banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Sep 2009, 15:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Рус je napisao:
Прво, Горбачев jе ср@ње. Он jе упропастио моју земљу

Gorbačov je stao u kraj sovjetskoj nemani. I zato mu hvala.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
@urbani? ja mislim da ces ti mene morati brojati. kukulele, kako cu ti pokvariti prosjek :D

Prebrojaše nas: U Federaciji BiH prisutno 2.327.318 stanovnik

Prema procjeni Federalnog zavoda za statistiku, ukupan broj prisutnog stanovništva u Federaciji BiH, zaključno sa prvim polugodištem ove godine, je 2.327.318, dok u inozemstvu živi još 525.414 osoba. Najviše stanovnika živi u Tuzlanskom , zatim Sarajevskom, a najmanji broj stanovnika je prisutan u Bosanskopodrinjskom kantonu.

Od ukupnog broja prisutnog stanovništva u Federaciji 1.188.500 su žene, a spolna struktura stanovništva se nije značajnije izmijenila u odnosu na ranije procjene.

Što se tiče starosne strukture, u dobi do 14 godina prisutno je 420.034, u radnosposobnoj dobi ( tj. od 15 do 64 godine) je 1.579.827 stanovnika i u dobi više od 65 godina 327.457.

i sta je tu problem? valjda se zna koliko ima ljudi, pardon stanovnika, i u RS.
sta se sad oko toga? meni je to bezze, sta je tu je, nema vrdanja, nema micanja. tu smo gdje smo. nece nam nikakve promijene to donijeti, ha zivicemo ko sto smo i zivjeli.
sto se ne popise imovina?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
cicak je napisao:
i sta je tu problem? valjda se zna koliko ima ljudi, pardon stanovnika, i u RS

To nije bitno,,,bitno je koliko ima SRBA,BOSNJAKA,HRVATA,,i ostalih,,,lagano u torove,,,pa onda se djelimo na krnu zrncad,,,itd

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Morace se cupati neke table sa mezarja posle popisa...ili cemo sacekati da te zrtve rata umru prirodnom smrcu pa da ih sahranimo tamo gdje su im grobovi vec 15 godina....

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
skeva je napisao:
Morace se cupati neke table sa mezarja posle popisa...ili cemo sacekati da te zrtve rata umru prirodnom smrcu pa da ih sahranimo tamo gdje su im grobovi vec 15 godina....

Očigledno je to problem zbog čega se ne radi popis u cijeloj BiH.

I očigledno, da ne bi došlo na vidjelo koliko je čista teritorija pod muslimanskom vlašću.
Koliko je ''multietničano'' Sarajevo, ili bolje da kažemo jednoetično.

Niko nije rekao da se moraš izjasniti za vjeru i naciju. Možeš reći da pripadač neodlučnima.

I treba da postoji mogućnos da kažem da sam SRBIN, ne bosanski srbin, ne bosanac, već SRBIN.

Ali očigledno da je to i najveći problem.
Da se pokaže svijetu da ovdje, gle čuda, žive i SRBI i HRVATI i mnogi drugi, a ne samo muslimani.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Рус je napisao:
Прво, Горбачев jе ср@ње. Он jе упропастио моју земљу

Друго, ово је мој коментар из прошле теме

Citiraj:
Попис у Великој Британији у 2001. Тамо постоје питања о вероисповести и националности

The 2001 census form introduced five questions that had not been asked in the 1991 census. They included:
• general health
• provision of unpaid care
• time since last paid employment
• size of employer's organisation
• a voluntary question on religion
In addition, there were major revisions to the questions on:
• qualifications
• relationships within the household
• ethnic group
• accommodation
http://census.ac.uk/guides/Qf.aspx

Ма није само реч о Енглеској већ о било којој земљи на свету. Сваки попис становништва садржи питања верска и национална припадност. Значи сваки! Али није неопходно изјашњавање. Значи ко хоће то да прескочи само нек заобиђе.
Али ако се већ ради попис онда нека се ради како треба или никако али неки ће коначно морати престати да манипулишу пописима из 1600. и неке године или 1991. године.
Чим муслиманским политичарима то не одговара ја знам да је то за нас добро значи пописуј како треба или никако.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
DELLBOY je napisao:
treba da postoji mogućnos da kažem da sam SRBIN, ne bosanski srbin, ne bosanac, već SRBIN

Sta se desava kada ode npr u Beograd i kazes da si iz Banjaluke,,,dali si za njih srbin ili bosanac.....

Medutim u tome nije problem nikakav,,,neka se ljudi nazivaju kako se osjecaju....Ali u na prostoru RS nema preko 500 000nesrba,,,oko 200 000 zeli da se vrati ali nemaju uslove za to. Mesar i tihi su dogovorili da ce biti popis po torovima ako se uloze sredstva za povrat stanovnika....medutim mesar je odustao od toga,,,a Tihi od popisa i tu je kraj price........................

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 18:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Treba odrzati popis, i to bas da se zna ko je koje vjere i etnicke pripadnosti, tako cemo jednom za sva vremena stati sa raznoraznim retorikama o protjeranim i ubijenim. Drugo ako srpski narod zeli da se izjasni o svojoj etnickoj pripadnosti, onda na to ima pravo. Muslimani i Hrvati mogu da se popisu bez vjerskih i etnickih prametara, to je njihovo pravo, i mislim da vecina Srba uopste nema sa tim problema niti ih to interesuje.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ma super su ovi Bosnjaci/Muslimani ili vec kako se zovu.

Kad treba da se vrsi podjela vlasti onda im veoma odgovara popis iz 1991. godine i tamosnje vjersko i nacionalno izjasnjavanje, a sad kad bi to malo trebalo mijenjati onda ne valja.

Behar shvati da Srbi hoce samo ono sto Bosnjaci iskoristavaju vec 15 godina.
Popis stanovnistva i raspodjela vlasti po tom popisu.
Zalosno je sto zivimo u drzavi gdje se vlast dijeli po nacijama a ne nekim drugim kvalitetima, ali sta ces.

Dosta mi je vise da vlast drzi nacija koja u popisu iz 1991. godine ne postoji!!!!!!!!!!!
Moramo da znamo koliko je tih novokomponovanih Bosnjaka a koliko je ostalo Muslimana (mislim negdje oko 10%, ali nije moje da sudim)!!!!!!

Sve ostalo je trla baba lan.

A vjerujte da statisticki zavodi i jednog i drugog entiteta imaju veoma priblizne podatke onima koje bi dao popis.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
urbana_extravaganca
Узео сам ово само као пример. Али видим да аргументе не раде.

Banjalucki_Behar
У Великој Британији живе Енглеси, Ирци, Шкотланђани, итд. У Швајцарској живе Француси, Немци, итд... Али у БиХ живе само људи. Да?

Аарон
Комунизам jе се распао сам. Али ово је наслеђе Горби:
1988 - 1994 - рат у Нагорном Карабаху
1991–1992 - први Грузиjско-Осетински рат
1992–1993 - Грузиjско-Абхаски рат
1992 - Ингушско-Осетински рат
1992 - Придњестровско-Молдавски рат
1992–1997 - грађански рат у Таџикистану
750 000 бивших совјетских грађана су били убијени током ових ратова (укључујући и Чеченију, други рат у Абхазији, Дагестану и др.)

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Aко се не буде постигао договор о закону о попису становништва у БиХ ми смо одлучни да овај закон усвојимо и обавимо попис становништва у РС - рекао је Додик и нагласио да је Српској потребан попис становништва због социјалних и економских програма

E,a socijalni i ekonomski programi se ne mogu sprovesti ako se ne zna nacionalnost i vjeroispovijest stanovnistva?

Ja licno nemam nista protiv popisa,naime ,kako mi suplje izgledaju srpski argumenti ZA,tako su mi i bosnjacki PROTIV bez relevantnog objasnjenja.

Mes cini da...je ovo samo jedan od supljaka,koji ce da muti vodu ,odvraca paznju i narodu pere mozak,a s ciljem produzavanja "situacije"...

@Urbani....

Sto se tice Svedske,ne lupaj matere ti,sta ti znas o njihovim popisima i statistikama?
Izgooglaj Tita ti sta meni stoji u pasosu pod rubrikom "nationalitet"....
Dragi Google i Wikipedia,pa svima mozak porasto :roll:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Sinny je napisao:
Ma super su ovi Bosnjaci/Muslimani ili vec kako se zovu.

Kad treba da se vrsi podjela vlasti onda im veoma odgovara popis iz 1991. godine i tamosnje vjersko i nacionalno izjasnjavanje, a sad kad bi to malo trebalo mijenjati onda ne valja.

Behar shvati da Srbi hoce samo ono sto Bosnjaci iskoristavaju vec 15 godina.
Popis stanovnistva i raspodjela vlasti po tom popisu.
Zalosno je sto zivimo u drzavi gdje se vlast dijeli po nacijama a ne nekim drugim kvalitetima, ali sta ces.

Dosta mi je vise da vlast drzi nacija koja u popisu iz 1991. godine ne postoji!!!!!!!!!!!
Moramo da znamo koliko je tih novokomponovanih Bosnjaka a koliko je ostalo Muslimana (mislim negdje oko 10%, ali nije moje da sudim)!!!!!!Sve ostalo je trla baba lan.

A vjerujte da statisticki zavodi i jednog i drugog entiteta imaju veoma priblizne podatke onima koje bi dao popis.

A to se u Rs kao sprovodi vlast po ciframa iz 90-tih? :lol:

U vezi zadnje recenice,cemu onda popis?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Moram jos jednom potvrdit koliko smo mi glup narod!
U solidan sam broj drzava bio vani da ih ne nabrajam,mogu rec samo ovo,nas stranci Srbe i Hrvate uopste nekontaju.Kad neko kaze da je Srbin ili Hrvat iz Bosne njima to nije jasno,jer ljudi znaju da te dvije drzave nemaju veze sa nasom BiH.Pa se uvjek to svede na objasnjavanje doticnom strancu kako je to moguce ustvari je nemoguce objasnit,obicno klimnu kao shvatili su ustvari usebi kontaju da smo sigurno negdje pogrijesili.
Svako zna ako si drzavljanin Eng.da si Eng bez obzira na vjeru,dok kod nas znamo svi gdje greda.
Nemas drzavljanstvo Srbije ili Hrvatske ti nisi druze ni jedno ni drugo nego Boske.
E jedino Bosnjaci neprave konfuzije ljudima vani,covjek kaze ja sam Bosanac iz BiH i rijesen slucaj.
Sam sebe mogu mogu upitat,sta sam ja odgovor je jednostavan Bosanac Xriscanske-Krscanske vjeroispovjesti.
A i da neserem previse znaju svi sta hocu reci. zivjeo sam u BG duze godina i svi su me zvali Boske ili Bosanac.Sve nas tamo zovu Bosancima pa ti brate krstio se ili krizo i gdje god da podjes Bosna ti je kuca i van nje si stranac i u Bg i Zg

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Licno nemam nista protiv popisa,samo pare da mi netraze!
A to je vjerovatno neko pranje novca,bolje da uzmu neki fc klub kako to vec svjetska klasa radi a ne tu da me maltretiraju pitanjima kako se zovem bla,bla
PS Moguli ja to naplatit kao ove zvijezde sa tv-a,plati pa intervju e to bi vec bilo dobro!

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Хоће да елиминишу све што није бошњачко - овде је главни проблем

- "Истина је да очигледно једна страна, која се куне у изградњу мултиетничке БиХ, а у стварности ради на елиминацији свега што није бошњачко..."
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... jacko.html

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Рус je napisao:
Аарон
Комунизам jе се распао сам. Али ово је наслеђе Горби:
1988 - 1994 - рат у Нагорном Карабаху
1991–1992 - први Грузиjско-Осетински рат
1992–1993 - Грузиjско-Абхаски рат
1992 - Ингушско-Осетински рат
1992 - Придњестровско-Молдавски рат
1992–1997 - грађански рат у Таџикистану
750 000 бивших совјетских грађана су били убијени током ових ратова (укључујући и Чеченију, други рат у Абхазији, Дагестану и др.)

Tako vam je kad prčkate gdje ne treba. Hoće Rujo da i dalje bude svima gospodar. E, ne može više.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 20:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Sasvim je jasno protivljenje "Bosnjaka", da se vjeroispovjest i nacionalna pripadnost stave u popis!
Ako se uradi bez tih tacki, na kraju svi ispadamo Bosnjaci.. Dakle, tim potezom bi se tezilo ka ´brisanju´ Srba i Hrvata sa ovih prostora, bar statisticki (a za te podatke ce se hvatati sve drzave koje recimo, budu pisale o BiH u svojim udzbenicima, itd...
btw bice x.xxx.xxx bosnjaka koji pricaju bosnjackim jezikom, i pisu bosnjackim slovima, mole se bosnjackom Bogu i jedu bosnjacku hranu, pu pu...).
Prosto k´o pasulj!
O tome, kako ko biva nazivan izvan granica BiH, ili recimo preciznije- u Srbiji, je logicna stvar!
Radi se o geografskoj pripadnosti,
a mi zivimo na tlu Bosne i Hercegovine (dok god RS ne bude priznata), stoga "Bosanac".. isto kao sto bi smo mi gradjana Srbije zatecenog u BL nazvali "Srbijancem" (a on nije Srbijanac po nacionalnosti, vec Srbin)..
Isto kao sto bi vi mene nazvali "prnjavorcaninom", ja vas "banjalucaninom", i tako u nedogled!
-E sad, to sto stranci nisu upuceni da na tlu Bosne i Hercegovine zivi vise nacija, to je rezultat
medijske politike/rata (u kojoj smo mi podbacili), njihove lose informisanosti/opste znanje, itd..
I sam sam dolazio u situacije kada mi je bilo neprijatno zbog takvih stvari, ali, sta da se radi!Nemam snagu i moc da kao jedinka ispravljam krive Drine, pa, i prije nego sto pokusam da objasnim- vec se predam, ostavljajuci ga u zabludi! Jer trud ne bi ulozio plodom (licno se uvjerio).

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
ERROR je napisao:
A to se u Rs kao sprovodi vlast po ciframa iz 90-tih? :lol:

U vezi zadnje recenice,cemu onda popis?

DA! Sprovodi se!

Problem je preko avlije sto se u drugom entitetu nista ne sprovodi.

A vi sto ste zapeli za u vjeru i naciju mnogo kenjate jer popis tu nista niti donosi niti oduzima. U novim rodnim listovima imate rubrike nacionalnost i vjeroispovjest tako da tom popisivacu necete otkriti toplu vodu.

Stvarno mi nije jasno cega se oni toliko boje, pa mislim da njima najvise sluzi jer bi mogao pokazati kako se priblizavaju cifri od 50% i onda bi mogli otvoreno da rade ono sto rade sada prikriveno.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 21:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nekim ljudima je lakse metar u dupe nego cent u glavu

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa iako bude taj popis pa sta bice i proce,pricat ce se o tome 7dana i amen,neko ce na racun poreznih obveznika fino zaradit,narod ce za neko vrijeme zaboravit sta je bilo i to je to!
To je onaj poso trla baba lan da joj prodje dan
Uostalom cemu ce taj popis i koristit vjerovatno da ovi politicari kad oduzmu broj od starog popisa mogu vidjet koliko su sirotinje satrali,i mahat papirom po tv emisijama kako je to neko drugi ucinio a svi su isti svako je svoj narod gurao u smrt pod izjavom kako mu nesto prijeti opstanku bez razlike,za mene su svi isti zato mrzim nacionaliste svetri naroda,kretene koji nevide dalje od dnevnika "svoje tv" :roll:

PS Zastoli se ja moram zbog toga nervirat!??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]