Слажем се у већини ствари осим оног везано за Вермеза, чика Црног ми не дирај. Са њим нисмо имали пораза у лиги, а отјеран је због једне утакмице. А игра је била 10000000 пута боља од Јоканове.
Ево један коментар са сајта:
Citiraj:
Otišao je, očigledno fin i kulturan čovek (vrlina), dobar i blag prema igračima (mana!), onaj koji se trudio da uradi sve što zna i ume u korist Partizana, koga očigledno puno voli, ali nažalost, verovatno i najlošiji trener koga sam je za mojih 45 godina života video da je seo na klupu Partizana... A verujte da sam dobro razmislio pre nego što sam ovo napisao ili rekao. I oni koji su ga postavili na to mesto, zaslužni su ili krivi za sve, koliko i on...ali, zna se, kad u fudbalu nešto ,,škripi,, prvi koji odlazi je trener... Ne mogu da znam šta se sve dešava u Klubu, ali itekako sam dobro viđao (svake subote) šta se dešavalo na terenu, a po onome što čitam ovde, imam utisak da neki koji pišu komentare, uopšte i ne gledaju Partizan, ili ga gledaju veoma, veoma retko, za razliku od mene koji ispratim svaku utakmicu, ako sam sprečen uživo, onda bar preko Tv-a, sajta, radio-prenosa, bilo kako. E, pa dozvolite mi da imam svoje mišljenje, a ako mislite da grešim, imate pravo da pišete drugačije! Priznajem, čovek je osvojio dve duple krune, na čemu mu puno hvala, i sve zaslužene čestitke, ali smešno je uporediti tu borbu sa kriznom Zvezdom i nemoćnom Vojvodinom, sa prvenstvima nekadašnje SFRJ! Ne zaboravimo da je pola jednog prvenstva ,,odradio,, Đukić, o kome mislim da je loš čovek, (za razliku od Jokana) ali i bolji trener nego što je to Jokan bio... Ne zaboravimo da bi svaki trener u našoj ligi prosto morao da uzme titulu ako u timu ima Moreiru, Žuku i Diarrrru. Ne zaboravimo ni da je u prošlom prvenstvu, naš jedini pravi konkurent u borbi za titulu, Zvezda, bila pred totalnim raspadom i bankrotom... Ako mislite da tu postoji i Vojvodina, pitam vas, pa kad su oni poslednji put bili prvaci? Ne umanjujem uspeh osvajanja duplih kruna, jer što reče neko, teško je pobediti i u kompjuterskim igricama, ali, deco, ja pamtim i nešto više i nešto duže! Tužan sam ovih dana u pauzi prvenstva na youtubeu tražio da vidim kako su igrali Moca, Mance, Varga, Žile, Uške, Bajro, Vokri, Goran Stevanović... Da se uverim da li polako lapim pa sanjam o prošlim vremenima. Ne, ne lapim, Partizan je zaista pod Jokanom igrao loše. Da, i ovi stari, znali su da gube, znali su da dožive katastrofu, ali i da se dižu iz pepela, da samelju svakog ko im se ispreči, da daju golove, da ,,vezu,, DA IGRAJU FUDBAL BRE! Gde je nestao taj Partizan koji je umeo da stvara šansu za šansom, koji je umeo da do vrha napuni mrežu rivala, Partizan koji je umeo da se isprsi i pred puno jačim od sebe i da ga napadne! Pamtim Partizan koji je igrao napadački, razbijački, brz, lep fudbal... Jokanovićev Partizan mučio je i sebe i publiku i protivnika. Ne možeš kriviti trenera za individualnu grešku igrača, ili za jednu, dve izgubljene bitke, ali ako gledaš njegov tim sezonu, sezonu i po, onda valjda možeš da vidiš, ima li nečega u njegovoj igri i zamisli, ili nema! Otkako je seo na klupu, broj gledalaca se smanjio. Efikasnost tima se smanjila. Prvo poluvreme je obično ,,bacano u vetar,,. Igra je bila dosadna, spora. Kad god bismo pokušali da ,,taktiziramo,, protiv iole jačeg protivnika, to se završavalo time da primimo gol. Ili dva. Nismo imali brze prodore preko krila. Nismo imali tečnu pas igru. Ako ne brzu makar sporu, ali preciznu. Ne, ni to. U igri Partizana, a i većine igrača, teško se primećivao bilo kakav napredak. U Ligi Evrope osvojili smo nula bodova. To ne bi bolelo, da smo makar stisli nekoga, zapretili mu, nadigravali se, davali golove. Ne, toga nije bilo. U dve utakmice (Apoel) koje su odlučivale o (mogućih) sedam miliona evra, daljem putu i prestižu našeg Kluba, naši igrači na prvoj su stajali, kao da se prvi put vide zajedno na terenu. U drugoj su dali gol u trećem minutu, a onda dali sve od sebe, što je samo pokazalo, da niti imaju moći ni snage, da ozbiljno zaprete bilo kome. Ako posle vođstva od 1:0, na početku utakmice nemaš ideju ni moći da daš bar još jedan gol, pitam se šta su uopšte radili na treninzima, i čemu ih je uopšte taj trener učio? Ako od svoje desete godine gledam Partizan, moram da kažem i da sam jedno desetak godina od moje 15e, pa do 25e, redovno svakog vikenda gledao fudbal i u nižim ligama jedne Bg. opštine. I u tzv. ,,beton ligama,, iz kojih nema ispadanja, svaki, ali svaki trener, znao je da, ako bar nema igru i igrače, pa bar da se potrudi, da u prekidima zapreti protivniku. U ,,beton,, ligama da, ali ne i Jokanovićev Partizan... Ja sam potpuno šiznuo, gledajući kako Jokanovićev Partizan izvodi kornere! Ako Ljajić to ne zna (a nije znao!), zašto ga Jokan nije naučio da to radi, zašto nije viknuo sa klupe da neko drugi to uradi? Šta je uopšte uradio za vreme utakmica, kada je skočio, viknuo? Igrači su mu se vukli po terenu, a on je hladnokrvno to posmatrao. Dečko na početku karijere ironično aplaudira publici, i umesto da ,,popije,, 6, ili bar 2-3 meseca suspenzije, da se nauči pameti, igra već u sledećoj utakmici. U novinama čitamo, da igrači sami kažu da nisu slušali ni poslušali, sada već bivšeg trenera... Pa kakav je to trener koji niti govori igračima nešto za vreme utakmice, niti ga slušaju i kad im kaže nešto?! I na kraju kap koja je za mene prevršila čašu: Imamo Washingtona od 2,04, Gavrančića od preko 1,90, Krstajića koji odlično skače, Srđu i Đoleta, koji takođe solidno mogu da skoče, Klea koji je odličan u igri glavom, Raću Petrovića koji je i visok, i takođe bi mogao da da gol glavom, i...? Sedam opasnih igrača u skoku, eventualno Crnogorca Vujovića, Obradovića, Brežančića, bilo kog ko valjda može da nabaci nešto, i...? Nikad ništa iz kornera na najbitnijim utakmicama za početak sezone... Pa da ništa drugo nije radio na pripremama, da je samo uvežbavao kornere, sad bi Jokanović bio trener Partizana, a Partizan u Ligi Šampiona. Ne, ni to što svaki seoski klub zna (a ponovo napominjem da sam deset godina redovno gledao utakmice takvih liga i da ne pričam napamet!), Jokanovićev Partizan nije znao! A ja kao što vidite, (kao što sam se sam sebi zarekao) nisam reč napisao, od kad sam video te naše katastrofalne kornere, pa sve do sad, dok takav trener nije otišao. Hvala vam ako mi dopustite da iznesem moje mišljenje, i, ako Klub ozbiljno računa na Stevanovića, onda bi Stevanović, mogao malo da se priseti kako se igralo dok je nosio crno-beli dres, da se priseti utakmice Partizan – Inter, i da mu ne pada na pamet da gaji dekadentan ziheraški fudbal. A ako dolazi neko drugi, i ako nema viziju da od Partizana napravi tim koji IGRA FUDBAL (!), onda bolje i da ne dolazi!!!