banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 07:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Room Escape
PostPoslato: 30 Mar 2009, 12:29 
Zamolio bih vas da raspravu nastavite putem privatnih poruka ili nekim drugim vidom komunikacije inace cu biti primoran da brishem offtopic poruke, hvala na razumijevanju.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 13:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Helena je napisao:
BSE,
Spoiler:
I meni je taj radio ili sta vec, muke zadavao. Smetnuh od istog. Provalila sam ga uz pomoc guess-who, tako kad ti dopizdi, ako ne uspijes ima njegovo objasnjenje ovde. Znala sam sta treba, ali nisam nikako mogla da provalim kako:D

hvala za info, uspio sam konacno da to rijesim (ja bilmez pokusavao da slozim niske tonove)

Spoiler:
ako sam dobro shvatio, sad mi je potrebno muzicko predznanje da bih otvorio onu bravu sa 7 dugmica?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
BSE je napisao:
Spoiler:
ako sam dobro shvatio, sad mi je potrebno muzicko predznanje da bih otvorio onu bravu sa 7 dugmica?

Nadam se da nisi bjezao sa casova muzickog :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
BSE, ako jesi bjezao, sjedi, neopravdano i vidi hint ;)
Spoiler:
S lijeva na desno C D E F G A B

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da budem iskren to je nesto sto se nije zadrzalo u mojoj memoriji, sve sto je iz osnovne skole ostalo su matematika, fizika i hemija sa nesto manjim procentom istorije, geografije i biologije
predmeti poput muzickog su mi sluzili za spavanje :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 14:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dzabe, nikako da ga "odsviram" kako treba :(
Spoiler:
btw da li sam dobro prokljuvio fazon sa desnom bravom - brojeve sa kockice treba unijeti u polja koja su poredana kao numericki dio tastature...samo problem je sto mi ni to ne prolazi, iako sam pratio redoslijed boja i njima pripadajuce brojeve

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE,
Spoiler:
Cek ovako znaci problem je prvo u lijevom panelu? Vidio si u koferu da imas naljepnicu sa 4 slova. Svako slovo je druge boje. Znaci sa lijevo na desno je C D E F G A B. Npr D je zute boje, klikaj na drugi "gumbic" dok ne dobijes zutu:) i tako dalje. Treba da ukucas 4 boje.

Spoiler:
Znaci upratio si kako da se ukuca po bojama. elem brojevi se kucaju kako su prikazani na kocki. Npr. 3 kucas dijagonalno. Vidi kako je na kocki i tako seni po panelu:)

Nadam se da ces razumjeti...sama sam sebi danas konfuzna :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 07:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Spoiler:
razumio sam te u potpunosti :)
nazalost, opet sam pratio pogresnu logiku i bespotrebno komplikovao :(
naime, ja sam shvatio da trebam "odsvirati" kako je zapisano na papiru (d4, a1, a3,...)

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 08:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE

Spoiler:
To nisu sifre za ova dva panela koji su jedan do drugog. Nego za nesto trece. Ili si ti vec dosao do toga?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 08:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@Helena
Spoiler:
nisam, jos sam zaglavljen na desnoj bravi - koju god logicnu kombinaciju isprobam ne uspjeva :)
srecom sad cu opet na teren, pa ce mi mozda sinuti nova ideja dok se vratim da ponovo odigram :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 08:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Spoiler:
Samo razmisljaj kako su brojevi na kocki "smjesteni" i kojim redom treba da unosis brojeve :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 08:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Spoiler:
Samo razmisljaj kako su brojevi na kocki "smjesteni" i kojim redom treba da unosis brojeve :wink:

Spoiler:
heh to sam i uradio na nekoliko nacina :)
znaci, isao sam prvo logikom da trebam upratiti boje lampica koje se pale te tim redom unositi brojeve koji su vezani za doticnu boju - nije uspjelo
sledece sam probao ono sto si mi ti predlozila (pritiskao tastere sa polozajem na kockici) - ni to mi nije proslo :)

sad mi je palo na pamet da probam kombinaciju prethodne 2 metode :)

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Spoiler:
Kombiniraj, ali gledaj kako su brojevi predstavljeni na kocki i tako ih unesi u tih 9 polja na panelu. (3 dijagonalno, 1 u sredini) :D :D

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 01:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Е сад...
Spoiler:
ја немам никакве ознаке на мојој коцки, само боје, имам папире не контам шта значи онај са сликом сата са 10 минута означених и са прстом који притишће дугме, затим не знам како да извадим онај комад паркета у ћошку, имам батерије а не требају ми, онај кључ за скидање точкова опет може у оне рупе испод столице, значи да мора још нешто ту да се уради али не пада ми на памет шта, она брава са 7 обојених дугмади ми је шпанско село а овај други панел је закључан...и ту сам фактички стао к'о укопан, не могу даље ама баш никако...ако може мала помоћ, био бих захвалан

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 08:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

popovich je napisao:
Е сад...
Spoiler:
ја немам никакве ознаке на мојој коцки, само боје, имам папире не контам шта значи онај са сликом сата са 10 минута означених и са прстом који притишће дугме, затим не знам како да извадим онај комад паркета у ћошку, имам батерије а не требају ми, онај кључ за скидање точкова опет може у оне рупе испод столице, значи да мора још нешто ту да се уради али не пада ми на памет шта, она брава са 7 обојених дугмади ми је шпанско село а овај други панел је закључан...и ту сам фактички стао к'о укопан, не могу даље ама баш никако...ако може мала помоћ, био бих захвалан

nisi trebao to da stavljas u spoiler
uglavnom evo ti odgovora :
Spoiler:
ako malo bolje pogledas ono na slici sa satom nije 10 minuta (10`) vec 10 sekundi (10"), sto znaci da ces desni panel otvoriti ako drzis dugme 10 sekundi
komad parketa u cosku vadis tako sto stavis zlatnu polugu, a zatim cakijom izbijes iglicu, skines polugu i onda mozes da skines i parket

eto javi, ako opet zapnes

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
BSE je napisao:
nisi trebao to da stavljas u spoiler
uglavnom evo ti odgovora :
Spoiler:
ako malo bolje pogledas ono na slici sa satom nije 10 minuta (10`) vec 10 sekundi (10"), sto znaci da ces desni panel otvoriti ako drzis dugme 10 sekundi
komad parketa u cosku vadis tako sto stavis zlatnu polugu, a zatim cakijom izbijes iglicu, skines polugu i onda mozes da skines i parket

eto javi, ako opet zapnes

Хвала за помоћ. Видиш, ја сам ко теле навалио на минуте (а помишљао сам и на угао, мада никакве користи од угла :) ), а нисам ни гледао пажљиво.

EDIT
Spoiler:
Уз мали хинт са нета нашао сам трећи панел (иако сам тај зид, вјеровали или не, барем 3 пута прешао оном лампом и нисам га видио :o ) а шифра је била лагана.

То је још једна потврда како у оваквим играма није неопходно имати мозак Einstein-a, већ само употребити очи како треба. :lol:
Било како било, игра је сјајна и одлично замишљена. Уживао сам играјући је. А сад је вријеме да нађем неку нову. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 18:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Sep 2009, 18:18
halo..trebam pomoć za bjeg iz sobe escape...što je sa onim bojama i "radiom"? tu sam zapela već sat vremena....hitno helpppppppppppppp

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Samo jedno pitanje...gdje ste vi nasli papiric sa oznakom 10 sekundi i prst koji pritisce dugme?
Ja to nemam.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Elvis Presley je napisao:
Samo jedno pitanje...gdje ste vi nasli papiric sa oznakom 10 sekundi i prst koji pritisce dugme?
Ja to nemam.

Wow,polako ljudi,nemojte se svi odjednom javljati da pomognete,jedan po jedan :)
Salim se,nas'o sam na netu,ne treba.
Inace samo sam od vas iz spoilera saznao kako se otvara drugi panel i one klavirske tipke,jer nisam bas muzikalan...
Ali predjoh na kraju.
Inace,nasao sam jos jednu,nisam je probao jos,pa evo,'cemo zajedno?

http://neutralxe.net/esc/vision.html

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Meni se izgleda zabagovalo.... Imam kocku, imam crnu lampu, ali kad ukucam brojeve boja redom, kaze nije dobro...Kako su brojevi na panelu poredani?? kao na mobilnom ili drugacije??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]