Banjalucki_Behar je napisao:
EiLeen je napisao:
Meni je najžalije zbog škola... To su bili sve Banjalučani, i onda im promijeniše imena... Moja je bila Filip Macura, pa su poslije preimenovali u Jovan Cvijić.
Bas tako,,,meni ni je najzalije sto nijedna ulica,,,nijedna skola u Banjaluci nenosi ime nijednog Banjalucanina,,,,,,
Tebi nije najžalije što nijedna ulica ne nosi ime nijednog Banjalučanina? Ili ti je najžalije?
Nisi jasan/jasna... a ni u pravu!
Ajde idemo ovako:
Strogi centar 
- Ulica
Veselina Masleše (Banjalučanin) u narodu poznata kao Gospodska.
Iz nje se skreće u Ulicu
Kralja Alfonsa XIII. On je zaslužio tu ulicu jer je odigrao važnu rolu u oslobođenju Banjalučana koje su u Prvom svjetskom ratu zarobili Austrijanci.
Iz te ulice možeš skrenuti u
Ivana Frana Jukića. U toj uličici ima i njegova bista/spomenik na kojoj piše Banjalučanin!
Iz nje možeš ući u
Jevrejsku u kojoj je nekada bila sinagoga i onda opet u Veselina Masleše (u krug kol'ko hoćeš

).
Blizu je i
Petar Kočić (park nosi naziv po njemu), pa onda i spomenik
Tisi Milosavljeviću (zbog koga je BL danas GRAD!)...
Mogao bih nabrajati i ulice u drugim naseljima, ali mislim da je ovo dosta za sada.
Još nešto - po gradu je i dalje puno ploča sa nazivima heroja iz Drugoga sv. rata.
Ima ih dosta na Mejdanu/Obilićevu. Uglavnom piše "Ovdje se rodio/la..."
Čak i na novoj zgradi Maxi-ja (na ulazu u zgradu, a ne u trgovinu) stoji ploča...
Možda su malo pretjerali sa junacima boja kosovskoga

, ali i to se može promijeniti.
Bilo je takvo vrijeme. U svim gradovima po BiH su mijenjani nazivi ulica...
Bar na novim L.K. više nema napisanih ulica, pa mi u BL možemo nešto promijeniti od naziva (bez troškova po građanstvo

)...
Ali ona tvrdnja (ako sam dobro shvatio) da nema ulica sa Banjalučanima je smiješna...