Besparica je napisao:
BL Boy je napisao:
Na prenos mnogih nadleznosti su predstavnici iz RS sami pristali
Evo, sam si rekao u cemu je poenta! Dok su pristajali sve je bilo OK, a sada kada su prestali na to da pristanu pocinje prica o smjenama i dizanjima optuznice itd. I prije su se koristile iste metode kao sada: pritisci i ucjene i palilo je, a sada se digla frka. Dizu se frustracije, nije vec dugo vremena prenesena (oteta, ukradena) nadleznos od RS.
I to da mu nije ranije smetao Sud BiH je laz. Pa svi srpski predstavnici su bili protiv ali ga je Visoki bukvalno nametnuo i u Ustavnom sudu BiH srpski predstavnici su preglasani uz pomoc stranaca.
P.S.
Postedi me price da se ti brines zbog organizovanog kriminala u vlastima RS.
Prvo, nema veze sa temom.
Drugo, tebi ocigledno smeta sto Dodik ne prenosi ovlastenja sa RS a ne to sto je on kriminalac.
Sto je pristajao na pritiske i ucjene, sto nije odmah ako su vec toliko principijelni rekao ne damo tu nadleznost pa makar me smijenio i kraj price. Vec lijepo je biti na vlasti i pricati da se boris za RS, a ovo sto prihvate onda kao to su nas kao natjerali.
Dejtonskim sporazumom je utvrdjeno formiranje zajednickih institucija, pa svaka noramlna drzava mora da ima Sud, poresku upravu i sl. sta je tu cudno. Dakle to je nesto najnormalnije sto bi trebalo da bude, samo posto je BiH specificna (sastavljena od dva entiteta) u njoj mora da bude mehanizam zastite interesa sva 3 konst.naroda.
Da ti pravo kazem mene bas briga hoce li Dodik prenjeti koju novu nadleznost ili ne (mada vidim da trenutno nije trazena ni jedna nova, vec je rijec o povlacenju vec prenjetih) mene samo interesuje hoce li biti sutra bolje nego danas hoce li vise ljudi zaposliti i slicne teme, a ovo mazanje ociju i skrivanje iza ledja vlastitog naroda me ne interesuje. Takodje me interesuje ko je ukrao pare jer to nisu njihove pare vec svih nas, jer svi placamo porez i punimo budzet kojim oni raspolazu. Zato imam pravo pitati ako je vec neko nesto pronevjerio zasto se jasno ne kaze ko je taj i ne procesuira, jer pred zakonom bi trebali svi da smo jednaki.