banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 07:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2009, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
Da ne otvaram novu temu, zna neko gdje se kod nas moze kupiti Old Spice dezodorans? Bio sam u par radnji i nemaju...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Kod Gimnazije u onom šopu za kozmetiku je bilo, na početku ulice od Gimnazije prema Play offu

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
murphy_law je napisao:
Citiraj:
U DANASNJE VREME KADA U DEZODORANSE RAZNIH MARKI, OBAVEZAN SASTOJAK JE ALUMINIJUM OKSID KOJI JE IZUZETNO, PONAVLJAM IZUZETNO KANCEROGEN, I TO BAS U PREDELIMA NAJOSETLJIVIJIH ZENSKIH ORGANA KAO STO SU DOJKE. KANCEROGENI EFEKAT TIH DEZODORANASA JE POJACAN UKOLIKO SE STAVLJAJU NA DEPILIRANE DELOVE KOZE.

Ovo sam procitao na jednom od foruma, a i mojoj dragoj je prije neki dan njen ljekar to napomenuo.
Poslije toga zena se dala u akciju i saznala par stvari,da su dezodoransi koji dolaze iz EU svi bez al-oksida(sem slovenije), a da na ostalim su preko orginalne etikete sa sastava na kojem stoji da deszodorans sadrzi aluminijum oksid nalijepili naljepnice na kojima nema hemijskog sastava. Ali zena nebi bila zena kad nebi skinula tu naljepnicu pa vidjela u cemu je rijec.
Ali opet kad mi je rekla za taj aluminijum oksid ja sam pregledao svoje i oni ga uopste ne sadrze.
:evil3: Sto bi moja rekla u nastavku urota protiv nasih zena.

S obzirom da rak dojke i rak materice dobivaju razmjere epidemije, svaki laik bi se zapitao šta je uzrok?
Da li dezodoransi i ultra mega giga higijenski ulošci ili nešto drugo?

Po svemu sudeći te materije nisu zdrave.
Odavno gledam da li toga aluminijuma nema u dezodoransima, ali mi nekad i promakne.
A ulošci, iako biram one koji imaju površinski pamučni sloj, daleko od toga da su zdravi. Mnoge se žale na osipe koje izazivaju jer su ipak od vještačkih materijala.
S obzirom od čega se ulošci prave (otvoriti jedan neupotrijebljen uložak pa vidjeti) nije ni čudo.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ja alergican na vecinu. samo na par nisam. tako da... (mislim na dezodoranse :D )

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Miša vam vašeg - sad me pošteno isprepadašte. Ja sam dobio mailom prije par godina neki spisak kancerogenih sastojaka, koji ulaze u sastav prehrambenih proizvoda - npr..parizer,majoneza... Uhh kako sam istripan od tada... :S
Pogotovo su isticali Tuborg lemon,haribo bombone, i scheweppes bitter lemon.. Ej odeš u tropik i gledaš malo sastojke,malo taj spisak kancerogenih aditiva :D xaxa...

Aj to na stranu - jel ima iko iskustva sa onim "kristalom" - tako nešto. Valjda se nanosi umjesto dezodoransa - neutrališe potpuno neugodne mirise,a valjda je na prirodnoj bazi... bla,bla. Ako je iko zadovoljan time,gdje ga ima kupiti?? A i bzvz je nekako nanijeti neki dezodorans, i staviti još parfem.. Bzvz kad se miješaju mirisi...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 15:14 
e dobra tema, ja se sjecam da su nekad i za orbit pricali da ima kancerogene sastojke..
stvarno, sad sve vise slusas kancerogeno ovo , kancerogeno ono.. ja sam duugo koristila onaj nivein stick dry, a onda sam dobila neke fleke crvene ispod ruke, i svasta su mi davali doktori, i kreme i lijekove, i nista nije pomoglo, samo kad sam prestala koristiti niveu povuklo se, da bih jos cula na par mijesta da se to desavalo ljudima bas od nivee. e sad, ja uvijek kupujem u radnjama, i da imaju one deklaracije sa MCI uvoznikom, ali to vise nema veze. nivea se pokvarila dosta..

a koristim dove od tada , onak silk dry, i sad vidim ima taj aluminium.. dajte neki spisak sta znate sigurno da nema, pa kad odem u radnju da pregledam koji mi se svidja pa da kupim..

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 14:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
majlili je napisao:
ja se sjecam da su nekad i za orbit pricali da ima kancerogene sastojke

Има вјештачке заслађиваче који нису на добром гласу. Жваке треба, кад год је то могуће, замијенити четкицом и пастом за зубе :).

Citiraj:
a koristim dove od tada , onak silk dry, i sad vidim ima taj aluminium.. dajte neki spisak sta znate sigurno da nema, pa kad odem u radnju da pregledam koji mi se svidja pa da kupim

Дио Фа колекције, Нивеа фреш, Адидас... Избор није велики јер су мање ефикасни...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 15:27 
Citiraj:

Има вјештачке заслађиваче који нису на добром гласу. Жваке треба, кад год је то могуће, замијенити четкицом и пастом за зубе :).

Aspartman, aj lajk it...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo gledam sve moje dezodoranse (kupujem nekad i više "aroma") i vidim da svaki ima aluminijum ovaj i aluminijum onaj. :(
A to su Dove, Nivea, Neutro Roberts...

Možda da pređem na vlažne maramice za ispod pazuha? :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 18:02 
Talija je napisao:
Upravo gledam sve moje dezodoranse (kupujem nekad i više "aroma") i vidim da svaki ima aluminijum ovaj i aluminijum onaj. :(

:lol: radila sam sa jednom takvom, sto se kao mazala tim maramicama, a mi smo se gusili od njenog znoja, jer se znojila ko luda, i nosila neke sinteticke majice na plus 40 a mi smo bili na rubu pameti... :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 18:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
А Рексона???

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
Talija je napisao:

:lol: radila sam sa jednom takvom, sto se kao mazala tim maramicama, a mi smo se gusili od njenog znoja, jer se znojila ko luda, i nosila neke sinteticke majice na plus 40 a mi smo bili na rubu pameti... :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Srećom, nemam jak znoj a i nisam paranoična, tako da i dalje ostajem pri dezodoransima.
Mada, treba se bar nekoliko puta oznojiti na neopran znoj da bi se osjetilo, jer svjež znoj koji izađe na pore nema nikakav miris, nego se osjete bakterije prilikom njihove razgradnje.

Je li neko koristio Lideru? Kolegica mi je rekla da je dobila čvoriće ispod pazuha, a u njen hemijski sastav takođe ulazi i taj aluminijum.

PS Za Reksonu ne znam, baš ću pogledati da li i u njoj ima aluminijuma..

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Neko spomenu Haribo ... e da samo znate sta sadrzi Haribo. Znam nekog ko je radio neko vrijeme tamo, i vise i ne pomislja da stavi Haribo u usta.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 18:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 15:43
Leona je napisao:
Neko spomenu Haribo ... e da samo znate sta sadrzi Haribo. Znam nekog ko je radio neko vrijeme tamo, i vise i ne pomislja da stavi Haribo u usta.

Sastojci iz deklaracije Haribo bonbona su: zelatin, zgusnjivaci, konzervansi i vestacke boje od kojih je vecina kancerogena. Zelatin je takodje pod pitanjem pogotovo ako je zivotinjskog porekla kao vektor prenosa bolesti ludih krava. Buduci da sve "gumene" bonbone imaju slicnu tehnologiju, mislim da ih treba obilaziti u sirokom luku. Leana, molim te reci mi da li ima jos neki sastojak za koji neznam?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Ima i Rexona..

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
stick-dezodoransi koji ne sadrze kancerogeni aluminijum:

Za muskarce:

Old spice
Genera
Macho

Za zene:
Felce Azzuro

Unisex:
Naturally fresh

dobro sam pregledao sve ostale marke, i svi koriste aluminijum-hlorohidrat.

neki sprej-dezodoransi ne sadrze aluminijum, dobro pogledajte na deklaracijama.

rak dojke je kod muskih rjedji ali daleko opasniji i agresivniji.
izbjegavajte svaki dezodorans, bilo u stiku, roll-onu ili spreju koji je ujedno i antiperspirant, jer onda sigurno sadrzi aluminijum hlorohidrat (chlorohydrate) a dobro pazite da ne sadrze i PARABEN, koji je takodje opasan i kancerogen.

Za koje sigurno znam da ne sadrze obe materije su macho i Naturally fresh. Ostali sigurno ne sadrze aluminium chlorohydrate.

Naturally fresh je zgodna stvar jer sadrzi samo mineralnu sol aluminijuma, koja nije stetna, to je jedini sastojak, nema one armije hemije kao u ostalim sredstvima.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 18:24 
Tnx na info.

To za mushkarce, je li sadrze alkohol ili ne?

Meni alkohol uzasno iritira kod pazuha. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 18:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Old spice ne sadrži,onaj u stiku.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 18:31 
_zoka je napisao:
Old spice ne sadrži,onaj u stiku.

Tnx Zoka. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 18:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2009, 07:52
ja sam imao strasnih problema dok nisam skonta da mi je to sve od stika jebenog NIVEA plavi...da mu oca jebem!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]