Citiraj:
Какве везе имају Цигани са Динамовим и Хајдуковим навијачима? Tо није генерализовање ствари?
Znaš li ti uopšte šta je generalizacija?
Ti baš ništa nisi shvatio, od onoga šta ja govorim... Za Čehe, kao i za bilo koju drugu evropsku zemlju, prilično je svejedno da li u njihov grad dolaze Srbi ili Hrvati, jer su to za njih, manje više - Balkanci, koji budimo realni i iskreni, imaju ogromnu istoriju navijačkih ispada i ekscesa u proethodnim godinama. Činjenica da je sada u Prag, došla ponovo grupa navijača sa Balkana, uzevši u obzir prethodno navedene incidente sa hrvatskim navijačima, trebalo je očekivati da policija bude u punoj pripravnosti i da im malo bude dovoljno za intervenciju... Laki na pendreku dakle i nije im se trebalo dati ni najmanjeg povoda da intervenišu (i što me nervira da pišem jednu te istu stvar dva puta, a već sam to sve napisao). Dakle nađi ti meni tu primjer moje generalizacije i ja te poljubim u dupe. Jesam li rekao da su svi navijači isti, jesam li rekao da su čak i svi Zvezdini navijači isti? Dođavola, jesam li rekao uopšte da je neko huligan?
Citiraj:
Прво је било "сви Цигани су исти", сад "сви навијачи су исти". И ти мени причаш о начину размишљања...
Evo kako ti diskutuješ... Gdje sam ja rekao da su svi cigani isti? I o načinu razmišljanja nisam pričao ja nego ti, koji zaključuješ kako ja razmišljam, na osnovu par rečenica u mom postu. Rekoh ti već da me oslobodiš tih paušalnih ocjena i procjena...
Citiraj:
Теби су "посао информације", ти као "имаш на том пољу више пређених километара од свих других". Какве то има везе? Ти си у праву само због тих "пређених километара"?
Iskreno shoole, zaboli me da li ti misliš da sam ja u pravu... Ja o medijima znam malo više, znam kako funkcionišu i kako dolaze informacije i znam kako se od buve pravi slon, narodski rečeno. Činjenica je da je Zvezdi nanesena šteta u ogromnoj mjeri, prije svega sa strane narušenog ugleda u svijetu. Misliš da nekoga u Evropi ili svijetu boli ona stvar što te benzinske pumpe nisu opustošene, ili kako bi ti rekao nisu čak ni pokradene, već su samo uzete neke stvar i nisu plaćene (u mom rejonu razmišljanja, to se zove krađom inače). Medijska slika koja se stvara takvim infromacijama, pogubna je za klub jer mediji neće prenijeti da je manji dio navijača napravio par sitnih krađa, već da su navijači pod Zvezdinim obilježjima, pokrali benzineske pumpe. To u suštini i jeste istina, ali koncept u koji je to upakovano, stvara u glavi običnog čovjeka, sliku rulje koja krade i ništa drugo. Da ne pišem sad kompletan elaborat, dovoljno je to, i da kažem da ti, obični ljudi, koji informacije prihvataju n taj način, čine veći dio javnog mnjenja. Dovoljno da se u javnosti stvori ružna slika o navijačima tog kluba i napravi šteta ugledu kluba, jer su navijači već u startu etiketirani kao kradljivci... Razumiješ li sad, zbog čega sam bijesan. JER TO ŠTETI CRVENOJ ZVEZDI u situaciji kad joj takve stvari, nisu potrebne...
A da je češka policija došla i bez razloga ispendrečila grupu nevinih navijača usred Praga, teško mi je da povjerujem i dalje.
I neću više o tome... Nema apsolutno nikakve svrhe...
Mogu samo reći da sam debelo pogriješio, rekavši da će Pižon biti najjača karika ovog tima, pošto je urpavo on ukopao tim, svojim taktičkim postavkama. Dovoljno je reći da je u vrlo bitnoj utakmici, poslao na teren tri štopera, koji prvi put igraju zajedno u formaciji 3-6-1, koju niko ne igra već godinama, sa tri defanzivna vezna igrača i bez ikakvog kreatora na sredini terena. Trojac Savio, Bogdanović, Isah ne funkciniše zajedno, jer nijedan nema pojma šta treba da igra. Postavkom sa 6 veznih i Ninkovom, kao desnim spoljnim, odsjekao je dosadašnju prilično dobru vezu Lazetića i Paje i praktično izgubio i malo kreativnosti u napadu. Isaha je ugušio rotacijama u vezi, a odbranu postavio na staklene noge sa mladim i još neiskusnim Savićem, neugiranim Vilotićem i sporim kikserom Tutorićem. Sve u svemu, da je grunuo napadački sa svim raspoloživim snagama, pa izgubio 5:0, niko mu ni riječ ne bi prigovorio. Ovako je ziheraškom igrom i taktičkim vratolomijama, popio tri gola i logično je da niko nije zadovoljan... Na dušu muide i činjenica da svi osim njega izgleda vide da tim igra bez lijeve napadačke strane, da je Tutorić jednostavno mediokritet i kikser, koji nema mjesta u prvom timu i da mu na golu brani linijaš, koji osim solidnog refleksa, nema ništa golmansko. Činjenica da je Tutorić takav kakav je, ne ide na dušu Pižona, niti koga drugog, jer je taj momak srčan i borben, ali jednostavno ne zna bolje. Ne ide mu na dušu ni što je Pavlović zakucan za liniju i boji se istrčavanja, ali mu ide na dušu to da ih obojicu drži u timu, i to na krajnje osjetljivim mjestima... Uostalom greške baš njih dvojice, su i odvele Zvezdu u ovaj težak poraz, a ni jednom ni drugom to nije prvi put. Za Tutu možda i nema adekvatne alternative, ali Pavlović brani ispred čovjeka koji se već dokazao na golu Zvezde i dokazano je kvalitetan golman...