banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Popokatepetl je napisao:
Sustina je da ne postoje nerealne i neefikasne vjestine, vec samo losi izvodjaci.

Ova tvrdnja jednostavno nije tacna. Postoje mnogo tehnika koje su obicna sprdnja, narocito u kung-fu-u.
Mislim sta je ovo:
Slika
:lol:
Budimo realni.
Popokatepetl je napisao:
Konkretno, poceci kung fua sezu jos prije nove ere, a razvijao se na sljedeci nacin: bilo je dosta skola i stilova, ali posto su se oni medjusobno klali i istrebljivali, vremenom su opstale samo one skole i tehnike koje su najbolje i najefikasnije. A bolje metode selekcije od ove nema.

Isto teska zabluda. Nisu se skole i stilovi medjusobno klali u Kini. Klali su se mnogi vladari u mnogim gradjanskim ratovima, a pobjednik nije zavisio od stila kung-fu-a, nego od mnogih razlicitih faktora (politika, ekonomija, profsionalizam vojske, opremljenost, disciplina, generali itd.). Ishod ratova i prezivljavanja u Kini nikako nije mogao zavisiti od kung-fu-a. Kako mozes tako nesto reci? Kung-fu je prije opstao kao dio folklora nego kao rezultat selekcije kroz borbu.
Popokatepetl je napisao:
Zatim jos, koliko sam pratio MMA, mada to nije mnogo, znam da se otvorena borba dosta prigusuje, i mnogo se radi u parteru (ispravi me ako grijesim, ali mislim da su tu brazilski dziudzicu borci najdominantniji, bar su bili). Ako cemo gledati sa stanovista realnosti, ma koliko ja licno volio borbu u parteru, jer predstavlja sjajnu vjezbu, u praksi je dosta manje upotrebljiva od, recimo, nekih osnovnih bacanja, koja se, koliko sam vidio, rjedje koriste (mada se njima dolazi do polozaja za parter). Sto znaci da je njihov sistem treninga je osmisljen da funkcionise u ringu, a van toga moze, a ne mora da ima prakticnu primjenu. Izvorne borilacke vjestine su se razvijale kao nacini da se prezivi, i to je ono sto od pocetka pokusavam da podvucem kao razliku izmedju vjestina i sportova. Naravno, mnoge izvorne vjestine su u vecoj ili manjoj mjeri dobile svoju sportsk(ij)u varijantu, sto je u vecini slucajeve ono sto se kod nas trenira.
I na kraju, ti si i dalje uvjeren da bi protiv "tog nekog nindze" imao "vece sanse", nego protiv MMA borca, ali vjeruj mi da ne bi (ne bih ni ja, nemoj misliti da te nesto za*ebavam), ali samo zato sto mislis da je borac opasniji sto je veci i misicaviji, sto uopste ne mora da bude slucaj.

Kako mislis da se prigusuje otvorena borba? Pa i u parteru je borba. To sto tebe u kung-fu-u ne uce da se boris u parteru ne znaci da te neko ne moze oboriti na zemlju i tamo nastaviti borbu. To samo pokazuje da su MMA borci kompletni borci i da ce se snaci u bilo kojoj situaciji. Kako to nije realno? Dovoljno je da te u pravoj borbi neko obori na zemlju i to je to. Nece tebe niko cekati da ustanes. Nije tacno da oni ne mogu da se bore i da primjene svoje vjestine van ringa. Oni imaju sirok spektar znaja i vjestina i snalaze se u svim situacijama. To je i poenta MMA, da se vjestine prilagodjavaju situaciji. I jos da pomenem da su se mnogi MMA borci sasvim solidno snalazili u nekim "ulicnim" varijantama.
I dalje mislim da je ring najbolje mjesto za testiranje superiornosti stilova borbe. To mislim zato sto ring obezbjedjuje jednake uslove za oba borca, tako da se ne ostavlja mjesta za spekulacije. Kada bi se borili na ulici ili ne znam gdje, uvjek bi neko bio u povoljnijoj poziciji, a ta povoljnost bi vrlo lako mogla da bude proizvod ciste srece tako da bi tu uvjek bilo mjesta za onu pricu "sta bi bilo kad bi bilo".
Jos nesto. Stalno pominjes da ja mislim da je borac opasniji sto je misicaviji. Ja to nisam nikada rekao. Zasto mi stavljas te rjeci u usta? Ja mislim da bi imao vise sanse protiv nidze zato sto je njegov stil borbe manje efikasan.
Da su te nidze toliko zeznute pojavio bi se makar jedan u MMA da se pokaze. Mislim dosli su ljudi iz skoro svih vjestina, sta njih sprecava?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wMZZr94WFRc[/youtube]
Ovo ste vjerovatno gledali.
Ja mislim da ove fazone mozes prodati samo totalnom amateru. Mislim da ni ja koji sam totalni amater ne bi primio ovakve fazone.
Jedna stvar je udarati lutku a druga uratditi to u borbi protiv iskusnog borca. Nece ti se niko namjestiti da mu ono radis.
Jos je neko pomenuo kako on sakuplja energiju da izvrsi udarac ili nesto tako. Nema tu nikakve misticne energije. Jednostavno koristi pokret cjelog tjela da zada dobar udarac. Pa to se radi u skoro svim vjestinama, npr. u boksu, nije to bog zna sta.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pored toga sto se kung fu koristio u ratovima, jer sadrzi dosta tehnika borbi sa razlicitim oruzjima, pripadnici skola su se ubijali medjusobno. Npr. u kung fuu danas nema oruzja tipa nuncaka (njih je Brus Li popularizovao), jer su takva oruzja nestabilna i nikad ih nije moguce u potpunosti iskontrolisati, i pripadnici skola koje su koristile takva oruzja su jednostavno poubijani od strane boljih boraca. O tome sam govorio, i to uopste nije glupost.

Nisam rekao da je borba u parteru losa, niti da je nisam vjezbao. Poenta je da u realnoj borbi nemas vremena da se 10 minuta valjas na zemlji sa likom, i gledas da mu postavis neku polugu ili nesto, ako na ulici padnes i ne ustanes brzo, desice se da te isutaju. Ja, recimo, ne volim otvorenu borbu sa puno saketanja, jer nisam narocito brz, i cesto se trudim da takvu borbu "ubijem", ali to ne znaci da treba da se gnjavim sa protivnikom, vec da ga sto prije rijesim. Npr. sportska verzija kung fua, san shou, forsira takav brz stil borbe, jer je klinc dozvoljen samo 3 sekunde, ako u tom intervalu ne napravis nesto, sudija prekida napad.

Fino sam naglasio da bi se MMA borci sigurno dobro snasli i na ulici, iako taj sistem treninga nije pravljen da ima "prakticnu primjenu". Oni se spremaju za turnire, i to je to. Ako bi bas cjepidlacili, u potrazi za "ultimativnom borilackom vjestinom" ne bi MMA ni uzimali u obzir, jer je to jedan eklekticki skup tehnika pozajmljenih iz drugih vjestina, koji borca najbrze pripremaju za turnire. Isto tako, kad vjezbas od svaceg po malo, postajes u svemu dobar po malo, a to u konacnici daje prosjecnog borca, ma koliko on turnira osvojio. Kako ce se Filipovic boriti za nekih 20 godina, kad se ne bude vise mogao pouzdati u sirovu snagu kao danas, i kad ce ga svaki nabrijaniji klinac moci isprasiti?

Po cemu je nindzin sistem borbe manje efikasan? Nindzicu je od samog pocetka bio vjestina zasnovana na suvoj efikasnosti, a to mu je dodatno omogucavalo to sto nije poznavao ratnicke kodekse kao u nekim drugim vjestinama, sto znaci da su se sluzili bukvalno svim i svacim. Naravno, mnoge od tih stvari ne mozes da preneses bilo kome. Zamisli klinca koji trenira nindjucu 2-3 godine, i odmah ga nauce nekom smrtonosnom ili jako opasnom potezu, kojim on ubije nekog. Iz licnog iskustva znam da se neke stvari brzo nauce i uvjezbaju, za neke treba vremena, dok za neke trebaju godine psihickog treninga, jednostavno, moras biti spreman da znas neke tehnike. Ovdje uopste nije rijec o "misticizmu". Ako mislis da ne postoje tehnike koje su se usavrsavale jako dugo, i koje su opasne i nisu za svakoga, te da se sve svodi na to ko ce koga jace udariti, onda je ovaj dijalog besmislen.

Tvoj stav je otprilike ovakav: Paulo Koeljo, Den Braun i Dzoan K.K. Rouling su najbolji pisci na svijetu. Milan Kundera i Umberto Eko su laznjaci i mogu da ga duvaju. Oni samo nesto filozofiraju i prosipaju suplje price, zato ih ljudi i ne citaju kao ove prethodno nabrojane. Ko im je kriv, sto ne napisu neku knjigu koja ce da se proda u milionskom tirazu, pa ce onda biti face.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Pored toga sto se kung fu koristio u ratovima, jer sadrzi dosta tehnika borbi sa razlicitim oruzjima, pripadnici skola su se ubijali medjusobno. Npr. u kung fuu danas nema oruzja tipa nuncaka (njih je Brus Li popularizovao), jer su takva oruzja nestabilna i nikad ih nije moguce u potpunosti iskontrolisati, i pripadnici skola koje su koristile takva oruzja su jednostavno poubijani od strane boljih boraca. O tome sam govorio, i to uopste nije glupost.

Daj, ne vjerujes stvarno da je kung-fu odlucivao ishod bitke. Zna se kako se ratovalo. Iskupis sto vise ljudi i uvedes im disciplinu i naucis ih da stoje u formaciji sa kopljima. :) Sve i da se koristio kung-fu u ratovanjum previse je variabli u jednom ratu da bi se moglo reci da je izvrsena pravilna selekcija.
Popokatepetl je napisao:
Nisam rekao da je borba u parteru losa, niti da je nisam vjezbao. Poenta je da u realnoj borbi nemas vremena da se 10 minuta valjas na zemlji sa likom, i gledas da mu postavis neku polugu ili nesto, ako na ulici padnes i ne ustanes brzo, desice se da te isutaju. Ja, recimo, ne volim otvorenu borbu sa puno saketanja, jer nisam narocito brz, i cesto se trudim da takvu borbu "ubijem", ali to ne znaci da treba da se gnjavim sa protivnikom, vec da ga sto prije rijesim. Npr. sportska verzija kung fua, san shou, forsira takav brz stil borbe, jer je klinc dozvoljen samo 3 sekunde, ako u tom intervalu ne napravis nesto, sudija prekida napad.

Fino sam naglasio da bi se MMA borci sigurno dobro snasli i na ulici, iako taj sistem treninga nije pravljen da ima "prakticnu primjenu". Oni se spremaju za turnire, i to je to. Ako bi bas cjepidlacili, u potrazi za "ultimativnom borilackom vjestinom" ne bi MMA ni uzimali u obzir, jer je to jedan eklekticki skup tehnika pozajmljenih iz drugih vjestina, koji borca najbrze pripremaju za turnire. Isto tako, kad vjezbas od svaceg po malo, postajes u svemu dobar po malo, a to u konacnici daje prosjecnog borca, ma koliko on turnira osvojio. Kako ce se Filipovic boriti za nekih 20 godina, kad se ne bude vise mogao pouzdati u sirovu snagu kao danas, i kad ce ga svaki nabrijaniji klinac moci isprasiti?

Po cemu je nindzin sistem borbe manje efikasan? Nindzicu je od samog pocetka bio vjestina zasnovana na suvoj efikasnosti, a to mu je dodatno omogucavalo to sto nije poznavao ratnicke kodekse kao u nekim drugim vjestinama, sto znaci da su se sluzili bukvalno svim i svacim. Naravno, mnoge od tih stvari ne mozes da preneses bilo kome. Zamisli klinca koji trenira nindjucu 2-3 godine, i odmah ga nauce nekom smrtonosnom ili jako opasnom potezu, kojim on ubije nekog. Iz licnog iskustva znam da se neke stvari brzo nauce i uvjezbaju, za neke treba vremena, dok za neke trebaju godine psihickog treninga, jednostavno, moras biti spreman da znas neke tehnike. Ovdje uopste nije rijec o "misticizmu". Ako mislis da ne postoje tehnike koje su se usavrsavale jako dugo, i koje su opasne i nisu za svakoga, te da se sve svodi na to ko ce koga jace udariti, onda je ovaj dijalog besmislen.

Pa "valjaju" se 10 minuta jer su oba borca jako iskusna i jako spremna. Zasto mislis da bi MMA borac forsirao borbu na tlu u stvarnoj borbi? Samo kazem ako bi se desilo da zavrse na tlu da bi se mnogo bolje snasao. MMA borci su takodje vjesti i u ustajanju sa zemlje dok su pod napadom. Da bi bio dobar borac moras da znas da se boris u svim situacijama. Ako treniras samo jedan segment borbe potpun si nespreman na stvari koje mogu da te zateknu.
Jos nesto, zasto stalno forsiras da ja mislim da se sve svodi na snagu?
Da podvucem. Da postoje te sjajne drevne tehnike neko bi dosao u ring i pokazao ih pred svima.
Popokatepetl je napisao:
Tvoj stav je otprilike ovakav: Paulo Koeljo, Den Braun i Dzoan K.K. Rouling su najbolji pisci na svijetu. Milan Kundera i Umberto Eko su laznjaci i mogu da ga duvaju.

Moj stav nije ovakav. Odakle si ovo izvukao?
Mozda bi ti poredjenje bilo tacnije kada bi stavio imena Ekoa i Kundere na mjesto gdje si stavio Koelja i Brauna, a na mjesto gdje si stavio Ekoa i Kunderu da si stavio neke samozvane vrhunske pisce koji nikada nista nisu objavili.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Za mene je sve dokazano ultimatfaith je vrh,bitno je pregazit protivnika! Mirko Filipovic je dokazao i pobijo sve drugo,nije bitno sta je i kojoj naciji pripada,covjek je istinski sampion
Sve drugo je cisti balet!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nek je on njiha pobijo...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:

"Pobijo sam tvoj stav"
"Pobijaju me u onome sto radim"itd
Nisam ja musliman ja sam krscanin a ti si nepismen ako si jedno ili drugo potencirao!
Osim ako je to tvoj individualni komentar onda sory!!
Mislim duplo sory! u tom i samo u tom slucaju 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ilche je napisao:
Popokatepetl je napisao:

"Pobijo sam tvoj stav"
"Pobijaju me u onome sto radim"itd
Nisam ja musliman ja sam krscanin a ti si nepismen ako si jedno ili drugo potencirao!
Osim ako je to tvoj individualni komentar onda sory!!
Mislim duplo sory! u tom i samo u tom slucaju 8)

Nisam ja nista insinuirao, ni da si musliman ni hriscanin ni budista ni new ager, niti je to vazno, to je bila stilska figura. Ako ih je i pobij'o, onda se tako napise, jer u protivnom moze doci do zabune. Ali sam siguran da on nista nije pobio, u svakom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Editovao sam moj uvodni post, ubacio sam link ka subtitle-fajlovima i dao par uputstava kako da gledate video sa subtitle-ovima, tako da sad mozete svi pogledati video i ravnopravno se ukljuciti u diskusiju. Uzivajte!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja na onom linku ne vidim prevod za download.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da te ne poznajem rekao bih da si ozbiljan :D

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto se mene tice za mene je ninjutsu zaista jedna od najefikasnijih vjestina, mada nije savrsena niti je u svakom pogledu bolja od drugih vjestina. Naravno kad se govori o ultimativnoj vjestini treba zaboraviti sportske varijante i razmisljati o prakticnosti vjestine u stvarnom zivotu. Upravo tu mislim da je prednost ninjutsua, jer se ninjutsu bavi samo realnim situacijama i pokusava da nadje odgovor na problematicne situacije. Kada bih se nasao u kriticnoj situaciji, gledao bih da sa sto manje snage i vremena savladam protivnika. A posto je realnija situacija da ce me napasti vise protivnika, sve vjestine koje se oslanjaju na cistu snagu otpadaju kao opcija. Upravo je ninjutsu jedna od vjestina koje rade na strategiji, tehnici i raznolikosti tehnika koje su jednostavne a efikasne protiv vise protivnika.
Naravno, tesko je objektivno odrediti koja je vjestina najefikasnija, uvijek se mora to ocjenjivati u odnosu na neki cilj, zadatak. U tom pogledu se onda mogu mjeriti ucinci vjestine. Upravo to je radio taj eksperiment, postavili su nekoliko kriterija i onda su mjerili koja vjestina najvise kriterija ispunjava.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

popokatepetl-Sory druze! 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Editovao sam ponovo uvodni post i postavio permanentni link, izgleda da se Vader ipak nije salio :D. Evo ga i ovdje: http://rapidshare.com/files/279457344/G ... itles_.zip

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mirko Filipovic ned 4:00h
Dokazat ce opet koja je disciplina najjaca,bas bi volio vidjet te nindje,mindje,karate kidove i ostale baletane kako bi se snasli u tom ringu

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Da sad ne citiram ko je sta pisao.
Kung fu - je borilacka vestina prepuna stilova koji su koristeni u razlicitim uslovima.
Istina je da su neke skole poducavale neke stilove,ali ni jedna se nije odlucivala samo za jednu.
Sad da ubacim,mozda ce malo glupo zvucati,ali Bruce Lee je bio sjajan borac,ne samo zbog fizickih sposobnosti,nego i zbog poznavanja vecine tehnika Kung Fua....
Sam on je osnovao skolu koja je bila veoma razlicita od ostalih dojoa.....
Ko je napisao da ne bi naseo na one fore.........kung fu ima mnogo "nepotrebnih poteza"
kada se gledaju u kati,ali u realnoj borbi to se zove prikrivanje udaraca.....te u samoj borbi to je bila sjajna ideja i svi su poceli da primenjuju isto....odatle pocinju stilovi kung fua....
Naravno svaka borba je drugacija i svaka borilacka vestina ima svojih prednosti i mana.
Naj ocitiji primer su boks i dzudo
Ako bi usli takvi borci u duel,na distanci bi bokser pobedio u 99% slucajeva,
ali ako bi usli u klinc te statistike bi se okrenule u korist dzudiste......

Ako bi vec morao da se odlucim za jednu borilacku vestinu
to bi definitivno bio realni aikido.... 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
MonaLisa je napisao:
Istraživali su koja borilačka vještina je najefektivnija. Snaga, preciznost, tehnika... Ispostavilo se da je to Ninjutsu.

Znao sam! Da je dobra jeste. Krivo mi je što sam je trenirao svega 4 mjeseca. Jbg, kasno saznao za to.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A mene zanima da vi mene kazete zasto te nidze, kada su toliko zajebati, ne dodju u ring ili otagon da to pokazu? Mislim, kazete da imaju dobre tehnike koje sa malo snage u sto kracem roku rjese protivnika. Pa to je savrseno. Jos, ako ih mogu primjeniti u realnosti ne vidim problem da ih primjene u ringu.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
A mene zanima da vi mene kazete zasto te nidze, kada su toliko zajebati, ne dodju u ring ili otagon da to pokazu?

Mozda .. recimo .. ljudima koji vjezbaju te tehnike nije krajnji cilj doci u ring / oktagon i pokazati sta znaju :angry3: Ili, eto, svi na svijetu zude za parama i prestizom?

Ne kazem da je ova ili ona vjestina bolja .. al' ti si tol'ko navro sa tim oktagonom kao da je on jedini relevantan pokazatelj na svijetu. Pobogu, pa i tu ima sudija, koji mec prekida onog sekunda kada postoji sansa za nekom ozbiljnijom povredom.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne zude svi za parama i prestizom ali vecina ljudi zudi. Da su te vjestine toliko dobre sigurno bi se neko do sada pojavio da ih pokaze.
Za oktagonom/ringom sam navro jer i dalje mislim da je to najrelevantniji pokazatelj, a rekao sam i zasto. Ako neko zna za bolji neka slobono kaze. Samo molim vas postedite me price o kodeksu, oruziju ili o istorijskom klanju u Kini kojim se vrsila selekcija vjestina, posto te price stvarno nemaju veze sa borilackim vjestinama.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ne zude svi za parama i prestizom ali vecina ljudi zudi.

Ne mozes govoriti o tome da vecina ljudi zudi za parama .. a negirati da se vode nekim kodeksom .. ne mozes ti to znati .. nisi u glavi svakog od njih .. jbg

Citiraj:
Da su te vjestine toliko dobre sigurno bi se neko do sada pojavio da ih pokaze.
Za oktagonom/ringom sam navro jer i dalje mislim da je to najrelevantniji pokazatelj, a rekao sam i zasto.

Moguce je vrlo lako da uslovi borbe u oktagonu ne odgovaraju ovim ili onim vjestinama .. pa se s toga u takvim borbama koriste upravo one vjestime koje su u takvim situacijama efikasne. Ja sam ubjedjenja da se ipak vjestine i njihova upotreba prilagodjavaju borilistu .. nego boriliste njima ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]