WeeBoo je napisao:
Ma dobro sad, ne mozes bas da generalizujes, ne ponasaju se svi asistenti isto, i nisu svi nekorektni ( isto vazi i za profesore ). Mislim da znam na kog asistenta mislis, ali to sada nije ni bitno...
To da nemaju znanje, ne mozes da tvrdis, pogotovo ne za profesore...Mozes da ih mrzis, ne postujes, pljujes, sta god... Ali ne mozes reci da nemaju znanje, jer svi su se oni pomucili da budu to sta sada jesu ( bar vecina njih ), a sad je pitanje kako ce se ko ponasati, izrazavati vlastite stavove, i kakav odnos ce imati sa studentima. To vec varira od individue do individue.
To da svaki profesor ima svoja pravila je tacno, ali tako je i na 90% ostalih fakulteta ( sto bi rekli u onom filmu "Nije nego", svaki profesor misli da je njegov predmet najvazniji...). Zasto na OET-u 1 i 2 traze 60% ni meni nije jasno, ali traze, i ne mozes poloziti dok ne navuces tih 60%.
Ne mogu sa sigurnoscu tvrditi sta je konkretno problem ovog fakulteta, da li studenti, da li gradivo, da li prolaznost, da li asistenti, da li profesori, ili je problem mnogo kompleksniji i ne moze se izraziti u jednoj recenici. U svakom slucaju, evidentno je da je "mentalni sklop" vecina studenata ETF-a u najmanju ruku jako cudan. Buduci da se se stvorili izvjesni mitovi o pojedinim predmetima (vecina sa prve godine) studenti u startu imaju "mentalnu blokadu" i zive u ubjedjenju kako je taj predmet uzasno tesko poloziti, kako je na tom predmetu mala prolaznost, kako je profesor strog, kako je 80% ljudi izlazilo 5+ puta na isti, itd. I naravno da ce (iako to realno nije tako) student iz svoje perspektive imati bar 50% umanjene sanse da polozi isti, iako ga je vrijedno spremao i ucio...
Ja i dalje ne znam sta je konkretno problem ETF-a...
Ma, eto, nisam mislila na sve, ali su dovoljna tri takva profesora, tri takva sistenta da ti omoguce da se malo vise pomucis nego sto bi inace trebalo.
Ali mene zaista ne intersuje kako je na drugim fakultetima, ja idem ovaj i taj me interesuje.
Problem ETF-a lezi jednim dijelom u lijenim studentima koji se i koji sve prepustaju slucaju. Ne daj Boze da neko iznese svoje misljenje, da se zajedno pobunimo, ma ako treba da ga srusim samo da dobijemo ono sto zasluzujemo, ne-ne! Evo jedan maaaali primjer, cisto da me ne obaspete paljbu

:
Trebali smo imati dva kolokvijuma isti dan, vremenski razmak pet minuta, cisto da predas rad i nastavis dalje. Ja predlazem da se bunimo, jer zasto i zbog cega da radim dva kolokvijuma za redom, necu i vecina nece, medjutim vecina sjedi i nijemo gleda i snebiva se uzasom fakulteta. Pitam ih da li se slazu da se trebao buniti! Da, oni se slazu ali niko ne dize dupe, niko ne ustaje. Kao grupa retarda nesposobnih za zivot sjede i kukaju. Nista, ja odem do asistenta jednog, drugog kazem situaciju a uz to me prati glas studenta koji mi govori da dzabe idem i da se dzabe bunim jer mi tu nista ne mozemo, tako je kako je. Na kraju skontam da su otisla jos dva studenta prije mene i da nisu nista uspjeli ali svako normalan zna da nas treba doci jos da bi nesto izgurali. Izadjem iz kancelarije i onda slijede napadi studenata u fazonu rekli su oni meni da od toga nema nista, medjutim prevarili su se. Nakon pet minuta vidjela sam profesore kako pricaju i odgadjaju kolokvijum. Normalno je da ni jedan prof ti nece reci u lice kako je njihova greska i kako ce oni to rijesiti, ali bitno im je staviti na nos da znas njihovu gresku i da MI TO NE ZELIMO, rezultati dolaze cim zatvoris vrata kancelarije.
Eto, a oni bi i dalje sjedili skrstenih ruku, i samo dobacivali, pravili se zrtve. Ja kazem ako se nas sto pobuni oko jedne stvari sve se moze promjeniti ali ne! To je samo jedan od primjera, a na kraju sam cula kako pojedinci pricaju da je to odgadjanje bezvezno jer su oni zaboravili gradivo a bili pripremili bas za taj dan. Uf, da, izvlacenje i opravdanja.
Ali znam ja sto je to tako...ali necu sad ovdje o tome >D!
Eh, da ja se ne razumijem u te neke studentske sastanke, sto god da je, jer niko na faksu o tome i ne prica, ali sam cula da predstavnici se samo bune na Celica i algebru. Onda se ne pitajte sta je problem tog faksa kad eto sta ide na njega. Da naglasim, CAST IZUZECIMA koji misle isto ovako.

Poz