crni_bl je napisao:
cicak je napisao:
crni_bl je napisao:
Jeste, treba da taj osjecaj prestanka ljubavi bude obostran, inace kad tad dodje opet do "necega" sto ce definitivno prekiniti bilo kakav odnos! I treba da oboje budu "normalni", tj. da shvate sta se desilo i da se pomire s time, a ne da jedno drugo krivi, i da se zbog toga mora razilaziti na ruzan nacin gdje svako optuzuje onog drugog...nije islo, nikada nece ici i tu se stavlja tacka. Bez ratovanja!
nece moci.
kad je bila ljubav, obostrana, onda je islo? prestanak ljubavi? obostran?
ovdje je jedno zaribalo. sve mi se cini da si jedan od njih...
Dok je bilo ljubavi bilo je, al znas kako to ide, zna se vuci neki duzi period iako se ta ljubav dooobro smanjila. U tom momentu (kad je ta ljubav prosla) dvoje normalnih se moze ostaviti bez ratovanja i moze da sljedi i jedno fino prijateljstvo.
a kako onda objasnjavas sve prirodne pojave dvoje ljudi koji se istinski vole?
kako objasnjavas da se ljudi ubijaju zbog 'prekinute ljubavi' ili one koji zbog toga pate cijeli zivot...
dobri moji, da to nije tako, danas ne bi imali velike romane, danas ne bi imali velike pjesnike, ne bi se vodile velike bitke, niti bi snimali dobri filmovi... cini mi se da je narod postao tako hladan, voli li iko ikoga vise na ovome svijetu?
ili sam ja sliak izroda kojeg bi, ipak, svako pozelio da ima?
nema nista ljepse na svietu od cinjenice da si od nekoga silno voljen.
ako to nemas, preispitaj svoj zivot i je li ista u njemu vrijedno spomena?
sto, sto ces danas pojesti dobar rucak, sto ces sjesti u luksuzno auto, je li ti to sreca?