banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 16:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2008, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
:confused2:

Јбт, какав безобразлук, као да их праве од злата...кретени....

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne seri!! Pa zašto ga vadiš tamo, koji je fazon tog naplaćivanja?! Plaćaš li i boravišnu dozvolu svake god? Kod nas je 200€...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
EiLeen je napisao:
Ne seri!! Pa zašto ga vadiš tamo, koji je fazon tog naplaćivanja?! Plaćaš li i boravišnu dozvolu svake god? Kod nas je 200€...

Kreten nema nasu LK ( novu Cips-ovu) tako da nisam mogla izvaditi u BL prosli put a isticao je 21.4 :roll: Boravisnu ne placam nista.. Imam dozivotnu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ako imaš doživotnu zar vam ne daju mogućnost da vadite njihove pasoše? Mislim, šta će ti pasoš ako imaš boravišnu, s tim možeš svuda putovati, to ti dođe kao pasoš... Izgleda kod vas nešto drukčije...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Boravisna viza je u pasosu.. Tek sad planiraju izdavati kartice za strane drzavljanje.. Dozvolu za njihovo drzavljanstvo imam nekih 4 god ali sama pomisao na odjavljivanje iz BiH drzavljanstva i citavu proceduru.. :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mi već imamo te kartice... Baš sam danas išla nosit sliku... Sutra idem dati otiske... Kartica je kao naša lična, samo narandžasta... A ni prije to nije bilo u pasošu već na papiru... Prilično glupo jer je to dokument koji se ne treba gužvati, znači sa sobom uvijek moraš da nosiš fascikl... Sreća uveli te kartice...
Otišli smo sad u ot... Reče ja koja sam otvorila temu. Vratimo se na BiH :D

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 11:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Sta bi sa ovim "modernim" pasosima? Najavili su izdavanja od 1. oktobra...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Kasne isporuke pasoša iz Njemečke :D :D :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara BiH Sredoje Nović izrazio je očekivanje da će BiH do aprila iduće godine dobiti biometrijske pasoše, koji bi bili među najkvalitetnijim u Evropi i svijetu.
On je istakao da je izrada biometrijskih pasoša izuzetno ozbiljan i značajan projekat za BiH.

"Krajem prošle godine smo na Savjetu ministara usvojili odluku o izradi biometrijskih pasoša. Za ovu godinu smo predvidjeli da budu urađene sve tehničke pripreme i raspisani svi potrebni tenderi za njihovu izradu", kazao je Nović federalnim medijia.

On je dodao da će poslije oktobra početi faza provjere kvaliteta izdavanja biometrijskih pasoša, koja će trajati nekoliko mjeseci.

Uvodjenje biometrijskog pasoša obaveza je BiH u daljem procesu liberalizacije viznog režima za građane. Biometrijski pasoš, za razliku od sadašnjih putnih isprava, na zadnjoj korici ima ugrađen čip koji može da prihvati više podataka koji se očitavaju prilikom prelaska državne granice.

U biometrijski pasoš elektronski su unose lični podaci koji, osim uobičajenih, sadrže i otiske prstiju i skenirane slike lica vlasnika. Čip ugrađen u pasoš omogućava ovlaštenim osobama pristup detaljnoj identifikaciji osobe.

BL LIVE

Da li vjerovati u ovo?

ja ovo postavila? a jesam naivna.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
EiLeen je napisao:
EiLeen je napisao:
Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara BiH Sredoje Nović izrazio je očekivanje da će BiH do aprila iduće godine dobiti biometrijske pasoše, koji bi bili među najkvalitetnijim u Evropi i svijetu.
On je istakao da je izrada biometrijskih pasoša izuzetno ozbiljan i značajan projekat za BiH.

"Krajem prošle godine smo na Savjetu ministara usvojili odluku o izradi biometrijskih pasoša. Za ovu godinu smo predvidjeli da budu urađene sve tehničke pripreme i raspisani svi potrebni tenderi za njihovu izradu", kazao je Nović federalnim medijia.

On je dodao da će poslije oktobra početi faza provjere kvaliteta izdavanja biometrijskih pasoša, koja će trajati nekoliko mjeseci.

Uvodjenje biometrijskog pasoša obaveza je BiH u daljem procesu liberalizacije viznog režima za građane. Biometrijski pasoš, za razliku od sadašnjih putnih isprava, na zadnjoj korici ima ugrađen čip koji može da prihvati više podataka koji se očitavaju prilikom prelaska državne granice.

U biometrijski pasoš elektronski su unose lični podaci koji, osim uobičajenih, sadrže i otiske prstiju i skenirane slike lica vlasnika. Čip ugrađen u pasoš omogućava ovlaštenim osobama pristup detaljnoj identifikaciji osobe.

BL LIVE

Da li vjerovati u ovo?

ja ovo postavila? a jesam naivna.... :lol:

:lol:
Ko prizna pola mu se doda :wink:

Ajde, april je bio skoro. Pa oni samo malo kasne :lol:
A možda i ne kasne. Možda to mislili uraditi do aprila 2010., a ono 2009. je samo greška u kucanju :lol:

Stvarno, kad počinje zamjena paŠoša? Šta su naveli kao glavni razlog sada? Kašnjnje u štampanju ili šta?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danas slušam vijesti na radiju.. Ništa od oslobađanja od viza 1.1. za BiH. MA fuj..

A mislim da su počeli mijenjat već...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:12 
Srbijanski pasos majka.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ili pak samo da se ubijem što sam iz Bosne...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:27 
Zar ne mozesh uzeti Srbijanski pasos Ejlin?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čula sam da se čeka 100 godina... Dotle možda i mi dobijemo.... Ono kao za godinu dana.....

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:35 
Ijao, valja onda to predati sto prije...taman do iduceg ljeta da dobijem pasose. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 09:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Sep 2009, 20:10
http://freeworld.thc.org/thc-epassport/

http://www.youtube.com/watch?v=r5t9ijfzr20

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 09:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Jesu li poceli izdavati biometrijske pasose?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 23:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Avg 2009, 00:28
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/47351/Biometrijski-pasosi-od-ponedjeljka.html

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Od danas se valjda izdavaju? Je li isao neko? Kakva je procedura?
Cujem da je potreba samo CIPS licna karta, je li to tacno?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]