murphy_law je napisao:
Citiraj:
U DANASNJE VREME KADA U DEZODORANSE RAZNIH MARKI, OBAVEZAN SASTOJAK JE ALUMINIJUM OKSID KOJI JE IZUZETNO, PONAVLJAM IZUZETNO KANCEROGEN, I TO BAS U PREDELIMA NAJOSETLJIVIJIH ZENSKIH ORGANA KAO STO SU DOJKE. KANCEROGENI EFEKAT TIH DEZODORANASA JE POJACAN UKOLIKO SE STAVLJAJU NA DEPILIRANE DELOVE KOZE.
Ovo sam procitao na jednom od foruma, a i mojoj dragoj je prije neki dan njen ljekar to napomenuo.
Poslije toga zena se dala u akciju i saznala par stvari,da su dezodoransi koji dolaze iz EU svi bez al-oksida(sem slovenije), a da na ostalim su preko orginalne etikete sa sastava na kojem stoji da deszodorans sadrzi aluminijum oksid nalijepili naljepnice na kojima nema hemijskog sastava. Ali zena nebi bila zena kad nebi skinula tu naljepnicu pa vidjela u cemu je rijec.
Ali opet kad mi je rekla za taj aluminijum oksid ja sam pregledao svoje i oni ga uopste ne sadrze.

Sto bi moja rekla u nastavku urota protiv nasih zena.
S obzirom da rak dojke i rak materice dobivaju razmjere epidemije, svaki laik bi se zapitao šta je uzrok?
Da li dezodoransi i ultra mega giga higijenski ulošci ili nešto drugo?
Po svemu sudeći te materije nisu zdrave.
Odavno gledam da li toga aluminijuma nema u dezodoransima, ali mi nekad i promakne.
A ulošci, iako biram one koji imaju površinski pamučni sloj, daleko od toga da su zdravi. Mnoge se žale na osipe koje izazivaju jer su ipak od vještačkih materijala.
S obzirom od čega se ulošci prave (otvoriti jedan neupotrijebljen uložak pa vidjeti) nije ni čudo.