banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Sep 2009, 12:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Ne može niko nekom da nešto silom natura!Isto tako niko ne treba da drugom silom nešto osporava!Postanimo već jednom civilizovani i malo se više uvažavajmo.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da podsetim moderatore da Zakon o slobodi vere i pravnom položaju crkava i verskih zajednica u BiH zabranjuje svaku diskriminaciju koja je zasnovana na veri ili uverenju, naročito napade i uvrede verskih službenika i omalovažavanje ili izrugivanje bilo koje vere.

S obzirom da smo se složili da je tema zlobno definisana (jer hodža ne p(j)eva) a imajući na umu navedeni zakon vreme je da je ZATVORITE!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ja glasam ZA,pogotovo ako se uzme u obzir ko je otvorio temu,a i o cemu se diskusije vode.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
MILO je napisao:
Da podsetim moderatore da Zakon o slobodi vere i pravnom položaju crkava i verskih zajednica u BiH zabranjuje svaku diskriminaciju koja je zasnovana na veri ili uverenju, naročito napade i uvrede verskih službenika i omalovažavanje ili izrugivanje bilo koje vere.

S obzirom da smo se složili da je tema zlobno definisana (jer hodža ne p(j)eva) a imajući na umu navedeni zakon vreme je da je ZATVORITE!!!

Ајде не лупај!

Шта је напад или увреда вјерског службеника у наслову ове теме и у уводном посту? Или било ком посту? Да, хоџа не пјева него учи, кога то вријеђа?

Искористи тему и појасни људима све што је нетачно написано. Неки људи који пишу на форуму се нису ни родили кад је почео рат. Када данас чују хоџу како учи, чују то по први пут у свом животу.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako je naslov uvredljiv nece se zatvarati tema ako su ljudi pisali smislene postove, samo naslov promijenis i gotovo. Mada smo u izvjesnom smislu dosli i do zakljucka teme, koliko god glasno da radi to sto radi, neka glasnoca ne prelazi zakonom predvidjen okvir. Nastavak se zna, zakon preuzima inicijativu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hristov je napisao:
Ako je naslov uvredljiv nece se zatvarati tema ako su ljudi pisali smislene postove, samo naslov promijenis i gotovo. Mada smo u izvjesnom smislu dosli i do zakljucka teme, koliko god glasno da radi to sto radi, neka glasnoca ne prelazi zakonom predvidjen okvir. Nastavak se zna, zakon preuzima inicijativu.

Slažem se brate Hristov :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ako se druzis s muslimanima,upitaj bilo kog od njih da li vise voli cuti da kazes kako hodza pjeva,jauce,vice(ili sto rece Njegos "rice") ili da uci?
Oni Srbi i Hrvati s kojim se ja druzim,kazu "uci",iako im zvuci kao da pjeva ili urlice,a iz respekta prema meni.
Za malu djecu mogu razumjeti,ali ko god je odrastao u BiH,imao je kakvog-takvog dodira s muslimanima i ezanom,ako ne on onda roditelji,tako da se moglo nauciti nesto ,ako se htjelo. Zao mi je samo sto Zeo nije trenutno tu da napise iz kojeg razloga je stavio "pjeva" ,a ne "uci"...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

"UŠI NISU DOVOLJNO DOBAR SVEDOK AKO ČOVEK IMA POKVARENU DUŠU"!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR, ja sam vec spomenuo da bih i sam rekao "pjeva", ne mozes sad ocekivati od 100% ljudi da znaju sve. Inace ne kazem da "pjeva" nego da poziva na molitvu ali mi se ono sto on radi ne razlikuje se od pjevanja, cisto tehnicki gledano, tako da je i "pjevanje" odgovarajuci termin. Druga stvar je ako neko zeli da uvredi, onda moze reci i "uci" a da istovremeno zvuci podrugljivo.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ok. ezan se uci. a sta ima veze sto je Zeo stavio pjeva. meni zvuci melodicno. pjeva, dakle prozivodi neku melodiju. a ezan i jeste melodican. a pjeva covjek kad je sretan. nema nista uvredljivo u tome. cak sta vise, onako, s knjizevne strane, s novinarske strane, naslov i treba da bude malo provokativan da ponutka citaoca da o tome cita (pise). ha pobudio je toliko postova. tako smo se raspisali ovdje. i svi smo naucili da hodza ne pjeva nego uci. dakle, opet korisno.

dje cete sad zatvarati temu meni jutros prsti otpali kucajuci onol'ki post. :D :D

Poslednji put menjao cicak dana 30 Sep 2009, 13:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kako bi bilo da je neko postavio temu POPOVI IZVODE OPERETE s intencijom da usporedi sličnost pravoslavne liturgije sa OPERNIM muzičkim preformansima!?
Mislim da bi to u najmanju ruku bilo neukusno iako me neki sveštenici izgledom podsećaju na PAVAROTIJA :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh, ako je neko napisao to bez namjere da uvredi onda OK, u suprotnom...

MILO, ERROR, mozete mi reci sta vam je uvredljivo u prvom (Zeoovom) postu?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Kao sto rekoh, ako je neko napisao to bez namjere da uvredi onda OK, u suprotnom...

MILO, ERROR, mozete mi reci sta vam je uvredljivo u prvom (Zeoovom) postu?

mislim da nije bilo zadnjih najmjera, jer je u pitanju Zeo. a i da nije, meni je naslov bas ok. mislim da je uvreda samo od onih ljudi kojima to "pjevanje" smeta.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meni je dovoljno to što to vređa moju kolegicu japanese_Rose i ostale kolege forumaše koji su muslimani!Pa valjda su forumaši-muslimani najmerodavniji da kažu jeli to dobro definisana tema ili je omalovažavajuća!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

He-he, pa ti si napisao da ti smeta i prije nego sto su Rose i ostali napisali bilo sta na ovoj temi, kako si znao da ce im smetati :lol: Izvini morao sam.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne treba biti naročito pametan da svatiš koja je namera onog ko je temu postavio!
Od toga je jedino žalosnije što vernici poput tebe Hristov u tome ne vide ništa loše!
Sa svog prozora gledam u minaret džamije,svakodnevno u više navrata čujem EZAN i mujezina kako UČI.Nikad mi to nije smetalo,niti mojim roditeljima a ni njihovim precima.Ni mom komšiji Huseinu nikad nije smetalo crkveno zvono.Valjda je to karakteristika nas bosanaca ali i svih normalnih ljudi.Ponosan sam na to.Poštedi me svog sarkazma i ironije.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ej, ej, ej... polako momci...
mislim da ni jedan ni drugi nemate pri sebi manire vrijedjanja druge nacije.
stoga, suvisna vam je ova ljutnja...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cicak, je li se i ti bavis vidovnjastvom pa odgovaras na postove koji tek treba da budu napisani :lol: Salim se.

MILO, ne kontam poentu tvoje price. Neka si bolji od mene u svakom pogledu, blago meni, ali svako ima pravo da napise svoje misljenje valjda o tome sta misli. U cemu je problem ako pisemo o ezanu i glasnoci ezana? Reci konkretno ako moze. Tebi ne smeta, meni smeta glasnoca, npr, i kazem to ... U cemu je sada problem?

Poslednji put menjao Hristov dana 30 Sep 2009, 14:39, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Cicak, je li se i ti bavis vidovnjastvom pa odgovaras na postove koji tek treba da budu napisani :lol:

magare jedno!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
MILO je napisao:
Ne može niko nekom da nešto silom natura!Isto tako niko ne treba da drugom silom nešto osporava!Postanimo već jednom civilizovani i malo se više uvažavajmo.

Valjalo bi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]