Voditelj Tarik Filipović dobio je otkaz jer je komentarisao donacije u popularniom kvizu "Milijunaš".
Citiraj:
Tarik je smijenjen zbog, kako na HTV-u kažu, neprimjerene izjave koja je u eter otišla u emisiji u četvrtak, a glasila je:
"Moram se osvrnuti na to. Toliko humanitarnih akcija je bilo za razne stvari, naročito za Klaićevu i Nazorovu. Ja se stvarno pitam, zašto Nazorova i Klaićeva nemaju sve zlato na sebi. Jer toliko je novca skupljeno, ali gdje je novac, to ja ne mogu ustanoviti, ali netko može. Je li tako? - glasno se zapitao voditelj prouzročivši time rusvaj na HTV-u."
Citiraj:
- Ne znam što bih rekao. Šokiran sam - kaže Tarik Filipović, kojeg je o otkazivanju suradnje telefonom obavijestila Elizabeth Homsi, urednica Zabavnog programa na HTV-u.
- Da, rekao sam to što sam rekao, ali mislim da se isto to zapitaju svi oni ljudi koji dođu do bolnica za koje se rade humanitarne akcije i vide kako izgledaju fasade i unutrašnjost tih zgrada... - kaže Filipović, koji naglašava da je i sam sudjelovao u najmanje 30 humanitarnih akcija.
- Ne mogu vjerovati da je moja izjava razlog nizu smjena - zbunjeno govori voditelj, uoči čijeg će se sutrašnjeg pojavljivanja na TV ekranu oglasiti spiker koji će reći da se HTV ograđuje od neprimjerenih izjava voditelja kviza.
Mario Sedmak, urednik kontak programa je smijenjen, a urednici zabavnog programa je smanjna plata.
Na HRT-u već traže Tarikovu zamjenu. Snimljene su ješ tri emisije sa Tarikom, a sljedeća emisija će početi rečenicom u kojoj se HRT ograđuje od izjava voditelja.
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,26,,177667.jl