banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Okt 2009, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
По тој логици треба забранити Српску православну цркву. Зашто? Па поједини попови су оптужени за педофилију, поједини попови за финансијске малверзације, а други опет због употребе силе против наркомана. Да ли се СПЦ оградила од прича о лоповлуцима и педофилији у њеним редовима?

По тој логици треба забранити политичке стране. Зашто? Колико су пута појединци из разних политичких странака лагали, украли? А је ли се икада нека политичка странка оградила од тих ствари (иако сви заговарају поштење и честитост)?

По тој логици треба забранити удружење доктора медицине у РС. Зашто? Колико пута су појединци љекари примили мито? Колико пута својим лошим радом унесрећили људе или угасили нечији живот? Иако заговарају етику и поштен рад, никада нису јавно осудили појединце који су чинили криминална дјела.

И тако могу до сутра наводити примјере...

poredjenja apsolutno nisu na mjestu, i to sve je najobicnija demagogija. zna se koja je uloga pravoslavne crkve, doktora, itd. a koja je uloga drustva navijaca?
evo, ja cu da ti dam jednu mnogo realniju analogiju. recimo, osnuje se drustvo "BLA" ciji clanovi obozavaju bijele medvjede. i kao mjesto okupljanja clanova drustva BLA se odredi, recimo, trg krajine. i dodju pripadnici drustva BLA na trg krajine jednog dana, malo uzvikuju "zivjeli bijeli medvjedi", i usput, nehajno i slucajno, raketom ubiju nekog prolaznika. nikom nista. sljedeci dan drustvo BLA organizuje posjetu gradu mostaru, okupe se u centru mostara, i polupaju izloge i namlate slucajne prolaznike. opet nikom nista. poslije toga, grupa clanova drustva BLA ubije pripadnika drustva BLE (drustvo ciji clanovi obozavaju crne medvjede), cisto onako, zato sto im se ne svidja njegova kapa. pa tako jos nekoliko puta. isto tako i pripadnici drustva BLE. pa onda jedan clan drustva BLA pokusa da ubije policajca, zavrsi u zatvoru, a ostali clanovi drustva BLA pocnu da vrse nevidjenu presiju po medijima, sudstvu, da se smanji (ili mozda ukine) kazna njihovom covjeku. niko od njih ne osudjuje pripadnika drustva koji je pokusao ubistvo, nego, naprotiv, kace slike premlacenog policajca sa natpisom "picko lazljiva". dakle, taktika sa izdvajanjem INDIVIDUALNIH krivaca za probleme koje pravi drustvo BLA nije urodilo plodom, jer ostatak drustva BLA je stao u njihovu odbranu.

sad, pitanje je da li drzava treba da ukine javna okupljanja i zabrani djelovanje drustva BLA? BLA nema nikakvu drustveno korisnu ulogu, stavise njihovi clanovi uglavnom na svakom okupljanju krse zakon i cine zlocine. no, sigurno postoje clanovi drustva BLA koji iskreno vole bijele medvjede. zasto onda zabraniti to drustvo?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 13:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Mislim da ovaj problem treba prepustiti Piksiju i ostalim starijim i zasluznim sportistima da oni presude o ovoj stvari. Pritom ne mislim na ovu njegovu ishitrenu izjavu, nego mislim na to da bi mu trebalo dodijeliti tim koji ce zajedno s njim na celu da rijesi ovaj problem. Zasto? Zato sto samo on i njemu slucni to zasluzuju. Oni su tvorci mita o fudbalu. On je taj idol, on je taj mesija. Jedino on i njegove kolege sportisti znaju sta fudbal zaista znaci i sta treba da predstavlja. Ako ne slijedis njegovu filozofiju, onda nisi sportski raspolozen. Ne igras fer. Ne zasluzujes da se nazivas navijacem.

Ukidanje gorobara i delija kao pravno legitimnih grupa gradjana nije nista strasno, to je samo brisnje njihovog imena iz opstinskog(ili sudskog, koji ono bese????) registra, ukidanje njihovog zajednickog racuna, sprijecavanje mogucnosti finansiranja grupe od donacija i sl. Ali, nisam bas nacisto sta ta zabrana jos konkretno podrazumjeva? Da li to znaci zabrana nosenja njihovog loga/grba/amblema? Zabrana upotrebe njihovog imena? Tipa, kazes ''Ja sam jebeni Grobar!'' ili ''Ja sam Delija covece!'' i odes u zatvor? Jer, ako se o tome radi, to je onda pravo sranje. To je kao kad si mali pa ti poplase autic.
:) Pade mi nesto na pamet. To je k'o kad bi meni neko rekao :'' Ne smijes vise da bubnjas u potkosulji na javnim mjestima, to je ruzno, vrijedja ljude, vide ti se dlake ispod pazuha!'' Vjerujem da svi imate poneki takav primjer iz licnog zivota. Neke stvari ne mozes zabraniti. Sta ce covjeku takav zivot? :D :D :D

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 02 Okt 2009, 13:49, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Milanko Djeric je napisao:
poredjenja apsolutno nisu na mjestu, i to sve je najobicnija demagogija. zna se koja je uloga pravoslavne crkve, doktora, itd. a koja je uloga drustva navijaca?

И то је теби разговор? Ти кажеш да је нешто демагогија и да поређења нису на мјесту и крај приче?

Ријеч је о злочину појединца и питању да ли је и група којој припада тај појединац починила тај злочин. Какве везе има улога те групе?
evo, ja cu da ti dam jednu mnogo realniju analogiju. recimo, osnuje se drustvo "BLA" ciji clanovi obozavaju bijele medvjede. i kao mjesto okupljanja clanova drustva BLA se odredi, recimo, trg krajine. i dodju pripadnici drustva BLA na trg krajine jednog dana, malo uzvikuju "zivjeli bijeli medvjedi", i usput, nehajno i slucajno, raketom ubiju nekog prolaznika. nikom nista. sljedeci dan drustvo BLA organizuje posjetu gradu mostaru, okupe se u centru mostara, i polupaju izloge i namlate slucajne prolaznike. opet nikom nista. poslije toga, grupa clanova drustva BLA ubije pripadnika drustva BLE
(drustvo ciji clanovi obozavaju crne medvjede), cisto onako, zato sto im se ne svidja njegova kapa. pa tako jos nekoliko puta. isto tako i pripadnici drustva BLE. pa onda jedan clan drustva BLA pokusa da ubije policajca, zavrsi u zatvoru, a ostali clanovi drustva BLA pocnu da vrse nevidjenu presiju po medijima, sudstvu, da se smanji (ili mozda ukine) kazna njihovom covjeku. niko od njih ne osudjuje pripadnika drustva koji je pokusao ubistvo, nego, naprotiv, kace slike premlacenog policajca sa natpisom "picko lazljiva". dakle, taktika sa izdvajanjem INDIVIDUALNIH krivaca za probleme koje pravi drustvo BLA nije urodilo plodom, jer ostatak drustva BLA je stao u njihovu odbranu.

sad, pitanje je da li drzava treba da ukine javna okupljanja i zabrani djelovanje drustva BLA? BLA nema nikakvu drustveno korisnu ulogu, stavise njihovi clanovi uglavnom na svakom okupljanju krse zakon i cine zlocine. no, sigurno postoje clanovi drustva BLA koji iskreno vole bijele medvjede. zasto onda zabraniti to drustvo?

Какав сајнс фикшн, јеботе!
Нека група људи се окупи на стадиону, качи транспаренте и дерња се сат и по... Каква друштвено корисна улога?
Ало, умро је друг Тито, СССР се распао! Људи се удружују у групе јер хоће да раде нешто што је њима занимљиво, а не зато што хоће да допринесу друштву! Апсолутно је небитно да ли је то теби занимљиво или кретенски, нико им не може забранити удруживање ако не крше законе!
У чему је друштвено корисна улога неког ауто клуба? Људи воле аута, воле да детаљишу о њима, шта их брига да ли је то друштвено корисно!
У чему је друштвено корисна улога удружења фудбалских судија? Или удружења планинара? Људи ходају по планинама, како тиме доприносе друштву?

Знаш шта је демагогија? Ова прича о удружењу обожавалаца бијелих медвједа. Окупе се они, пјевају и неко од њих убије неког пролазника. Па супер, полиција нађе тог убицу и ухапси га, а суд га осуди. Проблем је што се то не деси. А сад кад је фрка, држава као нешто предузима.
Лаж је ово да се на углавном сваком окупљању навијача "чине злочини". Знаш ли колико се утакмица одигра само у Београду сваког викенда? Фудбал, кошарка, навија се и у рукомету... Звезда, Партизан, Рад, Земун, ОФК, сваки клуб има организоване навијаче. Најчешће све прође само у трошењу гласа.

Наравно да треба забранити групе које позивају на убиство.
Наравно да треба забранити групе које позивају на националну или вјерску нетрпељивост.
Наравно да треба ухапсити убице међу навијачима или дилере дрогом.
Али нису они дилери дроге зато што су навијачи. Они би били дилери дроге и да нису на трибини.
Замисли забране Гробаре као групу. Хоће ли дилери дроге међу њима престати да дилају дрогу?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 13:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2009, 19:31
Ovo je klasicni obracun sa politickim neistomisljenicima,navijaci su srusili Milosevica i sad se rezim boji da ce se isto njima desiti,navijaci su najveca opasnost za rezim jer se brzo mogu okupiti u velikom broju,organizovani su,i pruziti otpor rezimu....vidjeli smo to prilikom mitinga podrske Radovanu Karadzicu kad su se navijaci direktno sukobili sa policijom i tom prilikom je policija na smrt pretukla jednog covjeka,isto primjer kad je rezim pokusao da uhapsi Veselina Sljivancanina par hiljada navijaca brzo se okupilo i suprostavilo policiji..itd bezbroj je takvih primjera zadnjih godina ,pokusali su preko drzavne bezbjednosti tako da su vrbovali sve vodje ,i vodje su uglavnom clanovi DS ali dzaba vecina navijaca je patriotski orijentisana

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Знаш шта је демагогија? Ова прича о удружењу обожавалаца бијелих медвједа. Окупе се они, пјевају и неко од њих убије неког пролазника. Па супер, полиција нађе тог убицу и ухапси га, а суд га осуди. Проблем је што се то не деси. А сад кад је фрка, држава као нешто предузима.

ma hajde...ja ne znam jel se vi namjerno pravite ludi, ili je nesto drugo u pitanju...
jel treba po 100000ti put da navedem primjer urosa misica? nema problema...bilo je bas tako kao sto si ti opisao. budala napravila sranje, policija ga uhapsila, osudjen na zatvorsku kaznu. i? sta je poslije bilo? kao, grupa gradjana pod imenom delije je bila sretna, jer je policija uhapsila izgrednika i tako malo 'ocistila' njihove redove od zle krvi, jerbo oni, pobogu, skoro svi postuju zakon i red, osim sacice nevaljalaca?
ne, ocigledno si zaboravio sta je bilo. bilo je to da je kompletna grupa krenula u nevidjenu kampanju protiv policije, sudstva, a ponajvise porotiv tog nesrecnog trajkovica, cija je najveca krivica sto je 'drot'. bilo je to da su prijetili sudijama, trajkovicu, izvrsili nevidjen pritisak da se presuda ponisti...dakle, oglusujuci se o zakon i red, smatrali su da oni treba da preuzmu zakon u svoje ruke i odrede koja bi to, po njihovom misljenju, bila pravedna kazna. ah da, da ne zaboravimo, takodje su mahali transparentima "on je jedan od nas". neko ko je pokusao da ubije policajca je 'jedan od njih'? sta nam onda to govori o ostalim clanovima te grupe?

i sta sad, kao trebalo bi pohapsiti vodje navijaca, a ostatak navijaca bi to jedva docekao? bili bi super sretni sto su se rijesili onih koji organizuju krsenje zakona? zasto, recimo, grobari nisu udaljili simu srbiju i ostale koji su ucestvovali u sranjima u mostaru i zasto nisu rekli 'necemo da nas predstavljaju ti kriminalci', i tako pokazali da je vecina njih za red i zakon?

prema tome, cut the crap...jedino decino ukidanje djelovanja tih grupa, u smislu organizovanih okupljanja na stadionu i po gradu, bi mogla da rijesi problem...ali to se nece desiti

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ovo je klasicni obracun sa politickim neistomisljenicima,navijaci su srusili Milosevica i sad se rezim boji da ce se isto njima desiti,navijaci su najveca opasnost za rezim jer se brzo mogu okupiti u velikom broju,organizovani su,i pruziti otpor rezimu....vidjeli smo to prilikom mitinga podrske Radovanu Karadzicu kad su se navijaci direktno sukobili sa policijom i tom prilikom je policija na smrt pretukla jednog covjeka,isto primjer kad je rezim pokusao da uhapsi Veselina Sljivancanina par hiljada navijaca brzo se okupilo i suprostavilo policiji..itd bezbroj je takvih primjera zadnjih godina ,pokusali su preko drzavne bezbjednosti tako da su vrbovali sve vodje ,i vodje su uglavnom clanovi DS ali dzaba vecina navijaca je patriotski orijentisana

a kad normalan covjek ovo procita, prosto ne zna bi li se smijao ili bi plakao...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Jul 2009, 00:54
Citiraj:
Ајмо даље, да ли је нормално да се убије човјек конкретно онај несрећни Француз који је дошао више туристички да одгледа меч свог клуба, наравно да није и свакако његове убице заслужују највећу могућу казну.

Несрећни Француз није био никакав туриста нити је дошао туристички. Дечко је био навијач Тулуза,био је у Београду са навијачком групом Индианс Тулуз у обиљежјима групе.
Чак шта више појавиле су се неке информације да је дотични одраније познат француској полицији и у регистру исте се води као припадник хулиганских групација и једне екстремно десничарске групације. На свом фејсбук профилу он себе такође карактерише као хулигана.

То су неки факти који се прећутују у медијима ових дана. Нису то оправдања за учињено, далеко од тога, али су неке чињенице. Ако се неко креће у таквом свету, логично је и да зна шта све може да му се деси и свако ко се одучи на такав стили живота зна да му свака утакмица може бити можда и последња.
Мени је жао због смрти Татона, али како ми је жао. Жао ми је као и за сваког оног са киме немате никакав додир ни контакт. Моје реакција када сам чуо шта се десило је биле ."Штета, јебига.". То је реакција коју имате када нпр. читате новине па дођете до црне хронике а тамо пише извесни младић(22) настрадао у саобраћајној несрећи. и вама прође кроз главу то "штета, јебига" и онда само окренете лист и настављате читање.
Има више искреноси и осећања у те две речи него у 95% попаљених свећа и проливених крокодилских суза по Београуд ових дана. Шта би се десило да је нпр. неки Србин убијен у Паризу. Евентуално би добио неки редак у "Црној хроници" а од амбасаде француске можда некакав телеграм саучешћа и то би било то.
Али код нас се о томе бруји већ данима и данима и данима...
Толико ми се гади сва ова фарса која је покренута од стране режима преко медија. Како те људе није срамота да смрт једног човека овако политизују за своје личне интересе?
Иде се чак толико далеко да се за покојног Татона тражи улица (а неки и споменик)...
Па у Београду једна српска величина попут ђенерала Михаиловића нема улицу а да не причамо о Милици Ракић, о жртвама Бљеска и Олује, о жртвама Нато терора, итд.
У београду има споменик настрадалој деци у НАТО бомбардовању али се у међувремену скоро па тотално порушио. Нисам приметио да се неко брине због тога. Ваљда нема потребе јер то су "наша" деца, колатерална штета...
Зар је живот једног Француса важнији од свих живота Срба и грађана Србије? Изгледа да јесте. Колико је српски народ уништен у сваком смислу то је несхватљиво.

Што се тиче ове приче о забрани навијачких група, шта ту тек рећи?

Неко написа како треба забранити јер се у тим групама крију криминалци. Добро, хајде све групе у којима се криминалци крију да забранима. Забранимо навијачке групе , па полицију, па владу, па администрацију, па судство...
О чему ми причамо? Ми смо сада сведоци умирања последњих трагова демократије у Србији. Исте оне демократије коју је народ довео у Србију 5. октобра 2000. године.
Нажалост, време ће показати да је за време покојног Слобе било и више демократије и више права...
Држава хоће да уклони криминалце са улице. Ја се слажем, први сам за, јер знам да ће у том случају на мојој трибини остати 98% људи који се сада ту налазе али ако уклањамо криминалце онда хоћу да се исти уклоне и из осталих сфера друштва.
Свака трибина је друштво и малом и као таква на њој се налазе људи из свих сфера,од радника и студената, до професора, доктора, правника и криминалаца.
Где тог данас нема?
Ми читамо у новинама како полиција трага за извесним навијачем Партизана, који је познат полицији као вођа криминалног клана који је умешан у више пуцњава у Београду. Па ако је то све полицији познато и ако је све то тачно, зашто он до сада није ухапшен?
Ко ће да да одговоре на то питање.

Што се тиче наводних починилаца, ја се први слажем да уколико су криви да им се дају максималне казне. Не 40 година, већ 440 година!
Међутим треба дати тим људима и шансу да се бране а не одмах полицијско-медијски линч како су криви.
Постоје две верзије овог догађаја. Прва по којој су бацили Татона преко ограде (и по тој верзији могу да одговарају за кривично дело тешког убиства) и друга (по изјавама неких присутних очевидаца) по којој је покојни Татон покушао да бежи и онда сам скочио преко ограде (вероватно не знајући да је доле пар метара дубина) а уколико је ова друга верзија тачна о убиству не може бити никаквог говора.
Међутим, републички јавни тужилац изјављује за медије како ће починиоцима бити суђене за кривично дело тешког убиства. Да ли је господин републички тужилац уствари можда видовита Бранка Симић па већ зна шта се уствари десило иако службена истрага још није завршена?
Министарка правде (то је она госпођа која је изразила саучешће породици тако што је исто причитала са папира) Снежана Маловић тражи суђење по хитном поступку. Коме се то и зашто се некоме жури?
Чињеница је да је актуелни режим полако али сигурно разбија све препреке које му стоје на путу за једну врсту "демокртаске диктатуре". Странке које су евентуално могле да му се супртоставе су разбијене, медији који су писали против режима су стављени под контролу најновијим законом о информасању и последња препрека ка њиховом циљу су такозване екстремне десничарске групације (у које се рачунају и навијачке групе).
Ускоро следи забрана "Образа" и "1389". Док за забрану образа можда и постоје некакве основе за забрану удружења "1389" не постоје никакве али власт же да их забрани.
Онда следе и навијачке групе. Кажу закључаће север и југ. Ко ће онда да иде на стадион?
На последњој утакмици Партизана против БСК-а било је присутно на стадиону (капацитет 32.000) нешто мало преко 3.500 гледалаца.
Од тога на јужној трибини стадиона било је преко 1.500 навијача Партизана.
Остали су били на западу и југу. Ако се завтори југ бићемо у ситуацији да нам ионако слаба посета у лиги буде још слабија. Ја сам лично увек ишао на Југ (па и онда када сам имао карте за друге трибине) и ићи ћу увек на Југ. Трибине запад и исток ме не занимају и ако се деси да се затвори Југ мене на стадиону више бити неће.
Они који овде заговарају такву причу, то причају јер никада нису били на Југи (или северу или некој другој навијачкој трибини) срцем. Нису никада поделили радост и тугу са читавим копом и њима је потпуно свеједно која ће трибина да се затвори или отвори јер ће они и даље утакмице Партизана, звезде итд. и даље да гледају преко малих екрана из фотеље и то онда када не буде ништа друго на телевизору.
Док у новинама читамо наслове: "Удавио мајку, отац побегао", "Скочила са другог спрата болнице", "Затварају се кухиње Црвеног Крста на Косову", "Одсекао себи прсту у судници", " Избоден младић" и остале наслове сличне тематике власт нам преко својих медија поручује да то све није битно и да су једини проблем земље Србије и њеног "европског пута" навијачке групе које су уствари шака наркомана и дилера дрогом (ја до сада нисам знао да сам дилер али хвала власти што ми је то рекла).
Ова хајка која се сада води и која је потпуно оцрнила навијачки покрет у Србији (јер режим зна да они који су их довели до фотеља могу и да их избаце из истих (а неке од чланава режима су већ једном избацивали)) и тежи да га потпуно угаси је уствари корак режима да убије сваки глас побуне и могући бунт против неправде и терора који се спроводи над српским народом.
Лично нећу се изненадити ако у неко скорије време на "јавном медијском сервису европске Србије" дође до изненадног прекида програма због специјалне вести о хапшењу једног хашког оптуженика.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ ...

dakle, da rezimiramo tvoj post...francuski huligan, koji je dosao u beograd sa namjerom da provocira, je izvrsio samoubistvo skocivsi preko neke ograde...i to je drzava iskoristila da izvrsi novu represiju nad jadnim navijacima...

da citiram radovana III - "i lijevom rukom da se krstim, i sa dvije ruke i dvije noge da se krstim"

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
.... je napisao:
Citiraj:
Ајмо даље, да ли је нормално да се убије човјек конкретно онај несрећни Француз који је дошао више туристички да одгледа меч свог клуба, наравно да није и свакако његове убице заслужују највећу могућу казну.

Несрећни Француз није био никакав туриста нити је дошао туристички. Дечко је био навијач Тулуза,био је у Београду са навијачком групом Индианс Тулуз у обиљежјима групе.
Чак шта више појавиле су се неке информације да је дотични одраније познат француској полицији и у регистру исте се води као припадник хулиганских групација и једне екстремно десничарске групације. На свом фејсбук профилу он себе такође карактерише као хулигана.

То су неки факти који се прећутују у медијима ових дана. Нису то оправдања за учињено, далеко од тога, али су неке чињенице. Ако се неко креће у таквом свету, логично је и да зна шта све може да му се деси и свако ко се одучи на такав стили живота зна да му свака утакмица може бити можда и последња.
Мени је жао због смрти Татона, али како ми је жао. Жао ми је као и за сваког оног са киме немате никакав додир ни контакт. Моје реакција када сам чуо шта се десило је биле ."Штета, јебига.". То је реакција коју имате када нпр. читате новине па дођете до црне хронике а тамо пише извесни младић(22) настрадао у саобраћајној несрећи. и вама прође кроз главу то "штета, јебига" и онда само окренете лист и настављате читање.
Има више искреноси и осећања у те две речи него у 95% попаљених свећа и проливених крокодилских суза по Београуд ових дана. Шта би се десило да је нпр. неки Србин убијен у Паризу. Евентуално би добио неки редак у "Црној хроници" а од амбасаде француске можда некакав телеграм саучешћа и то би било то.
Али код нас се о томе бруји већ данима и данима и данима...
Толико ми се гади сва ова фарса која је покренута од стране режима преко медија. Како те људе није срамота да смрт једног човека овако политизују за своје личне интересе?
Иде се чак толико далеко да се за покојног Татона тражи улица (а неки и споменик)...
Па у Београду једна српска величина попут ђенерала Михаиловића нема улицу а да не причамо о Милици Ракић, о жртвама Бљеска и Олује, о жртвама Нато терора, итд.
У београду има споменик настрадалој деци у НАТО бомбардовању али се у међувремену скоро па тотално порушио. Нисам приметио да се неко брине због тога. Ваљда нема потребе јер то су "наша" деца, колатерална штета...
Зар је живот једног Француса важнији од свих живота Срба и грађана Србије? Изгледа да јесте. Колико је српски народ уништен у сваком смислу то је несхватљиво.

Што се тиче ове приче о забрани навијачких група, шта ту тек рећи?

Неко написа како треба забранити јер се у тим групама крију криминалци. Добро, хајде све групе у којима се криминалци крију да забранима. Забранимо навијачке групе , па полицију, па владу, па администрацију, па судство...
О чему ми причамо? Ми смо сада сведоци умирања последњих трагова демократије у Србији. Исте оне демократије коју је народ довео у Србију 5. октобра 2000. године.
Нажалост, време ће показати да је за време покојног Слобе било и више демократије и више права...
Држава хоће да уклони криминалце са улице. Ја се слажем, први сам за, јер знам да ће у том случају на мојој трибини остати 98% људи који се сада ту налазе али ако уклањамо криминалце онда хоћу да се исти уклоне и из осталих сфера друштва.
Свака трибина је друштво и малом и као таква на њој се налазе људи из свих сфера,од радника и студената, до професора, доктора, правника и криминалаца.
Где тог данас нема?
Ми читамо у новинама како полиција трага за извесним навијачем Партизана, који је познат полицији као вођа криминалног клана који је умешан у више пуцњава у Београду. Па ако је то све полицији познато и ако је све то тачно, зашто он до сада није ухапшен?
Ко ће да да одговоре на то питање.

Што се тиче наводних починилаца, ја се први слажем да уколико су криви да им се дају максималне казне. Не 40 година, већ 440 година!
Међутим треба дати тим људима и шансу да се бране а не одмах полицијско-медијски линч како су криви.
Постоје две верзије овог догађаја. Прва по којој су бацили Татона преко ограде (и по тој верзији могу да одговарају за кривично дело тешког убиства) и друга (по изјавама неких присутних очевидаца) по којој је покојни Татон покушао да бежи и онда сам скочио преко ограде (вероватно не знајући да је доле пар метара дубина) а уколико је ова друга верзија тачна о убиству не може бити никаквог говора.
Међутим, републички јавни тужилац изјављује за медије како ће починиоцима бити суђене за кривично дело тешког убиства. Да ли је господин републички тужилац уствари можда видовита Бранка Симић па већ зна шта се уствари десило иако службена истрага још није завршена?
Министарка правде (то је она госпођа која је изразила саучешће породици тако што је исто причитала са папира) Снежана Маловић тражи суђење по хитном поступку. Коме се то и зашто се некоме жури?
Чињеница је да је актуелни режим полако али сигурно разбија све препреке које му стоје на путу за једну врсту "демокртаске диктатуре". Странке које су евентуално могле да му се супртоставе су разбијене, медији који су писали против режима су стављени под контролу најновијим законом о информасању и последња препрека ка њиховом циљу су такозване екстремне десничарске групације (у које се рачунају и навијачке групе).
Ускоро следи забрана "Образа" и "1389". Док за забрану образа можда и постоје некакве основе за забрану удружења "1389" не постоје никакве али власт же да их забрани.
Онда следе и навијачке групе. Кажу закључаће север и југ. Ко ће онда да иде на стадион?
На последњој утакмици Партизана против БСК-а било је присутно на стадиону (капацитет 32.000) нешто мало преко 3.500 гледалаца.
Остали су били на западу и југу. Ако се завтори југ бићемо у ситуацији да нам ионако слаба посета у лиги буде још слабија. Ја сам лично увек ишао на Југ (па и онда када сам имао карте за друге трибине) и ићи ћу увек на Југ. Трибине запад и исток ме не занимају и ако се деси да се затвори Југ мене на стадиону више бити неће.
Они који овде заговарају такву причу, то причају јер никада нису били на Југи (или северу или некој другој навијачкој трибини) срцем. Нису никада поделили радост и тугу са читавим копом и њима је потпуно свеједно која ће трибина да се затвори или отвори јер ће они и даље утакмице Партизана, звезде итд. и даље да гледају преко малих екрана из фотеље и то онда када не буде ништа друго на телевизору.
Док у новинама читамо наслове: "Удавио мајку, отац побегао", "Скочила са другог спрата болнице", "Затварају се кухиње Црвеног Крста на Косову", "Одсекао себи прсту у судници", " Избоден младић" и остале наслове сличне тематике власт нам преко својих медија поручује да то све није битно и да су једини проблем земље Србије и њеног "европског пута" навијачке групе које су уствари шака наркомана и дилера дрогом (ја до сада нисам знао да сам дилер али хвала власти што ми је то рекла).
Ова хајка која се сада води и која је потпуно оцрнила навијачки покрет у Србији (јер режим зна да они који су их довели до фотеља могу и да их избаце из истих (а неке од чланава режима су већ једном избацивали)) и тежи да га потпуно угаси је уствари корак режима да убије сваки глас побуне и могући бунт против неправде и терора који се спроводи над српским народом.
Лично нећу се изненадити ако у неко скорије време на "јавном медијском сервису европске Србије" дође до изненадног прекида програма због специјалне вести о хапшењу једног хашког оптуженика.

Najbolji post koji sam ikad pročitao na ovom forumu.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Jul 2009, 00:54
@ ...

dakle, da rezimiramo tvoj post...francuski huligan, koji je dosao u beograd sa namjerom da provocira, je izvrsio samoubistvo skocivsi preko neke ograde...i to je drzava iskoristila da izvrsi novu represiju nad jadnim navijacima...

da citiram radovana III - "i lijevom rukom da se krstim, i sa dvije ruke i dvije noge da se krstim"

Ако си ти из читавог мог уписа успео да извучеш неке ствари из контекста онда нема потребе да ја теби одговорам било шта.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo sta sam ja izvukao iz tvog posta :

Citiraj:

nije dosao turisticki? nego kako je dosao? poslovno? kao izbjeglica? kao useljenik? jel dolazak kao navijac nije turisticki dolazak?

Citiraj:

То су неки факти који се прећутују у медијима ових дана. Нису то оправдања за учињено, далеко од тога, али су неке чињенице.

cak i ako su te rekla-kazala price tacne, kakve to veze ima? jesu li se to ovi koji su ga napali prethodno informisali, pa vidjeli da je rijec o huliganu, i onda ga ubili da bi ga sprijecili da u svom huliganstvu nekom naudi? jel to ono sto ti tvrdis?

Citiraj:

jel? opet prica kako srbe mrzi cijeli svijet...kakva je to monstruozna glupost uvijek govoriti "a sta bi bilo da su oni uradili to isto"...

Citiraj:

pa zasto onda ista zabranjivati? zasto zabranjivati, recimo, skinhedse? pa ima i tamo finih ljudi...ajde da im damo, recimo, prostorije u centru grada, nek se okupljaju svake subote u centru beograda, pa ako ubiju ponekog roma, sta ima veze...to su ipak samo pojedinci

Citiraj:

dakle, recimo, ako 10 ljudi za nozevima ganja covjeka, u namjeri da ga zakolju, oni bjezi glavom bez obzira i u panici se spotakne, padne i slomije vrat, onda tih 10 ljudi nikako ne mogu biti krivi za njegovu smrt i ne moze ih se kriviti za ubistvo. jel to pokusavas da kazes?

Citiraj:

a koliko ih je od tih 1500 kupilo karte? a koliko je uslo po sistemu "10 na jednu propusnicu", sto i sami priznaju?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 15:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Dačić o ukidanju Delija i Grobara

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će predstavnici MUP-a sledeće sedmice razgovarati sa zvaničnicima tužilaštva i Ministarstva pravde o zabrani prisustva nekoliko navijačkih grupa na stadionima, istakavši da treba napraviti razliku između navijača i huligana.

Dačić je rekao da bi u toj oblasti tužilastvo tačno trebalo da definiše šta želi da se uradi - da li je u pitanju zabrana okupljanja u gradu, organizovan odlazak na utakmice, ili je u pitanju samo postojanje tih navijačkih grupa i njihovo prisustvo na utakmicama.

On je rekao da u ovom trenutku ne može da kaže ništa konretnije, osim da će se o toj temi razgovarati narednih dana.

Najbitnije je da treba napraviti razliku između navijača i onih koji se bave nasiljem, huliganstvom i kriminalom, naglasio je ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera u izjavi novinarima u Domu Narodne skupštine.

Prema njegovim rečima, policija nema ništa protiv navijača i navijačkih grupa ukoliko ne krše javni red i mir, uništavaju imovinu, bave se kriminalom, pribegavaju nasilju, ubistvima...

Dačić je dodao i da su "neke od informacija objavljene u medijima na tu temu preširoke", objašnjavajući da niko nema nameru da prazni "sever" ili "jug" - delove tribina na stadionima na kojima se tradicionalno okupljaju navijači "Zvezde" i "Partizana".

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je juče MUP-a zahtev za zabranu organizovanog okupljanja, odlaska i prisustva na fudbalskim utakmicama i ostalim sportskim priredbama navijačima "Partizana", "Crvene zvezde" i "Rada".

Radovanović je prethodno izjavio Tanjugu da za takav potez tužilaštva "postoje više nego ozbiljni razlozi, jer sve ono što se desilo ovih dana u Beogradu predstavlja najgori vandalizam".

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Daj ljudi zar sve teme morate sjebati,mozete li normalno diskutovati bez licnog vredjanja?Zar svako nema pravo na svoje misljenje?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa izbrisi postove (ili dijelove postova) sa licnim vrijedjanjem, pa da nastavimo dalje

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 18:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
@Milanko

Parola "Pravda za Urosa" ne znaci da on ne treba da ide na robiju zbog onoga sto je uradio. Ta parola se odnosi na to da ubice, silovatelji, pedofili i ostali zlotvori bivaju osudjeni na 3-4 godine a ne na 20-40 sto je jedino normalno. Znaci, Uros dobije 10 a silovatelj 3 ili 4 i sve je u redu? E pa nije!
Doduse, ova presuda Misicu je ponistena i sudski postupak se vraca na pocetak.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Ko je kriv naravno treba da odgovara i to je sasvim normalno, samo je malo iritirajuce sto je drzava odlucila da se obracunava sa navijacima bas posle smrti francuza, imam osjecaj da takve reakcije ne bi bilo da je masa nasih navijaca poginula, sto mi po svemu sudeci lici na veliko uvlacene u dupe evropi, ne sjecam se nesto takvih reakcija posle pogibija grobara , delija... a bilo ih je , sta, jesu li nasi zivoti manje vrijedni ???

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Parola "Pravda za Urosa" ne znaci da on ne treba da ide na robiju zbog onoga sto je uradio. Ta parola se odnosi na to da ubice, silovatelji, pedofili i ostali zlotvori bivaju osudjeni na 3-4 godine a ne na 20-40 sto je jedino normalno. Znaci, Uros dobije 10 a silovatelj 3 ili 4 i sve je u redu? E pa nije!
Doduse, ova presuda Misicu je ponistena i sudski postupak se vraca na pocetak.

o ovome smo vec raspravljali nadugo i nasiroko...
1. otkud to da su delije jedini mjerodavni i bogom dani da odredjuju sta je pravedna kazna a sta ne?
2. zasto se delije, onda, ne bune kad se nekom kriminalcu, silovatelju ili pedofilu odredi niska kazna? odgovor : zato sto to njima u potpunosti odgovara, sve dok i oni mogu da rade sta hoce i dobijaju niske kazne. dakle, nemojmo tih sranja o tome da oni ganjaju pravdu za bilo koga drugog osim za kriminalce iz svojih redova...
3. svugdje na svijetu je napad na policajca mnogo veci zlocin nego napad na 'obicnog' gradjanina...i za takve napade se dobijaju neuporedivo vece kazne (pod uslovom da onaj ko je to uradio uopste prezivi, tj. da ga policajac ne ubije ko zeca cim ga doticni nakrivo pogleda...na sta, sa razlogom, ima potpuno pravo).

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jel treba po 100000ti put da navedem primjer urosa misica? nema problema...

Миланко, је ли ти слушаш шта ти се прича? Читаш шта се пише? Или се само држиш својих предрасуда?

Око Уроша... Човјек је крив! Па да! Јесте! Ко је икада игдје, на било који начин оспорио да је он напао Трајковића? Је ли ико икада игдје, на било који начин рекао да га треба ослободити?
Једино што је спорно је да ли је то покушај убиства! Само то! И ништа више!

Је ли забрањено не сложити се квалификацијом тог догађаја као покушајем убиства? Није.

И онда иде глупост "dakle, oglusujuci se o zakon i red, smatrali su da oni treba da preuzmu zakon u svoje ruke i odrede koja bi to, po njihovom misljenju, bila pravedna kazna."! Еј, човјече, како је транспарент "Правда за Уроша" оглушивање о закон, јеси ти нормалан? Како је оглушивање о закон рећи да Трајковић лаже, то теби звучи ружно, али није кршење било ког закона? Транспарент Правда за Уроша стоји на свакој Звездиној утакмици, Урошу се пјева на свакој утакмици. Зашто полиција није никога ухапсила због тога? Зато што они (за разлику од тебе) знају да то није кршење закона.
Ко је рекао да Урош треба да добије рецимо 3 године умјесто 10 на колико је осуђен, ко је говорио која је праведна казна за њега?

ma hajde...ja ne znam jel se vi namjerno pravite ludi, ili je nesto drugo u pitanju...

Ти једноставно имаш предрасуде о стварима које си само видио на ТВ. Ако претендујеш да будеш академски грађанин, једна од ствари које би те требале красити је познавање властитог незнања. Ово лупање, предрасуде, одсуство аргумената и потреба да се о нечему пише на основу става формираног из медија је неозбиљно.
Citiraj:
prema tome, cut the crap...jedino decino ukidanje djelovanja tih grupa, u smislu organizovanih okupljanja na stadionu i po gradu, bi mogla da rijesi problem...ali to se nece desiti

И опет... мислиш да ће се забраном организовања Делија или Гробара нарко дилери у њиховим редовима престати бавити тим послом и почети радити од 7 до 3 сваки дан?
Мислиш да ће се забраном Форса клинци у Форсима који се ложе на нацизам окренути социјалдемократији?
Мислиш да ће клинци који су спремни да некога претуку металном шипком промјенити перцепцију живота ако им се забрани организован одлазак на стадион?
Забрани навијачке групе и ништа нећеш промјенити!

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ovo preseravanje o Urošu Mišiću mi se već popelo na vrh one stvari... Stalna je priča o tome kako je on "nesrećnik" prestrogo osuđen u odnosu na ubice silovatelje i pedofile... Čudim se samo jednoj stvari... Kako ti odjednom i naprasno društveno osvješćeni navijači, nisu ranije primjećivali da "silovatelji i pedofili" ne dobijaju adekvatne kazne, nego im to odjednom pada na pamet, kada je taj baksuz pokušao da spali policajca bakljom... Sada se odjednom javlja potreba da se raspravlja o tome. Kako ta humanost nije ranije isplivala na površinu, oličena u nekom navijačkom pokretu kojim bi se zahtjevalo uvođenje pravne države i adekvatnog policijskog i sudskog sistema? Ne budite smiješni ljudi... Isto tako kao što relativizujete stvari kada su u pitanju navijačke grupe, tako se može nastupiti i u ovom slučaju. Da li bi navijače bolila ona stvar, da je neki tamo Marko, Petar ili Jovan, koji nije pripadnik navijačkog pokreta, negdje na ulici u nastupu nekog bezumnog ludila, spalio policajca bakljom i potom bio osuđen kao Uroš Mišić, na pet godina? Kako da ne... Evo već ga vidim kako ga navijački pokret uzdiže u nebesa...

Da se mi razumijemo... Navijačke grupe, u obliku u kom su oformljene godinama unazad, nisu predstavljale preveliku opasnost, niti su bile dio društvenih devijacija. Sada, kada se iz tih grupa rađa ekstremizam, a pripadnici istih dozvoljavaju sebi kabadahijsko ponašanje i brutalno premlaćivanje ljudi, naravno da vlast treba da reaguje, a kako je situacija davno prerasla okvire normalnog rezonovanja i normalnih odluka, onda treba preduzeti drastične mjere...

Ponavljam da sve te grupe ili kako ih neki ovdje suptilno nazivaju "društveni pokreti", imaju unutar sebe hijerarhiju i neku vrstu kontrole nad postupcima pojedinaca. Isto to prozivanje države, da se iz navijačkih grupa odstrane "kriminalci i huligani", može da se uputi i istim tim navijačkim grupama da, ako se već predstavljaju kao društveno osvješćene i civilizovane, same uklone sporne individue iz svojih redova i ograde se od njih. Zašto to ne urade?

Ako neka grupa, čije djelovanje stvara ekstremiste, huligane ili ubice, nije u stanju da sama stavi veto na članstvo takvih u njoj, meni je logično da će da bude zabranjena. Pogotovo ako je kao rezultat djelovanja te grupe, došlo do brutalnog premlaćivanja i smrti nevinih pojedinaca. Kraj priče... Ne vidim da su navijačke grupe istupile i preko svojih zvaničnih predstavnika, stavile do znanja da se ograđuju od svih kriminalaca ili huligana u svojim redovima. To je početak emancipacije kompletne grupe i onda možemo da pričamo o nekim civilizovanim koracima ka normalnom funkcionisanju.
I šta je sa Engleskom? Ima li tamo represije nad navijačima?

Dalje, prozivanje države da je nesposobna i da ovim drastičnim mjerama, pokušava da pokrije svoje propuste je tek presipanje iz šupljeg u prazno, jer da je država korumpirana i unazađena, u svim mogućim strukturama, kao i većina ostalih na ovim prostorima, opšte je poznato i to nema potrebe da se potencira. Po toj "navijačkoj" logici, ako država nije u stanju da iz navijačkih grupa odstrani sporne "individue" (ali ne lažimo se, u pitanju su kompletne grupacije, ako ne i dobar dio navijačkih grupa), bolje je da ne radi ništa. U tom slučaju, neka ostane postojeće stanje, sve dok i posljednji građanin Srbije ili posjetilac, ne bude strepio za sopstveni život, bojeći se da ne izazove bijes nekih balavaca sa lancima i šipkama, koji sebe nazivaju navijačkom grupom.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2009, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Ovo preseravanje o Urošu Mišiću mi se već popelo na vrh one stvari... Stalna je priča o tome kako je on "nesrećnik" prestrogo osuđen u odnosu na ubice silovatelje i pedofile... Čudim se samo jednoj stvari... Kako ti odjednom i naprasno društveno osvješćeni navijači, nisu ranije primjećivali da "silovatelji i pedofili" ne dobijaju adekvatne kazne, nego im to odjednom pada na pamet, kada je taj baksuz pokušao da spali policajca bakljom... Kako ta humanost nije ranije isplivala na površinu, oličena u nekom navijačkom pokretu kojim bi se zahtjevalo uvođenje pravne države i adekvatnog policijskog i sudskog sistema?

Ако говоримо о уређеној држави, једино ко је надлежан да кажњава злочин је суд. И нико више. Јадно је то друштво и држава ако групе навијача буду дијелиле правду.

Хуманост? Друштвена освјешћеност? Било је и хуманитарних акција, за Србе на Косову, даривања крви, помоћи болесним. Било је и друштвене освешћености, поготово у вријеме Милошевића.
Али не постоје навијачи због неправди у друштву или због неуређене државе. Ако као појединци разумију проблеме друштва, не долазе на трибину због тога већ због клуба.
Шта сад, требају да на једној утакмици окаче транспарент "Подршка пензионерима! Ко може да живи мјесец дана од 200 евра?"?
А на наредној транспарент "Испуните услове ММФ-а, Европа нема алтернативу!" или "И Роми су грађани Србије"?

Нису они цвећке ни цурице (како каже једна пјесма). Има ту свакаквих ликова. Једноставно, кад се једном од њих деси то што се десило Урошу, онда образлажу зашто је то лоше. Не кажу да је Урош учинио нешто супер, само сматрају да је квалификација његовог дјела као покушаја убиства глупост. Наводе конкретне аргументе: изјаве вјештака, налазе љекара и друге документе.

Не очекујем ја да ти или неко други разумијете људе који сваки викенд иду на утакмице, деру се по стадионима или туку се. Не разумијем ни ја људе који су велики фанатици узгоја голубова или људе који се пумпају стероидима и билдају.
Овдје је ријеч о забрани навијачких група, а не о разумјевању тог супкултурног покрета.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]