banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citiraj:
Pojedini huligani upadali su i u obližnje kuće i napadali osobe koje su u njima zatekli. Dvije su osobe ozlijeđene noževima u vlastitoj kući.

I sta reci na ovo??? Malo su se bosnjaci previse osilili pa pocinju sijati silu sirom BiH... Ovo bi ujedno moglo da posluzi kao presjek politickog zivota u BiH. I nemojte samo pocet sa pricom da ne vezemo politiku uz ovo jer veza itekako postoji.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
ferdinand je napisao:
Citam malo po sarajevoX forumu...boze budala. Prvo govore kako je to napad na sve sto dolazi iz Sarajeva, napad na muslimane...blablabla.
Pojedini kazu kako je to samo huliganstvo.
Sreca da ti majmuni nisu to napravili u Bl...mogu misliti sta bi se tek tada pisalo.

Не могу то направити у БЛ, зато што БЛ није село попут Широког Бријега.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Ljudi sva ova desavanja, pa i ovaj danasnji tragicni dogadjaj u Sirokom, mene podsjecaju na desvanja pred pocetak ovog proslog,namijerno necu reci i zadnjeg, rata... Po meni sada treba suspendovati odnosno prekinuti prvenstvo, bar ovaj jesenji dio, jer moze biti samo gore i gore...a nista nije vaznije od ljudskih zivota. Bilo kako bilo glave na ovim prostorima su sve usijanije i usijanije.

Misliš na utakmicu Dinamo - Crvena zvezda?

Ovo što se desilo danas je pravi "mali" rat. Strašno!
Trebali bi žestoko kazniti sve počinioce, a Sarajevo suspendovati iz lige BiH (kako ne bi došlo većih sukoba)! Možda i zabraniti organizovane odlaske navijača na utakmice par mjeseci kako se ne bi ponovilo slično...

Sve u svemu, potrebna je brza reakcija i visoke kazne! Možda i novi zakon...

HRT je imao prilog o neredima. Imao je i Viskokog predstavnika Incka u eteru.
Izgleda da je sukob počeo (po HRT-u) kada su navijači Sarajeva ušli u Široki (prvo sa policijom, pa onda po ulicama).

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Navijači Sarajeva su slično sranje napravili i prije nekoliko mjeseci u Zenici i definitivno su najgori.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Evo Vam Update iz Sirokog Brijega.

Sta se dogodili sad vam kazem. 5 Autobusa navijaca Sarajeva je poslo iz Sarajeva. Dva su zaustavljena prije ulaska u grad i policija ih pretresla, sve bilo u redu tada, ali preko goranaca (brdo iznad mostara s seoskom cestom) su dosla jos 3 busa navijaca, jedan od buseva je imao navijace Veleza koji su odmah po dolasku počeli sve razbijati, od auta do izloga i tuci se s policijom. Siroki je malo mjesto, i policija je mala tako da su ih ovi pregazili, razbijali im glave, lomili ruke i noge. KAd su probili kordon, otisli su prema kucama gdje su ulijetali u dvorista i tukli djecu i starije, neke su cak i nozevima zboli.

Njima je samo bilo do nereda, ovo je bila ratna zona, a ne navijacki rat.

A sto se tice tog ubijenog, sto ih vise ne pobise bas mi je zao. Niti sam nacionalista, niti sam religijski orijentiran nesto previse, ali ovu bagru treba pobiti, ovo su bili teroristi, a ne navijaci.

Ja sma isao gore po malog necaka koji ima 11 godina, kojeg su navijaci gonjali oko stadiona, pa to dijete ima 11 godina. Nije mi zao nijednog sto su upucali, niti sad tu treba zaliti jer da vidim koliko bi Vas imalo žaljenja da su vam djeca pretucena, starci izbodeni itd.

Хрвати кажу да су бошњаци први почели, бошњаци да су хрвати... :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Citiraj:
Pojedini huligani upadali su i u obližnje kuće i napadali osobe koje su u njima zatekli. Dvije su osobe ozlijeđene noževima u vlastitoj kući.

I sta reci na ovo??? Malo su se bosnjaci previse osilili pa pocinju sijati silu sirom BiH... Ovo bi ujedno moglo da posluzi kao presjek politickog zivota u BiH. I nemojte samo pocet sa pricom da ne vezemo politiku uz ovo jer veza itekako postoji.
Tako nekako,valjda će se sad opametiti.Žali bože momka što strada.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
skypostman je napisao:
Citiraj:
Evo Vam Update iz Sirokog Brijega.

Sta se dogodili sad vam kazem. 5 Autobusa navijaca Sarajeva je poslo iz Sarajeva. Dva su zaustavljena prije ulaska u grad i policija ih pretresla, sve bilo u redu tada, ali preko goranaca (brdo iznad mostara s seoskom cestom) su dosla jos 3 busa navijaca, jedan od buseva je imao navijace Veleza koji su odmah po dolasku počeli sve razbijati, od auta do izloga i tuci se s policijom. Siroki je malo mjesto, i policija je mala tako da su ih ovi pregazili, razbijali im glave, lomili ruke i noge. KAd su probili kordon, otisli su prema kucama gdje su ulijetali u dvorista i tukli djecu i starije, neke su cak i nozevima zboli.

Njima je samo bilo do nereda, ovo je bila ratna zona, a ne navijacki rat.

A sto se tice tog ubijenog, sto ih vise ne pobise bas mi je zao. Niti sam nacionalista, niti sam religijski orijentiran nesto previse, ali ovu bagru treba pobiti, ovo su bili teroristi, a ne navijaci.

Ja sma isao gore po malog necaka koji ima 11 godina, kojeg su navijaci gonjali oko stadiona, pa to dijete ima 11 godina. Nije mi zao nijednog sto su upucali, niti sad tu treba zaliti jer da vidim koliko bi Vas imalo žaljenja da su vam djeca pretucena, starci izbodeni itd.

Хрвати кажу да су бошњаци први почели, бошњаци да су хрвати... :roll:
Ma Srbi,kakvi Bošnjaci i Hrvati.Ne bi oni :)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Ljudi sva ova desavanja, pa i ovaj danasnji tragicni dogadjaj u Sirokom, mene podsjecaju na desvanja pred pocetak ovog proslog,namijerno necu reci i zadnjeg, rata... Po meni sada treba suspendovati odnosno prekinuti prvenstvo, bar ovaj jesenji dio, jer moze biti samo gore i gore...a nista nije vaznije od ljudskih zivota. Bilo kako bilo glave na ovim prostorima su sve usijanije i usijanije.

Misliš na utakmicu Dinamo - Crvena zvezda?

Ovo što se desilo danas je pravi "mali" rat. Strašno!
Trebali bi žestoko kazniti sve počinioce, a Sarajevo suspendovati iz lige BiH (kako ne bi došlo većih sukoba)! Možda i zabraniti organizovane odlaske navijača na utakmice par mjeseci kako se ne bi ponovilo slično...

Sve u svemu, potrebna je brza reakcija i visoke kazne! Možda i novi zakon...

HRT je imao prilog o neredima. Imao je i Viskokog predstavnika Incka u eteru.
Izgleda da je sukob počeo (po HRT-u) kada su navijači Sarajeva ušli u Široki (prvo sa policijom, pa onda po ulicama).

Da, mislim na tu utakmicu ali i na kompletnu atmosferu i ludilo koje je vladalo oko svega tada. Sada se atmosfera u BiH ionako zagrijala pa jos i ovo sada.
Po meni treba prekinuti prvenstvo...znam da bi to bio bas radikalan potez ali glupo je da ljudi ginu a šou ide dalje. Radikalna desavanja zahtijevaju i radikalne mjere. Poslije ovog normalni ljudi ionako nece ici na takva stadione.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato je Velež-Zrinjski prošla bez problema, huligani su otišli na drugo mjesto.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
KAd su probili kordon, otisli su prema kucama gdje su ulijetali u dvorista i tukli djecu i starije, neke su cak i nozevima zboli.

Ja bi prvi potegao pusku na ovakvu bagru ne samo braneci svoju vec i komsijinu cudo da je samo jedan poginuo i to iskljucivo svojim gluposcu

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ja bas i ne bih vjerovao ovim prvim informacija.
Siroki je jedna zatvorena ekstremisticka sredina i vrlo je moguce da su oni sve organizovali, a Horde pruzile malo zilaviji otpor

Mislim, otimati pistolj policajcu??? Mozda su ovi pucali na njih pa im je to bila jedina opcija.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Frisky_Dingo je napisao:

Mislim, otimati pistolj policajcu???

Formula je sledeca:

alkohol + trava * nizak IQ * naionalna mrznja/obična budala = ono sto je danas bilo

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
ferdinand je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

Mislim, otimati pistolj policajcu???

Formula je sledeca:

alkohol + trava * nizak IQ * naionalna mrznja/obična budala = ono sto je danas bilo

otprilike!

A smatram, po mom skromnom misljenje, da su ovdje apsolutno krivi navijaci Sarajeva, jer mi je drug rekao da su slicno divljali i prosle godine po Orasju i polupali par izloga, vrijedjali Hrvate, iako Orasje nema organizovane navijace, vec penzionersku publiku koja ih nije provocirala...
Pa neko navede i primjer iz Zenice....

I eto, na kraju, sreca pa Lesinari nisu napravili nesto slicno, jer bi odmah Srbi bili "stavljeni na giljotinu" kako tuku, kolju, ubijaju sve....
Sad su i "multietnicari" iz Sarajeva po ko zna koji put pokazali ko su i sta su...

Poslednji put menjao Jode dana 04 Okt 2009, 19:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
http://www.net.hr/2009/10/04/0124007.42.jpg

Ako je ovo momak koji je pogodjen ne vidim kome je on ovde mogao uzeti pistolj?
Najbolje bi bilo da se saceka da se utvrdi sta je bilo a ne da ovde raznorazni strucnjaci daju svoje procjene,,,

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Citiraj:

Za razliku od navijaca Sirokog, Zrinjskog i slicnih navijaci Sarajeva ili Zelje nisu samo bosnjaci, nego ima tu u hejbet srba i hrvata, jer ipak su ova dva sarajevska kluba starija od Sirokog i vuku korijene prije ovih primitivnih dogadjaja devedesetih. Stoga, ne budi ogranicen ovakvim komentarima. Poginuli mladic nije bio bosnjak, ako ti to igra ikakvu ulogu. Dobro je ovaj momak reko, Siroki je jedna zatvorena ekstremisticka sredina.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
La Point je napisao:
Citiraj:

Za razliku od navijaca Sirokog, Zrinjskog i slicnih navijaci Sarajeva ili Zelje nisu samo bosnjaci, nego ima tu u hejbet srba i hrvata, jer ipak su ova dva sarajevska kluba starija od Sirokog i vuku korijene prije ovih primitivnih dogadjaja devedesetih. Stoga, ne budi ogranicen ovakvim komentarima. Poginuli mladic nije bio bosnjak, ako ti to igra ikakvu ulogu. Dobro je ovaj momak reko, Siroki je jedna zatvorena ekstremisticka sredina.

A ovi su ih otvorili lupajuci ima prozore na kucama i autima. :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

La Point je napisao:
Citiraj:

Evo upravo tipicnog primjera onog sto sam rekao... Da se incident desio u BL prica bi bila da je ta BL zadojena nacionalizmom i primitivizmom, divljastvom, Karadzicem, Mladicem i cime sve ne... Incident se desio u Sirokom pa odmah prica kako je taj grad zadojen ekstremizmom. Da se incident desio u Sarajevu kriva bi bila grupa navijaca koja je dosla iz neke male ekstremisticke sredine (Hrvatske ili Srpske nebitno) i pocela da divlja po "multietnicnom" Saraj'vu te su brojne sarajlije, medju kojima je bilo Muslimana, Srba i Hrvata koji su normalni ljudi i za razliku od ovih drugih, bile prinudjene da brane grad kao i 91'...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
La Point je napisao:
Za razliku od navijaca Sirokog, Zrinjskog i slicnih navijaci Sarajeva ili Zelje nisu samo bosnjaci

Nisu ni navijaci Borca samo Srbi ima tu i muslimana i hrvata ali se zna cija je vecina i ko kosi ko vodu nosi tako da je samo (sacu da lupim al jebiga neznam kako da napisem) "sreca" sto je poginuli navijac Sarajeva hrvat pa ce se stvari malo ublaziti da je poginuo neki musliman sve bi ovo imalo drugu pricu.

Ovo "sreca" se ne odnosi da mi je drago sto je momak poginuo nemojte me pogresno shvatiti

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
La Point je napisao:
Za razliku od navijaca Sirokog, Zrinjskog i slicnih navijaci Sarajeva ili Zelje nisu samo bosnjaci

Nisu ni navijaci Borca samo Srbi ima tu i muslimana i hrvata ali se zna cija je vecina i ko kosi ko vodu nosi tako da je samo (sacu da lupim al jebiga neznam kako da napisem) "sreca" sto je poginuli navijac Sarajeva hrvat pa ce se stvari malo ublaziti da je poginuo neki musliman sve bi ovo imalo drugu pricu.

Ovo "sreca" se ne odnosi da mi je drago sto je momak poginuo nemojte me pogresno shvatiti

Poimanje BiH od strane huligana iz Sarajeva je drugačije od poimanja BiH huligana iz BL ili Mostara.

I to neminovno će stalno voditi u sukob koji na ovim prosotrima ima i nacionalni karakter.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zalosno sto jedan ljudski zivot ugasen na ovaj nacin.

Sto se tice pominjanja ove situacije sa pocetkom rata,mislim da to nema nikakve veze.U Srbiji je ubijeno 10setak navijaca u posljednjih 10godina,tamo je sport,navijaci pa i huliganstvo na vecem nivou nego kod nas....Nadam se je ovo prvo ubistvo na utakmicama u BiH ujedno posljednje,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]