Citiraj:
Duljaj: Šahtjor i Partizan osvajaju prva dva mesta
U Monaku je održan žreb za grupni deo takmičenja u Ligi Evrope za 2009/10. Partizan će igrati u grupi J, u kojoj će mu protivnici biti: Šahtjor (Ukrajina), Briž (Belgija) i Tuluz (Francuska).
Jedan od rivala srpskog šampiona u grupi J je ukrajinski Šahtjor iz Donjecka u kome igra naš internacionalac Igor Duljaj. Bivši fudbaler Partizana trenutno se nalazi u Monaku, gde Šahtjor večeras igra utakmicu Superkupa protiv Barselone.
- Drago mi je što ću imati prilike da dođem u Beograd i ponovo se vidim sa mojim prijateljima iz Partizana, ali mi nije uopšte drago što igram protiv crno-belih. Stalno sam pričao mojim saigračima iz Šahtjora o Partizanu, njegovim navijačima i Beogradu, pa sad imaju priliku da se uvere u to. Moja želja je da mi i moj bivši klub osvojimo prva dva mesta u grupi i prođemo u dalje takmičenje - rekao je Duljaj za zvanični sajt Partizana.
Prijatelj i saigrač Igora Duljaja, Darijo Srna, u komentaru ishoda žreba bio je dosta oprezan:
- Grupa je dosta teška, svi imaju šanse za prolaz, a ja izuzetno poštujem Partizan, pošto o njemu dosta znam iz priča Igora Duljaja. Što reče Duki, neka prođu Šahtjor i Partizan i svi će biti zadovoljni.
Duljaj je na kraju dodao da Šahtjor sutra uveče otvara svečano nov stadion i Partizan će imati priliku da igra na ovom velelepnom objektu svoj meč u Donjecku.
Raspored utakmica Partizana u Ligi Evrope:
17.9.2009. Partizan - Tuluz 21.05h
01.10.2009. Šahtjor - Partizan 19.00h
22.10.2009. Briž - Partizan 19.00h
05.11.2009. Partizan - Briž 21.05h
03.12.2009. Tuluz - Partizan 21.05h
16.12.2009. Partizan - Šahtjor 21.05h
Распоред је добар, чини ми се.
Коментар једног навијача са Партизановог сајта:
Citiraj:
Pobedjujemo, garant prolazimo ... . Alo ljudi! Olabavite malo, sta ste umislili? Da li to imamo tim Alexa Fergusona i njega licno na klupi?! I posle kada nam de dogodi Apoel ili Zilina (1:1 u Hramu), onda krenemo sa ~Jokane odlazi~, kriv nam je Zeka, Bjeka, igraci, setimo se svih. Onda neka gospoda u UO, u panici da i oni ne dodju na tapet navijaca, pozele da lome preko kolena, pa pranje svog obraza zapocnu zahtevom da se smeni Tomic, Petric, Jokanovic. Priberite se, jer ovo citaju i igraci, samo im stavljate nepotreban teret na ledja, a i bez njega trce tesko. Tesko do sacuvaj me boze. Postavlja se pitanje da li je neko strucno procenio da u ovo doba godine nas mali Neca Tomic treba da se vuce po terenu ko prebijena macka, pa da kasnije krene da trci i bori se kao proletos.
Drugo: Kako smo izgledali prosle sezone kada smo igrali protiv Sampdorije, Standarda, Stutgarta i Sevilje? Ucinak - jedan gol, osam primljenih, nula bodova, poslednje mesto. Zasluzeno! Kakvi smo bili sa Jesicem u Evropi? Bod protiv Livorna, katastrofa protiv Oksera, Rendzersa itd, itd ... Zar neko od vas optimista misli da je ondasnji Okser slabiji od danasnjeg Tuluza. Ako je i pomislio, grdno se prevario.
Trece - Plasimo protivnike atmosferom na nasem stadionu? Braco draga, klub nam se ljulja, uprava deli, igraci i strucni stab ni na nebu ni na zemlji, a mi, njihovi verni navijaci, kaznjavamo ih posetom od 12 do 13.000 protiv Ziline. Posle 90 minuta sa prosecnim Slovacima, gde se videla sva nasa nemoc, shvatimo da ti nasi momci nisu bas toliko dobri da bi bez nase pomoci dosli do tzv ~utesnog takmicenja~. Kada se osetilo da cemo ostati i bez vrapca u ruci, onda smo dosli u fazu osvescenja, a nakon pobede u Slovackoj, dolazimo do stanja histerije. Pitam vas sve: Nismo li slabiji nego prosle sezone kada smo postigli samo jedan gol. Podseticu vas: Imali smo Bambija, Jucu, Obradovica, I. Stevanovica, sada imamo takticki neupotrebljenog Klea, cesto povredjenog Krstajica, mladog i sve boljeg S. Stevanovica. Na kraju krajeva, nismo sigurni ni sta trenutno misle u nasoj Upravi za razliku od prosle godine kada je vladala idila.
Zakljucak: Nije mi namera da pametujem. Znam da ovde svi volimo Partizan, da se zbog njega ne spava, ne jede, sa familijom ne razgovara kada na terenu ne stima ... Ali, moram da podelim sa vama ono sto mi je na dusi, a to je jedna obicna molba - SACUVAJMO PRVO KLUB! Ne gajite velika ocekivanja od Evrope, jer su razocarenja posle izneverenih (nerealnih) ocekivanja kobna za stabilnost naseg Partizana. Dodjimo u Hram u vecem broju nego dosad, bodrimo tim i budimo srecni ako ove godine postignemo TRI GOLA. Koliko ce nam tri gola doneti bodova nije bitno, ali smo makar napredovali. Gledajmo sta ce nam se desiti u domacem prvenstvu. Musavci nam opasno prete. Osetili su da im se blizi katanac i napravili su ratnicku atmosferu oko sebe. Ne potcenjujte ih, kao sto ne treba da zanemarite cinjenicu da mali Ljajic ode na zimu od nas, da trenutno nemamo igru, ne dozvoljavamo Jokanovicu da trenerski stasa u svom klubu itd, itd.
Veliki pozdrav svima