banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 12 Sep 2009, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Posiljka se salje na adresu koju si naveo na PayPal nalogu...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Snasao sam se. Ima u opcijama ebay naloga da pored adrese koju je ebay prepoznao sa linkovanog paypal naloga doda jos jedna ili vise adresa.

Hvala u svakom slucaju.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
the_grunf je napisao:
atif je napisao:
ja sam kupio mob vrijednosti 190 KM nije bilo carine, bilo je tu jos manje vrijednih stvari i nije bilo carine, al za sve postoji prvi ili drugi put a to je rizik, pitanje da li se ribarski stap moze okarakterisati kao licna stvar i da je zaobidju, jbga ako uzimaju nasumicno stap bi im upao u oci jer dolazi u tubi duzine otprilke metar, neprimjetno pravo heheheh

Moj prijatelj je narucio sportski luk i strijele, pozamasnih dimenzija paket, i nisu nista carinili, a znam da je posiljka bila poprilicno skupa. Nema pravila, zivio divlji zapad :)

hehe ,da nam nije zajednicki prijatelj? ja sam drugu koji je platio svojom karticom a nisu mu htjeli slati iz usa,pa je on poslao na moju adresu pa ja obicnom postom na njegovu u bl i cini mi se da se za to ne placa carina
a da su nasa gamad na posti/carini ,jesu,meni su prije par god tel koji je bio poklon trazili oko 30% cijene tel za carinu,al; je bilo ajd daj 50km pa necu nista pisati :-? a SVE pakete i vrijednosna pisma mi obavezno otvore,jednom su mi pokrali neku odjecu koja je bila s etiketama a u paketi koji je bio gift,od tad uvijek insistiram da mi izvazu paket(jer na svim paketima iz inostranstva pise ukupna tezina)pa pravim frku ako nesto ne stima... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Sve, ali bukvalno SVE se otvara. Ja kad narucim knjigu otvore, iako je dovoljno da napipaju i da shvate da nije nista za carinu:D
Mislim da im je to nesto kao hobi, voajerisanje sta ljudi narucuju...mada u odnosu na one price o BG carini i silnim kradjama, ovi nisu losi.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
*ebi ga ljudi, ja imam druga iskustva :) :) :) Od sada vec nekih 60tak paketa samo jedan otvoren, i to preamnom. Patike, cipeke, pogon za bajk... nista. Naravno, svi paketi imaju pecat carine, ali ne znaci da su otvarani.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Je li narucivao neko nesto sa www.dealextreme.com? Jednom mi je narudzba isporucena u rekordnom vremenu bez problema. Sad sam jos nesto narucio i pise da im treba 1-3 dana da posalju, a meni nakon 5 dana jos uvijek nisu poslali, a za narudzbu pise "waiting for supplier" kao i prvi dan, iako stavke koje sam narucio nisu rasprodate. Posto za neke druge stavke pise da treba 5 radnih dana da posalju postio sam da prodje 5 i meni, ali im planiram skociti za vrat kad prodje vikend?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
the_grunf je napisao:
*ebi ga ljudi, ja imam druga iskustva :) :) :) Od sada vec nekih 60tak paketa samo jedan otvoren, i to preamnom. Patike, cipeke, pogon za bajk... nista. Naravno, svi paketi imaju pecat carine, ali ne znaci da su otvarani.

Pa sto ga lijepe ako ne otvaraju :D Otvarju svaki, rekao mi postar, ali, majstori su oni, nekada se ne primjeti.

Kad su cipele u pitanju, na kom sajtu kupujes?Ja sam vidio jedne dobre na ebay-u, moram da provjerim brojeve.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne otvaraju svaki!!! I ne llijepe ga (jer ga nisu ni otvorili) vec samo zalijepe naljepnicu da je izvrsen pregled da bi imali sta naplatiti.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Frisky_Dingo je napisao:
the_grunf je napisao:

Pa sto ga lijepe ako ne otvaraju :D Otvarju svaki, rekao mi postar, ali, majstori su oni, nekada se ne primjeti.

Kad su cipele u pitanju, na kom sajtu kupujes?Ja sam vidio jedne dobre na ebay-u, moram da provjerim brojeve.

lijepe traku, ali ne otvaraju, cini ti se. Jednom je pazljivo skini i vidjeces da nije nista rezano. Pogotovo se vidi ako je najlonska kesa (u nju obicno zapakuju garderobu), pa kada je pokidas (a ne moze se otvoriti a da se ne pokida ili razreze) sa unutrasnje strane vidis da je citava.
Inace, obucu sa ebay-a narucujem, otprilike 50% jeftinije nego ovde. Zadnji primjer, nadjem cipele u office-u, na snizenju 139KM, ja ih porucim za 25+8 funti, ukupno oko 70KM.

poz.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 11:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Jel neko narucivao sat preko Ebaya?

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Narucio sam ja sat preko amazona (ja vjerujem da nasoj carini ne igra ulogu sa kojeg je sajta porudzbina dosla). Dobio sam ga na kucnu adresu, bez ikakvih problema. Jedino sto sam morao platiti je 2KM postaru koji mi ga je donio do stana, umjesto da sam ja isao do poste.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:
Narucio sam ja sat preko amazona (ja vjerujem da nasoj carini ne igra ulogu sa kojeg je sajta porudzbina dosla). Dobio sam ga na kucnu adresu, bez ikakvih problema. Jedino sto sam morao platiti je 2KM postaru koji mi ga je donio do stana, umjesto da sam ja isao do poste.

ljenčugo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 16:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
V@nja je napisao:

Izgleda da stvarno kod nase carine nema pravila :) Ono, nekad ce ti naplatiti po nekoj svojoj carini a nekad nece nista :)
Mozda je cak i bolje narucivati iz BiH nego npr. iz neke uredjene zemlje, jer ovdje je sve kako koga zapadne :)

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 15:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Sep 2009, 19:11
ne bih ti znao na to odgovoriti , posto kod mene buraz svaku kupovinu finalizira , ja samo zadam instrukcije. Vjerovatno kad ides do kraja kupovine ima negdje ponudjeno koja adresa, nego jucer mi stigose ratkpae iz Italije sto sam narucio, cijena ratakapa 40e+ 15e postarine( inace platio 20 eura postarinu) i dolazi mi obavijest da je posiljka ocarinjena i da trebam platiti 8,5 KM , paket velicine otprilike 50x50x30, et samo za informaciju, nema pravilaa :)))))

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
imam jedno pitanje, tj problem ..
naime desi mi se da sta god licitiram neko odmah automatski posle mene dize cjenu za samo jedan euro ..
nemam mnogo iskustva sa ovim pa me interesuje da li postoje neki botovi ili programi koji to rade ili cak mozda opcija u ebayu ...
ono sto je zanimljivo je da cifra koja se pojavi posle moje licitacije ima datum od dan dva ranije.. kako?

evo saljem screenshot sa jednim primjerom ..
http://img233.imageshack.us/img233/6246/kako.jpg

malo sam ruzno objasnio ali valjda ste me razumjeli ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 16:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
postoji opcija na Ebayu..(kolega mi pricao kako ide al u sustini ne kupujem nista sa Ebaya pa me nije zanimala ta opcija)...vidjecu sa njim da mi objasni ponovo ukoliko neko ne postavi odgovor.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
naime desi mi se da sta god licitiram neko odmah automatski posle mene dize cjenu za samo jedan euro ..
nemam mnogo iskustva sa ovim pa me interesuje da li postoje neki botovi ili programi koji to rade ili cak mozda opcija u ebayu ...

Nije to bot .. nego radi na ovom principu .. ti upises svoju maksimalnu ponudu .. i onda ebay automatski unutar te tvoje maksimalne ponude biduje (npr : nesto kosta, trenutno, 5eura .. ti stavis maksimalan bid 25eura .. a ebay ti kao ponudu zapise 5.50eura jer je minimalno povecanje 0.50eura .. i onda neko dodje i biduje 6eura .. tada ebay uzima tebe kao maksimalnog bidera i stavlja 6.50eura .. i tako do 25eura .. odnosno do maksimuma koji si postavio)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Da, postoji ta opcija 'automatskog' licitiranja, tj. ti odrediš koliko maksimalno želiš da daš za određeni artikl i onda eBay licitira za tebe, tj. automatski daje veće ponude kad te neko 'outbiduje' do one maksimalne cifre koji si odredio.

Edit: Već objašnjeno... :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Treba otvoriti temu tipa: RS vs. eBay.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Da, postoji ta opcija 'automatskog' licitiranja, tj. ti odrediš koliko maksimalno želiš da daš za određeni artikl i onda eBay licitira za tebe, tj. automatski daje veće ponude kad te neko 'outbiduje' do one maksimalne cifre koji si odredio.
Edit: Već objašnjeno... :lol:

Samo jos treba napomenuti da nema brige da li ce ti uzeti sve sto ponudis - nece, vec ce samo ici do najvece ponude. Recimo ti ponudis 25 za nesto a niko drugi ne ponudi vise od 20, onda ces ti to dobiti za 20.5 ili 21, nece ti uzeti svih 25.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]