banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 11:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 526 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kosarka, EP 2009
PostPoslato: 10 Sep 2009, 16:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ok je ovaj cijeli tekst Sondrija mislio sam da je napisano samo ovo citirano to me iznenadilo :lol: :lol: :lol: :lol:

nemojte ga banovati :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Gordon, prosjek 25 poena u NBA, šuta iz svih pozicija... na ovom prvenstvu mu ni jedan igrač nije ni do koljena... Parker je ta klasa, ali mu pozicija ne dozvoljava da toliko dominira u napadu, ima zadatak da organizuje igru dok je Gordon ubojiti realizator.... Deng je specijalista za odbranu, u napadu rutiner... 15-ak poena prosjek, ali veoma rijetko griješi, igra za ekipu, a svojom visinom na ovom prvenstvu može pez problema da igra i na poziciji 4, dok je u NBA klasična trojka... Mi, osim možda Krstića, jednostavno nemamo igrača na kojeg se možemo osloniti 2-3 napada za redom kad se lomi rezultat! Tzv. timskom igrom u košarci niko, nikad, ništa nije osvojio... Kad bi zagustilo, znalo se ko je Papaloukas, Jaskevičijus, Navarro, Holden...

aha...dakle, posto su dobro igrali za chicago, sasvim je izvjesno da bi dobro igrali i za uk?
eto, jadnicima ne igraju deng i gordon...nemaju srece kao mi, kojima na svakom takmicenju uvijek igraju svi najbolji igraci...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Vuk_samotnjak je napisao:
Harvester je napisao:
Citiraj:
Tzv. timskom igrom u košarci niko, nikad, ništa nije osvojio

Ne mogu da vjerujem da sam ovo pročitao... Zaista...

Cij je ovo biser, njega treba banovati sa sporta

što bi ovo bio biser? opet moram pustiti vodu nakon tvoje izjave. reci ti meni ko je nas izvlacio od 95 do 2002 kad smo osvojili 3 evropska zlata, 2 svjetska i jedno evropsko srebro. evo malo podsjećanja:

1995. finale protiv litvanije: Đorđević 41 poen i Danilović 23 ili 25 poena, ne sjećam se tačno

1997. finale protiv Litvanije: Đorđević i donekle Rebrača

1998. finale protiv Rusije: Rebrača i Bodiroga

2001. finale protiv Turaka, 3/4 smo bili egal i onda uđe Vlado Šćepanović i bukvalno sahrani Turke

2002. finale protiv Argentine: zadnjih 5-6 napada je išlo na Bodirogu.

Timska igra je bitna, daleko od toga da nije, ne može jedan igrač sam zabiti sve jedan koš, ali Sondri je lijepo rekao: osim Krstića nemamo nijednog igrača na kojeg bi mogla ići lopta 3-4 napada za redom kad se lomi rezultat. Logično, koš može zabiti jedan igrač a ne njih 10 istovremeno. Primjere ostalih reprezentacija ne treba ni pominjati: Novicki kod Nijemaca, Gasol i Navaro kod Španaca, Parker i Turiaf kod Francuza, Jasikevičijus i Šiškauskas (ranije) kod Litvanije, Papalukas i Diamantidis kod Grka, Smodiš i Lakovič kod Slovenije, Holden kod Rusa...čak i Amerikanci koji imaju 12 podjednakih igrača igraju na jednog čoveka ako se rezultat lomi, na Kobija ili Le Brona ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 16:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
contador je napisao:
što bi ovo bio biser? opet moram pustiti vodu nakon tvoje izjave.

Ti si se izgleda zakacio za mene pa pravis istu gresku kao i ja a to ti ne valja :wink:
Ja sam dao komentar na citirano "Tzv. timskom igrom u košarci niko, nikad, ništa nije osvojio" bez da procitam cijeli tekst Sondrija poslije toga je neko napisao cijeli tekst pa sam se i ja ispravio vidjevsi sta znaci ova recenica u cijelom tekstu.
Nemoj da letis pred rudu kao ja :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
contador je napisao:
što bi ovo bio biser? opet moram pustiti vodu nakon tvoje izjave.

Ti si se izgleda zakacio za mene pa pravis istu gresku kao i ja a to ti ne valja :wink:
Ja sam dao komentar na citirano "Tzv. timskom igrom u košarci niko, nikad, ništa nije osvojio" bez da procitam cijeli tekst Sondrija poslije toga je neko napisao cijeli tekst pa sam se i ja ispravio vidjevsi sta znaci ova recenica u cijelom tekstu.
Nemoj da letis pred rudu kao ja :wink:

jebi ga druze, morao sam :)....ali stvarno se ne sjećam kad je u basketu neko timskom igrom zadnji put nešto osvojio. evo nećemo više izvlačiti rečenice iz konteksta ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Španci su dominirali poslednjih godina, ove godine smatraju da Gasol i Navarro ne zalužuju veću minutažu od ostalih jer imaju 12 fenomenalnih igrača i automatski nastaju problemi. Od nas su izgubili, Sloveniju savladali nakon produžetka, a Britance takođe jedva dobili... Ekipa u kojoj igraju dva Gasola, Garbajosa, Navarro, Rudy, Raul Lopez, Rubio, Llull,... jedini bod u narednu rundu prenosi preko produžetka... Da se igra bazira na Gasolu i Navarru, a da ostali rade za njih, bili bi jači za 20 razlike od svih reprezentacija na prvenstvu... pogotovo na ovom raspalom prvenstvu... Jednostavno nije moguće biti u ritmu, kad izlaziš van svake 3-4 minute i isto toliko provodiš na klupi pa opet nazad. Nedostaju Jimenez i Vidal, koji rade za tim i ne bune se što su u svojim klubovima veoma bitni igrači, a za reprezentaciju obavljaju "prljav" posao... Na to sam mislio pod timskom igrom, previše istih igrača, bez pravog lidera na terenu...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Španci su dominirali poslednjih godina, ove godine smatraju da Gasol i Navarro ne zalužuju veću minutažu od ostalih jer imaju 12 fenomenalnih igrača i automatski nastaju problemi. Od nas su izgubili, Sloveniju savladali nakon produžetka, a Britance takođe jedva dobili... Ekipa u kojoj igraju dva Gasola, Garbajosa, Navarro, Rudy, Raul Lopez, Rubio, Llull,... jedini bod u narednu rundu prenosi preko produžetka... Da se igra bazira na Gasolu i Navarru, a da ostali rade za njih, bili bi jači za 20 razlike od svih reprezentacija na prvenstvu... pogotovo na ovom raspalom prvenstvu... Jednostavno nije moguće biti u ritmu, kad izlaziš van svake 3-4 minute i isto toliko provodiš na klupi pa opet nazad. Nedostaju Jimenez i Vidal, koji rade za tim i ne bune se što su u svojim klubovima veoma bitni igrači, a za reprezentaciju obavljaju "prljav" posao... Na to sam mislio pod timskom igrom, previše istih igrača, bez pravog lidera na terenu...

normalno, treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi. bez uvrede prema igračima koji služe timu ali, uvijek je bilo tako i takvi igrači su bili isto cijenjeni kao oni što zabijaju po 20-25 koševa. u pravu si kad kažeš to za gasola i navara da igraju po 3-4 minuta pa onda na klupu...to stvarno ''izbije'' igrača odmah u startu i sjebe ga do kraja utakmice. takvi igrači su bukvalno programirani da igraju u nizu 10-15 minuta i zabiju po 10-ak koševa pa onda odmor 5-6 minuta pa ponovo nazad i tako non-stop...zato se u NBA ligi većina ''glavnih igrača'' odmara drugu četvrtinu i deo treće i onda ulaze i zabiju po 20 poena u jednoj četvrtini. nije to ništa bez razloga

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ej, evo upravo dobijam dojavu da španski savez sprema otkaz Skariolu i da Sondri figuriše kao najozbiljniji kandidat za nasljednika.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nisam znao da je kosarka individualni a ne timski sport, da npr. za zonsku odbranu trebaju jaki individualci a ne timska koordinacija i da ako neki igrac postigne 30 poena, da je odmah njegova ekipa nije igrala timski, nego je on sam pobijedio tu utakmicu...
Svasta cu ja ovdje nauciti....

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 18:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Očigledno ni ti, ni ovaj Harvester niste ništa naučili, a ni shvatili... Cijelo vrijeme se govori o tome da ekipa koja forisira rotaciju u kojoj gotovo ravnopravno učestvuje svih 12 igrača, nikad (NIKAD) nije ništa osvojila!!! Čak se i u Dream Team-u zna ko je ko, ako se u nekoj utakmici naiđe na otpor... Howard, Wade, Bosh,... trče na jednoj strani napada, prave blokove jedni drugima, ali tako ostvarena pozicija je B plan jer na drugoj strani je izolacija za Bryanta i od njega se očekuje da to završi... što je i radio kad je trebalo...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Hrvati su ocajni, stvarno sam ocekivao vise od njih. Nece nista uraditi na ovom EP-u. Nema ni medalje a nema ni novih mladih igraca.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Hrvati su ocajni, stvarno sam ocekivao vise od njih. Nece nista uraditi na ovom EP-u. Nema ni medalje a nema ni novih mladih igraca.

hehe pazi francuza, bukvalno će sahraniti makedoniju

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Očigledno ni ti, ni ovaj Harvester niste ništa naučili, a ni shvatili... Cijelo vrijeme se govori o tome da ekipa koja forisira rotaciju u kojoj gotovo ravnopravno učestvuje svih 12 igrača, nikad (NIKAD) nije ništa osvojila!!! Čak se i u Dream Team-u zna ko je ko, ako se u nekoj utakmici naiđe na otpor... Howard, Wade, Bosh,... trče na jednoj strani napada, prave blokove jedni drugima, ali tako ostvarena pozicija je B plan jer na drugoj strani je izolacija za Bryanta i od njega se očekuje da to završi... što je i radio kad je trebalo...

mozda zato sto nikad ni jedna ekipa nije igrala tako da "gotovo ravnopravno u utakmici ucestvuje svih 12 igraca"? i u ekipama koje, prividno, mnogo rotiraju, kada se stize rezultat i kada je kriticna situacija zna se na koga idu lopte. i kod spanaca kad su igrali protiv nas, kad su pokusavali da uhvate prikljucak, na parketu su bili gasol, navaro i garbahosa. bas zato sto njih tu utakmicu nije islo, mi smo pobijedili...a ne zato sto su, kofol, svi imali ravnopravnu minutazu...
ja, recimo, mislim da je kod spanaca glavni problem to sto gasol vise jednostavno ne moze da izdrzi ritam da igra 82 utakmice + plejof u NBA ligi kao jedan od bitnijih igraca svog tima, pa onda opet preko ljeta za spansku reprezentaciju gdje se od njega ocekuje da bude alfa i omega i provodi maltene po 40 minuta na parketu...i tako posljednjih 10 godina. dakle, nije problem previse rotacije, problem je sto te rotacije prije nije bilo i sto im je igra zavisila, a i sada zavisi, od dva covjeka koja ulaze u trecu deceniju zivota i polako im ponestaje snage i stize ih non-stop igranje...

kao sto smo i mi pukli onog trenutka kad bodiroga vise nije mogao sve sam...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gasol ima povrijeđen prst, zato je onako očajno šutirao slobodna protiv nas. I meni se čini da su se zeznuli što su ga zvali, ali to je njihov problem.

Sondri: Timska igra (tima koji je na terenu) je jedno, a rotacija nešto sasvim drugo. A strategija "dodaj loptu LeBronu Džejmsu i skloni se" nešto treće. Ja tvrdim da tim koji forsira treću strategiju nema apsolutno nikakve šanse protiv nekog iole ozbiljnijeg tima, kao što je posvjedočio upravo taj LeBron Džejms koji je izmajmunisan od strane Orlanda, iako ovi nemaju nijedno "ime" zvučno kao njegovo.
Dalje, kako to da je Detroit smlavio Lejkerse kad su u njima igrali O'Nil i Brajant, a nisu imali (opet, bar po imenima) nijednog igrača ni približno te klase? Zar nije Detroit (tadašnji) školski primjer tima koji je u prvoj petorci (koja je uglavnom i provodila vrijeme na terenu, uz dvije ili tri vrlo kvalitetne zamjene) imao pet potpuno jednakih igrača?
Ti kritikuješ Skariola zbog minutaže Gasola, koji je očigledno povrijeđen toliko da ne može da pruži ni 50% svog objektivnog kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 09:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Jedno od najlosijih EP u zadnjih 10-ak godina .... bar za sada. Dosadna, kilava kosarka, bez lijepih poteza, pravo mucenje, ...
Jos kada se pogleda lista kosarkasa koji ne igraju u Poljskoj ... Kalderon, Novicki, Kirilenko, Diamantidis, Rakocevic, Holden, Jaskevicijus, ....

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Gasol ima povrijeđen prst, zato je onako očajno šutirao slobodna protiv nas. I meni se čini da su se zeznuli što su ga zvali, ali to je njihov problem.

Sondri: Timska igra (tima koji je na terenu) je jedno, a rotacija nešto sasvim drugo. A strategija "dodaj loptu LeBronu Džejmsu i skloni se" nešto treće. Ja tvrdim da tim koji forsira treću strategiju nema apsolutno nikakve šanse protiv nekog iole ozbiljnijeg tima, kao što je posvjedočio upravo taj LeBron Džejms koji je izmajmunisan od strane Orlanda, iako ovi nemaju nijedno "ime" zvučno kao njegovo.
Dalje, kako to da je Detroit smlavio Lejkerse kad su u njima igrali O'Nil i Brajant, a nisu imali (opet, bar po imenima) nijednog igrača ni približno te klase? Zar nije Detroit (tadašnji) školski primjer tima koji je u prvoj petorci (koja je uglavnom i provodila vrijeme na terenu, uz dvije ili tri vrlo kvalitetne zamjene) imao pet potpuno jednakih igrača?
Ti kritikuješ Skariola zbog minutaže Gasola, koji je očigledno povrijeđen toliko da ne može da pruži ni 50% svog objektivnog kvaliteta.

koji niz gluposti prosto da ti se želudac okrene :confused2:

kažeš orlando nema nijedno zvučno ime kao Le Bron James...ok, nema toliko zvučno ali ima: Luisa, Turkoglua i Howarda...ako to nije dovoljno onda prestajem pratiti košarku.
pominješ detroit: Čonsi Bilaps, Rašid Valas i Ben Valas su bukvalno sahranili Lejkerse.

Poenta: ne moraš imati megazvijedu u timu da bio broj 1 na kraju, bitno je da imaš čoveka koji će u odlučujućim trenucima svojim poenima donijeti pobijedu svojoj ekipi. kad vec pominjes detroit pogledaj koliko su tada poena zabijali njih trojica a koliko ostatak ekipe.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrlo interesantno. Kažeš da sam napisao, citiram, "niz gluposti da ti se želudac okrene", a onda samo ponoviš upravo to isto.

Ja:

Citiraj:
LeBron Džejms koji je izmajmunisan od strane Orlanda, iako ovi nemaju nijedno "ime" zvučno kao njegovo

Ti:

Citiraj:
kažeš orlando nema nijedno zvučno ime kao Le Bron James...ok, nema toliko zvučno

Citiraj:
ne moraš imati megazvijedu u timu da bio broj 1 na kraju, bitno je da imaš čoveka koji će u odlučujućim trenucima svojim poenima donijeti pobijedu svojoj ekipi

Pa to i govorim! Ili to ili da imaš toliko jak tim koji neće ni dozvoliti da dođe do "odlučujućih trenutaka", tj. od početka će imati desetak i kusur poena prednosti, što vodi do opuštenog finišta. To je upravo bio slučaj u skoro svim utakmicama te serije (osim one jedne koju su Lejkersi dobili).

Citiraj:
kad vec pominjes detroit pogledaj koliko su tada poena zabijali njih trojica a koliko ostatak ekipe.

Pogledao, a evo pogledaj i ti: http://www.nba.com/finals2004/ U Detroitu je najviše poena davao HAMILTON, koga nisi spomenuo, a i Prins je imao odličan učinak, u prosjeku deset poena i sedam skokova po utakmici. S druge strane, u Lejkersima O'Nil i Brajant na uobičajeno visokim ciframa, ostatak tima - truba. Osim toga, pored poena u košarci postoje skokovi, asistencije i razna druga čudesa, plus još nešto što ne upada u statistiku, a to je - dobra odbrana. Detroit je tad bio poznat po tome. Dakle ovo je očigledno tipičan primjer upravo onoga što ja pričam i sad priznajte lijepo ili da se ne razumijemo najbolje ili da nemate pojma.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Inače, da ne skrećem previše s teme:
Rusija-Hrvatska: Katastrofalna utakmica dva loša tima u kojoj je pobijedio manje loš a više sretan tim. I inače, istina je, ovo prvenstvo ne obiluje kvalitetom, ali to ćemo zaboraviti, bitno je da ga mi osvojimo :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ako ovo prvenstvo ne obiluje kvalitetom onda je to savrsena prilika da mi nesto uradimo sa mladim timom....

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

turska je pobijedila spaniju 63:60, sto bi trebalo da nama odgovara. dakle, sad je poredak sljedeci
1. turska 3-0
2. slovenija 1-1
srbija 1-1
poljska 1-1
5. spanija 1-2
6. litvanija 0-2

dakle, cini se da je danasnja utakmica protiv poljske mozda i presudna za plasman u cetvrtfinale, mada bi i u slucaju poraza jos uvijek bili u igri...ali ako pobijedimo, imali bi jednu pobjedu vise i od poljske i od spanije i bolji medjusobni skor, sto bi znacilo da bi nam u preostala dva kola jedna pobjeda bila dovoljna za plasman u cetvrtfinale. to bi bila odlicna situacija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 526 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]