Citiraj:
Pogledaj malo kada se ustaje i pocinje sa poslom na selu. U 4, 5 ujutro, a nerijetko se sa radom zavrsava u 10, 11, 12 navece. I te 24.000 evra godisnje se mogu samo sanjati. Zbog lijenosti, ha?
Sta ti sporedis seoski posao sa fabrickim poslom?

Kad smo vec kod sela, imam ja cicu na selu, i ujaka...i obojica se satrase oko stoke,jedan ima svinje, drugi konja, kravu... ustaju rano, danju su vise u stali nego u kuci... a nikakve koristi, niti ovaj od svinja (kad ih proda i kad se preracuna vise je ulozio u njih nego sto je zaradio), niti ovaj od konja...kad ih pitas pa sto to rade, zasto im je to potrebno, kazu "pa sta ces , to mi je razonoda..". A sad po stare dane , pred penziju, ovaj jedan trazi posao nebil se nekako osigruao za penziju. Toliko o selu.
Citiraj:
Sjedenje u kafani minimum sat vremena i cijedjenje kafe od 1,5 KM nije nikakav luksuz jebemu. To je znak nezaposlenosti i nemanja novca za nesto drugo. Isto tako i odjeca (pa i telefoni) su jedini luksuz koji se mozda nekako moze priustiti. Kad vec ne mozes kupiti dobra kola.
Nije toliko problem u sjedenju u kafani mimo radnog vremena i zbog nezaposlenost (a meni ni u dzep ni iz dzepa), problem je pijenje kafe i duvanje u vazduh
tokom radnog vremena. Sto govori koliko je nasem narodu zapravo uopste stalo do rada i koliko ima "strogosti" u radnim sistemima. Meni se to licno ne svidja. Ipak mi se vise svidja ovaj "zategnuti sistem rada". "Von nix kommt nix" stob reko Swabo. Mada nije ni to sve u zivotu i zivotu ipak treba malo opustenosti, nismo masine ljudi smo. Treba naci zlatnu sredinu. A to je tesko.
I to "pijenje kafe" mi se zaprzilo u glavu, jer po tom sam vidjela koliko je nas narod bezposlen i koliko im je stalo do posla. A to mogu vidjeti kad odem npr. u opstinu po rodni list ili u sup, ili u banku...itd... gdje god odes, u koje god vrijeme - pauza!
Citiraj:
Isto tako i odjeca (pa i telefoni) su jedini luksuz koji se mozda nekako moze priustiti. Kad vec ne mozes kupiti dobra kola.
Pa da. Kad ima komsija Vaso, sto neb i ja imo.

A sta ce mi i telefon ako nemam na racunu...