banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Sep 2009, 09:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
U četvrtak na ATVu u emisiji Buka a potom i na televiziji BN gostovao je Milorad Dodik. Na samom početku emisije Buka uvidio sam njegovu uzvišenost i pogled koji iz svoje nedodirljive uzvišenosti isti ima prema nižima. Čovjek kao i ostali samo pričaju o BIH I RS umjesto da se okrenu egzistencijalnim, slobodarskim problemima čovjeka, jer smatram socijalna politika je ta na koju danas treba staviti naglasak.

Ono što je bilo najinteresantnije te većeri bilo je njegovo iskazivanje o kadrovima SDSa koji su pod pritiskom čuvali svoja radna mjesta na štetu struktura RS, Dodik dakle sebe je stavio u red onih drugih, zato podsječam:
Jeseni 2005 On i Dragan Čavić bez znanja glasaća i ikoga odlaze u rezidenciju USA ambasadora u Sarajevo gdje pregovaraju o reformama. Par dana potom čitav SNSD I SDS u skupštini RS ruše vojsku RS (Čavić je to ljeto pričao o nenarušivosti VRS) pod pritiskomj čuvajući položaje. Dodik govori da je reforma policije sasvim druga stvar ali nakon sedmice devije izglasava i reformu policije. Dakle nepriznavanje, samoočiščenje, manipulisanje, ukratko takvim ljudima nije bitno stado ili narod oni će po svaku cijenu htjeti i žele vlast iz njima poznatih razloga. Oni ne zaziru od bilo koje cijene. Nije Dodik u pravu da su Ivanić i Čavić poslušnici međunarodne zajednice, On je i to sam samo laže stoku – kažem stoku jer čovjek ne živi u uvjetima koji namj se danas osiguravaju ovdje.
Istina ja lično više sam za Dodika nego ostale iz opozicije, u toj opoziciji je sam ološ, nigdje čovjeka, mislim da bi obično dijete ili neki seoski čovjek bolje tretirao stoku nego li Milorad Dodik. Koja veličina....uranijumske bombe i priča o tome....

On se ne kaje koliko se vidi, on živi u svojim lažima i iluzijama koje pretaće na ostale.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Koliko god da je pragmatičar i ima seljački nastup, ipak je on prvi ponudio da se zamrznu politička pitanja i da se radi samo na ekonomiji.

Znamo da su sledeće godine izbori i da je već počela izborna kampanja. tako da sad počinje ta retorika.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
DELLBOY je napisao:
Koliko god da je pragmatičar i ima seljački nastup, ipak je on prvi ponudio da se zamrznu politička pitanja i da se radi samo na ekonomiji

Za razliku od komsija iz Federacije koji ekonomiju nikada nisu ni pominjali, i za koje nije problem sto im drzava bankrotira,
a kada uzme kredit od MMF-a koristi ga za plate politicarima i catama u federalnoj vladi.
Kad god vlada bankrotira, ti udari po "vjecno aktuelnim" temama - genocid, srebrenica, zasto Mile ne navija za BiH itd...
Sto bi svaljivao odgovornost na sebe i pravdao se odakle ti Audi, kuca sa bazenom, djeca na skolovanju u inostranstvu,
kada lijepo mozes uvije potpaliti narod po Federaciji pricom o tome da je krivac za sve njihove jade Banja Luka i RS.

Najveci problem politicara u Federaciji Bih jeste izgleda to sto RS nece da im da svoj novac na raspolaganje,
vec hoce da ga trosi sama. Nikako da se pomire da je vrijeme "sve za Sarajevo, Sarajevo ni za koga", davno proslo.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 21:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Da citiram jednog politicara iz federacije: Ja necu vise da pricam s njim bez zapisnika... :D
Dodik mozda jeste seljak, mozda je ukrao koji milion, ali je bog i batina u vlasti i njegova je zadnja, recimo da je to neki prosveceni apsolutizam a la Milos Obrenovic.
Super stvar za vrijeme u kom zivimo.
Koje su nam alternative? SDS? PDP?
Bune li se jos zbog zgrade vlade i televizije? Da, bune se.
Zasto? Siguran sam da bi druge politicke partije ulozile taj isti novac da izgrade fabrike i zaposle ljude :lol:
Bar smo dobili zgrade koje govore Republika Srpska POSTOJI I POSTOJACE, cijena koju smo platili za to je mizerna.
Zgrada vlade je simbol naseg suvereniteta i autonomije!
Da ne govorim o tom koliko je samu Banjaluku digla na visi nivo.
Meni svaki put izmami osmijeh kada vidim velelepne gradjevine iz daljine!
Mozda se to moglo uraditi i za manje para, ali nemojmo sad sitnicariti. Siguran sam da ce se i Evropi svidjeti nacin na koji je sve to uradjeno i da ce svaki evropski diplomata shvatiti RS ozbiljnije kada udje u onakav objekat i bude docekat u ogromnom salonu nego kada je dolazio u onu betonsku stracaru...
Treba da se ponosimo onim sto imamo i sto smo dobili za vrijeme vladavine SNSD-a, a ne da trazimo mane i kukamo!
Prvo kritikujte sebe, pa politicare, nisu oni krivi ni za standard ni za siromastvo, oni su samo reprezentativni uzorak nase nacije i mentaliteta, i to se mora promijeniti, a ne drzavna uprava!

I ne, Mile nije urusio Srpsku, Mile ju je spasio!

?>

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 09:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Vasicu, nemoj vise! Preklinjem te!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Vasicu, nemoj vise! Preklinjem te!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...spasi nas i ubij se miloradee, miloradeeeee...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
r3d je napisao:

Wtf,zar smo spali na to da nam vic od arhitekture diže nivo?Jbt,pa na arhitekturi se za loš rad kaže da je kao zgrada vlade..... :roll:
r3d je napisao:
Treba da se ponosimo onim sto imamo i sto smo dobili za vrijeme vladavine SNSD-a, !

Šta smo dobli?Pun grad nehrđajućeg čelika,stakla i kamena?Semafore na svakome ćošku,gdje treba i ne treba....Zgrade na zelenim površinama?Samo čekam da dignu Kastel da bi napravili još jedan tržni centar.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Samo čekam da dignu Kastel da bi napravili još jedan tržni centar.

Прво код стадиона па онда Кастел. Не може преко реда.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To je realnost vremena u kom zivimo...Nije to do Mileta ili bilo koga drugog! Parama se sve moze kupiti, nazalost :-?
Urbanisticki planovi su katastrofalni, gdne mogu zgrade grade se saloni automobila i namjestaja, gdje ne mogu i smetaju guraju se na silu da budu sto blize centru...Pogledajte novi dio borika (Aleja), zgrade na 10m jedna od druge, gledas sta komsija doruckuje bukvalno :-?

?>

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 21:07 
Administrator
Korisnikov avatar

r3d je napisao:
To je realnost vremena u kom zivimo...Nije to do Mileta ili bilo koga drugog! Parama se sve moze kupiti, nazalost :-?
Urbanisticki planovi su katastrofalni, gdne mogu zgrade grade se saloni automobila i namjestaja, gdje ne mogu i smetaju guraju se na silu da budu sto blize centru...Pogledajte novi dio borika (Aleja), zgrade na 10m jedna od druge, gledas sta komsija doruckuje bukvalno :-?

Jok,do mog tate je.On upravlja Gradom,samim tim i odlučuje o urbanističkom planu.....Nije Mile kriv,ljubi ga majka....

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 22:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hocu da kazem da je to normalna stvar svugdje, a ne samo kod nas i nema vlasti koja bi to sprijecila.
Imamo jos park Mladena Stojanovica :D

?>

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 08:28 
Administrator
Korisnikov avatar

r3d je napisao:
Imamo jos park Mladena Stojanovica :D

Još koliko dugo?Evo najavili su rekonstrukciju.Da mi se da i da imam vremena pa da odem prebrojati koliko stabala ima sada i da vidimo koliko će ih biti boslije "rekonstrukcije".

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Onda nam ne preostaje nista drugo nego da se svezemo za stabla. Ja cu prvi!

?>

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
r3d je napisao:
Da citiram jednog politicara iz federacije: Ja necu vise da pricam s njim bez zapisnika... :D
Dodik mozda jeste seljak, mozda je ukrao koji milion, ali je bog i batina u vlasti i njegova je zadnja, recimo da je to neki prosveceni apsolutizam a la Milos Obrenovic.
Super stvar za vrijeme u kom zivimo.
Koje su nam alternative? SDS? PDP?
Bune li se jos zbog zgrade vlade i televizije? Da, bune se.
Zasto? Siguran sam da bi druge politicke partije ulozile taj isti novac da izgrade fabrike i zaposle ljude :lol:
Bar smo dobili zgrade koje govore Republika Srpska POSTOJI I POSTOJACE, cijena koju smo platili za to je mizerna.
Zgrada vlade je simbol naseg suvereniteta i autonomije!
Mozda se to moglo uraditi i za manje para, ali nemojmo sad sitnicariti. Siguran sam da ce se i Evropi svidjeti nacin na koji je sve to uradjeno i da ce svaki evropski diplomata shvatiti RS ozbiljnije kada udje u onakav objekat i bude docekat u ogromnom salonu nego kada je dolazio u onu betonsku stracaru...
Treba da se ponosimo onim sto imamo i sto smo dobili za vrijeme vladavine SNSD-a, a ne da trazimo mane i kukamo!
Prvo kritikujte sebe, pa politicare, nisu oni krivi ni za standard ni za siromastvo, oni su samo reprezentativni uzorak nase nacije i mentaliteta, i to se mora promijeniti, a ne drzavna uprava!

I ne, Mile nije urusio Srpsku, Mile ju je spasio!

Moram da se slozim sa ovim.

Mogli bi ovi sto su protiv Mile da predloze nekog boljeg lidera za nas.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...glupost, treba glasati za milu zato ssto su mu bosic i ivanic alternativa...oni nisu jedina alternativa...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Pa prosvjetli nas! Ko je prava alternativa?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Dok vi trazite nepostojecu alternativu,izgleda da se i Sarajevo dosjetilo da i oni konja za trku imaju:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... u-politiku

Masala,lik i po...ne znam samo kako ga se nisu sjetili prije.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Dok vi trazite nepostojecu alternativu,izgleda da se i Sarajevo dosjetilo da i oni konja za trku imaju:

Do sad sam te ozbiljno shvatao, međutim, ako ovo nije bilo ironična izjava, od sad si totalno neozbiljna osoba što se tiče politike.

Znači predlažeš, ajd da kažemo biznismena, za političku ličnost.
Vlasnika Dnevnog Avaza. Kojeg će podržati koliko sam čuo, i Nihad Imamović (vlasnik ASA Prevent-a) kao i bivši presjednik Vlade Federacije, pa čak i niko drugi do efendija Cerić

ququ nama s njim :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
DELLBOY je napisao:
ERROR je napisao:

Do sad sam te ozbiljno shvatao, međutim, ako ovo nije bilo ironična izjava, od sad si totalno neozbiljna osoba što se tiče politike.

Znači predlažeš, ajd da kažemo biznismena, za političku ličnost.
Vlasnika Dnevnog Avaza. Kojeg će podržati koliko sam čuo, i Nihad Imamović (vlasnik ASA Prevent-a) kao i bivši presjednik Vlade Federacije, pa čak i niko drugi do efendija Cerić

ququ nama s njim :roll: :roll: :roll: :roll:

Ovome sandzakliji je potrebna politika da bih napredaovao u svome bogacenju,,,i nista vise,,,,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]