com/content/view/12806/204/

Sve u svemu, Amerikanci nikoga ne zatvaraju u tvrđavu ako nije neki ozbiljan deal u igri. U tvrđavi CIA stručnjaci im mogu isprati mozgove pa ih natjerati da potpišu i ono što ne misle. Ako zajebu stvar u Republiku Srspku neka se ne vraćaju.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Cuce se.....

Nije mi samo jasna skepticnost prema "Dejtonu II",ako je vec prvi postao ko Sveto pismo za neke?
Takodje,ovo je sjajna prilika za Dodika da ponovi svoje zadnje cvrste stavove u vezi stranaca i njihovog mijesanja u nase "poslove",ne znam cemu panika?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 10:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
opet je*eni Ameri dosli da nam kroje kapu....
Dace Bog da ih neki cunami sve odnese u pi*ku materinu...
Cijeli svijet su okupirali, pa sad prodaju neku demokratiju!

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 12:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2009, 01:50
Mi tu nemozemo nista , ovaj svijet u kojeme mi zivimo je samo scena...republika srpska ce biti sigurno unistena od strane tamo zapadnih sila , masona etc....oni na televiziji negdje u zapadnoj drzavi pokazu hrvate u jasenovcu kako kolju srbe , jevreje etc i kazu pogldajte srbe sta su radili u drugom svijetskom ratu koje zivotinje!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
MIslim da je krajnje vrijeme da se zatvore sve drzavne institucije u cijeloj BiH - od drzavnih do opstinskih jer nicemu ne sluze. Sve se dogovara iza zatvorenih vrata. Milijarde dolara bi bile ustedjene a i napokon bi bilo jasno ko komanduje u ovoj drzavi.

A i smjesno je to. Ko fol se dogovaraju par dana i nista ne mogu dogovoriti a protektori vec imaju sve vec gotovo i na kraju ce samo da im tutnu te papire i da ih potpisu.

Ah da, zaboraih dodati.
Kad bi bio ijedan srpski politicar u BiH koji bi se stvarno zalagao za interese Srba, sjeo bi tamo i postavio predlog tipa BiH kao federalna drzava od 3 nacionalne republike ili cak konfederacija 3 nacionalne republike.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Ne moze, to bi stabilizovalo situaciju a ona ne smije biti stabilna, jer nece bliskog istoka biti zauvijek, mora se negdje zakuvati kad to prodje ;)

?>

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
управо тако.
њима одговара овде да стално буде напето па кад они пожеле, баце шибицу, ми се запалимо сви ...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nema od tog tzv. Dejtona II nista, ako ste zaboravili jedan od garanta Dejtonskog sporazuma je i Rusiija (pored jadne Srbije). A ovo sigurno nije Jeljcinova era, tako da ne vidim neke velike mogucnosti za zavrtanje ruku Srbima od strane Amera...

Uostalom i zasto bi se zamajavali (i zamjerili Rusima) kad u BiH nema apsolutno nista njima interesantno.

P.S. Ako neko ne vidi vezu iz Jeremiceve posjede Dodiku pred odlazak u Rusije, onda stvarno... I nemojte se cuditi ako se Dodik za koji dan ne uslika u Beogradu sa Tadicom i Medvedovim...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
drugi covjek americke diplomatije i karl bildt ne dolaze na cevape i jagnjetinu u bih. karl bildt je dosta realan politicar i sve tri strane ce morati napraviti kompromis po diktatu, amer ce da zavrce ruku. nema govora da ce biti drugacije. mislim, sacekajte par dana, pa bujrum

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Slusaj te sta vam jaro manitu kaze,coek biJo prosle sedmice na tufahijama u rajvoSa i zna iz prve ruke kako i sta :wink: :cat:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Politika je stvar moguceg. Da nije tako, odsnosno da su toliko svemocni, ne bi ni dolazili u SA vec bi to njihove sekretarice zavrsile telefonom.

P.S. Mrzim tufahije i tako te prejake kolace... Mozda zato propustam info iz prve ruke :D

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i ja djelim isto misljenje TnS ko i ti,jer stvarno da su tako mocni i jaki koliko ih nasa javnost predstavlja odradili bi to neki drugi njihovi ljudi a ne oni licno......

a ti ako ne volis tuhafije i tako te kolace ti otidji na bozu(preko puta Bezikstana slasticarna na cosku uuhhhh) i opet imas vjest iz prve ruke :D

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jooooooooooj, bozu mi je redovno pio pokoji djed... A sto mi je to tek gadno.... :D

A sad ozbiljno, ono sto nam nikako ne treba su ove stvari kao u Sirokom. Znamo da mrznja postoji ali je ne treba raspirivati ako se vec ne moze oslabiti.

Realno ovaj sastanak ce mozda najvise doprinijeti izbjegavanju ostrije retorike u sledecoj izbornoj godini. Da se ne sklizne gdje nikako ne treba. Siroki je nekim cudom dosao samo tako kao podloga za sastanak.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Jooooooooooj, bozu mi je redovno pio pokoji djed... A sto mi je to tek gadno.... :D .

sad ja vidim sto ti nemas vjest iz prve ruke eeeeeeeeee moj TnS :lol:

Meni samo nije jasno kako narod vise moze da pada na jednu te istu pricu koja evo kruzi vec 15 godina...svaki put pred izbore dodje do kavge i zajebancija a narod ko narod odma se povuce u svoj tor i ceka da se sve smiri a kad se smiri opet isti vukovi na vlasti.......
Nek sjednu vise jednom i nek se dogovore a ne ovaj hoce,drugi i bi i nebi a treci nece i tako u krug......pa dokle vise majka mu stara..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cinjenica je da trenutne vlasti nemaju alternativu, odnosno svi odreda su bili na vlasti pa...

Kako ce opet neko od njih (pozvanih na sastank) biti na vlasti, realni cilj sastanka bi bio onemogucavanje predizbornih kampanjama zasnovanih na medjunacionalnoj pljuvacini. U tu pricu dodajte i SDP koji se voli predstavljati kao multi stranka, a nije nista bolji od ostalih.

Sve drugo tipa promjene ustava, brisanje Republike Srpske, raspad BiH itd. su price za malu djecu.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...nece se desti nista...ameri imaju druge prioritete, a i izbori im nisu na vidiku pa nikome ne trebaju poeni...mislim da jednostavno neki iz administracije hoc da opravdaju pare dobijene od lobista...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 14:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Razgovori u Butmiru: Hrvatima entitet?

Lideri Srba i Hrvata uz pomoć međunarodne zajednice i Amerike postigli visok stepen saglasnosti oko unutrašnjeg uređenja BiH. Izjava zamjenika američkog državnog sekretara kako se novo ustavno uređenje nekima neće svidjeti, ali se mora provesti, samo predstavlja javni medijski uvod u ukidanje kantona i uvođenje tri savezne jedinice po oprobanom starom američkom receptu federalizacije.

Slika

Nova politička srpsko-hrvatska koalicija jeste u stvari posljednja faza razbijanja plana unitarističke i centralističke države u kojoj bi dominirao samo bošnjački narod uz imaginarnu bosansku naciju.

Kako bi izbjegli ovaj crni scenario, lideri Srba i Hrvata uz pomoć međunarodne zajednice i Amerike postigli su visok stepen saglasnosti oko ustavnih promjena ili preciznije rečeno oko unutrašnjeg uređenja BiH, saznaje banjalučki "Fokus" od izvora bliskog OHR-u.

Kao potvrda postojanja duboke američke upletenosti jeste i sastanak koji će se održati 9. oktobra u vojnoj bazi Butmir s predstavnicima osam političkih stranaka i to pod vođstvom Džejmsa Štajnberga, zamjenika američkog državnog sekretara, Karla Bilta, predsjedavajućeg EU i Olija Rena, komesara za proširenje EU.

Kako saznaje "Fokus" iz pouzdanih izvora jedini i glavni razlog ovih ekspresnih ustavnih promjena su alarmantni signali koji su stigli iz Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda o potpunoj i apsolutnoj neodrživosti državnog aparata Federacije BiH i države BiH koje finansijski već godinama kreditima opslužuju ove dvije institucije koje ih više ne mogu pratiti.

- Deset kantona sa oko 130 ministarstava, deset skupština, Federalne institucije, te državni aparat predstavljaju preglomazni birokratski aparat koji ne služi ničemu, a ne doprinosi ekonomskom razvoju. Kap koja je prelila čašu za međunarodne finansijske institucije bila je odluka bivše vlade Nedžada Brankovića o povećanju broja korisnika socijalnih i boračkih naknada čime se spoljni dug FBiH popeo na preko 11 milijardi maraka - navodi izvor "Fokusa" iz međunarodne zajednice.

Prema riječima novog izvora, Štajnbergova izjava kako se novo ustavno uređenje nekima neće svidjeti, ali se mora provesti samo predstavlja javni medijski uvod u ukidanje kantona i uvođenje tri savezne jedinice po oprobanom starom američkom receptu federalizacije.

- Jedina prepreka ustavnim promjenama kao i odgovornost za njihovo neprihvatanje sada leži u rukama Bošnjaka koji imaju razjedinjene stavove oko mnogih bitnih stvari - dodaje on.

Isti izvor takođe tvrdi da dio američkog plana predviđa i slabljenje bošnjačkog uticaja na ključnim mjestima u BiH, poput Ministarstva spoljnih poslova koje je Haris Silajdžić dosta puta zloupotrijebio potpomažući nuklearne ambicije Islamske Republike Iran s kojom Silajdžić ima mnoštvo veza, a što je utvrdio obavještajni sistem Echelon.

- Treća važna činjenica vezana za super brze ustavne promjene jeste postojanje oko 200.000 pripadnika vehabijskog pokreta koji može zaprijetiti i međunarodnim snagama i njihovim predstavnicima, te u konačnici čak i izazvati građanski rat između umjerenih Muslimana u BiH i vehabija, a ovaj scenario predviđa posljednja analiza CIA - zaključuje sagovornik banjalučkog lista.

No, prema njegovim riječima, sve ove bezbjednosne prijetnje po nacionalnu bezbjednost Amerike i Evrope Štajnberg će odlučno otkloniti planom koji nosi u BiH u svojoj aktovci.

(BLLIVE)

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
1 odustao

Citiraj:
Лидер Демократске партије Драган Чавић најавио је данас да неће присуствовати састанку у Бутмиру који организују представници Европске уније и САД.
"У Републици Српској не постоји ни покушај одговорне власти да постигне консензус свих политичких актера око питања која долазе на дневни ред", рекао је Чавић новинарима образлажући овакву одлуку.

Он је додао да је у понедјељак писмом обавијестио америчког амбасадора у Сарајеву Чарлса Инглиша да неће присуствовати састанку, а данас ће то рећи и предсједнику РС Рајку Кузмановићу на консулатцијама заказаним за 12.00 часова. Чавић је замјерио што се консултације одржавају у одвојеним сусретима, умјесто на заједничком састанку како би се постигла јединствена платформа за политичко дјеловање странака из РС.

Он је подсјетио да га власт у РС већ назива издајником и додао да не жели присуствовати састанку у Бутмиру са, како је рекао, импровизаторима.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
skypostman je napisao:
Citiraj:
Razgovori u Butmiru: Hrvatima entitet?

Lideri Srba i Hrvata uz pomoć međunarodne zajednice i Amerike postigli visok stepen saglasnosti oko unutrašnjeg uređenja BiH. Izjava zamjenika američkog državnog sekretara kako se novo ustavno uređenje nekima neće svidjeti, ali se mora provesti, samo predstavlja javni medijski uvod u ukidanje kantona i uvođenje tri savezne jedinice po oprobanom starom američkom receptu federalizacije.

Slika

Nova politička srpsko-hrvatska koalicija jeste u stvari posljednja faza razbijanja plana unitarističke i centralističke države u kojoj bi dominirao samo bošnjački narod uz imaginarnu bosansku naciju.

Kako bi izbjegli ovaj crni scenario, lideri Srba i Hrvata uz pomoć međunarodne zajednice i Amerike postigli su visok stepen saglasnosti oko ustavnih promjena ili preciznije rečeno oko unutrašnjeg uređenja BiH, saznaje banjalučki "Fokus" od izvora bliskog OHR-u.

Kao potvrda postojanja duboke američke upletenosti jeste i sastanak koji će se održati 9. oktobra u vojnoj bazi Butmir s predstavnicima osam političkih stranaka i to pod vođstvom Džejmsa Štajnberga, zamjenika američkog državnog sekretara, Karla Bilta, predsjedavajućeg EU i Olija Rena, komesara za proširenje EU.

Kako saznaje "Fokus" iz pouzdanih izvora jedini i glavni razlog ovih ekspresnih ustavnih promjena su alarmantni signali koji su stigli iz Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda o potpunoj i apsolutnoj neodrživosti državnog aparata Federacije BiH i države BiH koje finansijski već godinama kreditima opslužuju ove dvije institucije koje ih više ne mogu pratiti.

- Deset kantona sa oko 130 ministarstava, deset skupština, Federalne institucije, te državni aparat predstavljaju preglomazni birokratski aparat koji ne služi ničemu, a ne doprinosi ekonomskom razvoju. Kap koja je prelila čašu za međunarodne finansijske institucije bila je odluka bivše vlade Nedžada Brankovića o povećanju broja korisnika socijalnih i boračkih naknada čime se spoljni dug FBiH popeo na preko 11 milijardi maraka - navodi izvor "Fokusa" iz međunarodne zajednice.

Prema riječima novog izvora, Štajnbergova izjava kako se novo ustavno uređenje nekima neće svidjeti, ali se mora provesti samo predstavlja javni medijski uvod u ukidanje kantona i uvođenje tri savezne jedinice po oprobanom starom američkom receptu federalizacije.

- Jedina prepreka ustavnim promjenama kao i odgovornost za njihovo neprihvatanje sada leži u rukama Bošnjaka koji imaju razjedinjene stavove oko mnogih bitnih stvari - dodaje on.

Isti izvor takođe tvrdi da dio američkog plana predviđa i slabljenje bošnjačkog uticaja na ključnim mjestima u BiH, poput Ministarstva spoljnih poslova koje je Haris Silajdžić dosta puta zloupotrijebio potpomažući nuklearne ambicije Islamske Republike Iran s kojom Silajdžić ima mnoštvo veza, a što je utvrdio obavještajni sistem Echelon.

- Treća važna činjenica vezana za super brze ustavne promjene jeste postojanje oko 200.000 pripadnika vehabijskog pokreta koji može zaprijetiti i međunarodnim snagama i njihovim predstavnicima, te u konačnici čak i izazvati građanski rat između umjerenih Muslimana u BiH i vehabija, a ovaj scenario predviđa posljednja analiza CIA - zaključuje sagovornik banjalučkog lista.

No, prema njegovim riječima, sve ove bezbjednosne prijetnje po nacionalnu bezbjednost Amerike i Evrope Štajnberg će odlučno otkloniti planom koji nosi u BiH u svojoj aktovci.

(BLLIVE)

Ovo djeluje kao jedna od mogucnosti,ali cisto sumnjam da ce se ici samo po liniji koju zagovaraju Srbi i Hrvati. Bice tu i neke zvrcke za njih,a sto se mene tice,smatram da je sve bolje od statusa quo koji traje vec godinama....Ako se "rjesenja" zadrze samo na gore navedenom,ona cifra od 200 000 (koja je lupanje) vehabija,mogla bi da se ostvari naknadno....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
тим дејтоном се сви гађају и лафо постоје неки гаранти а он је досад промјењен већ неколико пута а нико од тих гараната се није бунио..
реално, никакву ми власт немамо у овој држави, ни једни ни други а ни трећи..
биће како они кажу..

а то .. што проблем не рјешавају преко секретарица и телефона.. па људи.. требају и они плату зарадит некако и оправдат је..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]