banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Sep 2009, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Vader je napisao:

Ma zbog toga je on dobar! :lol:
Nema veze sto mu je stari psihopata i sto ga drila svaki dan od njegove sedme godine. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Za mene je dobra vjestina svaka vjestina koja mi nudi jednu siroku paletu opcija kojima mogu da pribjegnem u kriticnoj situaciji, i postojanje opcije za svaku situaciju. Mjerilo vrijednosti vjestine ne moze nikada biti suocavanje dva nepoznata tipa, nego da li vjestina nudi mogucnost da pobjedim protivnika iako je mozda cak veci i jaci od mene. Svaka vjestina u kojoj pobjedjuje fizicki jaci za mene nije idealna vjestina, jer uvijek postoji jaci od jaceg. Na treninzima vecine sportova i vjestina se ne uci puno novih tehnika vec se kroz konstantno ponavljanje razvija snaga, a najvise se polaze vrijednost na snagu i brzinu. Malo se izucava strategija borenja i psihologija borca. Realna situacija rijetko podrazumijeva ravnopravne protivnike, uvijek onaj koji napada racuna na neki dodatni adut, fizicki izgled ili neko oruzje.
Jednom kad naucis svu potrebnu tehniku, mozes da razvijas snagu koliko hoces bez obzira bio ti ninja ili MMA borac ili slicno. Kad bismo sebi predocili jednu borbu ninje i MMA borca gdje su obojica apsolutno iste snage i brzine, ko ce pobjediti? Ako je jedan ninja apsolutno isto snazan i brz kao njegov MMA oponent, ko ce pobjediti? Ja nemam ni najmanje sumnje. Drugi je problem sto vecina zamislja sve MMA borce kao nabildane borce a ninje kao krhke individue. To je zato sto efikasnost ninjutsua nije u snazi nego u tehnici. Ninja se ne sprema za svjetske prvake nego za situaciju na ulici. Nauciti tehniku u MMA te ne cini superiornim, potrebna je snaga i brzina, potrebno je mnogo vremena da budes snazniji i brzi. Ninjutsu te uci tehnikama koje mozes sutra primjeniti, a do tebe je koliko ces ulagati u svoju snagu. MMA je neefikasan ako nisi snazan i brz, dok u Ninjutsuu mozes biti prosjecno brz i prosjecno snazan da bi mogao efikasno da se boris.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Za mene je dobra vjestina svaka vjestina koja mi nudi jednu siroku paletu opcija kojima mogu da pribjegnem u kriticnoj situaciji, i postojanje opcije za svaku situaciju. Mjerilo vrijednosti vjestine ne moze nikada biti suocavanje dva nepoznata tipa, nego da li vjestina nudi mogucnost da pobjedim protivnika iako je mozda cak veci i jaci od mene. Svaka vjestina u kojoj pobjedjuje fizicki jaci za mene nije idealna vjestina, jer uvijek postoji jaci od jaceg. Na treninzima vecine sportova i vjestina se ne uci puno novih tehnika vec se kroz konstantno ponavljanje razvija snaga, a najvise se polaze vrijednost na snagu i brzinu. Malo se izucava strategija borenja i psihologija borca. Realna situacija rijetko podrazumijeva ravnopravne protivnike, uvijek onaj koji napada racuna na neki dodatni adut, fizicki izgled ili neko oruzje.
Jednom kad naucis svu potrebnu tehniku, mozes da razvijas snagu koliko hoces bez obzira bio ti ninja ili MMA borac ili slicno. Kad bismo sebi predocili jednu borbu ninje i MMA borca gdje su obojica apsolutno iste snage i brzine, ko ce pobjediti? Ako je jedan ninja apsolutno isto snazan i brz kao njegov MMA oponent, ko ce pobjediti? Ja nemam ni najmanje sumnje. Drugi je problem sto vecina zamislja sve MMA borce kao nabildane borce a ninje kao krhke individue. To je zato sto efikasnost ninjutsua nije u snazi nego u tehnici. Ninja se ne sprema za svjetske prvake nego za situaciju na ulici. Nauciti tehniku u MMA te ne cini superiornim, potrebna je snaga i brzina, potrebno je mnogo vremena da budes snazniji i brzi. Ninjutsu te uci tehnikama koje mozes sutra primjeniti, a do tebe je koliko ces ulagati u svoju snagu. MMA je neefikasan ako nisi snazan i brz, dok u Ninjutsuu mozes biti prosjecno brz i prosjecno snazan da bi mogao efikasno da se boris.

U ovom postu si napisao toliko pogresnih stvari da stvarno nemam snage da vise ista objasnjavam vama nizdzama posto ocigledno ne zelite nista da shvatite.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najbolja borilacka vjestina svih vremena je "Besparica-Fu"!
Nastala je prije vise hiljada godina u Glamocu. Superiorna je zato sto, ako je usavrsite, mozete da goloruki pobjedite visestruke snaznije, brze, nauruzane neprijatelje bez da se oznojite. Sa lakocom mogu da pobjedim sve majstore ovoga svjeta i to cu moci da uradim i kada budem imao 90 godina jer je to tako zeznuta tehnika da mi niko nista ne moze. Vjerujte mi na rjec, jer ne zelim to da demonstriram zato sto mi nije stalo do slave i prestiza. Uostalom kada bi to vidjeli morao bih da vas ubijem.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
U ovom postu si napisao toliko pogresnih stvari...

Izvini, gramatika mi nikad nije bila jaca strana :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Poenta moje price je, kada se nadju dva podjednako brza i snazna protivnika, odlucuje vjestina, a mislim da Ninjutsu vise nudi. Nijedna vjestina te ne uci da budes snazniji, to nije svrha vjestine. A ta svestranost kojoj tezi recimo MMA, to Ninjutsu vec ima.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Izvini, gramatika mi nikad nije bila jaca strana :D

Nisam mislio na gramatiku. :D
I nidzicu ne nudi vise. Uostalom, Besparica-Fu nudi najvise.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Ma Tekken je zakon :lol: :lol: :lol:
Sve je to u glavi coveka,nikakva vestina ni snaga ti ne moze obezbediti pobedu ako ti nemas srca i muda da se boris........kratko i jasno 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemojte samo krenuti u sprdanje, neka tema zadrzi duh ozbiljnosti, nismo svi savrseni diskutanti ali imamo pravo da iznesemo misljenje, nemojmo se frustrirati ako neko ima drugacije misljenje.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Jeste malo glupo zvucalo,ali je to otprilike istina.
U ulicnoj tuci.........
mnogo manji momak,koji ne trenira nista,sav krzljav ali srcem je udario samo jednom lika koji trenira fudbal znaci mrga od coveka i srusio ga.......
E sad nije to bila ni snaga ni vestina,nego realna cinjenica da svaki covek moze da udari dovoljno jako u momentu kad treba......i savlada mnogo jaceg protivnika.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Sta se ono desi sa Filipovicem? Otprilike kao sto sam i rekao, dosao mladji i jaci baja, u boljoj formi, i razbio ga ko p****. Na to sam ukazivao kao veliku razliku izmedju borilackih vjestina, i sportskih disciplina nastalih iz njih, majstoru jedne borilacke vjestine se nece desiti da ga tamo negdje nakon 35. godine isprasi svaki fizicki snazniji nabrijani klinac. Vjestina podrazumijeva da si vjestiji, spretniji od protivnika, ne nuzno snazniji i da jace udaras, vec da njegovu snagu iskoristis protiv njega. To je ono sto ti, Besparice, vjerovatno neces skontati, jer nisi imao priliku da licno isprobas kako se vjestina koristi protiv fizicku jaceg protivnika. Ovo je bitna stavka koja mojim argumentima daje snagu, jer su zasnovani na iskustvu, a koja tvoje pretvara u ono za sta si optuzivao ostale, suplju pricu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma Filipovic je glup. Trebao je nidzicu da trenira pa bi razbio i ovog lika. :lol: Mislim iskoristio bi njegovu snagu da ga pobjedi. :lol: :lol: :lol: Aj ne provaljuj se.
Ako ti nekoga optuzis za suplju pricu to ne znaci da ne nastavljas sa njom. I dalje nigdje ne vidismo to koristenje vjestine. Ne vidim nikakvu razliku vjestina o kojima pricas i mog Besparica Fu-a.
Ti nikada neces skontati sta je realnost. Idi trenitaj kung fu i jogu ili pilates, to ce te jednog dana spasiti!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bla bla bla...ovo je trenutak kad bi nas razgovor mogao da predje u vrijedjanje, ali nece. Ja se provaljujem, ti si pametan, bla bla bla. Kad bi zelio da se primim na tvoj kvaziironicni pokusaj sa besparicafuom rekao bih ti da postoji nacin da ti pokazem razliku u realnosti. Medjutim, posto ja nikad necu skontati sta je realnost (a realnost je da u stvari nema kasike, ne?), nema potrebe da se o tome dalje bla bla bla.

Na osnovu tvoje posljednje recenice se da dosta toga zakljuciti, koliko volis da pricas o stvarima o kojima blage veze nemas. Ne treniram ja kung fu da bi me jednog dana spasio. Za spasavanje mi sluze brze noge i brza pamet, kung fu treniram da bih se mogao svadjati sa strucnjacima po forumima.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ti nikada neces skontati sta je realnost.

Cek, bez uvrede, ali kako ti mozes da govoris o tome sta je realno upotrebljivo, a sta ne, kad nisi probao nijednu od navedenih vjestina? Ili je to sindrom, sveprisutan po forumima (broj pogledanih meceva nekog sporta = veca strucnost u istom .. eno samo price o kosarci i fudbalu .. svi forumasi su veci strucnjaci od selektora i trenera svjetskih reprezentacija :roll: )?

Na stranu sto smatras da je MMA superiorniji od svih navedenih (iako, realno, poredjenje nije pravilno jer je MMA, kao sto mu sam naziv kaze, mix borilackih vjestina), ali to sto konstantno omalovazavas druge borilacke vjestine je skroz bezveze. U krajnjem slucaju, treba postovati trud ljudi ulozen u to da bi se istom ovladalo do nekog zavidnog nivoa.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
U krajnjem slucaju .. u prilog Ninjutsu-u ide i kult kultova Bloodsport .. a s Bloodsportom nema zajebancije :D

Slika

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:
Ti nikada neces skontati sta je realnost.

Cek, bez uvrede, ali kako ti mozes da govoris o tome sta je realno upotrebljivo, a sta ne, kad nisi probao nijednu od navedenih vjestina? Ili je to sindrom, sveprisutan po forumima (broj pogledanih meceva nekog sporta = veca strucnost u istom .. eno samo price o kosarci i fudbalu .. svi forumasi su veci strucnjaci od selektora i trenera svjetskih reprezentacija :roll: )?

Cek! Da bi ja mogao sa vama da pricam o borilackim vjestinama morao bih da treniram neku kod nekog lika koji prodaje sranja po BL?
Istovremeno mislis da ja nisam kvalifikovan da pricam o tome dok se strucnost likova koji treniraju neke borilacke vjestine ogledaju u ovakvim postovima:
Popokatepetl je napisao:
Bla bla bla...ovo je trenutak kad bi nas razgovor mogao da predje u vrijedjanje, ali nece. Ja se provaljujem, ti si pametan, bla bla bla. Kad bi zelio da se primim na tvoj kvaziironicni pokusaj sa besparicafuom rekao bih ti da postoji nacin da ti pokazem razliku u realnosti. Medjutim, posto ja nikad necu skontati sta je realnost (a realnost je da u stvari nema kasike, ne?), nema potrebe da se o tome dalje bla bla bla.
?
Puno price, a nista konkretno nije receno. Podsjeca me na neke borilacke vjestine. :roll:
V@nja je napisao:
Na stranu sto smatras da je MMA superiorniji od svih navedenih (iako, realno, poredjenje nije pravilno jer je MMA, kao sto mu sam naziv kaze, mix borilackih vjestina), ali to sto konstantno omalovazavas druge borilacke vjestine je skroz bezveze. U krajnjem slucaju, treba postovati trud ljudi ulozen u to da bi se istom ovladalo do nekog zavidnog nivoa.

Ne omalovazavam sve borilacke vjestine. Omalovazavam samo one koje se svode na suplju pricu. Sve te nidze, Saolini i sl. stvari... Ja jednostavno ne zelim da kupim te gluposti.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zaista ne znam da li se pravis neinteligentnim, da li si zaista takav ili si samo tvrdoglav, kad niti citas sta drugi pisu, niti se na pravom mjestu pozivas na odredjene recenice, uz sve to ruzno govoris o stvarima o kojima nemas pojma, sto je dokaz nevaspitanja i ignorancije.

Otkud ti sa sigurnoscu znas da "neki lik prodaje sranja po BL"? Jesi li iznio dupe vani pa pokusao da se makar upoznas sa nekim borilackim vjestinama i sportovima koje postoje u BL, nebitno kojem. Niko ti nece zabraniti da prisustvujes treningu, naprotiv, vecini ljudi ce biti drago da ti odgovori na neka pitanja. Poenta je da pridjes stvarima bez glupavih predubjedjenja, jer je najlakse sjediti ispred tv-a i kompa i izigravati znalca. I da, to je razlog sto sam ja pozvaniji da o tome govorim od tebe. Da bi mogao da se sprdas sa necim i govoris da je sranje, treba prvo da upoznas to sa cim se sprdas, jer u protivnom, dragi moj prijatelju, ti si taj koji bullshituje, da upotrijebim tvoj lijepi izraz.
A, na sjajan si me nacin citirao gore, nema sta. Hvatati se za post u kojem izrazavam svu svoju nemoc u borbi protiv vjetrenjaca u tvojoj glavi je pokazatelj ili tvoje duhovitosti, ili nepaznje, ili neshvatanja, ali nikako svega istovremeno.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Zaista ne znam da li se pravis neinteligentnim, da li si zaista takav ili si samo tvrdoglav, kad niti citas sta drugi pisu, niti se na pravom mjestu pozivas na odredjene recenice, uz sve to ruzno govoris o stvarima o kojima nemas pojma, sto je dokaz nevaspitanja i ignorancije.

Otkud ti sa sigurnoscu znas da "neki lik prodaje sranja po BL"? Jesi li iznio dupe vani pa pokusao da se makar upoznas sa nekim borilackim vjestinama i sportovima koje postoje u BL, nebitno kojem. Niko ti nece zabraniti da prisustvujes treningu, naprotiv, vecini ljudi ce biti drago da ti odgovori na neka pitanja. Poenta je da pridjes stvarima bez glupavih predubjedjenja, jer je najlakse sjediti ispred tv-a i kompa i izigravati znalca. I da, to je razlog sto sam ja pozvaniji da o tome govorim od tebe. Da bi mogao da se sprdas sa necim i govoris da je sranje, treba prvo da upoznas to sa cim se sprdas, jer u protivnom, dragi moj prijatelju, ti si taj koji bullshituje, da upotrijebim tvoj lijepi izraz.
A, na sjajan si me nacin citirao gore, nema sta. Hvatati se za post u kojem izrazavam svu svoju nemoc u borbi protiv vjetrenjaca u tvojoj glavi je pokazatelj ili tvoje duhovitosti, ili nepaznje, ili neshvatanja, ali nikako svega istovremeno.

Citajuci ovo ne mogu nista drugo zakljuciti nego da je nidzicu najbolja borilacka vjestina.
Moram da se predam jer si ti najpozvaiji da pricas o ovome a samim tim si u pravu. :roll:
Popokatepetl je napisao:
Zaista ne znam da li se pravis neinteligentnim, da li si zaista takav ili si samo tvrdoglav, kad niti citas sta drugi pisu, niti se na pravom mjestu pozivas na odredjene recenice

Ovaj dio mi je omiljeni.
Samo bullsichtujes, dok si konkretne argumente o temi izbjegao.
Ti da imas valjane argumete ti bi ih rekao a ne bi pricao kako ti negdje nesto treniras. To sto ti nesto treniras nije nikakav argument vjerovao ili ne.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cova, zar ti nije dosadilo da se ponavljas, iz posta u post? Ocekujem malo vise kreativnosti, nesto novo da kazes. Nisam rekao da je nindjicu najbolja vjestina, vec od pocetka zastupam stav da je ove stvari veoma tesko odrediti. Ono sto sam rekao je da ne smatram da su MMA borci najbolji (jer MMA ne smatram vjestinom na nacin kako su to neke druge vjestine), niti je ring, oktagon, sta vec najbolji pokazatelj "ko je najjaci". Zasto ne smatram tako, obrazlagao sam, i ne zelim da ponavljam. Moji argumenti ce nekom biti ok, nekom nece, tako je uostalom sa vecinom tema o kojima se raspravlja na forumima. Cilj mi nije bio da te "preobratim", niti mi je stalo, postujem sto volis MMA i UFC, ali sam reagovao na neke tvoje nipodastavajuce, bezobrazne i prije svega ni na cemu zasnovane komentare, jer smatram da o tome znam vise od tebe. Dakle, cinjenica da se ja bavim nekom od navedenih vjestina nije sama po sebi bila argument, ali mi svakako daje veci kredibilitet u odnosu na tebe. A tvoji argumenti su uglavnom glasili ovako: "to je bullshit jer ja tako mislim...", "sranje je jer ja tako tvrdim...", "nece mene niko ubijediti jer ja sam siguran da...", "ja to ne kupujem jer ja znam da je to glupost", "vi nemate pojma a ja sam u pravu, dakle tako je", itd.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ja sam kontao od ponedjeljka početi sa tajlandskim boksom. Pročitao sam na Netu da je jako surov sport ali kontam ko ga j..e hoću da iskusim nešto novo kada već nema ninjutsu-a ovdje u Mostaru.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]