banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Citiraj:
O B A V I J E S T

NADLEŽNIM AGENCIJAMA i KABELSKIM OPERATERIMA u BiH

ODLUKA o ZABRANI re-emitiranja CJELOKUPNOG programa NOVE TV na telekomunikacijskom teritoriju BiH

ODLUKA STUPA NA SNAGU : ODMAH !

Poštovani KABELSKI OPERATERI u BiH,

Ovime Vas službeno obavještavamo da je Uprava Nove TV d.d. - Zagreb donijela izvanrednu odluku kojom se TRENUTAČNO ZABRANJUJE re-emitiranje CJELOKUPNOG programa NOVE TV putem kabelskog sustava distribucije programa izvan teritorija Republike Hrvatske, odnosno od svih aktivnih članova Udruge kabelskih koncesionara i distributera TV programa - članicama AKOP-a, traži se trenutačna obustava daljnjeg re-emitiranja cjelokupnog programskog TV sadržaja Nove TV na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine.

Upućujemo zamolbu ASOCIJACIJI KABELSKIH OPERATERA BiH (AKOP) i REGULATORNOJ AGENCIJI ZA KOMUNIKACIJE BiH (RAK) da se PROGRAMSKI SADRŽAJ NOVE TV u distribuciji programa putem satelita OBAVEZNO i u POTPUNOSTI BLOKIRA za re-emitiranjena području BiH u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Republike Hrvatske. Svaki drugi postupak re-emitiranja programa bilo kojim drugim načinom (dekodiranjem, downlinkom) smatramo povredom zakonskih autorskih prava.

Molimo da se navedena odluka u potpunosti slijedi i poštuje, a ista je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite prava za distribuciju i emitiranje televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljenog telekomunikacijskog teritorija. Program NOVA TV je u kodiranom sustavu emitiranja i kartice za omogućavanje satelitskog prijama signala nisu u komercijalnom opticaju.

Ukoliko će se ova Odluka o zabrani prava re-emitiranja putem satelitske i kabelske distribucije programa NOVA TV prekršiti, Nova TV d.d. će biti prisiljena momentalno poduzeti zakonom određene mjere protiv nezakonitim radnjama nanesenu stvarnu i komercijalnu štetu koja bi nastala re-emitiranjem programskog sadržaja izvan teritorija Republike Hrvatske.

Uvažavajući postupanje po nalogu za trenutačnu obustavu svake daljnje distribucije programskog sadržaja NOVE TV,

Zahvaljujemo na razumijevanju,

Za NOVA TV d.d,

S poštovanjem,

Marina Župan
COORDINATOR TV TRANSMITTERS & COMMUNICATIONS

Nova TV d.d.
Remetinečka cesta 139.
10 000 Zagreb

Izgleda da je NOVA TV prva počela da primijenjuje zakon o autorskim pravima.

Tko je sljedeći?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To je logično, svaka emisija je proizvod koji se prodaje. A ELTA, kao i ostali kablovski operateri bi trebali uvijek davati bolju ponudu od lokalnih TV stanica.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Elta, Netkom ili bilo koji drugi kabelski operater nije TV stanica i ne može biti "BOLJA" od njih. Operateri mogu da ponude ili da isključe neki TV program u skladu sa svojom poslovnom politikom.

Da bi zadovoljili korisnike operateri moraju ubaciti neki drugi jednako kvalitetan (jake kvalitete u pm) TV kanal...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pretplata je 12 KM sa PDV. Ta osnovica se dijeli TV kućama koje ELTA pušta kroz kabal.

Ovaj slučaj je očigledan NOVA je postala previše gramziva i misli da će zaraditi više ako svoj program bude plasirala putem lokalnih TV kuća.

Ne smiju se kršiti autorska prava, ali se sa autorom uvijek može dogovoriti.

Prije par godina nije bilo RTL, sada neće biti NOVA. Isto sranje drugo pakovanje.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
mi imamo. ali nemam pojma sta cemo gledati ako nam to ugase. pink? :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
.ebes Pink imas BN pa gledaj Gvidu

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
na Netkomu bilo nestalo nove na sat-dva, ali opet dosla :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 03:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Vuk_samotnjak je napisao:
.ebes Pink imas BN pa gledaj Gvidu

Gvido je najmocniji!!!!
Svaka cast! :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 08:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Ljudi ne sekirajte se , ovo je ključna rečenica

Citiraj:
PROGRAMSKI SADRŽAJ NOVE TV u distribuciji programa putem satelita OBAVEZNO i u POTPUNOSTI BLOKIRA za re-emitiranjena području BiH

To u praksi znači da mi u Banjaluci nemamo problem, jer primamo zemaljski signal i svaki kablovski operater koji može zamaljski da uhvati signal može da ga distribuira

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RAK: Nova TV zabranila emitiranje u BiH; AKOP: Nova TV ne može u BiH zabraniti emitiranje!

Kako je za Sarajevo-x.com rekao Vlado Slišković, pravni zastupnik Asocijacije kablovskih operatera (AKOP), Nova TV ne može uskratiti gledanje programa građanima koji plaćaju redovnu pretplatu kablovskim operaterima.

On je to obrazložio postojanjem važećih ugovora između AKOP-a i agencija za zaštitu autorskih prava o pravima reemitiranja filmskog i glazbenog programa koji se emituje na programu Nove TV.

"Tu se radi o pravima na reemitiranje programa. Nova TV u svom programu ima i strani program, a AKOP sa agencijom za zaštitu autorskih prava "Agicoa" ima potpisan ugovor za reemitiranje filmova i filmskih djela, a sa agencijom "Sine Qua Non" potpisan ugovor za glazbenu produkciju", rekao je Slišković.

On je istakao da se Nova TV obratila na pogrešnu adresu te da smatra da su se trebali obratiti zastupnicima autorskih prava. Kablovski operateri već nekoliko dana zatamnjuju program Nove kada se emitira Liga prvaka i njihova vlastita produkcija, a Slišković je rekao da Nova ima pravo na to i da to kablovski operateri poštuju.

"Nova TV ne može zabraniti emitiranje strane produkcije. Mi radimo reemitiranje tih programa za što plaćamo posebnu naknadu", rekao je Slišković.

O tome koji su stvarni motivi Nove TV teško je govoriti, a Slišković sumnja da se radi o privatnim i interesima domaćih TV kuća.

On je dodao da će se AKOP u tijeku dana obratiti agencijama za zaštitu autorskih prava nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj zabrani emitiranja programa Nove TV.

Hrvatska TV kuća Nova TV donijela je danas odluku o hitnoj zabrani emitiranje svog programa na području Bosne i Hercegovine, koju je poslala svim nadležnim agencijama i kablovskim operaterima u našoj zemlji", potvrdila je za Sarajevo-x.com Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:

O tome koji su stvarni motivi Nove TV teško je govoriti, a Slišković sumnja da se radi o privatnim i interesima domaćih TV kuća.

O tome ja pričam.

A Nova bez svoga matičnog programa je bez veze televizija, znači slučajno prebaciš kanal, ono film ili neka serija, a 90% mrak.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 13:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Feb 2009, 21:01
A jbt :S ma nek prekidaju Novu TV sutra... veceras ima Lud,zbunjen,normalan nove epizode :D

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stefo123 je napisao:
A jbt :S ma nek prekidaju Novu TV sutra... veceras ima Lud,zbunjen,normalan nove epizode :D

imas to i na RTS mislim.

Izgleda da je Nova potegla to pitanje oko distribucije programa zbog ove nove serije "Najbolje godine" , vidim da se sad zatamnjuje kad se ista emituje, odnosno bude dopis od nove TV o zabrani za vrijeme emitovanja iste.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AKOP jučer poslao odgovor Novoj TV:

Citiraj:
NOVA TV d.d.
N/r gđa.Marina Župan
Remetinečka cesta 139
10 000 ZAGREB
HRVATSKA

cc. Miljenko Logozar, Ivana Vukinovac , Dražen Mavrić, Siniša Svilan, George Makris

Predmet: Odluka o zabrani reemitiranja cjelokupnog programa NOVE TV na telekomunikacijskom teritoriju BiH

Poštovani,

Vezano za Vašu odluku od 22.09.2009. godine kojom zabranjujete reemitiranje cjelokupnog programa NOVA TV na telekomunikacijskom teritoriju BiH, obavještavamo Vas da je AKOP BiH potrebna prava za reemitiranje NOVE TV regulirao zaključivanjem ugovora sa AGICOA ( kolektivne organizacije koja administrira audiovizualna djela ).

To znači da AKOP BiH , niti naši članovi nisu potpisali direktno ugovor sa NOVA TV .

Prema Zakonu o autorskom i srodnom pravu BiH i EU kablovske i satelitske direktive i gore spomenutog ugovora, AGICOA predstavlja sva retransmisijska prava ( u ovom slučaju kablovska ) na NOVA TV , bez obzira da li su ili ne individualni producenti registrirali svoje radove kod AGICOA .

Prava na reemitiranje Vašeg programa na teritoriji BiH ostvarujemo putem AGICOA , kao što je slučaj i sa ostalim zemljama našeg i vašeg okruženja , i ako želite zabraniti istu , budite ljubazni obratite se AGICOA, i ako AKOP BiH dobije uputstva od AGICOA da treba obustaviti reemitiranje NOVE TV mi ćemo to učiniti .

Sve dok postoji međunarodni akt koji je priznat obustava reemitiranja NOVE TV nije moguća, jer u tom slučaju kršimo međunarodne odredbe, a što povlači sankcije po ugovorne strane.

Činjenica je da je NOVA TV gledan programa na teritoriji BiH , činjenica je da imate poslovne odnose sa našim lokalnim kućama što pozdravljamo , činjenica je da možete zabraniti samo što je "vaše" vlasništvo, a sumnjamo da za većinu programskog sadržaja posjedujete trajnu licencu odnosno posjedujete prava da emitirate neki sadržaj na svome teritoriju , ali to ne može uticati na kablovsko reemitiranje, i to je tipična praksa distributera programskih sadržaja.

Većina ustupaka koja je činjena u posljednje vrijeme oko zatamnjenja pojedinih serijala na NOVA TV , i to bez osnove , činjena je isključivo zbog naših dobrih odnosa sa lokalnim TV kućama , ali mišljenja smo da to treba prestati.

S poštovanjem,
Upravni odbor AKOP-a BIH

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nova TV danas vratila odgovor AKOP-u:

Citiraj:
Predmet: ODLUKA o zabrani reemitiranja cjelokupnog programa NOVE TV na telekomunikacijskom teritoriju BiH

Vaš dopis Br.: 159/09 od 23.09.2009.

Poštovani,

Zahvaljujemo na žurnom očitovanju na gore navedenu odluku Nove TV od 22.09.2009.

U namjeri da riješimo sva pitanja vezana za odluku NOVE TV d.d. o zabrani re-emitiranja cjelokupnog programa NOVE TV u kabelskoj mreži distribucije TV programa na telekomunikacijskom teritoriju BiH, kao i da bi postigli poštivanje Odluke s Vaše strane, molimo Vas da nam u najkraćem roku dostavite slijedeće:

- dokaz da AGICOA (kolektivna organizacije koje administrira audiovizualna djela, s kojom AKOP BiH ima sklopljen ugovor i regulirana prava za re-emitiranje programa NOVE TV u kabelskom sustavu distribucije TV sadržaja), kao organizacija ujedno zastupa i sve registrirane individualne distributere TV programa «majore» čiji sadržaji su u sklopu programske ponude Nove TV za koja ima ekskluzivna prava emitiranja, a to su: Warner Bros, Disney, Universal, Sony, CBS; a ostali su Sportfive, Televisa, Carsey Werner, Eurokim, Fremantle media, Strix, Shine Reveille.

Budući da NOVA TV nije dala ovlaštenje, niti sklopila ugovor niti s jednom stranom organizacijom, udruženjem i sl., kojim se dodjeljuju prava za re-emitiranje programa operaterima izvan domicilnog teritorija, pa tako ni s AGICOA-om, stoga ne smatramo da u ovom slučaju od iste moramo zatražiti dodatne zabrane vezano uz restrikcije na dodijeljena prava za re-emitiranje TV sadržaja NOVE TV na teritoriju izvan Republike Hrvatske.

Nastavno gornjem navodu, još jednom molimo da, tijekom vremenskog perioda koje je potrebno da nam se dostave zatraženi relevantni dokazi, re-emitiranje programa NOVE TV u potpunosti bude OBUSTAVLJENO sukladno donesenoj Odluci Uprave NOVE TV d.d. od 22.09.2009. god.

Molimo AKOP da postupanje prema gore navedenom obavi u žurnom roku.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Marina Župan
COORDINATOR TV TRANSMITTERS & COMMUNICATIONS

Nova TV d.d.
Remetinečka cesta 139.
10 000 Zagreb

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 12:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ovo je veliki udarac kablovskim operaterima...
Nova TV je gledana u BiH, a neki su zbog Nove TV i uveli kablovsku...

Nego, zar nije "gazda" Nove TV (stari,ali i najnoviji) vlasnik i OBN-a?

Možda "u tom grmu čuči zec"
(a ne u autorskim pravima ;) )
Neće ljudi da prave sami sebi konkurenciju i zbunjuju oglašivače :p

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vlasnik Nove je CME, a OBN-a Ćaleta.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvar je jasna AGICOA mora da potvrdi da je zastupnik svih tih TV marki za BiH tržište i nema problema.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Iako ja sumnjam da to AGICO-a može da potvrdi, AKOP je to "bubno" pa kud puklo da puklo. Najbolji mi je ovaj zadnji ulomak o "dobrim odnosima koje treba prekinuti", lol, koji šupak je to pisao da mi je znat.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima li neki sajt u vezi te organizacije pa da pogledamo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]