Некоме је та парада ОК, некоме није, некоме су педери као појава небитни, некоме су одвратни.
Неко може да мисли да је хомосексуализам болест, неко може да мисли да је хомосексуализам нешто што је природно код неких појединаца.
Све је то ОК, свако има право на мишљење...
Овдје се ријеч о држави и законима те државе!
Дакле, је ли хомосексуалност код нас дефинисана као болест? Није. Некада јесте била.
Alan Turing, човјек кога сматрају оцем рачунарске науке, био је 1952. године осуђен у Енглеској за дјело "велике непристојности" (осуђен због хомосексуализма), јер се у то вријеме хомосексуалност у Енглеској сматрала менталном болешћу (Алан је био осуђен на хормонску терапију). Прије неки дан се премијер Велике Британије Гордон Браун јавно извинио због онога што је учињено том човјеку:
http://gizmodo.com/5356955/it-is-about- ... lan-turingДанас хомосексуалност није третирана као болест. Да ли је она морална или није, то је друга ствар.
Даље, у овој земљи свако има право да изнесе свој став који није у супротности са законима ове земље. Тако је и у Србији. Ма како мени било страна и глупа идеја да педери дефилују по граду, ко сам ја да им то браним?
Ја можда мислим да закони ове земље не ваљају, треба онда тражити да се закони мијењају. Мени је баш пичкасто тући некога или спуцати га каменом у главу јер је педер и он као тражи нека права на улици. Мени је идеја геј параде глупа, чак контрапродуктивна за њих саме, али не разумијем шта се постиже ако се они претуку на улици? Хоће се тиме "излијечити"? Хоће постати стрејт? Хоће престати да траже та своја права?
Они траже право на истосполне бракове. Већина нас каже: "Не може, брак је заједница мушкарца и жене!". И шта са тим? Ништа, тако ће бити. Нити ће они тим парадирањем успјети да промјене мишљење стрејт већине према њима нити ће се они промјенити тиме што ће их неко пребити на улици!