Time trek je napisao:
Zeo je napisao:
dobro je u članku stajalo '' da je veliki dio penzionisan jer nisu imali posla, odnosno izgubili su posao'', dakle nisu krivi ti ljudi, već politika koja im nije dala egzistencijalnu potrebu za rad - nekome ništa, a ne kome dva i više poslova - tako vlast regulatorno radi - tj. bezvlast.
Još samo da vidim da im oduzmu penzije i da ljudi ostanu bez hljeba.
Nikad mi nece biti jasno ovo misljenje da nisi ti kriv ako nemas posla i da drzava treba tebi da ga trazi.
Pa ja ne znam hoću li moči objasniti, jer po tvom odgovoru vidim da si prilagođen na moderna zbivanja. Treba istorijski posmotriti to. Npr. moji djedovi su imali dooosta zemlje i živjeli od poljoprivrede, a neki su otišli za zanatlije u grad i zarađivali. Nadalje industrijalizaciuja je dovela seljake u grad, a onda su seljaci pod pritiskom gubitka posla.
Danas npr. u Austriji biroi za zapošljavanja traže posao i daju ponudu čovjeku, dakako da i čovjek traži, ali taj AU biro je vrlo efikasan.
Zadatak vlasti je da stvori ''normalne radne odnose'' i da vrši organizaciju u društvu.
Očito je da danas u RS ima oko 150000 nezaposlenih i očito je da ti ljudi ne mogu naći posao. Ja također sam bio u situaciji da nisam mnigdje mogao naći posao, a kad sam ga našao od mene je traženo da lažem za firmu kao i da trpim potčinjavanje, što sam kao slobodan čovjek odbio. Dakle ja smatram da su radni odnosi u RS nezdravi i nenormalni, kako gdje, ali ja žalim zbog svega ovoga što imam školu, volio bih da sam poštar, on se lijepo ishoda rekreativno i pokupi bakšiš.
Očito je dea neko ne može naći posao na ma koliko mjesta aplicirao, zato postoji vlast - čitaj ''državna organizacija'' koja je plačena za svoj rad raspodjele, međutim vlast boli briga oni brinu samo za svoje stolice.
Meni je očito da ti nećeš to razumijeti jer si drugačiji tip čovjeka, ali ima ljudi kojima treba pomoći, a pomoći nitko neće da razumije probleme takvih ljudi, pa ni socijalne službe.