banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 21:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 1122  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2009, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
ovo je poenta priče zvane: srpski fudbal zadnjih 10 godina.

kao sto sam vec rekao, a i opet cu, poenta srpskog fudbala zadnjih 10 godina je stalna potreba novinara i navijaca za senzacionalizmom i epohalnim najavama nekakvih izmisljenih epskih utakmica, potpuno bespotrebnim podizanjem atmosfere do usijanja. i svaki put se to pokazalo kao potpuno kontraproduktivno. ali mi ne odustajemo od toga. opet kad dodje utakmica protiv rumunije bice potpuno isto, opet ce se igracima natovariti breme "najvaznije utakmice u novijoj istoriji srpskog fudbala", pa ce opet biti kao sinoc...

poenta price zvane srpski fudbal u zadnjih 10 godina je insistiranje da dejan stankovic bude nesto sto nije (kao sto skoti lijepo pisu u svojim novinama "mi od darena flecera, vrhunskog vodonose u mancester junajtedu, pokusavamo da napravimo zinedina zidana, i onda se cudom cudimo kad to ne upali"). poenta je da od svakog igraca koji pokaze makar malo talenta ocekujemo da odmah bude mesi (kacar, krasic), da od trenera koji konacno pokaze makar naznake transformisanja naseg tima u jednu solidnu ekipu ocekujemo da bude ferguson, pa nam je odjednom malo nerijeseno protiv francuske i mi bi da rutinski pospremimo tu buraniju od anrija, anelke, riberija...

igra nase reprezentacije u ovim kvalifikacijama je miljama napredovala od igre pod klementeom i djukicem, i to je za mene sasvim dovoljno. proces stvaranja dobre reprezentacije je dug, i ne zavisi od jedne utakmice, pa makar ona bila i "najvaznija utakmica u posljednjih 123454452123412 godina"...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
bigman je napisao:
(у којем је тако шмекерски склонио лопту од голмана...иако није било неког контакта, потез је у стилу ниског нападача, техничара)

Mislim da mu se lopta odbila, kao i sve ostale koje su mu isle u noge. Inace je zasluzio zuti karton za simuliranje nakon sto mu je lopta pobjegla. A potez je u stilu Eduarda.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Izrastamo u veliku ekipu. Elaboracija slijedi kad mi se završi ispit :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Na koliko je trener potpisao da ce voditi reprezentaciju. I to je jedna od vaznih stvari za buduce uspehe Srbije

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kPjEWNGUSi4[/youtube]
Погледај мало, видјећеш да је он склонио лопту, и да је чак мало контакта било. Мало, али је било. Не кажем да је требао бити пенал, али ту би се сваки судија двоумио. Врхунски одрађено. :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 11:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Rosseti šapnuo Stankoviću nakon penala i crvenog: "Sad ste izjednačeni, borite se..." :lol: Oćemo li ikad pobijediti neku velesilu ili bar bivšu velesilu u fudbalu, mislim na zadnjih 10-ak godina... Austrija jeste imala dosta sreće protiv pijetlova, ali su trčali i nadmetali se svih 90 minuta... mi smo se kolektivno branili dobrih 70 minuta, u trenutku kad imamo gol viška, igrača viška i protivnika koji svim silama navaljuje na gol... u takvoj situaciji Žigić nije baš koristan, trebao nam je brz igrač za kontru, ako je već odlučio da brani rezultat...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Sondri je napisao:
Rosseti šapnuo Stankoviću nakon penala i crvenog: "Sad ste izjednačeni, borite se..." :lol: Oćemo li ikad pobijediti neku velesilu ili bar bivšu velesilu u fudbalu, mislim na zadnjih 10-ak godina... Austrija jeste imala dosta sreće protiv pijetlova, ali su trčali i nadmetali se svih 90 minuta... mi smo se kolektivno branili dobrih 70 minuta, u trenutku kad imamo gol viška, igrača viška i protivnika koji svim silama navaljuje na gol... u takvoj situaciji Žigić nije baš koristan, trebao nam je brz igrač za kontru, ako je već odlučio da brani rezultat...

žigić je samo jednom bio koristan u reprezentaciji: kada je kežmanu spustio loptu na 3 metra od gola protiv bosne u kvalifikacijama za SP posle čega je ovaj naravno zabio...sve ostalo što je uradio ili pokušao da uradi je bože sačuvaj i sakloni...stvarno mi nije jasno zašto ga svi selektori forsiraju, ako su englezi mogli da zaborave na krauča možemo i mi na ovu našu banderu...a krauč je ipak klasa u odnosu na žigića

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
A koga drugog da stavimo?

Kezmana ne zato sto komandant Vidic ne zeli njega u timu. Da se razumijemo, ni ja ga nikad ne bih pozelio u timu zbog njegovog ponasanja. A i crveni protiv Argentine mu nisam zaboravio.

Lazovic- GLUPAN

Pantelic- trci i trudi se ali nije to to. On mi je nesto kao Stankovic. U klubu dobar a u reprezentaciji taraba.

Mi jednostavno nemamo napadace, cak ni u mladjim kategorijama. Sve nesto najavljuju Aleksica ali mali nikako da se oteli.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Realno, Kačar je najbolji napadač :lol: Šta se s njim desilo sinoć, ja malo popio, vidim kasnije ga nema... Taj momak igra na svim pozicijama bez problema, bolje šuta lijevom, nego vićina naših "napadače" desnom... Hertha, za razliku od naših pametnih klubova, čeka kraj SP-a pa da onda odredi cifru za njega... biće jedan od traženijih igrača u Evropi, a i sad postoji veliki interes za njegove usluge... Ima Žigić svoje prednost, ali kad igra sam, sa dva indisponirana krilna napadača i tri zadnja vezna, bez nekog da ga spoji sa njima, onda je glupo očekivati da stvori čaroliju na terenu... Dok je igrao Kačar, imali smo 2-3 polu-prilike, među kojima je i onaj penal i crveni karton...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Stvarno nemam rijeci prvi sam napisao da ocekujem X ili 2 i sa ovim rezultatom od kojeg nas ne boli glava sam zadovoljan. Svi serete i pricate o kukavickoj igri a da Stojkovic nije kiksao i da je kojim slucajem ostalo 1:0 svi bi dizali Antica u nebesa i velicali igru iako je igra i da je ostalo 1:0 kurac.
Jedan napisa spisak od 11 igraca pomenu i Antica i sve i jedan kao krs i picka na terenu sad nam ni Antic ne valja majko mila nije za nas ni svetsko ni evropsko prvenstvo mi jednostavno nismo kao navijaci zasluzili da imamo reprezentaciju koja nesto moze da napravi. Kod izvlacenja grupa molili smo boga da se za drgo mjesto borimo sa Rumunijom a Francuzima smo dali ulogu favorita a vidi nas sad prvi u grupi drugom od preostalih 6 bjezimo 4 boda pa nam ni to ne valja.
Samo me interesuje sta hocete od ove reprezentacije da bude prvak svijeta da nesmije kad joj odgovara bez srljanja X ni to ne odigrati da mora svakoj reprezentaciji dati po minimum 3 komada...

Niko da pohvali navijace pri intoniranju Francuske himne samo serete i kudite

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Vuk_samotnjak je napisao:
Stvarno nemam rijeci prvi sam napisao da ocekujem X ili 2 i sa ovim rezultatom od kojeg nas ne boli glava sam zadovoljan. Svi serete i pricate o kukavickoj igri a da Stojkovic nije kiksao i da je kojim slucajem ostalo 1:0 svi bi dizali Antica u nebesa i velicali igru iako je igra i da je ostalo 1:0 kurac.
Jedan napisa spisak od 11 igraca pomenu i Antica i sve i jedan kao krs i picka na terenu sad nam ni Antic ne valja majko mila nije za nas ni svetsko ni evropsko prvenstvo mi jednostavno nismo kao navijaci zasluzili da imamo reprezentaciju koja nesto moze da napravi. Kod izvlacenja grupa molili smo boga da se za drgo mjesto borimo sa Rumunijom a Francuzima smo dali ulogu favorita a vidi nas sad prvi u grupi drugom od preostalih 6 bjezimo 4 boda pa nam ni to ne valja.
Samo me interesuje sta hocete od ove reprezentacije da bude prvak svijeta da nesmije kad joj odgovara bez srljanja X ni to ne odigrati da mora svakoj reprezentaciji dati po minimum 3 komada...

Niko da pohvali navijace pri intoniranju Francuske himne samo serete i kudite

evo ja ću pohvaliti navijče ali samo na početku...ostatak utakmice su se ponašali kao da su na nekoj sahrani. drugo, ovo što si napisao kako smo na početku francuze proglasili favoritima to stoji i tačno je, ali uzmi u obzir da samo na prvom mjestu samo zahvaljujući lošoj igri tih istih francuza...a što se tiče naše igre krš krš i samo krš. jedino što je vrijedno pomena su prva poluvremena protiv francuske i austrije u gostima i donekle protiv rumuna u gostima, sve ostalo kao što sam već rekao: krš krš i krš

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 13:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

contador je napisao:
ovo što si napisao kako smo na početku francuze proglasili favoritima to stoji i tačno je, ali uzmi u obzir da samo na prvom mjestu samo zahvaljujući lošoj igri tih istih francuza...

Kako jedna krs ekipa poput Srbije da kroz cijele kvalifikacije koristi losu igru Francuza i kako to da smo i ispred velesile Rumunije koju smo takode prozivali favoritima na pocerku kvalifikacija ja ipak mislim da to jedna krs ekipa kao Srbija ne moze tek tako koristiti.

contador je napisao:
a što se tiče naše igre krš krš i samo krš. jedino što je vrijedno pomena su prva poluvremena protiv francuske i austrije u gostima i donekle protiv rumuna u gostima, sve ostalo kao što sam već rekao: krš krš i krš

Mi bolju reprezentaciju nemam jedino ako neces ili ako vec ne navijas za BiH njih trenutno ide pa ti eto prilike da budes zadovoljan i presrecan.

A tvoje poznavanje sporta sam vidio na temi "Premiership 2009/2010" tako da poslije svakog tvog sportskog komentarisanja jednostavno moram pustiti vodu :pottytrain5: :wave:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 14:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
yebem vas u glavu.prosli smo odlicno a mogli smo i bolje ali treba biti zadovoljan
kacar je bio odlican ali imao je otok i nije mogao da trci vise, cini se da nam je malo srednji red podbacio ali opet kazem cini nam se jer hajd lijepo nabrojte igrace protiv koga smo igrali...

za jesec dana cemo sjebat rumune i prica zavrsena, treba dizati moral i ohrabrivat igrace jer oni mogu biti bolji

sto se tice stojkovica-jeste da je njegova greska ali i lopta je bila nezgodna , oskocila je ispred njega a imala je i efea, to najbolje zna neko ko je bar jednom stao na gol

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ortodox2 je napisao:
sto se tice stojkovica-jeste da je njegova greska ali i lopta je bila nezgodna , oskocila je ispred njega a imala je i efea, to najbolje zna neko ko je bar jednom stao na gol

Ali on ne stoji na golu (osim u reprezentaciji) :D
Možda bi drugačije reagovao da "ima iskustva" :wink:

Utakmica gotova.
1-1.
Antić i družina pakuju kofere za Afriku (ali neće da sade papriku :D ), Raymond Domenech ostaje i dalje na klupi Francuske. I oni će vjerovatno na SP (iz baraža)...
Svi zadovoljni (osim onih koji su očekivali nešto više) :)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Glava - hladna, ali ako ću da budem iskren i nije nešto bila vruća pred početak utakmice. Ja sam nekako smatrao da je i bod puna kapa, tako da ne mogu da budem nezadovoljan rezultatom, ali moram reći i da nekim pohvalama i hvalospjevima, nema previše mjesta... No da krenemo ispočetka...

Pred utakmicu u medijima i u javnosti uopšte, stvorena je neviđena atmosfera i tenzija, a sve bez potrebe. Utakmica nije bila presudna, iako je mogla da sve odluči, tako da su epitet istorijska, ključna i utakmica decenije, bili prepumpavanje atmosfere i bespotrebno stvaranje pritiska. S obzirom na dobro poznat srpski mentalitet i vrlo često pristuno usijavanje glave do maksimuma, još smo i dobro prošli sa atmosferom koja je napravljena. Govorim o elementarnim stvarima psihološke pripreme, jer kako da bilo ko na svijetu, normalno pripremi ekipu za utakmicu, ako se danima i nedjeljama prije toga, stvara euforija o nepobjedivoj reprezentaciji, o gaženju u ovim kvalifikacijama, a (nemjerno ili slučajno), se žmiri na činjenicu da je reprezentacija bila u padu formu u posljednjih nekoliko nastupa? U takvoj situaciji, slažem se da je bod velik kao kuća, jer, htjeli mi to da priznamo ili ne, Srbija još nije reprezentacija klase Francuske, Italije, Engleske ili Španije. Ako se nastavi ovim putem, vjerovatno ima šanse da to postane...

E sad, postoji tu i durga strana... Jednostavno sve do 10-og minuta ili tu negdje, bio sam ubijeđen da je bod sasvim dovoljan, ali činjenično stanje je govorilo nešto drugo... Gol prednosti i igrač više, plus domaći teren... Mislim da ne treba više da se govori. Možda meč nije morao da se dobije, ali nije smio da se primi pacerski gol, niti je smjelo da se dogodi da Francuzi sa igračem manje, drže igru na sredini terena. I to je sve došlo kao posljedica prethodnih bombastičnih najava i deklamovanja oda i hvalospjeva reprezentaciji Srbije. Francuska jeste loša, prvenstveno jer ih još uvijek vodi onaj diletant, ali nije krš od reprezentacije. Dovoljan je bio onaj Anrijev prodor, da se vidi ako igrač od klase može da i u raspadnutoj igri, donese prevagu na terenu. Ostavimo po strani činjenicu da Francuzi sinoć uopšte nisu izgledali loše na terenu...
Elem, strah od greške u istorijskoj utakmici, odveo je sve kolektivno u grešku... Stojković je kiksao jer je znao da u "istorijskoj utakmici" ne smije da napravi grešku. Luković nije ispratio Anrija, upravo jer je igrao sa pritiskom da je u "istorijskoj utakmici" dobio šansu i da ne smije da pogriješi. U tom svjetlu, moram da iskritikuje i Antića, iako je on pokušavao da smiri tenzije i amortizuje pritisak, ali nije učinio dovoljno da igrače spriječi da se i oni ne uklope u tu euforiju. Za to svakako i oni zalužuju kritike...

Trojica ljudi koji se nisu uplašili sinoć, bili su Kačar, Ivanović i Vidić i vidjelo se da su izašli na teren čiste glave i gle čuda, bili najbolji na terenu. Milijaš je hladnokrvnost pokazao kod penala, ali mimo toga uklopio se u sivilo. Ulgavnom, na požrtvovanost i borbenost, nema zamjerke, ali na činjenicu da su djelovali pomalo neorganizovano, svakako ima. Pogotovo što su u par navrata pokazali da mogu i znaju, ali da im je ta prividna "važnost" utakmice, jednostavno odsjekla noge... Treća stvar je, po meni nevjerovatan utisak, da nije bilo skoro nikakvog pritiska na zadnju liniju Francuza. Sa igračem manje morali su da ih opterete više i natjeraju na ispucavanja, jer je VIdić pokazao da mu u skoku niko ništa ne može. Umjesto toga Francuzi su držali sredinu, a izlaskom Kačara, i tu se izgubila agresivnost pa su francuzi mogli dugo i puno da kombinuju. Hvala Bogu, pa Riberi nije igrao više...
I četvrto, kontra nije postojala, a morala je... Misli da se ponovila boljka iz prvog meča sa Francuzima, da su bekovi previše ili defanzivno orjentisani, a krilini igrači nedovoljno pokretljvi da iskoriste stalne izlete Evre i Sanje u napad. Moglo je to i bolje, ali sad je lako biti pametan.

Uglavnom, nije se tu trebalo očekivati puno više i nije trebalo stvarati toliku tenziju. Sticajem okolnosti ta utakmica je mogla dosta da riješi, ali ovako ostaju naredne dvije prilike, koje treba shvatiti kao realne šanse za završetak posla. Rumunija je rival po mjeri d ase posao završi i tako treba prići toj utakmici. Bez euforije i "istorijskih" sranja... Nisu srpski igrači ni u prošlosti pokazali, da baš mogu da se nose sa pritiscima i zašto ih sada opterećavati sa tim...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
sve u svemu treba biti zadvoljan. sreca samo sto im je na klupi onaj kreten domenek, inace bi francuska sa onakvim igracima davno osigurala prvo mjesto.
srbija losa, igra jednostavno prespora, i uopste slabo kretanje svih igraca. kao da su bjezali od lopte i mislili 'nemoj meni, majke ti'. fali jedan igrac koji zna da smiri loptu i da odigra par pasova da malo to uveze kad ne ide. sve u svemu, moze se reci da smo dobro prosli i da kroz citave kvalifikacije imamo srece, samo sto nikako da naucimo iz nekih banalnih gresaka.
treba biti itekako zadovoljan, jedna pobjeda iz dvije utakmice i eto SP2010. da je neko nudio prije pocetka kvalifikacija, svi bi pristali. nije lose, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 15:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
ortodox2 je napisao:

cuj desava se to svakome, lopta nije bila naivna nimalo- mozda ima krivice i odbrana , mozda su mogli prije anrija doci do lopte

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ortodox2 je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
ortodox2 je napisao:

cuj desava se to svakome, lopta nije bila naivna nimalo- mozda ima krivice i odbrana , mozda su mogli prije anrija doci do lopte

Pade mi na pamet Francuz Fabien Barthez i neki poglupi golovi koje je primio, ali je u bitnim mečevima stvarno imao dobrih odbrana.
Ili možda Iker Casillas (primao je "smiješne" golove na početku karijere u Realu :lol: ).

Stojković je sinoć imao par čudnih "izleta" sa gol linije.
Sigurno mu nedostaje "igračkog iskustva", ali bar nije "najgori od sve djece" :wink:

Bitno je da "crvene" dijeli samo jedna pobjeda do 1. mjesta u grupi...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Necu puno komentarisati,samo cu reci ovo:
Mi sa ovakvom igrom na svjetskom prvenstvu nemamo sta traziti.
Tamo nema Litvanija i Farskih ostrva...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 15:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sta ste skocili na Stojkovica greske su neminovne i sta sad
Sta bi mu uradili da je napravio gresku kao Runje sinoc ili kao Robinson protiv Hrvata u proslim kvalifikacijama

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 1122  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]